Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amerika'da Akıllı Telefonlar %50 Paya Sahip

Android'ler hızla yayılıp dünyamızı ele geçirmeye devam ediyorlar

      Nielsen araştırma şirketinin verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde akıllı telefonlara olan ilgi çok büyük bir hızla artıyor. Nielsen'in Şubat 2012'deki verilerine göre Android ve iOS yazılımları kullanan cihazlar cep telefonu pazarının %49.7'sine sahip oldular. Bu oran Şubat 2011'de ise %36 idi.
 
      Son 3 ayda cep telefonu alanların 3'te 2'sinin akıllı telefon aldığını da belirten Nielsen, Android telefonların akıllı telefon pazarında %48 paya sahip olduğunu, iPhone'un ise %32.1 pazar payına ulaştığını belirtiyor. Son 3 ayda akıllı telefon satın alanların % 48'inin Android platformunu tercih ettiği, %43'ünün ise iPhone satın aldığı da araştırmada belirtiyor.
 
       Nokia'nın Windows Phone 7'sinin Windows 8 ile birlikte bir yükselişe geçebileceği ve Blackberry'nin geleceğinin de Blackberry 10 ile değişebileceğini de göz önüne almak gerekiyor. Yine de bunlar şimdilik Android ve iOS cihazların oldukça gerisinde.
 
     Akıllı telefonların cep telefonu pazarını hızlı bir şekilde ele geçirmesi bu pazarda oyunlara verilen önemi de arttıracaktır. Zaten iOS ve Android pazarında ciddi bir potansiyel var, buna rağmen taşınabilir el konsolları hala oyun kalitesi konusunda bu platformların çok ilerisinde. Pazarın büyümesi ile bu durum da değişebilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamesindustry Amerika USA Nielsen Akıllı Telefonlar Smartphones
Will Wright: Konsollar Yok Olmayacak Eski Xbox 360 Hard Disklerinize Dikkat Edin!

E_Aydin35

30.3.2012 19:49:03

0
Windows 8, Android ile İOS'a ne kadar yetişebilecek bu sene onu merak ediyorum en çok..?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız