Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gizem Dolu Bulmaca Oyunu To the Grave Aralık'ta Geliyor

 
 
Flower Shadow Game tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan bulmaca, korku, gizem oyunu To the Grave, Aralık ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Türlü türlü karakterlerin yer aldığı ve yandan görünümlü yapısı ile beraber karşımıza çıkmayı hazırlanan korku içerikli bulmaca oyunu, bir yandan bu içeriklerle beraber karşımıza çıkarken aynı zamanda komedi unsurlarını da bünyesinde barındırıyor. Oyunda açıklanan bilgilere göre bir kız yanlışlıkla gizemli bir köye doğru gitmeye hazırlanırken, burada komik ve korkutucu unsurlarla beraber karşılaşabiliyor. Aynı zamanda hem güldürecek hem de korkutucu unsurların burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Yanlışlıkla gizemli bir köye doğru ilerlediğimiz yapım içerisinde bir kız karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin kontrolü ile beraber de kendimizi karanlık atmosfer içerisinde buluyoruz. Oyunda bu köyün farklı bölgelerine doğru ilerleyebiliyor, altımıza kayığı alıp göllerin üzerinden geçebiliyor ve farklı bölgelerde ilerleyerek elbette kendimizi kaybolduğumuz bir anda bulabiliyorsunuz. Ürpertici içerikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde, aynı şekilde karşımızda bir anda heykellerin bulunduğu bir bölgeye girebiliyor ve burada çeşitli yorumlamalarda bulunabiliyoruz.
 
 
 
Komik canavarlarla karşılaşabileceğimiz ve türlü türlü saçma sapan olayların karşımıza çıkacağı yapım içerisinde, yine ilgi çekici ölüm biçimleri ile beraber karşılaşabiliyor ve değişik bir yapıyla beraber burada yer alabiliyoruz. Dolayısıyla "Bu nasıl bir kafa?" diyebileceğimiz bir projeyle beraber karşı karşıya kalabildiğimizi şu an itibariyle söyleyebiliyoruz. Daha önce hiç deneyimlemediğimiz bir yapıyı bünyesinde barındıran oyun içerisinde, yaptığımız hamlelerin garip bir şekilde karşılandığını ve yankı bulduğunu görebiliyoruz ve aynı şekilde komik bir bulmaca unsurları ile beraber de buradaki yerimizi almaya çalışıyoruz.
 
Korku ve bulmaca oyunlarına yenilikçi bir bakış açısıyla beraber bakmaya hazırlanan yapımda, ilgi çekici bir içeriğin yer aldığını söyleyebiliyorum. Burada yukarıda da bahsettiğim gibi hem güldürü hem de korkutucu unsurların bir arada harmanlandığını görebiliyoruz. Nitekim bu kapsamda çeşitli ve tuhaf yaratıkların karşımıza çıktığını ve absürt olayların burada bulunduğunu görebiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğim gibi aynı şekilde ölüm şekilleri de çok tuhaf bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda burada kafamızın yandığını gerçekten de hissedebiliyoruz.
 
 
 
Yandan görünümlü yapısı ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde, bir kız karakteri kontrol ediyor ve çeşitli karakterlerin burada karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Geliştiricinin belirttiğine göre burada karşımıza çıkan karakterler oyun sürecini daha da eğlenceli hale getirebiliyor ve dolayısıyla bu karakterlerin çeşitliliği elbette oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. İlerleme ile beraber köyün farklı bölgelerine doğru geçiş yapabiliyor ve ilginç canavarlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Her ne kadar korksak da aynı zamanda tuhaf hareketlerle beraber karşılaşarak da burada bir anda kendimizi gülerken bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada garip hareketlerin ve olayların olduğunu söyleyebiliyor ve burada olduğumuz süre boyunca da elbette nasıl bir yapının ve mekaniğinin ne olduğunu oyunu oynayarak deneyimleyebiliyoruz.
 
Genel olarak karanlık bir atmosfer içerisinde yer aldığımız yapım içerisinde yolculuk boyunca ilginç olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve arka planda ufak bir hikaye anlatılıyor diyebilirim. Ancak bu noktada elbette arka planda yer alan hikayenin oldukça ilgi çekici olması gerekiyor. Bu oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem diyalogların hem de karşımıza çıkan durumların bizlerin ilgisini çekmek durumunda olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda yapacağımız hamleler ve gideceğimiz kısımlar sınırlı olduğundan dolayı da bizleri dolu dolu bir içeriğin sunulması gerekiyor. Bizleri oyunda tutacak unsurlarla beraber de biz de oyundaki yerimizi almaya çalışıyoruz. Aynı zamanda oyunu bitirmek için de burada uğraş veriyoruz. Dolayısıyla oyunda dolu dolu içeriklerin ve ilgi çekici unsurların ve aynı zamanda manzaraların ve bölgelerinin olması gerektiğinin kanaatindeyim.
 
 
 
İçerisinde bulunduğumuz köy elbette tuhaf yaratıkların ve canavarların olduğu bir dünyayı barındırıyor. Aynı şekilde bu köye yanlışlıkla geldiğimizden de yukarıda bahsetmiştim, burada yanlışlıkla gizemli bir köye girdiğimiz sahnede elbette birçok cinayetle beraber karşılaşabiliyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi tuhaf ölümlerle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Korku dolu bu atmosfer içerisinde aynı zamanda gerilirken, diğer taraftan ise komik olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve bunları aşmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca çeşitli bulmacalar da karşımıza çıkabilir ve bu bulmacaları çözmek için elbette sağda ve solda bulunan nesnelerle beraber etkileşime geçebilir ve aynı zamanda buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Geliştiricinin belirttiğine göre oyun içerisinde bulunan bulmacalar hikaye ile beraber yakın ilişkili olarak karşımıza çıkıyor ve bu da oyun deneyimini daha da akıcı hale getiriyor. Yani çözebileceğiniz bulmacalar herhangi bir yan ürün olarak karşımıza çıkmıyor ve bizleri uğraştıracak unsurlar arasında bulunurken aynı zamanda bunları çözerek oyundaki hikaye konusunda ilerleme kat edebiliyoruz. Dolayısıyla bulmaca ve hikaye konusunda güzel bir iş başardığını geliştirici ekip burada aktarıyor.
 
 
Aynı şekilde burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kendimizi bir anda mezarlıkların içerisinde bulabiliyor, göllerin ve sisli ortamların arasından geçebiliyor. Bunun yanı sıra kayığa atlayıp gölün karşısına geçebiliyor ve yeni yerlere doğru burada yelken açabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve aynı şekilde bu bölgede ilerleyerek buraları keşfetmeye çalışıyor ve aynı zamanda buralardaki absürt olaylarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz geçişlerin olması elbette oldukça güzel ve çizgisel bir yapının olduğundan da burada bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda sürekli olarak sağa doğru ilerleyebiliyor ve yandan görünümlü bir yapı ile beraber de burada karşılaşabiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde yandan görünümlü bir yapı yer alıyor ve kısa bir oyun süresinin olduğunu da burada aktarabiliyoruz. Bu tarz korku oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bir yandan da ilgi çekici olaylarla beraber karşılaşmak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü dilediğiniz gibi indirebilir ve oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz.
 
Demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz oynayarak elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve oyunu satın alıp almayacağınıza, aynı zamanda istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümünü oynamanızda ve indirmenizde fayda var diyebilirim.
 
Demo videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
To the Grave
Nostalji Grafikleriyle Bahnsen Knights Yakında Geliyor Bulletstorm VR Ertelendi: Yeni Tarih Belii Oldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız