Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FF'nin Babasından Batılı RPG Yapımlarına Gönderme


     Final Fantasy serisinin babası yani yaratıcı olan Hironobu Sakaguchi Batı yapımı RPG'lerin kendi yapımlarından farklı olduğunu söyledi.
 
     Yaptığı açıklama ise şöyle; "Oyunlarının oynanış biçimi farklı, stilleri farklı. Batı yapımı RPG'lerin bir çoğu bir evren yaratmaya yoğunlaşıyor ve oyunculara çok fazla özgürlük veriyor, bu da oyuncuları hikayeden uzaklaştırıyor. Grafiklere gelince, Batı yapımı oyunların bizden önde olduğu bir gerçek, 3D ilk kullanılmaya başlandığında özellikle FF7 gibi RPG'lerde JRPG'ler öndeydi ancak şu anda durum değişti."
 
     

Bu haberin bağlantısı
URL
Final Fantasy XIV FF 14 Square Enix PC PS3 MMORPG
Diablo 3'ün Dosyalarında Türkçe Dil Desteği Çıktı! EA, Bazı Oyun Sunucularını Kapatıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Rai-gy

19.3.2012 19:25:06

+1
Squaresoft'un kadrosu dağılmasaydı durum çok farklı olurdu bence.Yine ilk ff'lerde olduğu gibi efsaneler yaratılırdı ve j-rpgler eskisi gibi sevilirdi.

big daddy kunteper

19.3.2012 15:38:35

+6
başlığa bakınca kötü bir şey söylemiş sandım ama alakası yok. adam gayet akıllı mantıklı bir yorum yapmış. mesela Skyrim'i aylarca oynadım ben, ortalığı keşfedip yan görevlere kasmaktan bildiğiniz unuttum ana görevi. en son oyundan sıkılmaya başlayınca dedim bitireyim de bare sonunu göreyim. çünkü 3 ay boyunca yatıp kalıp oynadığım oyunu bitirmemek komik olurdu. JRPG konusuna gelirsek, bana sever misin diye sorsalar nefret ederim derim ama gelin görün ki FF4, FF7, FF8 gibi oyunları ezbere biliyorum. hatta PS one zamanı FF8 ile bildiğiniz kendimi manyak etmiştim. bu da bence JRPG'nin değil, FF serisinin başarısıdır. FF biz batılı oyunculara da hitap etmeyi başarıyor ama diğer JRPGler sadece "meraklısına" diyebileceğimiz kategorideki oyunlar. PS one ve PSP'de alıpta aldığıma pişman olduğum ve küfürler yağdırdığım onlarca JRPG vardır. sonra da elimi ayağımı çektim zaten.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
+ TAKİBE
AL
13 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız