Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dark Souls'un PC Sürümü Ne Kadar Sattı?

Dark Souls, PC oyuncularının da beğenisini kazandı

     From Software'in sıradışı aksiyon-rpg oyunu Dark Souls'un PC sürümünün satış rakamları açıklandı. PC'ye Artorias of the Abyss indirilebilir içeriği ile birlikte Dark Souls: Prepare to Die Edition adıyla çıkan oyunun bu platformda 300.000 adet sattığı açıklandı.
 
   Toplamda 2.4 milyon adet satan Dark Souls'un konsollar için yeniden yayınlanan Prepare to Die Edition adlı sürümü ise 700.000 adet satmış. Böylece oyunun sadece konsollar için çıkan standart sürümünün satış rakamı yaklaşık 1.4 milyon adet civarında oluyor.
 
    From Software ayrıca Dark Souls'un Japonya'da 500.000 adet sattığını geriye kalan satışların ise Avrupa, Amerika ve diğer bölgelere ait olduğunu belirtiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Dark souls Demon's Souls Aksiyon RPG Namco Bandai From Software PS3 Xbox 360
Ubisoft, Anno Serisinin Yapımcısını Satın Aldı Resident Evil 6'nın PC Sürümü Yamalandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.4.2013 10:57:26

+2
rambocuk 13.4.2013 15:15:58 bu oyunu konsollarda kaç milyon insan korsan olarak oynamıştır bunu yazda konsolda kaç tane ''hırsız'' diyemediğimiz adam var görelim... ona buna sallamayn kendinize bakın az, aynaya bakın aynaya...

BSC Misafiri

13.4.2013 20:38:51

0
@musAKka kesinlikle çıkış fiyatına satmamşıdır orası kesin. dijital alım sayısı olarak gecerli dikkat ettiysen. alanlar steam gibi kampanya,etkinlik ile ucuza alıyordur. Pc´cilarin yüzülügü denilebilir ancak. bu birşey ifade ettmiyor sonucda parasal rakamları görelim hadi. Pc´cilarin yüzülügü denilebilir ancak. alsana güzel bir örnek.

BSC Misafiri

13.4.2013 20:37:31

0
Oyun PC'ye çıkalı 7-8 ay oldu zaten. Ayrıca oyunun optimizasyonu rezaletti. Bunu yapımcıda söylemişti. Birde gfwl denen saçma bir sistemle geldi oyun. Ona rağmen iyi satmış. 2. oyunun daha fazla satacağına inanıyorum. Gelen haberlerde bu yönde zaten. Zaten konsolların bu kadar üstün olduğu piyasada bir PC oyununun 750 bin - 1 milyon aralığında olması yeterli.

digimon52

13.4.2013 16:49:17

-1
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: digimon52<br> <br> @ musAKka<br> <br> dogru diyorsun bir mebla kaldirmiyor deyil ben bunu tersini dahai düsünmedim idda etmedim öylede satacak böylede ,bende steam kullanicisiyim ayrica.<br> fakat Haber´de Konsol ve Pc satis rakamlarina bakilirsa arada ucurum var.<br> </blockquote><br> Multiplatform oyunlarda konsol ve PC satışları her daim farklı olacaktır zaten, bunu inkar eden yok. Hatta ileriki zamanlarda da konsoldaki satışlar yüksek olacaktır, bu gayet normal. Ama özellikle Dark Souls için arada bu derece fark olmasının sebebi oyunun zaten neredeyse 1 sene sonra çıkması ve yapımcıların da belirttiği üzere pek özen gösterilmemesidir. Yapımcılar "Dark Souls 2'nin ana platformu PC olacak" diyorlarsa bu biraz gönül almak için de yapılmıştır ancak adamlar o ışığı görmeseler PC için ekstradan çaba sarfetmezlerdi, yine 1 sene sonra uğraşılmamış bir port olarak 2. oyunu PC'ye sunarlardı. Sonuçta yapımcılar için biryerden sonra herşey paraya bakıyor.
Tek merak edigim sey oyun DS2´nin yine ayni basariyi gösterip göstermeyecegi. simdilik o kadar.eskisine kiyasla bir kriter yok.

musAKka

13.4.2013 16:09:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 @ musAKka dogru diyorsun bir mebla kaldirmiyor deyil ben bunu tersini dahai düsünmedim idda etmedim öylede satacak böylede ,bende steam kullanicisiyim ayrica. fakat Haber´de Konsol ve Pc satis rakamlarina bakilirsa arada ucurum var.
Multiplatform oyunlarda konsol ve PC satışları her daim farklı olacaktır zaten, bunu inkar eden yok. Hatta ileriki zamanlarda da konsoldaki satışlar yüksek olacaktır, bu gayet normal. Ama özellikle Dark Souls için arada bu derece fark olmasının sebebi oyunun zaten neredeyse 1 sene sonra çıkması ve yapımcıların da belirttiği üzere pek özen gösterilmemesidir. Yapımcılar "Dark Souls 2'nin ana platformu PC olacak" diyorlarsa bu biraz gönül almak için de yapılmıştır ancak adamlar o ışığı görmeseler PC için ekstradan çaba sarfetmezlerdi, yine 1 sene sonra uğraşılmamış bir port olarak 2. oyunu PC'ye sunarlardı. Sonuçta yapımcılar için biryerden sonra herşey paraya bakıyor.

S.T.A.L.K.E.R.

13.4.2013 15:48:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyunun PC'deki kutulu sürümü neredeyse hiçbir yerde yok. Gamestop, Shopto gibi büyük perakendeciler bile sadece dijital sürümü satıyor. PC'de kutulu sürümün pek sattığını sanmıyorum. O nedenle sadece dijital sürümün satış rakamlarını açıklamışlar.
D&R de var, hiçbir yerde yok değilmiş yani. yanı başınızdaki yerde var.

digimon52

13.4.2013 15:47:28

0
@ musAKka dogru diyorsun bir mebla kaldirmiyor deyil ben bunu tersini dahai düsünmedim idda etmedim öylede satacak böylede ,bende steam kullanicisiyim ayrica. fakat Haber´de Konsol ve Pc satis rakamlarina bakilirsa arada ucurum var.

musAKka

13.4.2013 15:41:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 Nekadar djital kopya satmasi degil. milyon satsin hic yokdan. Önemli olan " Para " sal Rakamlar. stemaden bende bilim 10 dolara indirmesini,cogunluk olarak cikis fiyatina satilmiyor sonucda. Cikis fiyati olarak görmeyin Steam gibi siteler kampanya ,etkinlik yapmasa saten kimsenin dogru dürüst pc´de oyun satin alacagi yok nerdeyse.
Dijital oyun satışının yapımcıya getirisini biraz araştırmanı öneririm sana. Sonuçta bu fiyatları belirleyenler yine yapımcılar ve adamların satış departmanları da boşuna para almıyor.

digimon52

13.4.2013 15:30:36

0
Nekadar djital kopya satmasi degil. milyon satsin hic yokdan. Önemli olan " Para " sal Rakamlar. stemaden bende bilim 10 dolara indirmesini,cogunluk olarak cikis fiyatina satilmiyor sonucda. Cikis fiyati olarak görmeyin Steam gibi siteler kampanya ,etkinlik yapmasa saten kimsenin dogru dürüst pc´de oyun satin alacagi yok nerdeyse.

Vermillion03

13.4.2013 15:25:22

0
Bu satış rakamı tabiki üzücü ama From Software suçu birazda kendinde araması lazım oyun konsollardan çok sonra pc ye çıktı iki platformada sahip olanlar zaten almazlardı. Ayrıca oyun pc ye port edilirken kontrolleri bile klavyeye göre port etmemişler bu oyunu klavyeyle oynamak fifayı klavyeyle oynamaktan daha zordu. Umarım bu hatalar ikinci oyunda düzeltilir ve From Software pc dede iyi satış rakamlarını yakalar.

rambocuk

13.4.2013 15:15:58

0
300 bin dürüst pc kullanıcısı bi 300 bin de tam tersi olan kişiler vardır bu oyunu oynayan şurda artık bu kişilere hırsız bile diyemiyoruz site yönetimi müdahele ediyor düşünün ne hallere geldiğimizi

dikiştutmazsabri

13.4.2013 14:53:47

0
300 bin rakamı single player olarak pc de çok iyi bir rakam. konsolada satılan her oyun başına firmalar microsofta veya sony belli bir ücret ödüyorlar. insanlarda microsoft ve sony konsol satarak para kazandığını düşünüyor gibi yanlış bir düşünce var. oyuna yama yapmak için bile 30 bin dolar ücret istiyorlar. digitürk ve dsmart gibi düşününn bu platformları. pc de ise yaptıkları bütün satışlar kendilerine kalıyor. oyun kutulu olarak da ciddi bir satış yapmışdır diye düşünüyorum.

emrahcey

13.4.2013 14:38:42

0
Ekran kartı diğer bileşenler bu kadar yüksek fiyatlarda seyrettiği müddetçe PC oyun satış rakamlarının bu noktalarda olması gayet doğal, birde işin içine özensiz port yapımlar devreye girmesi tuz biber ekiyor. Üstüne her sene neden COD bu kadar satıyor eski oyun motoruna hala devam ediyor diye yakınıyoruz. Demek ki, neymiş SLI 680 yada CF 7900 sistem kuranların görmediği birşeyi görüyor, Call of Duty yapımcıları... Arkadaşlar size şu kadarını diyeyim. PC sahibiyim fena sayılmayacak bir sisteme sahibim fakat gidip Xbox 360 satın aldım. Sebebi her yıl ekran kartı ,ram, işlemci , anakart alma derdinden kurtulmak için ve kısmende kurtuldum. En son Ekran kartımı Shogun TW 2 ile değiştirdim, sistem aynen duruyor. Şimdide belki Rome TW 2 ile değiştiririm. İçimden el insaf diyorum. Ayrıca Dark Soul PC için sanırım yeterince tanıtımı yapılmadı bununda bence payı vardır.

capoeira_GS

13.4.2013 13:42:21

0
eğer oyunu doğru düzgün port yapsalardı çok daha fazla satardı oyun sanki emulatörle çalışıyormuş gibi bir şeydi

BSC Misafiri

13.4.2013 13:30:51

0
Oyunun PC'deki kutulu sürümü neredeyse hiçbir yerde yok. Gamestop, Shopto gibi büyük perakendeciler bile sadece dijital sürümü satıyor. PC'de kutulu sürümün pek sattığını sanmıyorum. O nedenle sadece dijital sürümün satış rakamlarını açıklamışlar.

musAKka

13.4.2013 12:58:13

0
Bir ekleme yapayım; http://www.gamespot.com/news/dark-souls-pc-port-was-half-assed-says-director-6406838
quote:

Publisher Namco Bandai also confirmed to Shacknews that Dark Souls PC has sold more than 300,000 digital copies, though physical retail sales were not divulged.
Yani bu 300.000'den fazla satış sadece dijital satışlar için geçerli. Oyunu DVD olarak fiziksel kopya şeklinde satın alanların sayısı buna dahil değil. Oyun az satmış ya da çok satmış; buna karar verecek olanlar yapımcılardır. Ama bu haber özellikle PC platformunda dijital satışın ne derece önemli olduğunu vurgulamak adına oldukça güzel bir örnektir.

BSC Misafiri

13.4.2013 12:08:43

-5
Pc´cilerin yüzüzlügü.

BSC Misafiri

13.4.2013 11:48:10

+1
Hatırladığım kadarıyla Steam'de ülkemize kapalı. Bu yüzden alamamıştım.

MytHnfr

13.4.2013 11:35:40

0
Yeni nesille birlikte yapımcılar PC'ye gereken önemi verecekler gibi umarım PC oyuncularıda bu yapımcıların değerini anlar. Yoksa Ps4 ve yeni nesil Xbox'ın PC den daha iyi bir donanımla çıkmış çıkmamış bunun hiçbir önemi yok. CD Projekt bile PC satış rakamlarından hoşnut kalmayıp oyunu Xbox 360'a çıkardı. Şimdi diyeceksiniz güzel oyun yapıldı mı satılıyor ama hepsi yinede hakettiği kadar satamıyor buda bir gerçek. Yeni nesilde PC oyuncuları korsan oynamaya devam ederse PC oyuncuları için lider platform olmak hayal olur.

itachi237

13.4.2013 11:25:58

0
sanki 300 binden daha fazla imza toplanmıştı dark souls pc ye gelsin anketinde kalanı korsan indirdi demekki

GamerHand

13.4.2013 11:07:58

-1
Yeni gelecek oyun eğer ana platform olduğu açıklanan PC'de bu kadar düşük satarsa bu oyunun olası bir 3. devam oyunu PC için gelmez. 300bin çok düşük. İkinci oyun daha fazla satmalı PC'de yoksa son oynayacakları Dark Souls oyunu olacak...

queenTR

13.4.2013 11:07:05

+1
Port oyun için fazla bile...

creA`

13.4.2013 11:04:09

0
Dark Souls: Prepare to Die Edition'ı bilemem ama, Dark Souls II: Go Beyond Death çok satar diye tahmin ediyorum.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dark Souls
+ TAKİBE
AL
29 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız