Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'in MetaHuman Creator Uygulaması Kısa Sürede Gerçekçi Karakterler Oluşturma İmkanı Sunacak

 
Unreal Engine oyun motorunun geliştiricisi Epic Games, yeni uygulaması MetaHuman Creator'ı tanıttı.

MetaHuman Creator, RPG oyunlarında gördüğümüz karakter yaratma sistemlerinin gelişmiş versiyonu. Geliştiricilerin oyunlar ve animasyon filmleri için son derece detaylı karakterleri kolay ve hızlı bir şekilde oluşturmasına olanak sağlayacak.
 
Epic Games'ten Vladimir Mastilovic "Üç boyutlu içerik üretiminde şimdiye kadarki en zor görevlerden biri gerçekten ikna edici dijital insanlar oluşturmaktı. En tecrübeli sanatçılar için bile ciddi miktarda zaman, efor ve ekipman gerektiriyordu." diye belirtti.
 
MetaHuman Creator ile birlikte bu sürenin haftalar ve aylardan bir saatten aza indirilmesi bekleniyor.
 
Tarayıcı tabanlı uygulama, Epic Games'in Unreal Engine Pixel Streaming aracılığıyla bulut üzerinden çalışıyor. Kullanıcılar önceden hazırlanmış yüzlerden birini seçerek karakterlerin yüzünü, saçını ve sakalını istediği gibi şekillendirebilecek. Çeşitli hazır kıyafetler ve 18 farklı vücut tipi de içerecek.
 
Vladimir Mastilovic, uygulamayı kullanmak için herhangi bir profesyonellik gerekmeyeceğini ve elinde iPhone'u bulunan ve temel Unreal Engine bilgisi olan herkesin yapabileceğini ifade etti. 
 
Önümüzdeki birkaç ay içinde erken erişim programının parçası olarak kullanıma açılması planlanıyor.
 
Daha fazla detayı unrealengine.com üzerinde bulabilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VGC Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Xbox Store'da Ay Takvimi Yeni Yıl İndirimi Tales from the Borderlands 17 Şubat'ta Mağazalara Geri Dönüyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.2.2021 09:16:28

0
Detroit become human 2 sandım yaa :(

mehmehcik_71

11.2.2021 07:41:54

+2
Peki

Hudson51

11.2.2021 07:10:23

+2
%70 bile olabilir. Aşağıda ki linkten bakabilirsin. Birçok büyük oyun ya Unreal Engine ya da Unreal Engine altyapısını barındıran kendi oyun motorlarını kullanıyor yoksa Epic'in bu kadar parayı sırf Fortnite dan kazandığını mı düşünüyorsun... Unreal Engine ile yapılan oyunlar: [link=https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games]https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games[/link]

Rcp272

11.2.2021 01:20:11

+1
Zaten günümüzde AAA stüdyoları aktorlerin yüzlerini tarayıp oyuna ekledikleri için pek üst kısımları etkileyecek bir durum değil.Asıl sorun benim gibi saatlerini anatomi öğrenmeye harcayan,basit küreden kafatasına oradan yüz modellemesi yapanlara olacak.Yavaş yavaş daha kompleks hala gelecektir program.Video gerçekten korkunç yani detaylı texture yapılmış hatta riglenmiş karakterler benim gibi artistlerin korkulu rüyası da olabilir.Bunun gibi programlar var fakat bu kadar kaliteli değiller.

Metal-Gear

11.2.2021 00:33:10

+1
Bunun 3A oyun geliştiricilerine çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum çünkü haberde de söylendiği gibi hazır yüzlerden ve hazır stillerden oluşan bir veritabanı bu. Başlangıçta kendi karakterinizi oluşturduğunuz oyunlar gibi yani, sadece bunda daha fazla detay ve gerçekçilik var. Sistem size ne kadar seçenek sunuyorsa onunla sınırlısınız. Örnek veriyorum Kratos gibi özelleştirilmiş bir karakter yapamazsınız bununla. Aynı örneği kendine ait karakterleri olan her oyun için verebiliriz. Ancak temel görünümü buradan oluşturup, modeli ve shader parametrelerini indirip sonradan özelleştirerek vakit kazanılabilir, sistemin detayını bilmediğimiz için oluru ne kadar yüksek bilmiyorum. Bağımsız geliştiricilere ve hobi amaçlı kullanan insanlara daha büyük katkısı olacaktır bu hizmetin.

mehmehcik_71

10.2.2021 22:59:03

+2
%60 imkansız, %10-15 civarı diyelim yine de...

Jack Rabbit Slims

10.2.2021 22:24:21

+1
Epic'i tebrik ederim, adamlar feci derecede uzayan ve maliyetlenen oyun geliştirme sürecini kısaltmak ve ucuzlatmak için elinden geleni yapıyor. Önce Unreal Engine 5'in yenilikleri, şimdi de bu geliştiricilerin elini rahatlatacak ve bizim de heyecanla beklediğimiz oyunlara daha kısa sürede kavuşmamızı sağlayacak umarım.

JourneyToTheWest

10.2.2021 22:04:06

0
Akıllardaki soru bu teknolojiyi yeni nesil konsollarda bu videolardaki gibi görebilecek miyiz? Zamanında activision'un da böyle demolarını görmüştük ama şuan uncharted, detroid, hellblade gibi oyunlar dışında böylesi yüzler göremedik. Donuk yüzlü npc'lerin ev sahipliği yaptığı elder scrools serisinde de bu tarz teknoloji kullanılsa efsane olur ama adamların kendi oyun motoru varken unreal kullanmazlar. Umarım epic bir gün tekel olmaz.Gerçekten motorlarında devrimsel işler yapıyorlar hak ediyorlar ama steam'in acil taraftan source 2'yi public kullanıma açması ve tutorialler ile desteklemesi lazım.Şu yeni nesil konsolların hakkını verecek bu tarz teknolojilere geçilmesi lazım artık.Raytracing ile donanım sömürüleceğine, bu tarz gelişimleri yeğelerim.

kratos47

10.2.2021 21:57:37

+3
işte yorum işte adam gibi adamlık.half life 3 diye ağlasın millet steam i savunsun.bu kadar doğru tespit olamaz tebrikler kardeşim.👏👏👏👏

BSC Misafiri

10.2.2021 21:10:11

+17
Epic games kazandığı para ile arge yapar onun 10 katını kanan Steam yerinde sayar.

Hudson51

10.2.2021 21:03:33

+2
Oyun dünyasının %60'ının Unreal Engine kullandığını düşünürsek bu baya baya geliştiricilerin işini rahatlatacak bir uygulama olacak gibi.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız