Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon Age 2, Steam'den Kaldırıldı

Dragon Age 2'den sonra Steam'de satışı durdurulacak oyun hangisi olacak?

     Electronic Arts'ın bir oyununun daha Steam'de satışı durduruldu. Dragon Age 2 bundan sonra Steam'de satılmayacak. Satışın durdurulması ile ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapıladı, ama işin perde arkasını tahmin edebiliyoruz.
 
    Bir süre önce dijital oyun satış servisi Origin'i duyuran Electronic Arts'ın en önemli yapımlarından birisi olan Crysis 2'nin Steam satışı bu duyurudan kısa bir süre sonra durdurulmuştu. Daha sonra ise Battlefield 3'ün Steam üzerinden satılmayacağı açıklanmıştı. Şimdi de Dragon Age 2 haberi geldi.
 
     Satışı durdurulan oyunların yeni yapımlar olması da dikkat çekiyor. Örneğin Steam'de ilk Dragon Age oyunu ve indirilebilir içeriklerinin satışı devam ediyor. Kim bilir ileride bu oyunun da satışı durabilir.
 
    Star Wars: The Old Republic gibi merakla beklenen oyunlarının dijital satışını Origin'e özel yapan Electronic Arts'ın Steam'e darbe vurmak için elinden gelen herşeyi yapacağına eminiz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer Dragon Age 2 EA Games PC PS3 Xbox 360 RPG Bioware Steam
Daha Fazla Duke Nukem İçeriği Yolda Minecraft'a Yeni Yaratık
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

remiles01

27.7.2011 15:03:49

0
Steam bir oyunu 40$'a satıyorsa 35$ EA'ya,5$ kendine geliyor.Niye o 5$ toplu alımlarda çok büyük kar olmasın ? çok akıllıca bir atak.

BSC Misafiri

27.7.2011 14:48:17

+1
EA kendi kaybeder. Hadi madem Origin e özel yapıyorsun arada sırada oyunlarında steam in yaptığı gibi %50 %70 lere varan indirim yapta görelim. Yoksa ne anlamı kalacak ki. Ayrıca steam de onlarca firmanın oyunu bulunuyor. Origin de ise sadece EA oyunları var. Steam e rakip olması imkansız şu aşamada. Zaten PC de orjinal alan kesim az sen bunları da bu şekilde tamamen kaybediyorsun EA benden söylemesi.

BSC Misafiri

27.7.2011 14:20:49

+1
Valve'nin yaptığı; oyuncuları bir araya getirmek ve dijital oyun almamızı teşvik etmek oldu. "Steam" adı, Valve markasını aşmış PC oyuncularının ortak platformu olmuştur. EA'in yaptığı ise gerçek tekelciliktir. Elbette hamle yapmak haklarıdır, fakat Steam'den oyunlarını çekmek niye? Diğer oyun dağıtımcıları (gamersgate, direct2drive vs.) için aynı değişikliğe gitmiyorlarsa, burada bir art niyet yok mudur? Ve biz pc oyuncuları için dikta oluşturmaz mı? Bundan sonra biz yine EA oyunlarını oynamaya devam edebiliriz, ama bu kez satın almayız(!). Umarım, her yapımcı bu yanlışa düşüp kendi "Origin"ini yapmaz.

BSC Misafiri

27.7.2011 12:45:05

0
Oyunculara göre kötü olabilir çünkü şimdiye kadar Steam' e rakip yoktu. Ama firmanın gözünden bakarsak adamlar kör değil. Bu işte iyi para var ve Valve bu işi tamamen kendi tekeline almadan önünü kesmeye çalışıyorlar zararın neresinden dönersek hesabı. Ben olsam ben de öyle yapardım. Umalım da en az Steam kadar kaliteli olsun da olan biz oyunculara patlamasın.

BSC Misafiri

27.7.2011 12:21:13

0
aralarında ne sorun var acaba

Guest-80E0AD28F

27.7.2011 12:02:48

+4
EA'in tek yaptığı oyuncu kaybetmek.

theodorus321

27.7.2011 12:02:05

0
star wars the old repuclicin ön alımı origine özel değilki gamestoptada var
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon Age 2
+ TAKİBE
AL
34 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız