Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Matter Açık Dünya Kıyamet Ortamını Sunmaya Geliyor: Tüm Detaylar

 
QI Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan hayatta kalma, aksiyon, macera oyunu Dead Matter, Ağustos ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Kıyamet sonrası bir ortamı bizlere yansıtan ve açık bir dünya içerisinde kendi yolumuzu bulabileceğimiz bu yapım içerisinde zombi temalı bir deneyim bizleri bekliyor. Elbette bu zombi temalı yapımlar son zamanlarda oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve her dönem de çıkmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu tarz zombi oyunlarından hoşlanıyorsanız elbette alternatifiniz oldukça fazla diyebiliriz.
 
Açık dünya zombi deneyimi 
 
 

Dead Matter oyununda klasik bir zombi temalı yapı bizlere aktarılıyor. Bu dünya içerisinde istersek tek istersek de çevrimiçi olarak diğer arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyor ve diğer oyuncularla da bu deneyime adım atabiliyoruz. Elbette oyunda hayatta kalmanın birçok yolu bulunuyor be bu hayatta kalmanın yollarını aramak için elbette oyun içerisinde sürekli olarak gezinmek ve kaynak toplamak gerekiyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki açık dünya içerisinde yer alan bölgeleri oldukça fazla araştırmak ve buralardaki kaynakları sırt çantamıza ve envanterimize atmak oldukça önemli. Ancak bu sayede hayatta kalma şansımız artış gösterebilir ve böylece kaynakları bir araya getirerek de yeni eşyaların kilidini açabiliriz

Oyun içerisinde klasik hayatta kalma unsurları bulunuyor ve temel amacımız burada bulunan karakterimizi hayatta tutmaya çalışmak. Elbette bunu yapmak için de karakterimizin her yönüyle ilgilenmeye çalışıyor; onun susamasıyla, acıkmasıyla ve daha fazla ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalıyoruz. Elbette bunu yapmak için de etrafı keşfetmek gerekiyor ve farklı bölgelere doğru ilerlememiz lazım. Buralarda hayatta kalmak için elimizde çeşitli silahların olması ve kendimize savunur durumda bulunmamız gerekli. Dolayısıyla oyun içerisinde zorlu bir deneyim bizleri bekliyor ve hayatta kalmak için elbette büyük mücadeleler bizlere aktarılıyor. Burada hayatta kalmanın yollarından biri elimize sağlam bir silah almaktan geçiyor ve bu silahla beraber istediğimiz şekilde kendimizi savunabiliyoruz. Oyunda hem menzilli hem de yakın dövüş silahları bulunuyor, bu silahlardan istediğimizi alabiliyor ve istediğimiz şekilde de zombilerin üzerinde kullanabiliyoruz. Elbette elimize klasik zombi oyunlarından aşina olduğumuz beyzbol sopalarını alabiliyor veya levye ve baltalarla da düşmanlar ortadan kaldırabiliyoruz. Zombileri ortadan kaldırmanın oldukça fazla yolu bulunuyor.
 
Karakterimizin her yönüyle ilgilenmemiz gerekiyor 
 
 

Virüs dolu dünya içerisinde hayatta kalmanın diğer bir yolu ise sürekli olarak kaynak toplamak ve hareketli durumda kalmak. Elbette bunu yapmak için de toplu bir şekilde hareket etmek oyun içerisinde oldukça önemli. Çünkü tek başımıza hareket etmek ve zombilerin üzerimize geldiğini görmek oyunda büyük tehlikenin işareti diyebilirim. Oyun içerisinde kendi ekibinizi kurarak arkanızı kollayarak ilerlemeniz oldukça avantaj sağlayan durumlardan biri. Dolayısıyla bu şekilde ilerlemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında oyunda sürekli olarak farklı bölgelere gidip yeni binaların içerisine girerek buradaki kaynakları yağmalamak ve envanterinize atmak oldukça mühim. Bunları yaparak da yeni kaynakların sahibi olabilir ve bu kaynaklarla beraber de yeni malzemeler elde edebilirsiniz. Tüm bunlar göz önüne alındığında oyun içerisinde elbette oldukça fazla detaya dikkat etmemiz gerekiyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi karakterimizin acıkma, susama, yaralanma ve hastalanma gibi durumlarına oldukça fazla dikkat etmemiz ve bu durumlardan da kaçınmamız gerekiyor. Karakterimizi açıklıysa muhakkak yemeğini yedirmeli ve susadıysa da muhakkak suyunu içirmeliyiz. Dolayısıyla her yapmadığımız hamle sonrasında karakterimiz ne yazık ki zor duruma girebiliyor ve çeşitli özelliklerden de mahrum kalabiliyor.

Dead Matter içerisinde belli başlı önemli bölgeler bulunuyor ve bu bölgelere ilerleyerek türlü ganimetlerin sahibi olabiliyoruz. Bu bölgelerde ancak dikkat etmemiz gereken unsurlar da bulunuyor ve burada zombi yığınları oldukça fazla yer alıyor. Dolayısıyla öncelikle zombileri kendi üzerimize çekmeniz gerekiyor ve onlara indirdikten sonra bu bölgeyi araştırabilir ve kaynakları toplayabilirsiniz. Elbette oyun içerisinde hayatta kalmanın birden fazla yolu bulunuyor ve bu yolu tamamen siz kendiniz bulabiliyorsunuz. Açık dünyada her biri oyuncu farklı yöne doğru ilerleyebiliyor ve burada tamamen komuta sizde bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki hamleleriniz oldukça önem arz ediyor ve hamlelerinize göre de tepki veren bir dünya bizleri bekliyor. Oyun içerisinde bunları yaparak hayatta kalma şansınızı arttırabiliyor ve istediğiniz şekilde de ilerlemenizi sağlayabiliyorsunuz. Elbette ilerlerken de yeni kaynakların sahibi olabiliyor ve bu kaynaklarla beraber de istediğiniz şekilde yeni üretimlere yelken açabiliyorsunuz.
 
Craft mekaniği yer alıyor 
 
 

Oyunda aynı zamanda zanatkarlık mekaniği bulunuyor ve bu zanaatkarlık mekaniği sayesinde topladığınız kaynakları birleştirebiliyor ve yeni silahlar ve araçlar üretebiliyorsunuz. Znahtarlık mekanikleri bu tarz oyunlar içerisinde oldukça önemli. Çünkü kaynakları birleştirerek hem kendimize sağlık paketleri yapabiliyor hem malzemelerimizi tamir edebiliyor ve onarabiliyor  hem de yeni silahları burada yapabiliyoruz. Bu yeni silahlarla da daha güçlü konuma gelebiliyor ve zombileri bu şekilde daha rahat ortadan kaldırabiliyoruz. Gerçekçi bir dünyayı bizlere sunmayı hedefleyen oyunda çeşitli görevler bulunuyor ve görevleri de yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Farklı farklı görevlerin karşımıza çıktığı oyunda isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi olarak oynayabiliyor ve kendinize ait bir ekip kurabiliyorsunuz. Bu tarz oyunların genellikle arkadaşlarla beraber oynanması tavsiye ediliyor ve elbette arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli ve daha zevkli bir deneyimin kilidini açabiliyor.
 
Steam sayfası 
 
 

Dead Matter'da hem menzilli hem de yakın dövüşü silahları bulunuyor ve bunun yanında elinizde hiçbir şey yoksa yumruklarla beraber de zombilerin üzerine gidebiliyor ve onları alt edebiliyorsunuz. Hayatta kalma deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen bu yapım ağustos ayı içerisinde çıkış yapmayı bekleyen oyunlar arasında yer alıyor. Ağustos ayında çıkış yapmayı bekleyen oyunun hangi gün çıkış yapacağı açıklanmamış durumda ancak bu ay içerisinde gelmesini bekliyoruz. Dolayısıyla bu tarz zombi oyunlarından hoşlanıyorsanız ve hayatta kalma deneyimine açık bir dünya içerisinde atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Şu anda oyunun hangi fiyattan çıkış yapacağı da belli değil ancak çıkış yaptığı gün bunu öğrenebilir ve satın alabiliriz. Bunun yanı sıra oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirimini alabilirsiniz.
 
 

Öte yandan geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun yıllar boyunca desteklenecek ve yeni içerikler ve yeni güncellemelerle oyun güncel tutunmaya çalışılacak. Dolayısıyla geliştirici ekibin bu tarz bir sözünün de olduğunu söyleyelim. Eğer oyunu satın alıyorsanız uzun vadeli bir deneyimi sizlere sunmayı isteyen bir geliştirici ekibin olduğundan da bahsedelim.
 
Son yayınlanan geliştirici videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dead Matter
Xbox Game Pass Kazandırmaya Devam Ediyor: Konsol Satışları Yüzde 13 Azaldı! eFootball Championship Open World Şampiyonları Belli Oldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız