Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'in Sunduğu Ücretsiz Oyunları Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın

 
 
Her hafta ücretsiz oyun ve oyunları sunan Epic Games yeni oyunlar dağıtmaya devam ediyor. Epic oyunculara açık dünya hayatta kalma oyunu Empyrion - Galactic Survival'ı ve aksiyon macera oyunu Outliver: Tribulation'ı tamamen bedava sunuyor. Oyunları 17 Ekim Perşembe günü Türkiye saati ile 18:00'e kadar kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
Önümüzdeki hafta Invincible Presents: Atom Eve ve Kardboard Kings oyunları bedava dağıtılacak.
 
Empyrion - Galactic Survival 
 
 
 
Gerçek bir uzay sandbox hayatta kalma macerasında inşa edebiliyor ve etrafı keşfedebiliyorsun. Empyrion'un gizemlerini keşfetmek için galaktik yolculuğunuzda güçlü gemiler, geniş gezegen yerleşimleri ve uçsuz bucaksız uzay istasyonları kurabiliyorsun.
 
 
Outliver: Tribulation 
 
 
 
Bu yapım Afrika mitolojisiyle Survival-Horror ve Souls benzeri türlerin oyun öğeleri ve dövüş stillerini birleştiren atmosferik, hikaye odaklı, aksiyon-macera üçüncü kişi nişancı oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Burada isyancılardan kaçan bir asker olan Bolanle Gboyega'yı oynuyorsunuz ve gizemli bir şekilde İşkence Krallığı olarak adlandırılan doğaüstü bir krallığa düşüyorsunuz. Olaylar burada başlıyor.
 
 
Empyrion - Galactic Survival bizlere neler sunuyor? 
 
Dikkat çekici uzaylı ortamlarında kendimizi bulabileceğimiz ve aynı zamanda hayatta kalma deneyimiyle karşı karşıya gelebileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bir yandan etrafı keşfederken, diğer yandan ise kendi bölgemize inşa etmeye çalışıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber bir yandan uzay simülasyonu deneyimiyle karşı karşıya kalıyor, diğer yandan ise kendi bölgemizi kurarak inşa etme mekanikleriyle ön plana çıkabiliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde elimize farklı silahlar alabiliyor, bu silahlarla düşmanları ortadan kaldırabiliyor, kaynaklar toplayabiliyor, etrafı yağmalayabiliyor ve kendi karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Hayatta kalma oyunlarının ve çok daha fazla türün birleştiği yapım içerisinde açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz.
 
Herhangi bir yere istediğimiz gibi yerleştirebileceğimiz, kendi uzay gemimize inşa edebileceğimiz, uçsuz bucaksız uzay istasyonlarına doğru geçiş yapabileceğimiz ve bu istasyonları da yapabileceğimiz aynı zamanda güçlü sermaye gemilerine yönetebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber kendi gidişatımıza yön verebiliyor, aynı zamanda hem tek oyuncu da hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için çeşitli görevler yapabiliyor, açık dünyada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha fazla detay ile beraber yolumuza bakabiliyoruz. Oyun içerisinde geniş gezegen yerleşimlerine doğru adım atabiliyor, uzay istasyonlarına adım attıktan sonra hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, galaktik yolculuğumuzda güçlü gemilerle karşı karşıya gelebiliyor ve it dalaşlarıyla beraber düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Durum böyle olunca oyunun içerisinde gerçekten de aksiyonu bol ve bir yandan da dikkat çekici unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz.

Hayatta kalma modunun yanı sıra, aynı zamanda hem aksiyona hem de maceraya dalış yapabileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda etraftaki dünyanın ve gezegenlerin gizemlerini keşfetmeye hazırlanıyor. Buralarda neler olup bittiğini öğrendikten sonra elbette arka plan hikayesi konusunda da çeşitli fikir sahibi olabiliyor, geniş gezegen yerleşimlerine doğru adım atmak durumunda kaldıktan sonra buraları en iyi şekilde keşfederken etrafı yağmalayabiliyor, gizemli sırları ortaya çıkarabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yapım içerisinde uçsuz bucaksız gezegen yerleşimleri bulunuyor ve uzay istasyonlarına dilediğimiz şekilde inşa edebiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber parça parça istediğimiz her yerde farklı şekillerde oluşturulmuş modlarla geçiş yapabiliyor ve oyuncuların önceden oluşturdukları topluluk planlarını indirebiliyor ve bunları kendi fikirlerimize özelleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunun Steam platformunda yer aldığı süre boyunca atölye grubunun da gerçekten geniş bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyorsunuz. Farklı bölgelere doğru ilerledikten sonra kendi fikirlerinizi ön plana çıkarabiliyor, her bir gezegende araziyi tamamen değiştirebiliyor ve bu araziyi dilediğimiz şekilde deforme edebiliyoruz. Yani her arazi içerisinde yer alan özellikleri kendi lehimize göre kullanabiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfederek kaynaklar bulabiliyor, etraftaki taşları kazmak için elimizdeki aletleri ön plana çıkarabiliyor, delikler kazabiliyor, kendimizi korumak için tünel sistemi inşa edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber adeta açık dünyada kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber dikkat çekici ortamlarda kendi başınıza ilerlemek durumunda kalıyor, uçsuz bucaksız bir galaksi sizleri bekliyor ve çok çeşitli gezegenlerde, uydularda ve uzak yıldız sistemlerinde kendi yolunuza bakabiliyorsunuz. Her gezegen yüzeyinin kendine ait bir yerçekimi, atmosferi ve çok daha fazlası bulunuyor. Bununla beraber arazisinin bitki sisteminin, iklimlerin, kaynakların ve daha fazlasıyla beraber değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Her bölge ve gezegende türlü düşmanların olduğunu aktarabiliyor ve bunları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Diğer taraftan uzaylı ırklarının sırlarını keşfedebiliyor ve bu uzaylı ırklarına keşfederken de oldukça ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir gezegende farklı ortamların, düşmanların ve çok daha fazlasının yer alması oldukça önemli.

Herhangi bir gezegendeki araziyi tamamen değiştirebileceğimiz ve bu araziden en iyi şekilde yararlanabileceğimiz yapımda uçsuz bucaksız bir galaksi bizleri bekliyor. Burada neler olup bittiğini görebiliyoruz. Her gezegenin yüzeyinde farklı sistemler, bitki örtüsü, araziler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda her ortam içerisinde farklı düşmanlar, hayvanlar ve uzaylı ırkları yer alıyor. Tüm bunlarla beraber ilerlemek gerçekten de eğlenceli ve bir yandan da merakı kabartan unsurlar arasında bulunuyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her ortamda farklı içeriklerin karşımıza çıkması gerçekten de olmazsa olmaz olarak bizlere sunuluyor. Bununla beraber etrafı özgürce keşfedebiliyor, gemiler ve yerleşim yerleri inşa edebiliyor ve yanımıza farklı arkadaşlarımızı davet edebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak ve ilerlemek oldukça önem arz ediyor ve daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
 
 
Çünkü bu tarz detaylarla beraber oyunda ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulurken etrafı keşfetmek için arkadaşlarımızla beraber sohbet edebiliyor, onlarla iş bölümü yapabilir ve eğer bir iş yapacaksak daha kolay ve daha kısa sürede yapabiliyoruz. Dolayısıyla durum böyle olunca kendi planlamalarımızı ve stratejimizi oyuna dahil edebiliyor ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Gemileri ve yerleşim yerleri seçebileceğimiz ve hangi bölgeyi kurmak istiyorsak ona göre seçim yapabileceğimiz yapımda bilindik içeriklerin veya tamamen yepyeni senaryolarla karşı karşıya kalmak durumunda kalabiliyoruz. Farklı öğeler sağlayan modlarla deneyimimizi yükseltebileceğimiz ve daha farklı içeriklerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapının içerisinde hayatta kalmaya çalışıyor ve dünya dışı varlıklarla birebir mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara davranabilir ve yüksek teknolojili silahlarla beraber düşmanların ve uzaylı ırkının üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda elbette karşımıza çıkan düşmanlar gerçekten de ürkütücü bir şekilde bizlere sunuluyor ve onların ürkütücü sistemleri doğrudan bizlere yansıyor. Ortamda bazı durumlarda gerilim dolu anlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Uzayda ve uzaylı gezegenlerde yer alabileceğimiz yapım içerisinde yaratıcı sistemlerle karşı karşıya kalıyor ve kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. Oyuna yukarıda bahsettiğimiz gibi tek oyunculu mod içerisinde oynarsak elbette yalnız kurt olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve tüm içeriklerle kendimiz uğraşmak isteyebiliyoruz. Ancak hayatta kalmak için elbette daha yaratıcı ve planlamalı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Eğer yanımıza arkadaşlarımızı davet edersek doğrudan topluluğa katılabiliyor ve çok oyunculu modları ile beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
 
 
Bu sayede hem düşmanları ortadan kaldırabiliyor, onları ortadan kaldırmak için arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyor ve onlardan yardım isteyebiliyoruz. İttifaklar kurabileceğimiz, arkadaşlarımızla beraber takım kurabileceğimiz yeni arkadaşlıklar kurduktan sonra ittifaklar içerisine girebiliyor ve savaş açabileceğimiz yapım içerisinde arkadaşlarımızla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için PvE modundan en iyi şekilde yararlanabiliyoruz.
 
Kendimize ait rahatlatıcı bir yuva inşa edebileceğimiz yapım içerisinde elbette yapacağımız oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bunun yanı sıra oyunda sadece PvE değil, PvP unsurlarının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Durum böyle olunca düşmanlara ve diğer oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda kendinizi diğer oyunculara karşı savunmak durumundasınız. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Sea of Thieves İçin 14. Sezon Yolda: Neler Sunuyor? Xbox Partner Etkinliği Yakında Duyurulabilir: Oyunlardan Yeni Haberler

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız