Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eğlenceli shooter oyunu Zombie Soup 7 Haziran'da geliyor

 
AeonSparx Interactive tarafından geliştirilen ve Astrolabe Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, nişancı, shooter oyunu Zombie Soup, 7 Haziran tarihinde geliyor. Eğlenceli dinamikleri ve mekanikleri ile karşımıza çıkacak olan bu üstten görünümlü nişancı oyunu içerisinde bir karakteri kontrol edecek ve bu karakterle beraber karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmaya çalışacağız. Tam bir kaosun ortaya çıkacağı bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek ve buraları keşfedebileceğiz. Oyun içerisinde üstten görünümlü kamera bakış açısı ile beraber karakteri kontrol edebilecek, sağa sola doğru hamleler yapabilecek ve elimizdeki silahı ateşleyerek ortalığı kaosa sürükleyebileceğiz.

Nişancı unsurlarının yer aldığı bu yapım içerisinde karşımıza sürekli olarak farklı farklı zombi türleri çıkacak ve bu zombi bir türleri de üzerimize doğru gelmeye başlayacak. Farklı yaratıkların ve zorlu patronların yer aldığı oyunda düşmanları alt etmek için elbette elimizdeki silahlara güveneceğiz. Hem aksiyon hem de nişancı unsurlarının bulunduğu depremin içerisinde zorlu patronlar karşımıza çıkarak. Bizleri zor duruma sokmaya çalışacak patronları kendi çevikliğimiz ve yeteneklerimizle beraber ortadan kaldırabileceğiz.
 
Renkli sanat stiline sahip shooter deneyimi 
 
 

Renkli grafiklerin ve ilgi çekici sanat stilinin bulunduğu bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfedebiliyor ve buralarda etkileşime geçebildiğimiz çeşitli nesneler bulunuyor. Bu nesnelerle beraber farklı kısımlara doğru adım atabiliyor ve buralarda bulunan farklı düşman türlerini de alt edebiliyoruz. Oyunda daha çok karşımıza dar koridorlar ve arena tarzı kısımlar çıkıyor. Buralarda sağda solda çeşitli düşmanlar bulunuyor ve bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Oyunda normal düşmanlar haricinde yukarıda da bahsettiğim gibi patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu patronların her birinin kendine özgü yapısı ve becerisi bulunuyor. Patronların bazıları sürekli olarak üzerimize lazerler ve mermiler atabiliyor bazıları ise üzerimize doğru gelerek bizleri köşeye kıstırmaya çalışıyor. Bunları alt etmek için de kendi karakterimizin çevikliğini kullanmaya başlıyor ve sağa sola doğru hamle yaparak bu atışlardan kurtulmaya çalışıyoruz.
 
Geniş silah kütüphanesi bulunuyor 
 
 

Oyunda sadece yeni bölgelere ilerleyip düşmanlar ortadan kaldırmıyor bunun yanı sıra farklı silah özelleştirmeleri ile beraber kendimizi güçlendirebiliyoruz. Oyun içerisinde açabileceğimiz onlarca farklı silah türü bulunuyor ve bu silah türlerinin her birini kendine özgü mekanikleri ve dinamikleri bulunuyor. Oyunda elimize alabileceğimiz pompalı silahlar, tabancalar, makineli silahlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunun yanı sıra yakın dövüş silahları da oyunda yer alıyor ve elimize balta ve katana alabiliyoruz. Ek olarak alan hasarı verebileceğimiz çeşitli bombalarla beraber düşmanlar  toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.

Farklı özelleştirmelerle ve geliştirmelerle karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde kullanabileceğimiz bu silahlarla düşmanları kolay bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyor ve sıkıldığımız zaman diğer silah türüne geçiş yapabiliyoruz. Oyunda elbette sürekli olarak aynı silahı kullanmak ve aynı şekilde ateş etmek belki biraz zaman sonra sıkabilir ancak bu farklı özelleştirme ve yenilikçi dinamiklerle beraber elimize farklı silahlar alabilir ve  bu sayede farklı bir deneyim elde etmeye çalışabiliriz.
 
 

Oyun içerisinde sürekli olarak üzerimize akın akın düşmanlar ve düşman grupları geliyor, bu kapsamda biz de bunlardan kurtulmaya çalışıyoruz. Elimizdeki silahı ateşleyebildiğimiz ve ortalığı kaosa sürüklediğimiz bu yapım içerisinde temel amacımız kız arkadaşımızı kurtarmak ve düşmanları ortadan kaldırmak olacak. Sağı solu ateşleyebildiğimiz ve yıkabildiğimiz bu yapım içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise farklı karakterlerle diyalog içerisine girebileceğiz. Bu diyaloglar esnasında çeşitli seçimler yapabilecek ve ona göre ilerlemeye katedebileceğiz. 

Oyunda geniş bir silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silah kütüphanesi aslında geliştirici ekibin bizlere sunacağı temel özellik. Yani oyun bu kütüphane ile beraber bizlere üst düzey bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu kütüphane içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi yakın menzilli silahlardan uzak menzilli silahlara alan hasarlı bombalardan katanalara kadar çok farklı silah türleri bulunuyor. Bu silahları istediğimiz şekilde elimize alabiliyor ve bunları düşmanların üzerine doğru kullanabiliyoruz. Her bir silah türünün farkı dinamikleri ve mekanikleri bulunuyor. Bu sayede düşmanları farklı şekillerde ortadan kaldırabiliyor ve o mekaniğin farklılığını hissedebiliyoruz.
 
 
 
Oyunun arka planında yukarıda da bahsettiğim gibi ufak bir hikaye yer alıyor ancak bu hikayeye tabii ki üst düzey bir şekilde karşımıza çıkmıyor ve bu amaç doğrultusunda ilerlemeye koyuluyoruz. Bu amaç ile beraber farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve buraları keşfedebiliyoruz. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi daha çok koridor tarzı kısımlar bizlere aktarılıyor ve buralarda koridorları temizleyerek ilerleyebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Sürekli olarak bir yerleri temizlediğimiz ve kız arkadaşımızı kurtarmaya çalışacağımız oyunda sol üst kısımda ise can barımız bulunuyor. Bu can barı en sola doğru gelirse ne yazık ki oyundaki bu kısmı tekrardan oynamak durumunda kalıyoruz.
 
 

Üstten görünümlü nişancı aksiyon oyunu 7 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerine istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bundan haberdar olabilirsiniz. Oyunun diğer yandan yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu demo sürümü ile beraber oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
nişancı pc Zombie Soup
Final Fantasy XVI seriyi bir üst boyuta taşımayı hedefliyor: Çıkışa az kaldı Amnesia: The Bunker'ın çıkış tarihi ertelendi: Oyunda çökme sorunları yaşanıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Zombie Soup
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız