Dead Island'tan 12 Dakikalık Oyun İçi Video

Alkan Adakaner

Kalabalık düşman toplulukları oyundaki en büyük tehlike olacak


     Tech Land tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanacak olan Dead Island'ın 12 dakikalık oynanış videosu ortaya çıktı. Bu videoda oyun hakkındaki sorularınız yanıtlanacaktır.
 
     Öncelikle videonun başında da gördüğümüz gibi oyunda güvenli bir bölge olan "Can Kurtaran Kulesi" bulunacak. Burası zombilerden temizlenmiş bir bölge ve görevlerimize büyük ihtimalle buradan başlayacağız. Neyse ki adanın tamamı tehlikeli değil.
 
    Workshop bölümünde silahlarımızı tamir etme ve yeni silahlar geliştirme gibi seçeneklerimiz olacak. Mesela çiviler ve beyzbol sopası ile bir "Çivili Sopa" yapabileceğiz. Doğal olarak bu silah zombilere karşı daha etkili olacak. Yine bu bölümde silahların vuruş gücü, kullanışlılığı ve dayanlılılığı gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olmak mümkün.

    Oyunda zombilerle savaşırken siahlarımızla onlara doğrutan vurabileceğimiz gibi fırlatma (geri alabiliyoruz) seçeneceğimiz de olacak. Ayrıca yerde zombilere tekme de atabiliyoruz. Zombiler ise özellikle grup halinde saldırdıklarında daha tehlikeli olacaklar.
 
    Zombilerle savaşırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta onlara vurduğumuz yer olacak. Vuruşunuzun şiddetine göre zombilerin kollarını, bacaklarını ve kafalarını kopartabileceksiniz. Bunun yanı sıra çevredeki patlayıcılara silahlarınızla ateş ederek veya yakın dövüş silahlarını fırlatarak patlatabilecek ve kısa yoldan zombileri gerçek anlamda öldürebileceksiniz.
 
    Oyundaki ilginç noktalardan birisi de arabaları kullanacak olmamız. Videoda kendisinden yardım isteyen bir bayana yardım etmek yerine, arabasını alıp adada dolaşmaya ve zombileri ezmeye başlıyoruz.
 
    Araç kullanımı oyunda bir bakıma gerekliymiş, çünkü geliştiriciler Dead Island'ın haritasının çok büyük olduğunu söylüyor; hatta bu nedenle çeşitli noktalarda haritalar bulup istediğiniz yeri işaretleyip oyuna o noktada başlayabileceksiniz. Yani oyuna hızlı yolculuk seçeneği eklenmiş.
 
     Adanın güzelliğini de önplana çıkaran geliştiriciler bu cehennemin bir zamanlar cennetten bir köşe olduğunu da göstermek istemiş. Aslında bu ada zombilerle dolu olsa da hala yaşıyor. Çevrede hayatta kalmaya çalışan insanlarla tanışacağız ve bazen kendimiz dışındaki olaylara tanıklık edeceğiz.
 
     Videonun sonlarına doğru dikkatimizi çeken en önemli şey de ateşli silah kullanımı oluyor. Geliştiriciler oyunda ateşli silahları oldukça sınırlı tutmuşlar. Bunun nedeni ise hayatta kalma içgüdüsünü aksiyon nedeniyle yok etmemek. O nedenle oyunda Left 4 Dead benzeri bir aksiyon beklemeyin.
 
     Üzerinize yürüyerek gelen basit zombilerden koşarak gelenlere, kendini patlatan zombilerden iri yarı olanlara kadar farklı zombi türleriyle karşılaşacağımız Dead Island grafikleri ile de başarılı olacak gibi görünüyor. Her ne kadar animasyonlar pek iyi görünmese de çevre tasarımı ve renk paleti göze hoş geliyor.