Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eski Xbox 360 Hard Disklerinize Dikkat Edin!

Xbox 360 hard disklerini iyi korumak gerek

      Bu nesilde online oyunculuğun gelişmesi ve konsollarda çok çeşitli amaçlar için kredi kartlarını kullanmamız başımıza iş açabilir. Daha önce hackerların kullanıcı bilgilerine, hatta kredi kartı bilgilerine ulaştığı yönünde çok haber yapıldı, ama artık her adımımıza dikkat etmemiz gerekebilir. Philadelphia'daki Drexel Üniversitesi'nden Ashley Podhradsky'nin araştırmasına göre hackerlar Xbox 360 hard diskinizden kişisel bilgilerin yanı sıra kredi kartı bilgilerinize de ulaşabilirler.
 
     Araştırmayı yapan ekip öncelikle kullanılmış bir Xbox 360 satın almış ve sonra bu konsola hack için gerekli programları yüklemişler. Daha sonra ise bazı özel dosya ve klasörlere ulaşan ekip konsolun eski sahibinin kredi kartı bilgilerine bile ulaşmayı başarmış. İşin ilginç yanı Xbox 360'a format atsanız ve konsol fabrika ayarlarına dönse bile bu bilgilere hard diskinizden ulaşılabiliyormuş. Yani kredi kartı bilgilerinizi korumak için konsolunuzu veya hard diskinizi ya satmayacaksınız ya da kıracaksınız. Tabi denize de atabilirsiniz :)
 
     Ashley Podhradsky ise bu durum için şu yorumu getirdi: "Microsoft konsolunda kendi özel bilgilerini korumakta iyi iş çıkarıyor, ama kullanıcıların verilerini korumak için adım atmıyor" diyerek yazılım devini eleştirdi.
 
     Microsoft'tan henüz konu ile ilgili bir açıklama gelmedi, ama hacker'ların da artık bu durumdan haberdar olduğu kesin. Yani bütün dünya çapında oyuncular artık Xbox 360'larını satarken daha dikkatli olacak gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Xbox 360 Hackers hackerlar Xbox 360 hard disk Kredi Kartı Bilgileri
Amerika'da Akıllı Telefonlar %50 Paya Sahip Trials Evolution'dan Adrenalin Yüklü Bir Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

E_Aydin35

30.3.2012 19:50:50

0
Vay be, ilginçç bir durum birde test edilmş bu ha? :D keşke canlı olarak bir videoda test edilseydi bizde görseydik..:)

satresin

30.3.2012 16:01:26

0
Aynı şey pc'ler içinde geçerli. Format atılsa bile üzerine başka bir bilgi yazılmaz ise bilgileri geri yükleyebilirler. Bunun en basit çözümü format atıldıktan sonra hdd ye baştan sona gereksiz bilgi yüklemekte. Nette bununla ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

wictoRy

30.3.2012 13:18:29

0
korsan kullan rahat et :D

toj_blok

30.3.2012 12:05:26

0
xbox 360 al denize at :)

Jedi_masterr

30.3.2012 11:04:49

0
herzaman söylerim code ile alın puanları vs

Kasatka

30.3.2012 10:13:21

0
Ya satanlar napacak simdi ? Adam satmios gitmis. Ya bu isi bilmeyen ama bu konuda hem istek hemde beceriye sahip olan ve 2. el xbox alan kisiler su an istaha getirilmedi mi sizce ? Bu haberdeb sonra herkesin kredi karti bilgilerini (eger xboxunu satmis ve xboxda su an aktif halde kullandigi kredi kartini satmadan once kullanmissa) degistirsin yoksa bu haberden sonra (dunya genelinde) daha fazla hack islemi olacaktir. MS ye de bir sey soylemiyorum . Zaten bunu ortaya cikaran ekip itin seyine sokup cikarmis bundan daha fazlasini soylemek olmaz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız