Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dune: Awakening İçin Sinematik Fragman Yayınlandı

 
 
Funcom tarafından biz oyun severlere sunulacak olan açık dünya hayatta kalma devasa çok oyunculu yapım Dune: Awakening için yeni bir sinematik fragman yayınlandı. "The Vision of Paul Atreides" adlı yeni video ile beraber hikaye konusunda çeşitli bilgiler elde edebiliyoruz.
 
Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil 
 
 
 
Funcom Yaratıcı Yönetmeni Joel Bylos bir basın açıklamasında oyun hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "Dune'daki alternatif zaman çizelgesinin ayrıntılarını yeni bir sinematik fragmanda sizlere duyurmak gerçekten de heyecan verici. Büyük bir heyelanı başlatan çakıl taşının sizlere nasıl bir macera sunacağını gerçekten merak ediyoruz. Oyuncular Arrakis'e vardıklarında keşfedecek çok büyük fırsatları olacak."
 
Tamamen çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyla bizlere sunulacak olan Dune: Awakening, PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için geliştiriliyor. Oyunun henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı; ilerleyen süreçte daha fazla detay sahibi olmayı bekliyoruz.
 
Sinematik fragman 
 
 
 
Oyunda neler var?
 
 Dune Evrenini yansıtacak olan yepyeni bu oyunda, devasa bir çok oyunculu ve çevrimiçi yapı ile karşı karşıya kalıyoruz. Kendimizi geliştirmek zorunda olduğumuz bu Adaklı yapı ile, kendi kararlarımızı verebileceğimiz ve zorlayıcı hayatta kalma unsurları ile mücadele edeceğimiz bir yolculuğa atılıyoruz. Açık dünyada istediğimiz gibi gezinebiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda da bildiğiniz gibi etrafı keşfetmek, kaynak toplamak, üretim yapmak ve kendi hayatta kalmak ve koloninizi kurmak oldukça önem taşıyor. Bu tarz oyunlarla beraber hem diğer oyuncularla işbirliği yapabiliyor hem de tek başınıza oyunda ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Yapımda yanınıza arkadaşlarınızı da alabiliyor ve onlardan daha fazla destek alabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açıyor ve böylece kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarırken aynı zamanda onlardan da destek alabiliyorsunuz.
 
Sosyal etkileşimlerin yüksek olduğu bu yapımda, arkadaşlarınızla beraber ilerleyebiliyor, hayatta kalmak için zorlayıcı unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak durumunda kalıyorsunuz. Çok oyunculu bir dünyada yer aldığınız bu yapımda ilgi çekici bir evrenin içerisinde bulunurken elbette burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve kendimize burada benzersiz bir deneyim yaşatıyoruz.

Bunun dışında, zor zar zor hayatta kalabildiğiniz bu dünyada kendi karakterinizi geliştirmek oldukça zorlu bir yolun başlangıcını temsil ediyor. Yolculuğunuz boyunca uçsuz bucaksız bölgelere doğru adım atabiliyor, bu bölgelerde gezip tozabiliyor, çöllere, devasa kum solucanlarıyla dolu harabelere ve çok daha fazla bölgeye gidebiliyorsunuz. Dolayısıyla her bölge içerisinde farklı ortamlara geçiş yapabiliyor ve bu ortamları keşfetmek oldukça önem taşıyor. Keşiflerle beraber yeni kaynakların sahibi olabiliyor ve hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyorsunuz.
 
Funcom tarafından geliştirilen ve yayımlanan Dune: Awakening, evrenin en tehlikeli gezegeninde hayatta kalma mücadelesini konu alan bir Açık Dünya Hayatta Kalma MMO'sudur. Bu oyun, sandbox hayatta kalma oyunlarının zorluğu ve yaratıcılığını, çok oyunculu oyunların geniş sosyal etkileşimleriyle birleştirerek benzersiz bir deneyim sunuyor. Yolculuğun, uçsuz bucaksız çöller ve devasa kum solucanlarıyla ünlü Arrakis gezegeninde başlıyor. Oyuncular, film ve kitaplardan tanınan karakterlerle tanışarak kendi hikayelerini Dune evreni boyunca şekillendirebiliyor. Yeni müttefikler ve düşmanlar  edinebiliyor, kurdukları ilişkileri kullanarak kumların altında yatan sırları açığa  çıkarabiliyor.
 
 
 
Oyuncular, geniş karakter yaratma ekranını kullanarak kendilerine özgü bir kimlik  oluşturabiliyor. Mentat'ların ve Bene Gesserit gibi uzmanların öğrettiği beceri ve yeteneklerle karakterlerini  geliştirebiliyor. İster tek bir alanda uzmanlaşmış bir usta, ister birden fazla alanda yetenekli bir maceraperest olun, giysilerinizle sadakatinizi gösterecek ve yaptıklarınızla  tanınabiliyorsunuz. Dune: Awakening, geniş çaplı sosyal etkileşimlere olanak tanıyan bir MMO olarak, oyunculara derin ve zengin bir oyun dünyası sunuyor. Oyuncular, diğer oyuncularla ittifaklar kurarak ya da rekabet ederek Arrakis'in zorlu koşullarında hayatta kalmak ve üstünlük sağlamak için mücadele  edebiliyor. Dune: Awakening’in henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmadı. Oyun, PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC platformlarında erişilebilir olacak.
 
Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendinize özgü bir kimlik oluşturabiliyor ve kendi karakterinizi yaratabiliyorsunuz. Geliştirici ekip, karakter oluşturma ekranına özel bir vurgu yapıyor ve burada geniş çaplı bir oluşturma ekranı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu ekranda becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirebiliyor, karakterimize farklı bir kimlik ekleyebiliyor ve ister tek bir alanda uzmanlaşmış bir karaktere dönüşebiliyor, istersek de farklı alanlarda belli noktalarda uzman olarak birebir karşımıza çıkabiliyoruz. Dolayısıyla bu durum tamamen size ait olarak karşınıza çıkıyor ve istediğiniz şekilde kendi karakterinizi geliştirirken aynı zamanda ona hünerlerini de ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz. Yani seçimlerinizle beraber hem gidişata yön verebiliyor hem de karakterinizin nasıl bir yapıya sahip olacağının seçimini yapabiliyorsunuz. Öğrettiğiniz her beceriyle beraber karakterinizi düşmanlara karşı kullanabileceğiniz yapıların da değişkenlik gösterdiğini görebiliyorsunuz.
 
Durum böyle olunca her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu sayede diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve en iyi deneyimi elde etmek için en gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde açık bir dünya olduğundan dolayı farklı düşmanları kesebiliyor, onlardan yeni kaynaklar elde edebiliyor ve para sahneleri ve sinematik durumlarla beraber de oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Gerçekten etkileyici durumlarla beraber karşı karşıya kalabildiğimiz bu yapımda oldukça ilgi çekici bir evrenin olduğundan bahsedebilir ve bu evrenin içerisinde bizim de var olduğumuzu aktarabiliyoruz. Zaten oyunu içerisinde diğer oyuncularla beraber karşı karşıya gelebiliyor, onlara karşı nasıl davranabileceğiniz tamamen size ait oluyor ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve karakterinizi geliştirebiliyorsunuz. 
 
 
 
Oyun, yüksek sosyal etkileşimlere olanak tanıyan bir MMO yapısına sahip bulunuyor. Oyuncular, diğer oyuncularla işbirliği yaparak ya da rekabet ederek Arrakis'in zorlu koşullarında hayatta kalmak ve üstünlük sağlamak için mücadele ediyor. Arkadaşlarınızla birlikte oynayarak daha eğlenceli ve destekleyici bir deneyim yaşıyorsunuz. Bu işbirliği, yaratıcı çözümler bulmanıza ve zorlu hayatta kalma unsurlarına karşı daha etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı oluyor. Oyuncular, uçsuz bucaksız bölgeleri keşfederek yeni kaynaklar buluyor ve hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor. Çöller, devasa kum solucanlarıyla dolu harabeler ve daha birçok farklı bölge, oyuncuların keşfetmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
 
Her yeni ortam, oyunculara farklı zorluklar ve fırsatlar sunarak oyunun dinamik yapısını daha da zenginleştiriyor. Dune: Awakening, Arrakis'in tehlikelerle dolu dünyasında benzersiz bir hayatta kalma ve keşif deneyimi sunuyor. Sandbox hayatta kalma oyunlarının yaratıcı özgürlüğünü ve MMO'ların geniş sosyal etkileşimlerini birleştirerek, oyunculara unutulmaz ve derin bir macera vadediyor. Bu devasa çok oyunculu çevrimiçi oyunda, oyuncular kendi hikayelerini yazarken hem bireysel yeteneklerini hem de işbirliği becerilerini test ediyor. Evrenin en tehlikeli gezegeninde hayatta kalmak ve egemen olmak için Arrakis'e adım atıyor ve destansı bir maceraya hazırlanıyorsunuz. Oyuncular, geniş bir karakter yaratma ekranı ile kendilerine özgü bir kimlik oluşturabiliyor. Mentat'ların ve Bene Gesserit gibi uzmanların öğretileri ile beceri ve yeteneklerini geliştiriyor. İster tek bir alanda uzmanlaşmış bir usta, ister birden fazla alanda yetenekli bir maceraperest olsun, giysilerinizle sadakatinizi gösteriyor ve yaptıklarınızla tanınıyorsunuz. 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve sürekli değişen bir dünyada yer alacağımız bu yapımda, dünyanın ne kadar değiştiğini ve ekolojik sistemin ne kadar dengesiz olduğunu görebiliyoruz. Hareketli kasabalarda gezinebiliyor, buralarda farklı karakterlerle tanışabiliyor ve kanunsuz olarak farklı bölgelere doğru gidebiliyoruz. Elbette karakterlerden çeşitli görevler alabiliyor ve doğal kaynakların ortaya çıkardığı sorunlara tanıklık edebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde kıt kaynaklar olduğundan dolayı, sadece siz değil aynı zamanda diğer oyuncuların ve karakterlerin de bu kaynaklara sahip olma gereksinimi ortaya çıkıyor. Dolayısıyla burada aynı zamanda kaynaklar konusunda da büyük bir savaşa girebiliyor ve kendinizi antik bölgelerde veya diğer kasabalarda bulmak için ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Yeni mağaralara doğru geçiş yapabildiğiniz ve aynı zamanda kanyonları keşfedebildiğiniz bu yapımda, uçsuz bucaksız bölgelere doğru adım atmaya hazırlandığınız bir efsanenin doğuşuna tanıklık edebiliyorsunuz.
 
 

Değişkenlik gösteren bir dünyada yer aldığınız süre boyunca, inşa ettiğiniz ortamlarda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalabilir ve evrenin en ölümcül gezegeninde hayatta kalmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyorsunuz. Burada yeni alanları keşfedebiliyor, kumların sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyor, inşa ettiğiniz yerleşkeleri alıp başka bir yere doğru götürebiliyor ve sürekli olarak kumların ötesindeki bir dünyayı keşfetmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Kum fırtınalarının olduğu bu yapımda, aynı zamanda solucanlarının da bir hayli önemli olduğunu vurgulamak durumunda kalıyoruz. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca onları ortadan kaldırmak ve onlarla beraber kapışmak tamamen sizin işiniz oluyor ve sürekli olarak patron savaşları olarak da bu düşmanların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak ve kendi karakterimizi yön vermek tamamen bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde elbette güçlerimizi birleştirebileceğimiz ve aynı zamanda farklı oyuncularla bir araya gelebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Ölümcül çatışmalardan büyük savaşlara kadar oldukça farklı savaş mekanikleriyle karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda, kara ve hava araçlarının birbirleriyle kavuşmasını izleyebilir ve aynı zamanda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber savaşlara katılım sağlayabiliyorsunuz. Yakın dövüş tekniklerinin yanı sıra aynı zamanda menzilli dövüşlerle beraber İmparatorluk'un Kadim okullarında hızlı bir şekilde teknikleri öğrenebiliyor ve insan bedeninin sınırlarını zorlayabiliyorsunuz. Ateşi silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda düşmanlara karşı gelebileceğiniz bu yapımda baharat yolunun da olduğunu söyleyebiliyoruz ve baharat yolunu kontrolünü elinize almak oldukça önem arz ediyor. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi kıt kaynakların bulunduğu bu yapımda, baharatların da önemli bir rolü olduğunu unutmamak gerekiyor.
 
Çölleri arayarak devasa baharat yanlarına erişim sağlayabileceğiniz bu oyun, bunlarla beraber ticaretle de şekilleniyor. Aynı zamanda diğer oyuncular da bu sistemlerle beraber kaynaklara erişim sağlamak durumunda kalıyor. Oyunda bu noktalara doğru baskınlar yapabiliyor, ticaret yollarını kesmeye çalışabiliyor ve yol çevresinde ne buluyorsanız onları toplamak durumunda kalıyorsunuz. Bu sayede hızlı bir şekilde gelişim sağlayabilir ve ne kadar çok kaynağa sahip olursanız o kadar çok paranın da sahibi olabiliyorsunuz. Elbette burada para yerine başka unsurlar da devreye girebiliyor. Dolayısıyla bunlarla beraber yeni kaynakların sahibi olurken kendi karakterinizi geliştirebiliyor ve bölgenin kontrolünü elinize almak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak Dune evrenini yansıtacak olan bu yepyeni oyunda, devasa çok oyunculu ve çevrimiçi bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz. Karakter odaklı bir yapıyla kendimizi geliştirmemiz gereken oyunda, kendi kararlarımızı vererek yolculuğumuzu şekillendiriyoruz ve zorlayıcı hayatta kalma unsurlarıyla mücadele ediyoruz. Açık dünyada istediğimiz gibi gezip tozabilir, etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek, kaynak toplamak, üretim yapmak ve hayatta kalma kolonisi kurmak oldukça önem arz ediyor. Diğer oyuncularla işbirliği yapabilir ya da tek başınıza oyunda ilerleyebilirsiniz. Ancak arkadaşlarınızla birlikte oynamak, bu tür oyunlarda daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Sosyal etkileşimlerin yüksek olduğu bu yapımda, arkadaşlarınızla birlikte ilerleyerek hayatta kalmak için zorlayıcı unsurlarla başa çıkabiliyorsunuz ve yaratıcılığınızı ortaya koyabiliyorsunuz.
 
Çok oyunculu bir dünyada yer aldığınız bu yapımda, ilgi çekici bir evrenin içinde bulunuyoruz. Burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken, kendimizi benzersiz bir deneyim içerisinde buluyoruz. Zar zor hayatta kalabildiğiniz bu dünyada, kendi karakterinizi geliştirmek oldukça zorlu bir yolun başlangıcını temsil ediyor. Yolculuğunuz boyunca uçsuz bucaksız bölgelere adım atabilir, bu bölgelerde gezip tozabilir ve çöller, devasa kum solucanlarıyla dolu harabeler ve daha birçok farklı ortamı keşfedebilirsiniz. Her bölge içerisinde farklı ortamlara geçiş yapabiliyor ve bu ortamları keşfetmek oldukça önemli. Keşiflerle beraber yeni kaynakların sahibi olabilir ve hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabilirsiniz. Oyunun sunduğu bu dinamik ve zengin dünya, hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla oynayarak keşfetmeniz ve hayatta kalmanız için sizi bekliyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
2si1: PlayStation Kutusundan 8K Kalktı, GoW Ragnarok PC ve Dahası Delta Force: Hawk Ops'un PC Alfa Test Tarihi Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız