Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy 13'e Resmi Playstation Dergisi Notu

Image and video hosting by TinyPic
Son zamanlarda Final Fantasy hayranları arasında serinin son oyunu Final Fantasy 13'ün serinin en kötü oyunlarından birisi olduğu konuşuluyordu.
 
Japon Famitsu dergisi Final Fantasy 13'ün incelemesini yapmış ve oldukça beğenmiş. Batılı oyun otoritelerinin arasında ilk incelemeyi Official Playstation Magazine dergisi yaptı.
 
Oyunda 10 üzerinden 9 puan veren dergi birçok övgü de yağdırdı. "Tek bilmeniz gereken bu yeni nesil bir Final Fantasy" açıklamasını yapan dergi oyunda saatlerin dakikalar gibi geçtiğini de eklemiş.
 
Bakalım Batılı Final Fantasy hayranları arasında dolaşan serinin en kötü oyunu söylentisi gerçek olacak mı?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak square enix rpg final fantasy ps3 xbox 360 inceleme opm
İngiltere PSN'de Film Güncellemesi God of War 3'ten Yeni Görseller
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

zxcewq

23.2.2010 21:48:57

0
arkadaşlar merhaba bir final fantasy seveni olarak bir soru sormak istiyorum az önce bölümsonucanavarında oyunun 3 cd olarak satılacağını duydum buda 25 gb a felan geliyor bende xbox 360 arcade pal var biliyorsunuz hafıza yok onlarda ben nasıl oynayacağım çıktığında cd cd mi oynayacağım...

cloud35

19.1.2010 23:28:08

0
Yeni nesilde Square bence çokta kaliteli işler çıkaramaz oldu. Belkide o yaratıcılıklarını kaybettiler. Nerede eski FF serisi, Chrono Cross, Vagrant Story, Valkyrie Profile aklıma gelmeyen onlarca kaliteli JRPG. Mesela Last Remnant hiç beğenmedim o kadar sıkıcı geldiki bitirmedim bile (beğenenler var saygı duyarım). JRPG ayrı birşeydir. Batı RPG leri bence hiç bir zaman JRPG' lerin yerini tutamaz. Batı RPG lerine ayak uydurmak gibi bir düşünceleri olmamalı. Batı RPG' si oynamak istesem zaten alır oynarım. JRPG ler eski haliyle daha kaliteli bu değişmemeli. Kolay FF istemiyorum yan görevleri bitirmek ve gizlilikleri çıkarmak için aylarca uğraşmak istiyorum. Savaşları batı RPG lerindeki gibi tıkla öldür değil. Uğraşmak yeri geldiğinde taktik yapmak istiyorum. Senaryonun derinliği olsun oynarken 'vay be ne harika senaryo yazmış adamlar'' demek istiyorum. FFXIII bunları sunamıyorsa çok yazık olmuş.

ArGoDa

19.1.2010 21:09:46

0
Usta senin şu zencilerle ne alıp vermediğin var anlamadım?( ),sonuçta fantezi oyunu.Birde o transformers dediğin sistemin bence babası zaten japonyadadır Mechalar .Oyunu savunduğum için yazmadım bu yazıyı bende sizin gibi FF fanı olarak bu oyuna bir türlü ısınamadım tıpkı FF XII'da olduğu gibi ama sanki tüm suç Microsoftunmuş gibi bir izlenim var ortada benim isyanım buna.Bence herkez uyansın artık karşınızda Squaresoft yok arkadaşlar Square-Enix var ve ne zaman o takı geldi FF o gün bitmiştir.... Kral öldü yaşasın yeni KRAL(Mistwalker)

Opricnik

19.1.2010 20:56:01

0
Olaya son noktayı koyuyorum Playstation ve xbox kardeştir Bunu bilmeyen kalleştir. Master sever kratosu. Gear sever Drakeyi. 3K Yoktur Aslında. Hepsi Wiinin Suçudur PS3 XBox kardeşliğine Dayanamayan wii Başlatmiştir bu işi. PS3 Büyük değildir XBox Xbox büyük değildir PS3 Wİİ küçüktür PS3 ve xbox PS3 ü yaratan firmanın xboxta codmw2 oynadiklari yakalandi. Şok şok şok. Microsoftun gears of war god of wardan esinlediği anlaşildi ikiside gow gow :D Son nokta . HA PS Ha xbox onemli olan oyunlar

Rai-gy

19.1.2010 19:21:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Bunun bence Xbox 360 yada Ps3 ile ilgisi yok. Batı RPG oyunları çok daha geniş kapsamlı bir hale geldiler. Diyaloglar ve diyaloglara göre oyunun gelişimi, karakterlerin gelişimi ile çok farklı bir yapıya ulaştılar. J-RPG'ler ise gerçektende Bioware'ın dediği gibi gelişime ayak uyduramıyor.
Valla ps2 zamanında j-rpg manyağıydık ve hiçbir sorun yoktu.Yeni nesil geldi j-rpg'ler multi, hatta multiyide geçtim direkt xbox'a yapılmaya başlandı ve aniden kalite düştü!!!(lost odyssey hariç)Bunun xbox'la ilgisi yokta nintendo ilemi ilgisi var?Ps2'ye enson benim bildiğim jrpg 2008'de persona 4 çıktı o bile efsaneydi.Suç xbox'ın üzerine oynayan japon firmalarda başkasında değil.Microsoftu piyasaya sokayım derken yavaş yavaş kendilerini bitiriyorlar haberleri yok.Aynen böyle devam etsinler.

V

19.1.2010 19:12:24

0
aynen.Bioware kendini tekel saniyor utanmasa RPG kanunlari budur bunlara uymayanin tiz kellesi gidecek diyecek yakinda....
quote:

Orijinalden alıntı: Malko Batı RPG'si diye birşey yok, Bioware RPG'si var. 2000'den alın bu seneye kadar kaç tane kaliteli RPG oyunu çıktı ve bunların kaç tanesi Bioware'e aitti? Burada FF'yi savunacak değilim hiçbir oyununu da oynamadım ama Bioware de bir formula bulmuştur, onun üzerinden oyunları çıkarıyor, sadece bunların içinde Mass Effect shooter ağırlıklıydı o kadar. Geri kalan tüm oyunları zaten birbirine benziyor. Binde bir Elder's Scroll çıkaran Bethesda'yı saymıyorum.

Wassermann

19.1.2010 19:10:36

0
Batı RPG'si diye birşey yok, Bioware RPG'si var. 2000'den alın bu seneye kadar kaç tane kaliteli RPG oyunu çıktı ve bunların kaç tanesi Bioware'e aitti? Burada FF'yi savunacak değilim hiçbir oyununu da oynamadım ama Bioware de bir formula bulmuştur, onun üzerinden oyunları çıkarıyor, sadece bunların içinde Mass Effect shooter ağırlıklıydı o kadar. Geri kalan tüm oyunları zaten birbirine benziyor. Binde bir Elder's Scroll çıkaran Bethesda'yı saymıyorum.

V

19.1.2010 18:17:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr W-RPG vs J-RPG tartışması bitmez. Ben W-RPG severim, J-RPG sevenlerede saygım vardır, onların zevkidir. J-RPG bana göre degil.Herkesin aynı tip karakterle oynadıgı, abuk biri kombat sistemi, her dövüşte aynı animasyonlar, muzikler, statiklik vs bana göre degil...Bir fareyi öldürmek için 3dk mı harcamak istemem. Yada çocuksu tiplerle , garip garip çiçek, su damlası gibi yaratıklarla savaşmak beni cezbetmez. Avatarımdaki Geralt gibi oyun karakteri isterim, Sheppard gibi olsun isterim.Zaten bu yüzden W-RPG leri severim, daha canlı kanlı gelir. Daha gerçekçi gelir. Dragon Age de bunu yaşadık. İşin içinde cinsellikde, şiddette, duygusallıkta var. O devirlerde günlük yaşantı nasılsa, aynısını yaşatıyor. Yada Fallout 3, Mass Effect.. Yazdıgım msg ise j-rpg sevenlere bilgi amaçlı. Muhtemelen FF13 de aradıkları FFX tadını bulamayacaklar ve oyunu basit bir aksiyon gibi bulurlarsa şaşırmasınlar. Tabii birde bu multi olduda kalitesi bozuldu laflarına cevabendir. Oyunun multi olmasının bu şekilde olmasına bir etkisi yok..SE nin hatalı kararlarıdır
Sen garip cicek bocek yaratik bana gore degil demisin ama HALO yu nasil sevdin vatandas

CANOZ

19.1.2010 16:51:38

0
Tabi ya Mİcrosoft verdi babayı anaconda koydurdu oyunun içine Zaten bir şey kötü oldu mu suçlu belli. İyi ki de microsoft konsola ağırlığını koydu da rekabet arttı. J-rpg lerde amerikan özentiliği son zamanlarda hat safhada. Mesela last hope u örnek alın. Kıyafetler müzikler... Bİoware dragon age (ki sizin lafınıza güvenerek söylüyorum yoksa daha oynamadım) de kendini tekrar etmiş olabilir ama mass efect her konu da aştılar 2.siyle aşmaya da devam edecekler.

Shadow Fox

19.1.2010 16:50:21

0
W-RPG vs J-RPG tartışması bitmez. Ben W-RPG severim, J-RPG sevenlerede saygım vardır, onların zevkidir. J-RPG bana göre degil.Herkesin aynı tip karakterle oynadıgı, abuk biri kombat sistemi, her dövüşte aynı animasyonlar, muzikler, statiklik vs bana göre degil...Bir fareyi öldürmek için 3dk mı harcamak istemem. Yada çocuksu tiplerle , garip garip çiçek, su damlası gibi yaratıklarla savaşmak beni cezbetmez. Avatarımdaki Geralt gibi oyun karakteri isterim, Sheppard gibi olsun isterim.Zaten bu yüzden W-RPG leri severim, daha canlı kanlı gelir. Daha gerçekçi gelir. Dragon Age de bunu yaşadık. İşin içinde cinsellikde, şiddette, duygusallıkta var. O devirlerde günlük yaşantı nasılsa, aynısını yaşatıyor. Yada Fallout 3, Mass Effect.. Yazdıgım msg ise j-rpg sevenlere bilgi amaçlı. Muhtemelen FF13 de aradıkları FFX tadını bulamayacaklar ve oyunu basit bir aksiyon gibi bulurlarsa şaşırmasınlar. Tabii birde bu multi olduda kalitesi bozuldu laflarına cevabendir. Oyunun multi olmasının bu şekilde olmasına bir etkisi yok..SE nin hatalı kararlarıdır

NextGenCeo

19.1.2010 16:35:58

0
Batı RPG"leri ile J_RPG"ler arasında ki en büyük fark savaş sistemi ve senaryolardır.Dragon Age,Never Winter Night 1-2,Baldurs Gate 1-2,Ice Wind Dale v.b serilerin genelde hikayesi ve kurgulanışı,savaş sistemleri aynıdır.En son halkasını Dragon Age"de gördük.Hepsinin ortak noktası senaryo olarak düdük bir karekter ile başlar ya ailemizden biri ölür ya da çaylak olmamıza rağmen bizden başka dünyayı kurtaracak kimse yoktur veya biz seçilmiş kişiyizdir gibi klişe olur.Ama savaş sistemleri real time olduğu için ve gelişim ağacı geniş olduğu için çok tutulur. Şansen bu saydığım RPG isimleri içinde Baldurs Gate serisi hariç benim için pek bir önemi yoktur.Belkide ilk göz ağrım olduğu için onu seviyorumdur bilinmez. Ama j_RPG türünde işler böyle değildir senaryo sizi öyle bir kilitler ki hani bir sonra ki adım ne olacak diye oyunu oynarken hep kafanızda kurarsınız.Final Fantasy VII Cloud ve sephiroth"un amansız savaşı,Cloud ve Aeris"in imkansızı,Tifa"nın mücadelesi Barret"in inancı v.b olaylar hem inanılmaz CGI"lar hemde text"lerde detaylıca işlenirken siz o an yaşıyor olursunuz o karakteri birebir canlandırıyor gibi olursunuz.Çok videosu vardır FFVII veya diğer FF oyunlarının sonlarında ağlayan insanlar falan.Şaka değil bu gerçek Aynı Şekil FFX" veya diğer FF oyunlarınıda örnek gösterebiliriz.Yani J_RPG ve RPG aslında birbirine çok ters iki yapıdalar.Batı RPG"leri daha çok adam kesmek,öldürmek üzerine ve sonsuz gelişime önem verirken.J_RPG oyunları konuyu işlerken sizin gelişme sürecinizi biraz daha 2. planda ama tamamı ile sizin kontrolünüze bırakır.Peki FFXIII neden böyle aksiyona dönmüş? Microsoft parayı basmış demiş ki "FFXIII"ü benim konsoluma çıkartıcaksın anlaştık ama diğer sistemden herhangi bir farklılık olmayacak ve benim en büyük PAZARIM AMERİKA oyunu oraya göre ayarlayacaksın,madem bu oyundan kar edeceksin sende bende, oyuna ZENCİLERİ katacaksın birkere,bizim Amerika"da Transformers tarzı olaylar iyi gider yer bizim memleketin gençleri şu summon"larada ona göre ayar çek v.b" şekilde bir yaptırım uyguladıysa ee oyun hali ile rayından çıkar,yaptırımı uygulamasa bile Square-Enix Amerikan pazarında satmak istiyorsa böyle yapmak zorundaydı Kimsenin çağın gerisinde kaldığı yok RPG tek türden ibaret değil,türleri birbirine karıştırmadıktan sonra J ve diğer salt RPG türü kendi yolunda emin adımlar ile ilerliyor.Son örnekleri Dragon Age,Fallout,Eternal Sonata,lost oddesey,Blue Dragon,White Knight Chronicles,Final Fantasy XIII v.b...

Shadow Fox

19.1.2010 16:08:40

0
Oyunun iyi olmamasının sebebi multi olması degil....Yeni tasarlanan özellikler...Oynayan FF hastası arkadaşın yazdığına göre oyun ultra düz ve basit bir oyun Japonca bilmene bile gerek yok (kendisi japonyada) diyor...Dümdüz koş ve savaşlarda O ya bas yeterli diyor. Onun dışında fakir bir yan görev, challenge fakiri dövüşler, komedi heal olayları vs ile serinin kötü oyunlarından olmuş. Basit action oyun seven, video izlemeyi sevenleri tatmin edecektir. Kafa patlatıp, dövüşlerde zorlanayım, şunu araştırayım bu görevi yapayım, merak içinde gezeyim diyenler aradıklarını büyük ihtimalle bulamayacaklar.. FFX gibi bir oyun beklemeyin Kısaca, kötü olmasının nedeni oyunun multi olması ile degil, Square Enix in abuk tasarım kararları ile alakası var...Japonlar bu RPG işini kıvıramıyor, batı rpg leri çıtayı iyice yükseltti...Ayak uyduralım derken çuvallıyorlar..Olay bundan ibaret

The_Rahip

19.1.2010 15:59:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

Yahu siz anlatılmak isteneni anlamadınız ki.Yada işinize gelmedi.Kimse multi oyun çıkmasın demiyor,sony ile özdeşleşmiş isimler multi olunca kalitesini kaybetti eleştirilen bu.İster kabul edin ister etmeyin bu oyun bu hale geldiyse xbox yüzünden geldi.Yok grafik gerilemesi,yok kesintiler,yok garip karakterler.Suçlu olan ms'mi hayır tabikide.Allahın belası square. Ayrıca j-rpg'lerin kalitesinin tamda japon firmalarının 360 üzerine oynadığı bir dönemde kaybedilmesi ilginç.
Bunun bence Xbox 360 yada Ps3 ile ilgisi yok. Batı RPG oyunları çok daha geniş kapsamlı bir hale geldiler. Diyaloglar ve diyaloglara göre oyunun gelişimi, karakterlerin gelişimi ile çok farklı bir yapıya ulaştılar. J-RPG'ler ise gerçektende Bioware'ın dediği gibi gelişime ayak uyduramıyor.

cloud35

19.1.2010 15:44:06

0
Resident Evil' ın başına gelenler bu oyununda başına gelecektir. Nasıl Resident Evil 5 bir kısım oyuncu tarafından çok sevildiyse (genelde bu grup RE ile ilk bu oyunda tanışanlar oldu) eski RE fanları tarafından da bir o kadar sevilmedi. Bu oyunda aynı şekilde olacaktır. Bir oyunun başka bir kesime daha sevdirilmek istenmesi yüzünden özünden kopması çok sinir bozucu bir durum. Bakalım senaryo nasıl olacak umarım çok kötü değildir. Oyuna zenci karakter koyulması, Shiva' nın transformars olması oda yetmiyormu gibi sarı saçlı elemanın Shiva' ya binmesi vs. ne saçmalıktır yahu

Rai-gy

19.1.2010 12:32:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: NextGenCeo

Dostum oyunda zenci karakter var hangi FF"de gördün,resmen uydurmuşlar Amerika"ya şirinlik diye aklıma geldikçe sinirler tepeme çıkıyor Bizim sarı eleman zaten fiyasko bereli olan artı CGI videolara dikkat edin o hareketli sahnelerde kim kimdir,kiminledir,kimin GF veya summonu nerdedir,hangisidir belli değil,o kadar hareket var Bir FFX yuna CGı"larına bakın birde buna,yazık oldu.Yeni nesil FF denildiyse bizi bozar
Ps2'dekileri 720p'ye portlayıp satışa çıkarsalar bari. Eski nesili yeni şekilde oynamak daha iyi olacak gibi.

NextGenCeo

19.1.2010 12:21:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

Yahu siz anlatılmak isteneni anlamadınız ki.Yada işinize gelmedi.Kimse multi oyun çıkmasın demiyor,sony ile özdeşleşmiş isimler multi olunca kalitesini kaybetti eleştirilen bu.İster kabul edin ister etmeyin bu oyun bu hale geldiyse xbox yüzünden geldi.Yok grafik gerilemesi,yok kesintiler,yok garip karakterler.Suçlu olan ms'mi hayır tabikide.Allahın belası square. Ayrıca j-rpg'lerin kalitesinin tamda japon firmalarının 360 üzerine oynadığı bir dönemde kaybedilmesi ilginç.
Dostum oyunda zenci karakter var hangi FF"de gördün,resmen uydurmuşlar Amerika"ya şirinlik diye aklıma geldikçe sinirler tepeme çıkıyor Bizim sarı eleman zaten fiyasko bereli olan artı CGI videolara dikkat edin o hareketli sahnelerde kim kimdir,kiminledir,kimin GF veya summonu nerdedir,hangisidir belli değil,o kadar hareket var Bir FFX yuna CGı"larına bakın birde buna,yazık oldu.Yeni nesil FF denildiyse bizi bozar

Rai-gy

19.1.2010 12:14:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: nebube eskiden ne güzel konular dönerdi. insanlar bir şeyleri paylaşırdı. şimdi fikir sormak içinn açtığın başlıkta biten PS3 fanboyları yüzünden iş çiş yarıştırmaya dönüyor. bundan sonra fazla takılmam ben buralarda. PS3'ünü de al git!
Yahu siz anlatılmak isteneni anlamadınız ki.Yada işinize gelmedi.Kimse multi oyun çıkmasın demiyor,sony ile özdeşleşmiş isimler multi olunca kalitesini kaybetti eleştirilen bu.İster kabul edin ister etmeyin bu oyun bu hale geldiyse xbox yüzünden geldi.Yok grafik gerilemesi,yok kesintiler,yok garip karakterler.Suçlu olan ms'mi hayır tabikide.Allahın belası square. Ayrıca j-rpg'lerin kalitesinin tamda japon firmalarının 360 üzerine oynadığı bir dönemde kaybedilmesi ilginç.

CANOZ

19.1.2010 11:24:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ghost<3 PS3 ile hiçbir konsol yarışamaz
Bunları herhalde seçmece topluyorlar böyle her başlıkta abuk sabuk yazmaları için

nebube

19.1.2010 10:44:49

0
eskiden ne güzel konular dönerdi. insanlar bir şeyleri paylaşırdı. şimdi fikir sormak içinn açtığın başlıkta biten PS3 fanboyları yüzünden iş çiş yarıştırmaya dönüyor. bundan sonra fazla takılmam ben buralarda. PS3'ünü de al git!

sawgiray

19.1.2010 10:25:20

0
PS3 ile hiçbir konsol yarışamaz

LifeisJustaGame

19.1.2010 10:14:27

0
Oyun inşallah PS1'de aldığım zevki verir, uzun yıllardan sonra tekrar almayı düşündüğüm bir oyun umarım hayal kırıklığı yaşamam. Gelsede bir oynasak.

The_Rahip

19.1.2010 07:40:52

0
Oyunla ilgili bir kesim çok beğeniyor bir kesim felaket derecede eleştiriyor. Çok iyi diyenler var olmamış diyenler var gelsede neyin ne olduğunu görsek. Aslında bence işin özü artık Japon RPG'lere olan ilgi azaldı. Dikkat ederseniz çıkan birçok J-RPG artık fazla ilgi çekmiyor hatta Bioware J-RPG'leri gelişimden uzak ve devamlı aynı tip karakterleri aynı şeyleri farklı şekilde makyajlayarak oyuncuların önüne sunmalarından dolayı eleştirmişti. Bencede J-RPG'lerin bu gidişle ömrü fazla uzun değil. Eski ilgi yok Batı RPG'leri ellerine sazı aldı.

Arsenic

19.1.2010 04:59:11

0
Demekki neymiş öyle abudik gubudik dergilere itibar etmemek gerekiyormuş, ben etmemiştim gerçi ama yine de insan "acaba" demeden edemiyor.

Playstation 3

19.1.2010 02:02:46

0
Haze bence crysisden daha güxel di Öyle olmak zorunda LANNN

cloud35

19.1.2010 01:55:39

0
Exc. oyuna bel bağlamak zavallılık değildir. Eğer bir oyun multiplatform olarak çıktığında kalitesini kaybediyorsa exc. olarak kalmasını isterim. Bunu FF için söylemiyorum çünkü daha oynamadım fakat bunun içinde geçerli olacağını düşünüyorum. Hem xbox hemde ps3 için geçerli bir durum. Çünkü exc. oyunlarda o cihazın tüm performansından yararlanılıyor. Ayrıca exc. oyunların birçok multiplatform oyuna oranla daha kaliteli olarak çıktığı bilinen bir gerçek. Üzerinde daha çok uğraşıldığı izlenimini veriyor bana. Arada istisnalar olabiliyor. Tabiki bunlar kaideyi bozmuyor. Yani bir oyun multiplatforma döndümü birşeyler eksik kalıyor. Buna katılmak zorunda değilsiniz sadece benim düşüncem bu yönde. Yoksa multiplatform oyunlar 2 cihazda da aynı kaliteye sahip. Bu yönden bir sıkıntı yok.

sarkhan360

19.1.2010 01:35:26

0
Bana Fake deyip şikayet edenleri allaha havale ediyorum sayın admin cvp hakkım bu da fake olmadımı gösterim şimdi çektim resimleri yayınlayın ondan sonra foruma girmicem bluelabel bu senin için . kırmızı daireye aldım yırtıklanmayı ve kırıntı da öbür rsimde yabancı forumarı arastırdım buna tiring deniyomuş bu yırtıksız hali kamera sabit Buda kamerayı sağa ccevirdimde yırtık oluyo

Firenze

19.1.2010 01:35:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: SolidEye007 Abi bu lafı asla unutmayacağım; DarkSaydırs'da kırıntı var. Offff neyseee..

V

19.1.2010 01:29:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: el_turco_06 ex=kalite multi=vasat
bu oyun icin senin verdigin ornek birebir cuk diye oturmus.

Lomax.

19.1.2010 01:25:51

0
Allahım ya şu insanların hiç işi gücü yok " benim makinem hepinizin makinesi döver " den başka. Ciddi anlamda forum içeriği olarak rahatsızlık verici, ff 13 hakkında derginin verdiği not ile ilgili haber öğrenmeye giriyorsun, sen okumadan olay ps3-xbox takışmasına dönüşmüş bile :) Postun içeriğiyle ilgili mesajı oku ki bulasın. Bak bende attım bir mesaj konuyla alakasız.Özür dilerim

SolidRises

19.1.2010 01:24:34

0
Abi bu lafı asla unutmayacağım; DarkSaydırs'da kırıntı var. Offff neyseee..

NextGenCeo

19.1.2010 01:20:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel @NextGenCeo Dostum fake o,açıklama yapmana gerek yok.Özellikle öyle yazıyor o:)
Daha dün banada FAKE diyodu bu ahali,unutmadım o günleri O yüzden ben kimseye FAKE muamelesi yapmam.Varsa yardımlık bir durum yazarım,he baktım boşa yazıyorum daha cevap falan vermem yazılarınıda okumam Genede sağol uyarın için dostum,hayatımız fake olmuş ha bir eksik ha bir fazla(damardan oldu ) Bu arada fake"miş kayboldu bir anda,şimdi bizde fazla konuşup kaybolmayalım sonra aramasınlar KIRINTIMIZI

bluelabel

19.1.2010 01:20:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: MrStark

baya sağlam bir fanboycuk gelmiş hoş gelmiş.
Gelmesiyle gitmesi bir oldu Abartmasa belli olmayacaktı ama,fanboyluk kanına işlemiş Böyle insanlara taviz vermedikleri için,adminleri ayakta alkışlıyorum Saygılar..

SolidRises

19.1.2010 01:18:33

0
Şu '' Dark Saydırs '' oyunundaki '' KIRINTI '' olayını merak ettim.

In Isaac We Trust

19.1.2010 01:17:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: 36063

Ben xbox aldım darksayders da kırıntı var ve ekranda yırtılma oluyo dun xbox bolumunu okudum multide daha iyi dediniz daha kötü çıktı inanmıyan olursa resim koyarım insanları kandırdınız hem daha iyi diye dukkanı aradım adam dedi batman aa , darksiders , nfs shift assasian 2 ve dragon origin de ps3 hep daha iyi çıkmış işkembeden salladınız hep bende pişman oldum aldıma arkadaşımda ps3 var darksayders da hem kırıntı yok hem ekranta yırtılma buna ne diceksin
baya sağlam bir fanboycuk gelmiş hoş gelmiş.

bluelabel

19.1.2010 01:15:21

0
@NextGenCeo Dostum fake o,açıklama yapmana gerek yok.Özellikle öyle yazıyor o:)

36063

19.1.2010 01:11:11

0
NextGenCeo teşekkür ederim inanmayanlara tel verim şarkhandan aldım bugün sabah resim de koyucam dalga gecenlere şimdi benim hakan arkadaşım onda ps3 var onun arkadaşında xbox var ikisinde oynadım ama ben darksayders için aldım makinayı bole oldu 2 el aldım bide geri almaz alsa fiyat kırar update de yapamıyorum

NextGenCeo

19.1.2010 01:07:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: 36063

Ben xbox aldım darksayders da kırıntı var ve ekranda yırtılma oluyo dun xbox bolumunu okudum multide daha iyi dediniz daha kötü çıktı inanmıyan olursa resim koyarım insanları kandırdınız hem daha iyi diye dukkanı aradım adam dedi batman aa , darksiders , nfs shift assasian 2 ve dragon origin de ps3 hep daha iyi çıkmış işkembeden salladınız hep bende pişman oldum aldıma arkadaşımda ps3 var darksayders da hem kırıntı yok hem ekranta yırtılma buna ne diceksin
Allah aşkına kırıntı ne ya Bu arada gider Xbox bölümünü okursan tabiki o şekil bir yönlendirilme ile karşılaşırsın.İki bölümüde okuyacaktın hatta bırakıp gidip PS3"de görecektin kendi gözünle sonra karar verecektin.Son dönemde 1-2 oyun hariç multi oyunlarda fark yok aslında ama fanatiklerin en büyük kalesi "Multi oyunlarda Xbox 360" kelimesine tutunmaları.Kanmamak lazım araştırıp almak veya karar vermek lazım.Bu arada o KIRINTI değil KIRILMA ya da TIRTIKLANMA diyelim biz ona Ve evet saydığın oyun isimleride PS3"ün gerideolduğunu söylemek sadece fanatik işi.Bayonetta desen anlarımda diğerlerinde belki gözlük takarak,büyüteç falan fark görülür Geçmiş olsun diyelim,belliki pek tecrüben yok bu konularda ama sağlık olsun unutma KIRINTI değil KIRILMA ya da TIRTIKLANMA,yanlış anlama beni birçok arkadaş bu konuda dalga geçebilir seninle,geçmemeleri için önlem şeklinde bu mesajım

CANOZ

19.1.2010 01:04:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: el_turco_06 ex=kalite multi=vasat
Zavallı bir yorum. Her iki konsolun da çok başarılı ex var başarısızları da. Ama oyun dünyasını sırf ex. bel bağlamak zavallılıktır. Hele ki sırf multi diye aşağılamak ancak ps fanlarına özgü bir şeydir al sana ex = haze

bluelabel

19.1.2010 01:01:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: 36063

Ben xbox aldım darksayders da kırıntı var ve ekranda yırtılma oluyo dun xbox bolumunu okudum multide daha iyi dediniz daha kötü çıktı inanmıyan olursa resim koyarım insanları kandırdınız hem daha iyi diye dukkanı aradım adam dedi batman aa , darksiders , nfs shift assasian 2 ve dragon origin de ps3 hep daha iyi çıkmış işkembeden salladınız hep bende pişman oldum aldıma arkadaşımda ps3 var darksayders da hem kırıntı yok hem ekranta yırtılma buna ne diceksin
Sen de _ps3slim_ alsaydın o zaman Bakalım bu nickinle ne zaman banlanacaksın

bay.manyak

19.1.2010 00:59:50

0
quote:

Devir multiplatform devri,yemişim kaliteyi diyor herhalde firmalar.
+1 exc.=2-3 oyun multi=80-90 oyun

36063

19.1.2010 00:56:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

PS3 için haklısın dostum,multi oyunlarda maalesef vasatı aşamıyor Sony de bunun farkında olmalı ki son zamanlarda exc lere ağırlık veriyor Saygılar..
Ben xbox aldım darksayders da kırıntı var ve ekranda yırtılma oluyo dun xbox bolumunu okudum multide daha iyi dediniz daha kötü çıktı inanmıyan olursa resim koyarım insanları kandırdınız hem daha iyi diye dukkanı aradım adam dedi batman aa , darksiders , nfs shift assasian 2 ve dragon origin de ps3 hep daha iyi çıkmış işkembeden salladınız hep bende pişman oldum aldıma arkadaşımda ps3 var darksayders da hem kırıntı yok hem ekranta yırtılma buna ne diceksin

SolidRises

19.1.2010 00:49:12

0
Puan olarak kesinlikle oyunun hak ettiği puan, oynadığım oyun kesinlikle en az bu puanı hak ediyor. Bunun altına asla inanmam...

Rai-gy

19.1.2010 00:48:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: NextGenCeo

Mesajda fanlık yok aslında.Her platformun EX oyunları o platformun nimetlerinden sonuna kadar yararlandığı için çok daha kaliteli olur.Sonuçta Xbox 360 ve PS3 EX oyunlarının kalitesi ile multi oyunlarının kalitesi ve teknolojisi ortada.Ben kalite nerdeyse orda olurum,sonuçta biz bu cihazlara ve oyunlara birsürü para veriyoruz.He çok az para veripte orjinal oyun kullanıyormuş gibi yorum yapanların sayısı,para veripte oyun keyfi sürmek isteyenlerden elbet çok o ayrı bir konu,ama sadece Final Fantasy değil EX oyun kavramı o konsola verdiğiniz parayı sonuna kadar geri almanızı sağlayan bir kuramdır.Çünkü siz ve sizin gibi o konsolun, ya da platformun sahiplerinin tadabildiği bir zevktir 360 veya PS3 ile zoru olanları zaten yöneticiler görüyor ona göre hareket ediyor bu bilinen bişey ama birde gerçekler var.Bardağın dolu tarafı kadar boş tarafı var.Onlarda zaten forumda hala tartışılıyor sonucu ve sonuçları ilan edilmiş olsa bile Yeni nesil Final Fantasy"nin sonu yeni nesil Capcom ve Resident Evil serisinden farklı olmaz.Resident Evil 4"de yeni nesildi çok iyi sattı ama devam oyunu ile satışları ve başarıları yarım kaldı bu bir gerçek.Hala daha birsürü alternatif ıvır,zıvır edition ile işi kıvırmaya çalışıyor Capcom.Final Fantasy oyununda sonu böyle olacaktır tahminimce.Ama Square uyanırda Xbox 360 veya PS3 özel bir yapıma döner ve eskiyi fazla değiştirmeden sadece geliştirerek devam ederse herşey değişir. Ben oyunun Amerika ve Avrupa"da Japonya kadar başarılı satacağını pek düşünmüyorum,ama zaman ne gösteriri birlikte göreceğiz
Bende yazıcaktım bişeyler de çok güzel bir şekilde anlatmışsın dostum gerek kalmadı. Devir multiplatform devri,yemişim kaliteyi diyor herhalde firmalar.

bluelabel

19.1.2010 00:48:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: el_turco_06 ex=kalite multi=vasat
PS3 için haklısın dostum,multi oyunlarda maalesef vasatı aşamıyor Sony de bunun farkında olmalı ki son zamanlarda exc lere ağırlık veriyor Saygılar..

36063

19.1.2010 00:45:20

0
+1000000000

NextGenCeo

19.1.2010 00:39:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: Firenze

Ne zorunuz var şu Xbox'la anlamak mümkün değil... Egonuzu mu tatmin ediyorsunuz bilmiyorum ama yöneticilerin fanboyizm içerikli mesajları silmeleri gerek...
Mesajda fanlık yok aslında.Her platformun EX oyunları o platformun nimetlerinden sonuna kadar yararlandığı için çok daha kaliteli olur.Sonuçta Xbox 360 ve PS3 EX oyunlarının kalitesi ile multi oyunlarının kalitesi ve teknolojisi ortada.Ben kalite nerdeyse orda olurum,sonuçta biz bu cihazlara ve oyunlara birsürü para veriyoruz.He çok az para veripte orjinal oyun kullanıyormuş gibi yorum yapanların sayısı,para veripte oyun keyfi sürmek isteyenlerden elbet çok o ayrı bir konu,ama sadece Final Fantasy değil EX oyun kavramı o konsola verdiğiniz parayı sonuna kadar geri almanızı sağlayan bir kuramdır.Çünkü siz ve sizin gibi o konsolun, ya da platformun sahiplerinin tadabildiği bir zevktir 360 veya PS3 ile zoru olanları zaten yöneticiler görüyor ona göre hareket ediyor bu bilinen bişey ama birde gerçekler var.Bardağın dolu tarafı kadar boş tarafı var.Onlarda zaten forumda hala tartışılıyor sonucu ve sonuçları ilan edilmiş olsa bile Yeni nesil Final Fantasy"nin sonu yeni nesil Capcom ve Resident Evil serisinden farklı olmaz.Resident Evil 4"de yeni nesildi çok iyi sattı ama devam oyunu ile satışları ve başarıları yarım kaldı bu bir gerçek.Hala daha birsürü alternatif ıvır,zıvır edition ile işi kıvırmaya çalışıyor Capcom.Final Fantasy oyununda sonu böyle olacaktır tahminimce.Ama Square uyanırda Xbox 360 veya PS3 özel bir yapıma döner ve eskiyi fazla değiştirmeden sadece geliştirerek devam ederse herşey değişir. Ben oyunun Amerika ve Avrupa"da Japonya kadar başarılı satacağını pek düşünmüyorum,ama zaman ne gösteriri birlikte göreceğiz

NuuL

19.1.2010 00:35:43

0
Ben kimsenin ağzından xbox çıktığını göremiyorum

Firenze

19.1.2010 00:31:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: el_turco_06 ex=kalite multi=vasat
Ne zorunuz var şu Xbox'la anlamak mümkün değil... Egonuzu mu tatmin ediyorsunuz bilmiyorum ama yöneticilerin fanboyizm içerikli mesajları silmeleri gerek...

NuuL

19.1.2010 00:22:48

0
Vasatı aşar kötü asla olamaz tabiki bende ex oyundan yanaıyım

xamaximax

19.1.2010 00:15:13

0
ex=kalite multi=vasat

Daxteroy

19.1.2010 00:12:07

0
Kullanıcı yorumları pek iç açıcı değildi. Bakalım nasıl olacak.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIII
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız