Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dedektiflik temasını severler için Mask of the Rose 8 Haziran'da geliyor!

 
 
Failbetter Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan görsel roman, macera, seçim oyunu Mask of the Rose, 8 Haziran tarihinde geliyor. Haziran ayı içerisinde çıkış yapacak olan bir diğer yapım ise görsel roman niteliğindeki bu soruşturma oyunu. Oyun içerisinde genel anlamda cinayetleri araştırmaya koyulacak, bu araştırma esnasında etrafı keşfederek çeşitli ipuçları bulmaya çalışacak, bunlar dışında bazı karakterlerle tanışarak ve onlarla diyaloglara girerek birçok bilgi elde edecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde yapabileceğiz.
 
Soruşturma temalı bir yapım
 
 

Oyun bizlere görsel roman niteliğinde aslında soruşturma öğelerini aktarıyor ve biz de bu kapsamda çeşitli soruşturmalarda bulunarak birçok sırrı açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde Londra şehrinde bulunuyor ve bu Londra şehri içerisinde işlenen cinayetlere tanıklık ediyor ve burada bulunan cinayetlerin arka planındaki olayları gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Görsel roman niteliğinde olduğu için bu yapım bizlere sürekli olarak karşımıza çeşitli görseller çıkartıyor ve bu görsellerin arka planları canlı animasyonlar şeklinde oluyor. Dolayısıyla sürekli olarak kendimizi diyalog okurken ve arka planda farklı atmosferlerin bulunduğu kısımlara bakarken bulabiliyoruz.

Mask of the Rose içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi cinayetleri araştırırken bir yandan da entrikalarla dolu bir yapı içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Aslında bu cinayetlerin perde arkasında bir entrika yer alıyor ve biz de bunları açığa çıkarmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde daha çok karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve bu karanlık atmosfer içerisinde yolumuzu bulmaya çalışıyor, yolumuzu bulmaya çalışırken de etrafı keşfetmeden durmuyoruz.
 
 

Farklı farklı bölgelere geçiş yapabileceğimiz ve bu geçiş yaptığımız bölgelerin de karşımıza görsel olarak aktarıldığı yapım içerisinde farklı farklı karakterlerle tanışabilecek, bu karakterlerle aramıza iyi tutabilecek ve onlardan çeşitli bilgiler elde edebileceğiz. Elde ettiğimiz bu bilgilerle beraber soruşturmamız daha da ilerleme katedecek ve bu sayede de birçok detayı ortaya çıkarmış olacağız. Ne kadar çok detayı ortaya çıkarsak o kadar çok ilerleme sağlayacak ve bu kapsamda soruşturmayı nihayetine erdirmeye başlayacağız.
 
Oyunda önemli seçimler yer alıyor 

Elbette oyun içerisinde soruşturmanın gidişatı ve soruşturmanın nereye varacağı konusunda bizim hamlelerimiz çok önem arz edecek. Çünkü oyunun yapısı gereği seçimler oldukça önemli. Dolayısıyla oyun içerisinde karşımıza çeşitli durumlarda ve çeşitli zamanlarda seçim yapmamız gereken durumlar çıkacak. Bu durumlar karşısında yaptığımız seçimler oyunun gidişatına etki edecek ve hangi karakterin ne olacağını biz karar vereceğiz. Bu seçimler aslında her bir oyuncuya farklı deneyimler sunacak ve bu seçimlerle beraber oyun içerisinde farklı farklı deneyimler elde edebileceğiz.
 
 

Her bir cinayeti oyun içerisinde her bir oyuncu farklı şekillerde çözebilecek ve gidişata tamamen dokunabilecek. Zaten geliştirici ekibin belirttiğine göre de oyunda seçimler oldukça önem arz edecek ve bu seçimlerle beraber hikayenin sonu şekillenecek. Oyunda bu tarz seçimlerin olması gayet güzel çünkü oyun içerisinde sürekli olarak diyalog okuyabiliyor ve arka planda yer alan çizimlere bakabiliyoruz. Görsel roman niteliğini yansıtan bu yapım içerisinde seçimlerin olayın gidişatını değiştiriyor olması oyun için bir artı diyebiliriz.
 
Farklı bölgeler ve atmosferler 

Oyunda cinayetleri araştırırken ve soruştururken farklı farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde farklı karakterlerle karşılaşabiliyor ve bunlarla diyaloglara girebiliyoruz. Bu diyaloglar esnasında onlarla iletişimimizi iyi kurarsak daha sonraki süreçte tekrardan etkileşim haline geçebiliyor ve çeşitli bilgiler elde edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer alan karakterlerle aramıza iyi tutmak oldukça önem arz ediyor. Yine bu karakterlerden çeşitli bilgiler elde edebiliyor, farklı ipuçlarına rastlayabiliyor ve olayın gidişatını doğru bir şekilde yönlendirebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bir yandan soruşturma yaparken diğer yandan ise aslında arka planda bir aşk sarmalının olduğunu görebiliyor ve kendi aşkımızı bulmak için de yola koyuluyoruz diyebilirim. Tabii ki bu aşk hikayeleri nasıl oluşuyor ve bizleri nasıl bir şekilde yansıtılıyor onu tam olarak bilemiyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bunu deneyimlemek için bir hayli vakit geçirmek gerekiyor. Oyunda yine diğer taraftan farklı farklı mini oyunlar yer alıyor ve bu mini oyunları çözmek için de elbette temel yapısını öğrenmemiz gerekiyor. Mimi oyunlarla beraber kendimize ufak tefek hikayeler yazabiliyor ve bu hikayeleri nihayetine erdirebiliyoruz.
 
Mask of the Rose oyuncular diğer taraftan kendi çapında para kazanmak ve kaynak toplamak için bazı görevler elde edebiliyor ve bu görevlerle beraber aslında kendilerine kaynak tedarik edebiliyor. Kaynak tedarik ettiğimiz noktada da bir sonraki soruşturmamıza etki eden olaylar karşımıza gelebiliyor ve bu kaynakları doğru şekilde ve doğru zamanda kullanmamız gerekiyor. Farklı farklı olayların başımıza geleceği bu yapım içerisinde derin sırlara sahip olaylarla karşı karşıya kalıyor ve bu sırları açığa çıkarmak için de yukarıda bahsettiğim kaynakları kullanabiliyoruz ve onun karşılığında da çeşitli ipuçları elde edebiliyoruz.
 
Özelleştirme sistemi yer alıyor 
 
 

Farklı bölgelere geçiş yapabileceğimiz ve buraları keşfedebileceğimiz oyun içerisinde özelleştirme sistemi de yer alıyor ve özelleştirme sistemi içerisinde kendimizi farklı giysilere bürünebileceğimiz kostüm seçenekleri, kilidini açabileceğimiz farklı hikayeler ve diğer aksesuarlar bulunuyor. Bu özelleştirme sistemi sayesinde farklı bir tarz yaratabiliyor ve oyun içerisinde bunu görebiliyoruz. Bu da özelleştirme sistemini severler için gayet güzel bir ekleme olmuş.

Oyunda karşımıza yerel bir harita çıkıyor ve burada çeşitli görevler elde edebileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Bu kısımda farklı görevleri elde ederek bu görevleri nihayetine erdirmeye çalışıyor ve bu görevlerin akabinde de çeşitli kaynaklar toplayabiliyoruz. Elbette bir yandan aşk yumakları içerisinde kendimizi bulurken diğer yandan ise bu aşk yumakları arkasındaki cinayetlerin perde arkasına odaklanabiliyor ve bunları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı yollara başvuruyor ve seçimlerimiz de oldukça önem arz ediyor. Genel olarak toparlayacak olursak bizlere bu oyun görsel roman niteliğinde bir soruşturma ve dedektiflik deneyimi sunuyor.
 
 

Haziran ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlardan bir tanesi olan bu görsel roman niteliğindeki yapım dedektiflik temasını severlere, sorgulamayı severlere ve cinayet araştırmasını severlere hitap ediyor. Dolayısıyla bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu bildirim sayesinde oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz.

Diğer yandan oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü tamamen ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde oyunun temel mekaniklerini öğrenebilir ve bu sayede oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümleri oldukça önemli.
 
Mask of the Rose oynanış fragmanı 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Mask of the Rose
Hayatta Kalma Korku Oyunu Organ Quarter, PS VR2 için Yayınlandı Ubisoft oyunları Steam'e gelmeye devam ediyor! Riders Republic 8 Haziran'da Steam'de!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mask of the Rose
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız