Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Island'tan 12 Dakikalık Oyun İçi Video

Kalabalık düşman toplulukları oyundaki en büyük tehlike olacak

     Tech Land tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanacak olan Dead Island'ın 12 dakikalık oynanış videosu ortaya çıktı. Bu videoda oyun hakkındaki sorularınız yanıtlanacaktır.
 
     Öncelikle videonun başında da gördüğümüz gibi oyunda güvenli bir bölge olan "Can Kurtaran Kulesi" bulunacak. Burası zombilerden temizlenmiş bir bölge ve görevlerimize büyük ihtimalle buradan başlayacağız. Neyse ki adanın tamamı tehlikeli değil.
 
    Workshop bölümünde silahlarımızı tamir etme ve yeni silahlar geliştirme gibi seçeneklerimiz olacak. Mesela çiviler ve beyzbol sopası ile bir "Çivili Sopa" yapabileceğiz. Doğal olarak bu silah zombilere karşı daha etkili olacak. Yine bu bölümde silahların vuruş gücü, kullanışlılığı ve dayanlılılığı gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olmak mümkün.

    Oyunda zombilerle savaşırken siahlarımızla onlara doğrutan vurabileceğimiz gibi fırlatma (geri alabiliyoruz) seçeneceğimiz de olacak. Ayrıca yerde zombilere tekme de atabiliyoruz. Zombiler ise özellikle grup halinde saldırdıklarında daha tehlikeli olacaklar.
 
    Zombilerle savaşırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta onlara vurduğumuz yer olacak. Vuruşunuzun şiddetine göre zombilerin kollarını, bacaklarını ve kafalarını kopartabileceksiniz. Bunun yanı sıra çevredeki patlayıcılara silahlarınızla ateş ederek veya yakın dövüş silahlarını fırlatarak patlatabilecek ve kısa yoldan zombileri gerçek anlamda öldürebileceksiniz.
 
    Oyundaki ilginç noktalardan birisi de arabaları kullanacak olmamız. Videoda kendisinden yardım isteyen bir bayana yardım etmek yerine, arabasını alıp adada dolaşmaya ve zombileri ezmeye başlıyoruz.
 
    Araç kullanımı oyunda bir bakıma gerekliymiş, çünkü geliştiriciler Dead Island'ın haritasının çok büyük olduğunu söylüyor; hatta bu nedenle çeşitli noktalarda haritalar bulup istediğiniz yeri işaretleyip oyuna o noktada başlayabileceksiniz. Yani oyuna hızlı yolculuk seçeneği eklenmiş.
 
     Adanın güzelliğini de önplana çıkaran geliştiriciler bu cehennemin bir zamanlar cennetten bir köşe olduğunu da göstermek istemiş. Aslında bu ada zombilerle dolu olsa da hala yaşıyor. Çevrede hayatta kalmaya çalışan insanlarla tanışacağız ve bazen kendimiz dışındaki olaylara tanıklık edeceğiz.
 
     Videonun sonlarına doğru dikkatimizi çeken en önemli şey de ateşli silah kullanımı oluyor. Geliştiriciler oyunda ateşli silahları oldukça sınırlı tutmuşlar. Bunun nedeni ise hayatta kalma içgüdüsünü aksiyon nedeniyle yok etmemek. O nedenle oyunda Left 4 Dead benzeri bir aksiyon beklemeyin.
 
     Üzerinize yürüyerek gelen basit zombilerden koşarak gelenlere, kendini patlatan zombilerden iri yarı olanlara kadar farklı zombi türleriyle karşılaşacağımız Dead Island grafikleri ile de başarılı olacak gibi görünüyor. Her ne kadar animasyonlar pek iyi görünmese de çevre tasarımı ve renk paleti göze hoş geliyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dead Island TechLand Deep Silver PC Xbox 360
L.A. Noire, En Hızlı Satan Yeni Oyun Oldu DiRT 3 için 4 Adet DLC Paketi Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.5.2011 21:03:54

0
dead rising'e çok benzemiş zaten isminden anlaşılıyor. silah geliştirme ve diğer bazı özelliklerde aynı gibi görünüyor.

BSC Misafiri

24.5.2011 22:40:07

0
L4D ile karşılaştırırsak bir l4d bağımlısı olarak videoyu izledim ve kanaatim şu yönde: Source motorunun ortalamanın altındaki sistemlerde bile kasmadan onlarca zombiyi bir ekranda gösterme yeteneği, DI'ın(Dead Island) motorunda yok, bunun yanında Source'un soluk kalan renk paleti haber editörünün de dediği gibi DI'da muhteşem bir hal almış durumda. L4D'in Realism Expert modunda bir Horde'a(toplu zombi hücumu) takıldınızmı sizi allaşağı ediyorlar, horde anladığım kadarıyla bu oyunda yok ama onun yerine ise L4D serisinde neden olmadığını düşündüğüm zombi ısırması var ve 3 tane zombi ard arda saldırdığında çok tehlikeli oluyor ve sizi ısırmaya çalışıyor. Onun dışında Sandbox tarzı olması gayet hoş birşey, Eğer oyun ilk çıktığında eğlendirirse ve Çevrimiçi modları sağlam olursa Orijinal alınıp senelerce oynanmaya layık olur.

BSC Misafiri

24.5.2011 13:24:38

0
Şu zombilerin üstünde sağlık durumu yazı falan çıktı mı bitmiştir benim için.

BSC Misafiri

23.5.2011 20:43:16

0
4 kasım 2011 diyolar işallah doğrudur oyun harika

laserion

23.5.2011 20:29:08

0
Çevre ve Işıklandırmalar iyi fakat oynanış ve karakter Animasyonları berbat bence. Araba ile çarptığımız Zombiler kolayca parçalanıyorlar. Karşımıza çıkan karakterlerin hareketleri mimikleri bile yok sadece ağızları ve hafiften kolları oynuyor odun gibi karakterler oyunun havasını daha çok berbat kılıyor. Karakter Animasyonlarında Motion capture sistemi kullanılmış olsaydı daha gerçekci bir oynanış sağlanabilirdi. Sanırım yine Techland sonu hüsranla sonuçlanacak bir yapıma imza atmış bu oyunuda kurtarsa kurtarsa ancak senayosu kurtarır umarım oda karakter animasyonları gibi değildir.

mmjkfa7

23.5.2011 18:09:30

0
Kız da ne kızmış üzerine atılan zombileri iteleyip yumrukluyor :)

SOLID SNAKE

23.5.2011 18:08:54

0
Atmosfer Süper ya Manzara harika, Hayalimdeki Oyun vallaha..

sniper23

23.5.2011 16:39:59

-1
vay yere bakınca bacakları gözüküyo(adam ya da kadın her ne ise:D)normalde call of duty ve battlefield serisinde adamın bacakları görünmez hep bacaksızdır.

BSC Misafiri

23.5.2011 15:17:27

+4
@metodiew3 Arkadaşım başka ne bekliyodun?? Zombilerle sevişmeyimi?.

Decepticon

23.5.2011 15:02:24

-1
Dead Rising'in FPS versiyonu olmuş işte bi süre sonra sıkacaktır hikayesiz bişeysiz

oyuncu42

23.5.2011 14:57:10

-1
Oyunun üstünde birazdaha fazla durmalılarmış.Ama zombi severler için iyi bi oyuna benziyo

F0URF0URTW0

23.5.2011 14:08:53

+2
Co-op modu olursa oyun gercekten daha zevklı olacaktır.Serbest bi harita olmasıda bence büyük bir artı.Zombilerinde üstlerinde yazan lvller olması elimizi kolumuzu sallayarak her zombiyi rahatça öldüremiyeceğimizi gösteriyo görüntü açısından bence gayet iyi özellikle kan efekleri yada zombilerin vurdugunuz yerlerın parcalanması kesılmesi left 4 dead oynayan herkez bılır bu oyuna daha bi gercekcilik katacaktır.Oyunda gerilim ve korku ön planda olması lazım şimdilik bişey diyemeyiz ama bence daha heycanlı sahnelerini gösterebilirlerdi :)

Metodiev35

23.5.2011 13:52:58

0
Konusu hakkında konuşamıcam ama zombilerin olduğu bi oyunda konuda ne kadar iyi olabilirki trailerinı izlediğim görüntülerden daha iyi bişi beklerdim sıradan dead rising ve left 4 dead tarzı zombi öldür vur parçala tarzı bir oyun

Metodiev35

23.5.2011 13:46:59

0
Konusu hakkında konuşamıcam ama zombilerin olduğu bi oyunda konuda ne kadar iyi olabilirki trailerinı izlediğim görüntülerden daha iyi bişi beklerdim sıradan dead rising ve left 4 dead tarzı zombi öldür vur parçala tarzı bir oyun

androjen14

23.5.2011 13:37:58

-3
grafikler hariç harika :)

MantarTheGreat

23.5.2011 13:26:50

+2
grafikler çok hoş ama neden o el ve ayak hareketleri kötü gözüküyor.

mezka

23.5.2011 12:41:01

0
başaralı olacak gibi duruyor

.Hawx

23.5.2011 12:38:24

+7
Dövüş sistemi falan 10 numara ama arayüz çok göze batıyor.Bu oyun ya coşacak ya da batacak,son kararı vermek için oynamak lazım.

BSC Misafiri

23.5.2011 12:31:02

0
oyun olmamış bence :(
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Island ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
39 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız