Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gears of War 3'ten Yeni Bilgiler ve Co-op Videolar

Co-op modu oyunun en önemli özelliklerinden birisi olacak.

     Microfost'un en önemli oyunları arasında yer alan Gears of War 3, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan GamesCom 2011 fuarında da firmanın en üst sıralarında yer alıyor. Çıkış tarihinin yaklaşması nedeniyle bu fuarda iyice ayyuka çıkacak olan Gears of War 3 için yeni bilgiler ve videolar yayınlandı. Yayınlanan bu videolarda daha çok oyunun co-op modlarına yer verildiğini görüyoruz.
 
     Serinin devam etme ihtimali çok büyük. Fakat Gears of War 3 ile birlikte planlanan üçlemenin sonuna geleceğiz. Marcus'un babası hakkında da yeni bilgilere ulaşacağımız oyunda Lambent ırkı da ilk defa karşımıza çıkacak. Hatırlarsanız oyunun duyurusu ile birlikte bu ırkın dengesiz bir yapıda olacağı ve yeri geldiğinde Locust'lar ile de çatışma içerisinde olacakları belirtilmişti. Nitekim oyunun ilk videolarından Ashes to Ashes'te de bu duruma vurgu yapıldığını görmüştük. Oynanış videolarına geçmeden önce VG247'de yayınlanan bilgileri derleyelim.
 
     Öncelikle oyunun hikayesinin beklendiği gibi serinin en önemli noktalarına değinileceği belirtilmiş. Oyunun hikayesi İngiliz yazar Karen Traviss tarafından kaleme alınmış.
 
     Oyunun en önemli özelliklerinden biri olan co-op modları ise daha önce açıklandığı gibi dört oyuncuya kadar destek sunacak. Burada asıl sevindirici taraf ise oyunun tamamen bu mod üzerine kurulmuş olması. Yani oyunu oynayan her oyuncu önemli bir karakteri yönlendirecek ve hikayede kendisini arka planda hissetmeyecek. Oyunun yapımcılarından Rod Fergusson, oyundaki tüm bölümlerin iki değil dört kişilik co-op modu için özel olarak tasarlandığını ve her sahnenin dört oyuncu için özel olarak planlandığını dile getirmiş. Bu da akıllara "her oyuncuda farklı bir sahne mi gözükecek?" sorusunu akıllara getiriyor.
 
     Horde modunun gene multiplayer modlarının en önemli yerlerinden birini teşkil edeceği oyunda Beast modu sayesinde Locust'ların gözü ile oynayabileceğiz. 
 
     Oyunun Londra'da düzenlenen lansmanında Eurogamer'ın sorularını da yanıtlayan Fergusson, gears of War 3'ün Stereoscopic 3D destekleyeceğini de açıklamış. 3D'nin konsollar için yeni bir teknoloji olduğunu ve bunu yapabileceklerini belirten Fergusson, bu durumu düşündüklerini ve "neden olmasın?" diyerek bu özelliği oyuna eklediklerini dile getirmiş. Oyundaki 3D desteğinin PS3'teki gibi olmadığını belirten Fergusson, bu özelliğin çözünürlükte ufak bir düşmeye de sebep olacağını dile getirmiş. Kısacası oyundaki 3D özelliği tıpkı Black Ops ve Crysis 2'deki gibi olacakmış. Fergusson'un son sözleri ise her iki göze de 720P çözünürlük sunan PS3'teki 3D etkisinin yakında Xbox 360'a ekleneceği olmuş.
     
 
     Oyunun videolarına baktığımızda ise oynanış videosundaki bazı değişiklikler göze çarpıyor. Öncelikle co-op modu nedeniyle her karakterin ara sahnede ön planda olduğunu görüyoruz. Ayrıca savaş anında her taraftan gelen silah sesleri ve kurşunlar sayesinde oyuncuları da doğal olarak daha aksiyonlu sahneler bekleyecek. Yayınlanan videoların ilkinde ekibimizin bir Lambent grubu ile çarpıştığı gözüküyor. Burada hem karşımıza çıkan Lambent'leri öldürmeli hemde onların geldikleri yaratığı yok etmemiz gerekiyor. Özellikle Lambent ırkının patlaması ile adrenalini arttıracağını düşünüyorum.
 
     Oyunun ikinci videosunda ise ekibimizin bir kampa girma çabalarına şahit oluyoruz. Bu sahnede Marcus gözükmüyor. Anlaşılan hikaye dallanacak ve bu da yeniden oynama isteğimizi arttıran en büyük etkenlerden birisi olabilir. Bu videonun ilerleyen dakikalarında ise gene ilginç bir Lambent bizi bekliyor. Uzuvları uzayabilen bu ırkın patlaması ise gene her zamanki gibi şaşalı olmuş.
 
     Yayınlanan üçüncü videoda ise oyuna oynanabilir olarak yer alacak olan yeni karakterlerden Anya'yı görüyoruz. Küçük bir sohbet sonrasında Anya'da ekibimize katılıyor ve Marcus olarak gelen Locust'ları durdurmaya çalışıyoruz. Klasik Gears of War dinamiklerini içeren bu videoda en çok dikkat çeken nokta ise çevre unsurları oluyor. Sırtını bir masaya dayayan marcus, eli ile masayı yan yatırarak kendisine bir siper oluşturuyor.
 
     20 Eylül'de Xbox 360 için çıkacak olan Gears of War 3'ün yeni bilgileri ise GamesCom 2011 fuarında gelecek. Oyunun yayınlanan ekran görüntüleri ve bu yeni videolarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili




Bu haberin bağlantısı
URL
Action Epic Games Unreal Engine 3 Xbox 360 Microsoft Gears of War 3
Football Manager 2012 Duyuruldu Yeni Worms Oyunu Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

On.E

17.8.2011 02:28:54

0
İlk iki oyunda sade 2 kişi savaştığımız yerler oldukça fazlaydı şimdi 4 kişilik Co-op ama daha kalabalık bir ekip var acaba her bölümde en az 4 kişi mi olacağız yoksa Marcus'un vs. görünmemesi diğer 2'linin ayrıca bölüm tasarımları olacağını mı gösteriyor..valla eğer 2.si gibiyse çok geniş oyun olacak..

BSC Misafiri

16.8.2011 00:31:41

0
neden ben 1.videoda frame kaybı göremedim ???

The_Rahip

15.8.2011 22:07:32

0
Bu oyunla ilgili her haber bende acayip bir heyecan oluşturuyor kendimden geçiyorum

BSC Misafiri

15.8.2011 22:03:23

0
yıl olmuş 2011 hala gears of war la bulletstorm u karşılaştıran var..

BSC Misafiri

15.8.2011 20:55:33

0
evet haklısın 1. videoda frame yerlrde

BSC Misafiri

15.8.2011 19:34:57

-1
eğlence açısından bulletstorm buna bin basar .)

Reppu

15.8.2011 18:07:10

0
1. videoda frame yerlerde

ss4lici

15.8.2011 17:42:11

0
Adamlar gene grafik motorunu aynı zamanda aksiyon çılgınlığını göz önüne seriyor...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Gears of War 3
+ TAKİBE
AL
33 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız