Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy 14 Yönetmeni Metaverse'ün Eğlenceli Olduğunu Düşünmüyor

 
 
Final Fantasy 14 yapımcısı ve yönetmeni Naoki Yoshida, Metaverse'ün eğlenceli bir şey olduğunu düşünmüyor.
 
Japon sitesi Weekly Bunshun ile yaptığı bir röportajda Yoshida, MMORPG üzerindeki çalışmalarını Metaverse dünyasından uzaklaştırıyor.
 
Yoshida Metaverse hakkında ek olarak şunları söylüyor: "Bana göre Metaverse, gerçekliği sanal bir dünyayla değiştiren bir sistem. Bu yüzden Metaverse'ün eğlence ile ortak bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
 
Düşündüğüm Metaverse'de insanlar sanal gerçeklikte bir avatar kullanabilecek ve tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi Shinjuku'da gezintiye çıkabilecek ya da alışveriş yapabilecek. Eğlenceli gibi görünse de aslında öyle değil. Gerçek dünyamızda eğlenceli olmayan bir şey neden sanal dünyada eğlenceli olsun ki?"
 
Bir Metaverse projesi üzerinde çalışmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda ise Yoshida şu cevabı veriyor: "Bir Metaverse dünyasının sanal gerçeklik içinde eğlenceli bir yer olması gerekir. Eğlence ile ortak bir yanı olmayan bu sanal dünya için şu anda herhangi bir planım yok."
 
Her ne kadar Metaverse dünyasından uzak durmaya çalışsa da Yoshida, bu gelişmeleri takip ettiğini belirtiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer ryo aksiyon macera
PS3 ve PS Vita'nın Yeni Güncellemesi PSN Hesabı Oluşturmayı Devre Dışı Bırakıyor Gotham Knights'ın PS4 ve Xbox One Sürümleri iptal Edildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.5.2022 21:54:34

+2
@BSC Misafiri ; Keşke Final Fantasy hakkında Gr bir bilgiye sahip olsaydın ve bomboş yapmasaydın.

BSC Misafiri

10.5.2022 21:33:11

+1
Bende Final Fantasy denilen oyunun eğlenceli bir oyun olduğunu düşünmüyorum. 14 ne arkadaş insan yazmaya uyanır. Ne hikayen vardıda 14 oyundur anlatamadın. Bizde senin eciş bücüş japon işi eskilerin ekmeğini yiyen oyununu beğenmiyoruz.

Grafitty-G

10.5.2022 19:59:27

+1
Metaverse ün kralını biz 10 15 yıl önce mmo oyunlarda yaşadık bunlar slikon vadisinde sjw tiplerin woaw benim bir fikrim var adamım ismi metaverse herkes sanalda yaşayacak sanal ayakkabı alıcaklar çünkü gerizekalılar nft yapcaz resim alıcaklar falan filan anca teknolojiden bihaber kişilerin ilgisini çekicek enayiler silkelendikten sonra unutulacak balon olay.

Venomstr

10.5.2022 16:38:40

+1
Doğru demiş. Metaverse saçma sapan bir şey.

BSC Misafiri

10.5.2022 16:18:32

+5
Bence metaverse bir balon ve en fazla 10 sene içinde patlayacak çünkü pratik olarak hiçbir işlevi yok. Anca pavlov vr gibi oyunlar insanlara vr gözlüğü aldırır başka türlü olmaz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIV: Endwalker
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız