Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gran Turismo 5 İncelemelerinde Yapılan Büyük Hata

 
 
 
    Gran Turismo 5'in incelemeleri ve inceleme skorlarında dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, takip edenler hemen farkedecektir enterasan bir yükseliş var... İlk incelemeleri bir hışımla çıkaranlar oyuna skor olarak 80 civarı bir puanı layık görürken, son incelemelere baktığımızda oyunun 100'e yakın skorlar elde ettiğini görebiliyoruz. Peki, neden böyle oldu? Görünüşe göre Gran Turismo 5, sürprizlerle dolu bir oyun ve bunu bir kaç saatlik oyun süresinden sonra incelemeye kalkarsanız çok yanlış bir inceleme çıkarmış oluyorsunuz. Dâhi Yamauchi, oyunu inceleyeceklerin keşfetmeleri için bir kaç gizli kapı bırakmış, fakat bazı inceleme yapanlar bunu keşfedememişler.
 
    Genel olarak Gran Turismo 5 incelemelerinin olumlu seyrettiğini ya da seyretmeye başladığını söyleyebiliriz. Fakat normalden düşük puan veren incelemelere göz attığımızda oyun için yapılan en büyük eleştirinin Gran Turismo 5'te "gerçekçi hasar" olmaması oluyor. Aslında hiç de öyle değil, hemen sizi aydınlatalım...
 

    Hatta durumu biraz daha dramatize etmek açısından şunu da sizlerle paylaşayaım; Bir Gran Turismo 5 oyuncusu şöyle bir yorum yapmış:
 
    “Jetta ile saatte 150 km hızla duvara vuracağım ve bu olaydan sonra aracımın yola devam edeceğini biliyorum. LOL"
 
    İşin aslı şu; Gran Turismo 5'te çoğu şey aşama aşama açılıyor. Hasar da bunlardan biri. Gran Turismo 5'te hasar almaya çok hevesliyseniz oyunda epey bir zaman harcayarak hasar kilitlerini açmanız gerekiyor.
 
    Gran Turismo 5'te 3 aşamalı bir hasar kilidi bulunuyor ve bu 3 aşamalı hasar sistemi de Physics-hesaplamalı hasarlar, yani her kaza aynı sonucu vermiyor, gerçek bir kaza gibi aracınızın temas ettiği yerler parçalanıyor, gerçeğe çok yakın bir şekilde yamuluyor. Bu çok gerçekçi hasar sistemine sahip olduğunu söylediğimiz Forza Motorsport 3'te bile yoktu.
  
     Bahsettiğim aşamalı hasar sisteminde level atladığınız sürece yeni hasar seviyeleri açabiliyorsunuz. Alınan rapora göre oyunda level 20 olduğunuzda neredeyse tam hasar alabiliyorsunuz ve orta seviye teknik sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Fakat level 40'a ulaştığınızda işte gerçek hasar deneyimini yaşamaya başlıyorsunuz. Burada tam hasarı hissedebilir, ve çok belirgin mekanik sorunlar yaşayabilirsiniz.
 
    Aşağıdan level 40'a ulaşan bir oyuncunun arabasının ulaştığı hasar boyutunu görebilirsiniz. Araç neredeyse hurda yığınına dönmüş, kapılar sallanıyor, kaput yere oturmuş, Siz oyunu bir kaç saattir oynayanlar, böyle bir şeyin farkına vardınız mı? Hiç sanmıyorum;
 

  
       Bu hasar seviyesinde, aracın kullanabilirliği ve aerodinamikleri çok teknik sorunlar yaşatabiliyor. Yamauchi, GT5'in böyle bir hasar sistemine tabii tutulacağını söylememişti. Belki de incelemeleri yapacakların kendileri keşfetmelerini istedi, ancak işler en azından en başta istediği gibi gitmedi ve 90'ın üzerinde olacağına kesin gözüyle baktığımız Gran Turismo 5'in metacritic skoru şu anda 88 seviyelerinde dolaşıyor. Yeni inceleme skorları ise bir süredir gelmiyor, sanırım oyunu inceleyenler harıl harıl oyunu oynuyor ve en başta yapılan hataları yapmamaya çalışıyorlar.
 
    Her yönüyle harika bir oyun olan Gran Turismo 5'in inceleme skorlarındaki bu yanlışlığı da sizlerle paylaşmak istedim. Eminim bundan sonraki inceleme skorları Gran Turismo 5'in hakkettiği gibi olacaktır diyorum ve hepinize iyi oyunlar diliyorum :)
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Gran Turismo 5 Sony PS3 Polyphony Digital Yarış inceleme inceleme skorları hata
Ubisoft da İndirim Kervanına Katıldı Mario Sport Mix'te Final Fantasy Boss'u !?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aterikasedi

27.12.2010 00:41:48

0
İlginc bır gelısme

TheMEA

26.12.2010 23:20:24

0
Amma övdün oyunu ha

BSC Misafiri

25.12.2010 08:54:03

0
ya arakadaşlar bu oyunda grand turismo formula bir kere oyunun başında gördüm para ve seviyem azdı alamadım şu an seviye A ve B 25 oldu ama formula grand turismoyugöremedim bidaha ne yapa bilirim nerden alıcaz bilgilendirirseniz sevinirim

BSC Misafiri

3.12.2010 15:18:28

0
bu arada oyunu sindire sindire inceleyen siteler daha da fazla bu korkunç hataya düşmüş ki metacritic skoru 84'e kadar inmiş:) http://www.metacritic.com/game/playstation-3/gran-turismo-5

BSC Misafiri

30.11.2010 23:38:13

0
en azından inceleme yapmışlar bile siz daha oturun

American Psycho

30.11.2010 20:27:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197 bencede gerçekten gereksiz bir durum bu hasar seviyesi istenildiği gibi seviyelendirme olsa daha iyi olurmuş.
+1

aydogdu1453

29.11.2010 22:51:47

0
Bu ne arkadaş bir de hasar görebilmek için level mi açacaz.Bu kadar oyunu oynatmak için bir firma kendini parçalayamaz.Sony'ê ban.

BSC Misafiri

29.11.2010 22:02:12

0
yapılan tespit çok yerinde olmuş..oyunda hasar olmadığını görüp almaktan vazgeçmiştim..ama 40. levelden sonra açıldığını öğrenince fikrim tamamen değişti..teşekkürler bsc.. ( bu arada oyun sony shop'larda 110 tl , spotcılarda 120 tl şaka gibi)

BSC Misafiri

29.11.2010 18:59:22

0
Arkadaslar isinize gelen yerde siteyi suçlayıp gelmeyen yerde sessiz kalmak olmaz.Taraf tutmaya karsı iseniz hep karsisinizdir.isinize gelen yerde suçlayıp gelmeyen yerde suclamamak olmaz.ha olursada sizi hiç bi kisi takmaz.en azından takmamalari lazım.ama bsc yönetimi sizi kale alıp cevap vermiş buna bile minnettar olmanız gerek ...Bence...

Virtual Reality

29.11.2010 12:14:51

0
Ben her zaman demişimdir. GT5 bir oyun değil bir simülasyon ve bir simülasyonu oyun değerlendiren sitelerin değerlendirmesi çok basite kaçar. GT5 i değerlendirmeye oyuncuların kapaitesi yetmez. Çünkü oyun değil simülasyon ve bir simülasyonu en iyi değerlendirecek simülasyonla en çok haşir neşir olanlardır. Örneğin NASA, F1 PİLOTLARI, HAVA KUVVETLERİ, SİVİL HAVACILIK, TSK gibi daha nicelerinin GT5 i değerlendirmesi gerekir. Ancak onlar gerçeği tarafsız olarak yansıtabilir. Birde şu var değerli arkadaşlar oynadığınız bir şeyden zevk alıyorsanız gerisini boşverin. Tadını çıkarın. Ben level 10 da olmama rağmen GT5 den çok keyif alıyorum. Hasarlar açılınca düşünemiyorum bile

BSC Misafiri

29.11.2010 11:18:53

0
peki o halde ben söylediklerimi geri alıyorum. gt5 oyunu yıllardır kafa şişirildiği gibi aslında bir ps3 mucizesi olduğundan şimdiye kadar dünya çapında yapılan tüm incelemeler yanlış ve oyun oynanmadan yapılmıştır. yapılan bu büyük hatayı manşetten duyuran bsc sitesi'nin konsol satışlarını düzenli olarak dünya çapında değil japonya olarak vermesi gayet doğru ve doğaldır çünkü bir kaç tane rakip firmalarla ilgili haberler de yapmıştır...

RISC64

29.11.2010 10:38:36

0
bencede gerçekten gereksiz bir durum bu hasar seviyesi istenildiği gibi seviyelendirme olsa daha iyi olurmuş.

Wayward Son

29.11.2010 06:00:55

0
http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Amerikada_Kinect_Reklamlari_Her_Yerde-10729.htm http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Microsofttan_Muthis_Kinect_Tanitimi-10755.htm http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Kinect_Turkiyede_Resmi_Olarak_Satisa_Cikti-11311.htm (Bariz Aral'ın basın bülteni:))) Üstteki linklere bakmanızı rica ediyorum. Bugün GT5 konusunda editörleri ''reklam'' yapmakla ve ''taraflı'' olmakla suçlayan kitle acaba şu haberlerde geçen cümlelere neden zamanında tepki göstermedi? Konu Xbox olunca tarafsız, PS olunca taraf mı tutuluyor yani? Örneğin : ''Microsoft da bu ürününün reklamını başarılı bir şekilde yapıyor.'' Neye göre başarılı? Reklam ölçümlerini mi aldınız veri olarak? Evet bir haberde öznel anlatım olmaz, kuralı budur. Ama BSC ''bizim yöntemimiz bu, amacımız kendi yorumlarımzıı da katmak'' dedi, saygı duyarım. Benim merak ettiğim; tarafsız(!) kitle acaba bu haberler yayınlanırken nerelerdeydi?

BSC Misafiri

29.11.2010 03:22:49

0
"...Öncelikle konunun satışa nasıl geldiğini anlamamak ile birlikte arama kısmına Haftanın Satışları diye yazarsanız geçtiğimiz yıldan itibaren hemen hemen her haftanın Amerika, Avrupa ve Japonya satış listelerini bulabilirsiniz. Ek olarak İngiltere yazıp aratırsanız Haftalık İngiltere satışlarını, Amerika yazarsanız Kuzey Amerika ön sipariş satışlarını, Türkiye diye yazıp aratırsanız da ender olarak paylaşılan Türkiye satışlarına ulaşabilirsiniz. Diğerlerini saymama gerek yok sanırım. Demek ki sadece Japonya satışlarını paylaşmıyor muşuz değil mi? Sonuçta malesef her konuda olduğu gibi bunda da bakmak istediğimiz gibi görüyoruz..." bu cevabı verirken bahsettiğiniz haberlerin konsol değil oyun satışlarına ilişkin haberler olduğunu sanırım biliyorsunuz. ve neden yanlış bilgi vererek hala çaba sarfediyorsunuz anlamak mümkün değil. evet konsol satışları için bizim kıstasımız japonya arkadaş deyip çıkın. bu nedenle bakmak istediğimiz gibi görüyoruz cümlesini iade etmek zorundayı

Zoginet

29.11.2010 03:00:33

0
Erdinç bey burda geçen sabit görüşlülük olarak nitelendirilmemeli. Çunku yapılan haber başlığı " GT 5 incelemelerinde yapılan buyuk hata" şeklinde girilmiş yani butun ilk incelemeler yanlış veya bu özelliği öğrenmeden düşük puan verdikleri anlamı çıkartılıyor ki belkide inceleyen kişiler bu sistemi görüp beğenmeyip bu yuzden düşük puan verdiler. Yada hasar sistemi değil başka şeylerden not kırdılar. Bunu haber yaparken kullanıcıları yanlış bilgilendirmeye giriyor. Hele ki 2009 da çıkan bir oyunla kıyaslama yapmak ayrı bir yanlış bence NFS Hot Pursit ile kıyaslama yapılsa anlarım. Meta Critic te şuanda 86 larda gozukuyor demekki yine düşük puanlar geliyor oyuna yani hasar yuzunden düşük puan aldığını ispatlayan veya kanıtlayan bir şey yok. Böyle haber yapılır ama arkadaşın söylediği gibi "bence" diye tanımlanmalı ki okurlar siteyi gezenler yanlış bilgilendirilmesin.

Zoginet

29.11.2010 02:59:11

0
By_e 29.11.2010 01:04:06 Sanırım hala bazıları anlamamış ya da anlamak istemiyor. BSC sabit görüşlerin var olmadığı, her şeyi ile özgür bir platform. Reklam verenlerin, konsolların ya da oyunların fanı olmaktan çok, kendi beğenilerimizi ve yorumlarımızı paylaşarak, siz takipçilerimize her renkten bakış açısı sunmaya çalışıyoruz. Popülarite peşinde koşmaktansa, ne biliyorsak onu paylaşmak ve sizleri aslında basma kalıp düşünmeye itmek yerine daha çeşitli bakış açıları yaratmak için çabalıyoruz. Yüksek vermek, düşük vermek bunlar çok önemli değil, asıl önemli olan yorum farklılıkları yaratmak. Erdinç bey burda geçen sabit görüşlülük olarak nitelendirilmemeli. Çunku yapılan haber başlığı " GT 5 incelemelerinde yapılan buyuk hata" şeklinde girilmiş yani butun ilk incelemeler yanlış veya bu özelliği öğrenmeden düşük puan verdikleri anlamı çıkartılıyor ki belkide inceleyen kişiler bu sistemi görüp beğenmeyip bu yuzden düşük puan verdiler. Yada hasar sistemi değil başka şeylerden n

Lincourt

29.11.2010 02:57:20

0
Öncelikle konunun satışa nasıl geldiğini anlamamak ile birlikte arama kısmına Haftanın Satışları diye yazarsanız geçtiğimiz yıldan itibaren hemen hemen her haftanın Amerika, Avrupa ve Japonya satış listelerini bulabilirsiniz. Ek olarak İngiltere yazıp aratırsanız Haftalık İngiltere satışlarını, Amerika yazarsanız Kuzey Amerika ön sipariş satışlarını, Türkiye diye yazıp aratırsanız da ender olarak paylaşılan Türkiye satışlarına ulaşabilirsiniz. Diğerlerini saymama gerek yok sanırım. Demek ki sadece Japonya satışlarını paylaşmıyor muşuz değil mi? Sonuçta malesef her konuda olduğu gibi bunda da bakmak istediğimiz gibi görüyoruz.

BSC Misafiri

29.11.2010 02:17:47

0
ben size dünya çapında haftalık satışlar konusunda yardımcı olayım o zaman. neyse ki google var. (mecburiyetten japonya'ya mahkum kalmayın diye:)) http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=40475®=World&date=40503

BSC Misafiri

29.11.2010 02:17:16

0
Bu inceleme olayı nedir yahu? Bu oyunu 1 ay hadi, 2 hafta oynamadan nasıl ve neyini inceliyorsun anlamıyorum.. NFS ve diğerleri gibi 1-2 günde incelencek oyun değil. hiç bi geçerliliği yok bu incelemelerin

BSC Misafiri

29.11.2010 02:09:13

0
Bu inceleme olayı nedir yahu? Bu oyunu 1 ay hadi, 2 hafta oynamadan nasıl ve neyini inceliyorsun anlamıyorum.. NFS ve diğerleri gibi 1-2 günde incelencek oyun değil. hiç bi geçerliliği yok bu incelemelerin

By_e

29.11.2010 02:02:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri 200 ülkeden bir tek japonyayı düzenli olarak seçiyor olmanız beni değil sizi rahatsız etmeli. yardımcı olmak açısından yukarıda ara butonuna "konsol satışları" yazıp tıklayınca çıkan 42 sonuçtan 39'u japonya satış rakamları. alan memnun veren memnun gerçi burada. başbaşa bırakmak en doğrusu.
Bilgi: Japonya satışları genelde haftalık açıklanır. Avrupa ve Amerika satışları ise aynı sıklıkla açıklanmaz.

BSC Misafiri

29.11.2010 01:52:40

0
200 ülkeden bir tek japonyayı düzenli olarak seçiyor olmanız beni değil sizi rahatsız etmeli. yardımcı olmak açısından yukarıda ara butonuna "konsol satışları" yazıp tıklayınca çıkan 42 sonuçtan 39'u japonya satış rakamları. alan memnun veren memnun gerçi burada. başbaşa bırakmak en doğrusu.

On.E

29.11.2010 01:39:46

0
Valla 1-2 puan kazandırırdı belki önceden açıklansaydı ama bu oyunu 95'lik yapmaz o kadar standart araba,bazı önemli markaların yokluğu vs. bunlar çok eleştirildi o standart araba sayısı ve standart arabaların eksikleri beni de vazgeçirdi oyunu hemen almaktan..

By_e

29.11.2010 01:24:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri konsol satışlarına ilişkin verileri de sürekli japonya'dan seçiyor olmanız da bu şekilde bir farklılık yaratma çabası sanırım?
Sanırım Japonya sizi rahatsız ediyor. Sadece Japonya rakamlarını paylaşmıyoruz. Yerli kaynaklardan bilgi gelsin diye yırtınırken ayrıca Avrupa ve Amerika satışlarını da bulmanız mümkün. Tabii görmek için önce biraz bakmak ve kurcalamak lazım.

BSC Misafiri

29.11.2010 01:21:18

0
konsol satışlarına ilişkin verileri de sürekli japonya'dan seçiyor olmanız da bu şekilde bir farklılık yaratma çabası sanırım?

By_e

29.11.2010 01:04:06

0
Sanırım hala bazıları anlamamış ya da anlamak istemiyor. BSC sabit görüşlerin var olmadığı, her şeyi ile özgür bir platform. Reklam verenlerin, konsolların ya da oyunların fanı olmaktan çok, kendi beğenilerimizi ve yorumlarımızı paylaşarak, siz takipçilerimize her renkten bakış açısı sunmaya çalışıyoruz. Popülarite peşinde koşmaktansa, ne biliyorsak onu paylaşmak ve sizleri aslında basma kalıp düşünmeye itmek yerine daha çeşitli bakış açıları yaratmak için çabalıyoruz. Yüksek vermek, düşük vermek bunlar çok önemli değil, asıl önemli olan yorum farklılıkları yaratmak.

BSC Misafiri

29.11.2010 00:53:20

0
iyi hoş yazmışınız hata yaptılar farkediyorlar diye bir de metacritic notu 88 seviyelerinde filan demişiniz de o not yükselmiyor düşüyor. şu an 86 (ki isminde ps geçen 100 vermiş stieleri çıkarırsanız iyice çuvallıyor). sanırım bsc'nin vereceği yüksek nota kılıf denemeleri bunlar:) http://www.metacritic.com/game/playstation-3/gran-turismo-5

acgpangea

28.11.2010 21:38:23

0
Çok hakkını yediler bu güzelim oyunun çok! Şimdi, tüm o düşük veren ükala takımı gitsib ve Yamauchi'nin elini öpüp ondan özür dilesinler.

kadir26

28.11.2010 21:18:28

0
@d3l1kanli pinky_demon demek istediğimi anlamış ve yazmış okursan sende anlayabilirsin ....Eğerki böyle haberler yapılacaksa her oyun için yapılsın veya hiç yapılmasın

Bullseye_F16

28.11.2010 20:38:40

0
Bu oyun bana PS3 aldıracak. Ki sevmem konsolda oyun oynamayı ama GT5 için sanırım PS3 sahibi olmaya değer.

BSC Misafiri

28.11.2010 20:33:48

0
@LPTRASH Anladım bir yerde haklısınız da, bu bir inceleme değil, haber. Haberde kişisel düşünceler katılmamalı, onun yerine birtakım bilgiler verilmeli. Yoksa sizin hakkınızda "yanlı haber yapıyorlar beyler duydunuz mu ?" derler. Ben belki GT'den nefret ediyorum, tiksiniyorum. Burası Gran Turismo sitesi değil ne de olsa. Üstelik "bence" kelimesi de eklenmemiş. Size göre her şeyiyle güzeldir, bana göre berbattır. Böyle tartışmalar çıkmasın istiyorsanız ya yorum katmayın, ya da katacaksanız -ki bu daha mantıklı- bence kelimesini kullanın. Saygılar, sevgiler.

LeVO

28.11.2010 20:03:49

0
merhaba arkadaşlar, Bazı arkadaşların "taraflı" veya "reklam" gibi yorumlarını görünce cevap vermek istedim. Arkadaşlar, bildiğiniz gibi siteye haber eklerken belirli kaynaklardan yararlanıyoruz ve kaynak olarak bunları belirtiyoruz. Yeri geldiğinde bu tarz haberlere kişisel yorumlarımızı da katmayacağız diye bir şey yok. Aslında Wayward Son'ın dediği gibi kendi blogum olsa bu yazı oraya daha uygun olurdu, ancak öyle bir şansımız da maalesef 'şimdilik' bulunmuyor. Benim bu yazıya 'kişisel fikirlerimi' koymam kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bunlar benim görüşümdür, BSC'ye bağlanamaz, ben böyle düşünürken, diğer editör arkadaşlarım oyun hakkında farklı yorumlar getirebilirler. Belki kişisel yorumlarım bu yazıda biraz fazla oldu ancak her zaman başka kaynaklardan haber almaktansa bazen kendi düşüncelerimiz ve araştırmalarımızla kendi haberimizi ortaya koymak daha önemli bir husustur kanaatindeyim. Eminim bu bir kaynaktan alınmış ve "şöyle denilmiş, böyle denilmiş" yazsaydı böyle şeyler konuşulmazdı :) Reklam olayına gelince, bu oyun multiplatform bir oyunda olabilirdi, ya da Xbox 360'a özel bir oyunda olabilirdi. Emin olun, o kısım beni ve BSC'yi hiç ilgilendirmiyor. :) Teşekkürler- Levent

venom417

28.11.2010 19:49:11

0
Ya çok abartılmış zaten hasar muhabbeti,olsa noolur olmasa noolur yıllarca damage on/off 'lu oyunlar mı oynadık.BElki bu bi reklam belki hakkaten saçma bir düşünce belki adamın canı yorumcu sitelere "nası kodum" demek istedi,belki çıkartıcağı bi yamayla bunu oyuna ekliycek yada dlc yapıcak ufak tefek eklemelerle parayı indiricek,bilemeyiz.

BSC Misafiri

28.11.2010 19:42:15

0
Fanboy suit'imi askılığa asıp yorumuma başlıyorum. Yav böyle şey olur mu ya. E ben belki çok profesyonel bi yarış oyuncusuyum. Oyunu açıyorum büyük bir hevesle, oynuyorum oynuyorum, bu ne lan arabam adam akıllı hasar masar almıyor. Hem level atladıkça ödüller açılır, arabalar açılır. Hasar modellemesinin açılması ne lan ? Bu mu gerçekcilik ? Ben oyuna yeni başladım. Arabayla kazalar yapıyorum bi halt olmuyor. Level 40'a geliyorum. Aynı araba darmadağan oluyor. Ne gerçekcilik ama... Bir de bu hiper bir özellikmiş gibi öve öve bitirememişsiniz. Helal yani ne diyim. Bu hasar sistemi haricinde süper oyundur, ben PS3 sahibi oldum bu oyun için. Ama ben o kadar parama kıyıp PS3 alıyorum, adamlar doğru düzgün bir hasar sistemi yapamıyor. Sinirim bu yüzden yani. Yoksa çok güzel oyun, sahip olmayan varsa en yakın zamanda almasını tavsiye ediyorum ve yorumumu sonlandırıyorum.

Carcharot

28.11.2010 19:30:24

0
GT5 bu :) Sürprizlerle karşılaşmaya hazır olmak lazım.

venom417

28.11.2010 19:26:13

0
Yok 88,9'tan 89 alacağmışta yok ortalaması bilmemneymişte,yok hede hödö... Hiçbir derginin herhangi bir yazarının ne düşündüğü umrumda olmaz oyun alırken,illa ki başkasının fikrine bakıcaksam girerim youtube'a izlerim oynanış videolarını,kendi gözümle görürüm oynarken yaptıkları yorumları dinlerim,zaten ign tam bir xbox fanatiği her seferinde belli ediyo adamlar.Oyunun en kötü yanı menüleri ve müzikleri.bukadar yani

Wayward Son

28.11.2010 19:25:05

0
Yalnız Pinky Demon ve Kadir'i her ne kadar gereksiz derecede fanboy olarak görüp yorumlarına itibar etmesem de ''haberin dili'' konusundaki eleştirilerine katılıyorum. Sezarın hakkı sezara yani. Haberin tamamını şimdi okuma fırsatı buldum. Eğer ki bu bir haberse; ''dahi, süper oyun'' gibi öznel kelimeler kullanılmaz. Eğer ki Levent Polater'in düşünceleriyse (köşe yazısı tadında) istediğini yazabilir. Ama bu benim gözümde bir haber olduğu için, her ne kadar GT fanı olsam da bu tarz bir dili kabul etmem mümkün değil. Hasar olayına gelince; videoyu çeken eleman level 40'a anlaşılan 1 hafta gibi bir sürede gelmiş. Eğer o level'a bu kadar kısa sürede geliniliyorsa bence hasarın sonradan açılmasının pek önemi yok. Zaten GT'nin başına oturdunuz mu zor kalkarsınız, GT geleneği yani. Bu yüzden 1 hafta gibi kısa bir süre pek sorun teşkil etmeyecektir. Tabi az önce söylediğim gibi oyunu henüz almadım, habere göre yorum yapabiliyorum ancak. Denemeden konuşmak olmaz.

Opricnik

28.11.2010 19:24:12

0
forza motorsport 3 ile karşılaştırmanın anlamı yok 2'side güzel ama yok forzada yok gibi şeyler söylemeniz yanlış bsc.Bende ozaman gt'nin standart araçlarını karşılaştırıayım?

BSC Misafiri

28.11.2010 19:20:21

0
6 senede mükemmelliğe kasan adamın oyununu 2 saatte incelersen böyle olur.

BSC Misafiri

28.11.2010 19:20:14

0
bu yazi sanki biraz tarafli gibi ozellikle ilk metacritic puanlari 88 civarindayken suanda 85 ve yeni eklenen inceleme puanlari 80 civarinda. 100 verilmis 2 tane inceleme var onlarda playstation dergileri. kullanici puanlariysa 7.7 bende gt5 icin iyi seyler duymak istiyorum ama 5 yilin sonucunda ortaya cikan oyun kendi katagorisinin en iyisi olsada beklentileri karsilayamiyor.

volkmen

28.11.2010 18:56:35

0
gt oynayanlar bilirler oyun öyle bikaç saatte bitmez.nfs serisi fanları "araba yarışı"oynadıkları için simulasyon nedemek pek bilmezler.gt de süper lisans almak bile nfs de oyun biirmeye eşdeğerdir

Barxxx

28.11.2010 18:51:32

0
Beğenmeyen oynamasın lafıda iyice sıktı iyi tamam oynamasın da beyenmeyenin yorum yapamicağı anlamına gelmiyor bu.40 lvl da hasar açılmasını beğenmediyse bunu yazar tabiki. Not:oyunun ortalamsı 85 bugün yapılan bir incelemede 70 aldı.

Wayward Son

28.11.2010 18:42:22

0
Beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmediklerini yazarlarsa daha oturaklı bir başlık olur. Steam indirimlerine para yağdırmaktan daha GT5'i alabilmiş değilim çünkü, fikirleri okumakta fayda var. Ama LÜTFEN Fanboy Suit'inizi çıkararak yorum yazın ;)

Project Scorpio

28.11.2010 18:29:20

0
quote:

Her yönüyle harika bir oyun olan Gran Turismo 5'in inceleme skorlarındaki bu yanlışlığı da sizlerle paylaşmak istedim.
Haberi yapan editör bu nasıl bir yazıdır böyle haber yapılmaz! Ne demek her yönüyle iyi? Vallahi pes diyorum!

d3l1kanli

28.11.2010 18:07:27

0
kadir26 28.11.2010 17:14:11 "tarafsız" ve "reklam"ı biraz açabilir misin?

kadir26

28.11.2010 17:14:11

0
BSC ekibi bu tür reklamlara ihtiyacınız yok bence yol yakınken kendinize geliniz..( Tarafsız olalım )

BSC Misafiri

28.11.2010 17:03:30

0
Olay zaten bu sistemi mantıklı yada iyi olup olmaması değil olay inceleme olarak yayınlanan şeylerin aslında incelemeyle alakası olmayışıdır.

C28_

28.11.2010 16:49:31

0
yaw beyenmeyen oynamasın diye birşeymi var nfs f1 dede sürüş asistanı var senin yerine fren sıkıyor yada savrulmaın önlüyor istersen açarsın istersen kaaprsın daha pro oynarsın yani GT düşünsene asistan koyduklarını ve açma kapama seçeneği olmadığını yada düşünsene fifa futbolu tekrar yazsa 2 yerine 3 kale olsa beğenmeyen oynamasa dese dimi çok güzel olurdu

Project Scorpio

28.11.2010 16:43:33

0
Saçmalığa bak level 40 da araç tam hasar alıyormuşta bıdı bıdı! Yav arkadaş lvl 40'a gelmek için kaç yüz yarış yapıyoruz farkında mısınız ben o seviyeye gelene kadar oyun biter zaten o saattten sonra da hasar olmuş neye yarar? Böyle saçma sistem hiç bir oyunda görmedim.

C28_

28.11.2010 16:42:25

0
oyunun hasar seviyesi level ile açılması çok mantıklı özellikle acemi oyuncular bu oyuna başladıklarında gerçekçi hasar modunda oyun oynayamıyorlar birak yarışı bitirmeyi ilk virajda kaputu bir yere tekerlekler bir yere gidince ve bu 3-4 sefer olunca oyunu takip eden birisi değilse sıkılıyor atıyor bir kenara ama oyunda ustalaştıkça hasar oluşması pek sıkıntı olmuyor çünkü ustalaşınca bırak yoldan dışarı çıkmayı şeritten bile çıkmıyorsun. Ama yaralar kısmına bu özelliğin açılıp kapanması için kesinlikle bir ayar koyulması gerekiyordu.

BSC Misafiri

28.11.2010 16:42:21

0
eturkmarmara herkes senin gibi düşünmüyor işte başta hasar olsaydı arabayı tamir ettirme çilesinden kazandığın para yetersiz olup isyan edecektin çünkü oyunla yeni tanışanlar oyundan bir haber oldukça zor olan kontrolleri kavrayıp belli bir seviyeye geldiğimizde hasar açılıyor ki o zaman rahat rahat arabamızı parçalarız japonlar zeka oynanılabilirlik dengesine göre bu sistemi koymuş beğenmiyosan nfs gibi kolay oyunları kasar oynarsın gerizekalı adamların yaptıklarını kavraman için çok ekmek yerine balık yiyiyp kendini geliştirmen lazım :)

d3l1kanli

28.11.2010 16:30:21

0
beğenmeyen(anlamayan) oynamasın...belki de oyunun oynanış süresini uzatmak için yapılan bişey.mesela "level 20-25 olayım da hasar modellemerini bi göreyim" gibisinden.

Barxxx

28.11.2010 16:27:13

0
Hasar sisteminin level la açılması mantıksız ama Level atlamak için uğraşmaya bir neden daha eklenmiş.Oyundaki AA eksikliği de puanları çok düşürdü özellikle gölgelerdeki

VEZ1R

28.11.2010 16:20:56

0
BSC Misafiri 28.11.2010 16:11:01 options' a damage: on\off diye seçenek koyarsın. ya da nfs shift' te olduğu gibi gerek ai için gerek kontrol için değişik zorluk seçenekleri koyarsın, düşük zorlukta hasar olmaz falan. bahanemi yani şimdi bu?

BSC Misafiri

28.11.2010 16:11:01

0
eturkmarmara GT5 gibi bi simulasyona yeni başlayan biri o hasar modellemesiyle hangi yarışı bitirebilir?

VEZ1R

28.11.2010 15:48:33

0
tamam iyi güzel de bu olayı yine oyunu övmek için kullanmak ta yanlış birşey. yani sizce de hasar sisteminin oyunda level atladıkça açılması olayı dünya oyun tarihinde alınmış açık ara en gerizekalıca karar değil mi? yani kırk yıl düşünsem yaptığım oyuna bu kadar aptal bir olay eklemek gelmez o kadar diyim. onun için bu olayı atlayan editörlere yüklenmek yanlış olur. nerden bilsinler oyunda böyle bi saçmalık olabileceğini. özrü kabahatinden büyük diye tabir edebileceğimiz bir durum var ortada oyun için. yapımcıların çıkıp bu olay hakkında oyunda böyle bir özellik var ama onu görmeden yanlış inceleme yaptılar diye serzenişte bulunma hakkı yok bence.

MrKerberoS

28.11.2010 15:39:27

0
Bnde bu işte bir iş var diyordum, Yamuchi bencede pişman olsunlar diye söylemek istemedi şimdi o puan verenlere acıyorum

d3l1kanli

28.11.2010 15:24:36

0
editörün kendi düşüncelerini belirttiği yerlere %100 katılıyorum.1-2 saatte oyuna hayal kırıklığı etiketi yapıştıran angutlara iyi bi cevap olmuştur bu...işte bu yüzden gamespot oyuna hak ettiği puanı veriyor diyorum...9 un üstünde not alacak!!!BSC inceemesinide bekliyorum...

BSC Misafiri

28.11.2010 15:19:26

0
Her zaman söylerim bu skorlara göre bir oyuna iyi veya kötü denmez diye.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Gran Turismo 5
+ TAKİBE
AL
31 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız