Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hevesli Mod Yapımcıları Orijinal FarCry'ı CryEngine5 İle Yeniden Yapıyor

 
Oyun dünyasında yaklaşık 4-5 yıldır ciddi bir 'remake' ve 'remastered' oyun furyası almış başını gitmiş durumda. Buna karşın kimi zaman maddi kaygılarla, kimi zaman da çeşitli lisans anlaşmazlıkları gereği yeniden ele alınması mükemmel olabilecek yapımlar bu nimetten mahrum kalıyorlar.
 
CryTek'i dünyaya tanıtan ve ülkemizde de büyük bir gurur kaynağı olan FarCry da bu yapımlardan biri. Oyunun haklarını elinde bulunduran Ubisoft'un oyunu adeta seriye bağlaması sonrasında ilk oyuna dair herhangi bir çalışma yapmaması sonrası (FarCry Classic'i bir kenara bırakıyoruz) kolları sıvayan mod yapımcıları, seriyi başlatan oyunu CryEngine 5 ile yeniden yapıyorlar.
 
Üstelik aşağıdaki videodan izleyebileceğiniz üzere tek geliştirilen de grafikler değil. Crysis'te görmeye alıştığımız silah ve teçhizat panelleri de oyunda yerini almış durumda.
 
Siz de henüz gelişme aşamasındaki yapıma ait videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak DSOGaming ubisoft far cry far cry classic remake xbox 360 ps3
VF Şampiyonluk Ligi 2019 Yaz Mevsimi 8. Hafta 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı 1993 Yapımı Doom'un Switch'te Bethesda Hesabı İstemesi Alay Konusu Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Orange20

1.8.2019 01:59:23

0
müthiş olurdu :(

porsux

29.7.2019 13:29:56

0
Vallaha güzel olur. Oyun zevkim insanlarla pek uyuşmadığı için genelde kendim çalar kendim söylerim İlk defa ilgi duyan birisine denk geldim... Sana tavsiyem bu oyunları en zorda oynaman yönünde. Gerçekten zevki o zaman daha güzel çıkıyor. Grafikler ilk başta kötü gelebilir, güzel bir reshade modu ayarlayabilirsen özgün havayı bozmadan daha güzel görüntüyle oynaman mümkün.

porsux

29.7.2019 13:22:16

0
Çok bildiğim terimler değiller bunlar ama kendimi bildim bileli ikisinin farklı şeyler olduğunu düşünmüşümdür hep. Sandbox => Far Cry Açık Dünya => Far Cry 2, Far Cry 3 Daha iyi anlatabilmek için aynı oyun serisi üzerinden örnek verdim. Dediğim gibi doğru bilmiyorda olabilirim ama bana bu ayrım daha mantıklı geliyor. Sandbox tarzı oyunlarda, bölüm içerisinde birçok görev olur ve bu görevleri tamamlarken haritayı dolaşırsınız. Daha önceki yerlerden birdaha geçebilirsiniz. Sonra görevi tamamlarsınız ve tasarlanmış olan o geniş harita artık geride kalır, bir sonraki haritaya geçmiş olursunuz. Açık dünya oyunlarda, oyunun baştan sona geçeceği, bütün görevlerin gerçekleştirileceği harita en başından beri açıktır ve oyuncunun kullanımına sunulmuştur. Sandboxlarda, harita ana odak noktası görevler olduğu için ona göre ayarlanmıştır. Pusulacak köşebaşları, tünenecek keskin nişancı tepeleri, hep yapılacağı kesin olan görev noktalara olan mesafelere, bakış açılarına göre tasarlanmıştır. Açık dünyalar ise mantık olarak çok farklı dizayna sahipler. Ana odak noktası görevler değildir. O dünyanın ekosistemi, NPC lerin yaşayış şekilleri, davranışları, geçtiği döneme göre oluşturulan yaşayan dünyası, kuralları vs. Mesela daha güncel ve güzel bir örnek vereyim; Sniper Elite 4 => Sandbox Sniper Ghost Warrior 3 => Açık Dünya Birde yarı açık dünya diye pek bilmediğim bir tasarım çeşidi daha var. Sanırım Metroidvania dedikleri türü buna örnek gösterebiliriz. Darksiders, Ori and the Blind Forest gibi oyunlar bu türe ait. Nedir bu tam olarak ? Önünüzde koca açık bir dünya vardır ama bu haritaya erişim kısıtlıdır. Haritada yol katedebilmek için önünüze çıkan düşmanları alt edebilmeli, bulmacaları çözebilmeniz gerekmektedir. Bu engelleri aştığınızda ilerlersiniz ama dilerseniz geriye dönüpte daha önceki geçtiğiniz yerlere uğrayabilirsiniz. Benim bildiklerim bunlar.

porsux

29.7.2019 13:04:22

0
Hocam hayal kırıklığına uğratmak gibi olmasın ama yaşım o kadar yok nişancı türüne özel ilgim olduğu için eski - yeni tüm güzel örneklerini oynuyorum. Ama birgün çoluk çocuğa karıştığım günleri görebilirsemde gene oynayacağım, hatırlayacağım oyunlar olacaktır bunlar. Çünkü türün gidişatı bu oyunları dahada altınlaştırıyor.

BSC Misafiri

29.7.2019 07:06:23

0
quote:

Orjinalden alıntı: porsux
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: porsux Bu mod çıkmaz bence. Zaten oyunun orjinalliğini bozmuş durumda. Her türlü orjinalini tercih ederim, en fazla üstüne reshade falan yaparsın. Ben böyle birşey yapmıştım mesela; <a target="_blank" href="https://sfx.thelazy.net/games/preset/10170/">https://sfx.thelazy.net/games/preset/10170/</a> Tarihin en iyi 2-3 FPS oyunundan birisi bu oyun, FC 3 'e daha iyi diyenlere katılmam mümkün değil. Serinin açık ara en iyi oyunu.</blockquote> Hocam tarihi falan değil yapma o kadar da ama zamanına göre güzel bir yapımdı. Grafiksel olarak devrim yapmıştı dev harita ama güzel kaplamalarla. Benim düşüncem reshade sweetfx mx yok şu bu yerine olan oyundaki her objenin dokularını yeni ve en az 2k çözünürlükte skin olarak modlansın. Fallout 4'te şahsen öyle yapıyorum, ciddi anlamda oyunun çehresi değişiyor..
Görüşüne saygı duyuyorum ama benim için böyle dostum. Oyunun sadece tek bir eksisi var nezdimde; o da ustura kullanımında aksaklık olması. Yani özel bir etkisiz hale getirme animasyonu olsaydı, şöyle adama arkadan saldırdığımızda falan. Oyunu tamamen machete kullanarak bitirmeyi denerdim %100 gizlilik ile. Ama maalesef oyun bunu sağlamıyor. Başkada hiçbir eksisi yok. Benzeri başka bir oyunda yok. Haritalar sandbox dizaynda muhteşem hazırlanmışlar. Öyleki oyun siz istediğinizde taktiksel nişancı oyununa dönüşebiliyor. Zaten her zaman bende bir 'keşke' dir, açık dünya yerine sandbox devam etseydi şu seri diye. Çok çok daha iyi olurdu. Ayrıca oyunu realistic zorluk seviyesinde oynadığınızda gerçekten müthiş bir deneyim yaşatıyordu. Yapay zekasıda gayet iyiydi bence. Ayrıca oyunda baya uzundu, doyurucuydu. Günümüzde bu kalitede bir oyun zaten çıkmaz, diyelim çıktı bu doyuruculukta olmaz. En fazla 5 saat falan olur. Yani neresinden bakarsam bakayım kesin ilk 3 'e oynar FPS türünde.
Sandbox zaten açık dünya oyunlar için kullanılan bir terimdir. Zevkler kişiye göre değişiklik gösterir ancak Far Cry'a gelene kadar ilk 3'e sokmakta zorlanacağım çok fazla oyun var dünden bugüne.

BSC Misafiri

29.7.2019 07:05:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: porsux Dostum çok fazla FPS oynadım. Öyleki bazılarını artık unutmuşum. Mesela birkaç gün önce aklımda 'En iyi Vietnam temalı nişancı oyunu ' olarak kalmış olan Vietcong 'u tekrar yükledim, neredeyse unutmuşum ama oynadığımda gördümki hatırladığım kadar iyiymiş. Şimdi yalan olmasın bu tarz unuttuğum çok oyun var, bu yüzden tekrar yükleyip oynamam lazım kendi adıma en doğru sıralamamı oluşturmam için. Fakat hatırladıklarım kadarıyla bir liste oluşturmam gerekirse; 5) I.G.I. 2: Covert Strike 4) Iron Storm 3) Return to Castle Wolfenstein 2) Far Cry 1) Medal of Honor Allied Assault Burada 1 numaranın yeri değişmez. Diğerleri iner çıkar, o anki düşüncelerime bağlı.
İlk sırada Allied Assault'u görmek sevindirdi. Demek benim gibi dinolar hala buralarda takılabiliyor (Çoğu göbek yapıp memur olup çol çocuğa karıştı :D)

Focke-Wulf

29.7.2019 05:31:54

0
Sorun değil hocam. Seçimleriniz iyiymiş, böylelikle dahaca bakmadığım FPS lere tavsiye ile bakarım :)

porsux

29.7.2019 01:30:42

0
Dostum çok fazla FPS oynadım. Öyleki bazılarını artık unutmuşum. Mesela birkaç gün önce aklımda 'En iyi Vietnam temalı nişancı oyunu ' olarak kalmış olan Vietcong 'u tekrar yükledim, neredeyse unutmuşum ama oynadığımda gördümki hatırladığım kadar iyiymiş. Şimdi yalan olmasın bu tarz unuttuğum çok oyun var, bu yüzden tekrar yükleyip oynamam lazım kendi adıma en doğru sıralamamı oluşturmam için. Fakat hatırladıklarım kadarıyla bir liste oluşturmam gerekirse; 5) I.G.I. 2: Covert Strike 4) Iron Storm 3) Return to Castle Wolfenstein 2) Far Cry 1) Medal of Honor Allied Assault Burada 1 numaranın yeri değişmez. Diğerleri iner çıkar, o anki düşüncelerime bağlı.

Focke-Wulf

29.7.2019 00:35:35

0
Peki ilk 3 listeniz nedir hocam?

porsux

28.7.2019 23:06:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: porsux Bu mod çıkmaz bence. Zaten oyunun orjinalliğini bozmuş durumda. Her türlü orjinalini tercih ederim, en fazla üstüne reshade falan yaparsın. Ben böyle birşey yapmıştım mesela; <a target="_blank" href="https://sfx.thelazy.net/games/preset/10170/">https://sfx.thelazy.net/games/preset/10170/</a> Tarihin en iyi 2-3 FPS oyunundan birisi bu oyun, FC 3 'e daha iyi diyenlere katılmam mümkün değil. Serinin açık ara en iyi oyunu.</blockquote> Hocam tarihi falan değil yapma o kadar da ama zamanına göre güzel bir yapımdı. Grafiksel olarak devrim yapmıştı dev harita ama güzel kaplamalarla. Benim düşüncem reshade sweetfx mx yok şu bu yerine olan oyundaki her objenin dokularını yeni ve en az 2k çözünürlükte skin olarak modlansın. Fallout 4'te şahsen öyle yapıyorum, ciddi anlamda oyunun çehresi değişiyor..
Görüşüne saygı duyuyorum ama benim için böyle dostum. Oyunun sadece tek bir eksisi var nezdimde; o da ustura kullanımında aksaklık olması. Yani özel bir etkisiz hale getirme animasyonu olsaydı, şöyle adama arkadan saldırdığımızda falan. Oyunu tamamen machete kullanarak bitirmeyi denerdim %100 gizlilik ile. Ama maalesef oyun bunu sağlamıyor. Başkada hiçbir eksisi yok. Benzeri başka bir oyunda yok. Haritalar sandbox dizaynda muhteşem hazırlanmışlar. Öyleki oyun siz istediğinizde taktiksel nişancı oyununa dönüşebiliyor. Zaten her zaman bende bir 'keşke' dir, açık dünya yerine sandbox devam etseydi şu seri diye. Çok çok daha iyi olurdu. Ayrıca oyunu realistic zorluk seviyesinde oynadığınızda gerçekten müthiş bir deneyim yaşatıyordu. Yapay zekasıda gayet iyiydi bence. Ayrıca oyunda baya uzundu, doyurucuydu. Günümüzde bu kalitede bir oyun zaten çıkmaz, diyelim çıktı bu doyuruculukta olmaz. En fazla 5 saat falan olur. Yani neresinden bakarsam bakayım kesin ilk 3 'e oynar FPS türünde.

BSC Misafiri

28.7.2019 22:58:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İlk oyunda yapay zeka çok iyiydi ve çatışmalar zorluydu.Yanlış hatırlamadıysam düşmalarımız bize headshot atıp tek vuruşta indirirdi.Son bölümü bitirmek için saatlerce uğraşmıştım.Bencede serinin en iyi oyunuydu,sonuçta bir Crytek yapımı ;)
İlk oyunda yapay zeka namına bir şey yoktu. Düşman, her ne kadar saklanmaya çalışsan da belirli bir menzil içinde olduğunu anlayınca her halükarda sana saldırıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Nasıl gördü lan dediğim çok oluyordu (şu gizlilik barı bir saniyede anlamsızca dolup saldırdıkları çok oldu) Ama ikinci oyunu Ubi şeetti onda gizlilik işe yarıyordu :D

BSC Misafiri

28.7.2019 22:51:13

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İlk oyunda yapay zeka çok iyiydi ve çatışmalar zorluydu.Yanlış hatırlamadıysam düşmalarımız bize headshot atıp tek vuruşta indirirdi.Son bölümü bitirmek için saatlerce uğraşmıştım.Bencede serinin en iyi oyunuydu,sonuçta bir Crytek yapımı ;)
İlk oyunda yapay zeka namına bir şey yoktu. Düşman, her ne kadar saklanmaya çalışsan da belirli bir menzil içinde olduğunu anlayınca her halükarda sana saldırıyor.

BSC Misafiri

28.7.2019 21:15:14

+1
quote:

Orjinalden alıntı: porsux Bu mod çıkmaz bence. Zaten oyunun orjinalliğini bozmuş durumda. Her türlü orjinalini tercih ederim, en fazla üstüne reshade falan yaparsın. Ben böyle birşey yapmıştım mesela; https://sfx.thelazy.net/games/preset/10170/ Tarihin en iyi 2-3 FPS oyunundan birisi bu oyun, FC 3 'e daha iyi diyenlere katılmam mümkün değil. Serinin açık ara en iyi oyunu.
Hocam tarihi falan değil yapma o kadar da ama zamanına göre güzel bir yapımdı. Grafiksel olarak devrim yapmıştı dev harita ama güzel kaplamalarla. Benim düşüncem reshade sweetfx mx yok şu bu yerine olan oyundaki her objenin dokularını yeni ve en az 2k çözünürlükte skin olarak modlansın. Fallout 4'te şahsen öyle yapıyorum, ciddi anlamda oyunun çehresi değişiyor..

BSC Misafiri

28.7.2019 21:15:10

0
İlk oyunda yapay zeka çok iyiydi ve çatışmalar zorluydu.Yanlış hatırlamadıysam düşmalarımız bize headshot atıp tek vuruşta indirirdi.Son bölümü bitirmek için saatlerce uğraşmıştım.Bencede serinin en iyi oyunuydu,sonuçta bir Crytek yapımı ;)

BSC Misafiri

28.7.2019 21:14:57

0
CryEngine 5 eğer HUNT'ın yapıldığı motorsa bu onun grafiklerine hiç benzemiyor.

kımyasal

28.7.2019 16:12:49

0
Motoru açıp iki ağaç,taş koyup anca heves ediliyor.Bende böyle bir çalışma yaptım ama devamı gelemedi mesela. [link]https://www.youtube.com/watch?v=pSLb6oHhMhE[/link]

porsux

28.7.2019 15:56:58

0
Bu mod çıkmaz bence. Zaten oyunun orjinalliğini bozmuş durumda. Her türlü orjinalini tercih ederim, en fazla üstüne reshade falan yaparsın. Ben böyle birşey yapmıştım mesela; https://sfx.thelazy.net/games/preset/10170/ Tarihin en iyi 2-3 FPS oyunundan birisi bu oyun, FC 3 'e daha iyi diyenlere katılmam mümkün değil. Serinin açık ara en iyi oyunu.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Far Cry Classic
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız