Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crytek'in İki Alt Stüdyosu Kapatıldı


    Uzun süreden beri olumsuz yönde söylenti haberlerini duyduğumuz Crytek cephesinden resmi duyurular dökülmeye devam ediyor. Bugün Homefront'un isim haklarını satan Crytek, iki farklı alt stüdyonun da kapatıldığını açıkladı.
 
   Yapılan açıklamalara göre THQ'nun iflasından sonra Crytek Austin adıyla firma çatısı altına geçen eski Vigil Games(Darksiders) çalışanlarının bulunduğu stüdyo kapatıldı. Stüdyonun üzerinde çalıştığı Hunt: Horrors of the Gilded Age isimli oyunun yapımı ise Frankfurt stüdyolarına aktarıldı.
 
    Bunun haricinde isim hakları satılan Homefront'un yeni oyununu geliştiren Crytek UK stüdyolarının da kapatıldığı duyuruldu. Ancak Homefront markasının yeni sahibi Deep Silver'ın konuyla ilgili boş durmadığını, daha önceden stüdyoda çalışan önemli isimleri kendi bünyesine kattığı belirtiliyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Crytek Hunt Shooter Korku F2P Free-to-play Online
Unreal Tournament'ın Erken Aşamasından Oynanış Videosu Assassin's Creed: Rogue, İsviçreli Bir Perakendecide Listelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The False Shepherd

3.8.2014 04:52:47

-1
Bioshock gibi olağanüstü bir yapımı oyun dünyasına kazandıran Irrational Games bile kapanabiliyorken Crytek gibi oyunun içeriğini grafikten ibaret gören ve kanımca bu konudan zerre anlamayan grafik motoru yapımcısı olarak kalması gerek bir stüdyonun kapanabilmesi gayet normal.Bugüne kadar bir tane doğru düzgün oyunlarını görmedim varsa yoksa grafik.Oyun dünyası hiçbir şey kaybetmedi.

einhander

2.8.2014 13:32:35

0
crytek aç tavuk gibi heryere saldırdı sımdıde batışlarda. emın adımlarla ılerlemeyı nıye beceremıyoruz kı.

SoNx27

1.8.2014 10:29:01

0
eski pc de dragon age 2 720p yuksek ayarlarda 40 fps anca alıyoken crysis 2 de 768p de orta ayarlarda çok rahat 55 fps alıyodum adamalr bole bi optmz yapmışlardı crysis 3 de de aynısını bekledik ama sırf ekran kartı sattırmak için optz yapmadılar konsolo odaklı yaptılar ellerinde patladı

BSC Misafiri

1.8.2014 09:02:28

-1
CryPert Eşeğini sağlam kazığa bağlamazsan böyle olur.

BSC Misafiri

1.8.2014 00:43:14

0
Oyun konsollara çıkınca neden hiç oludu ?
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Crysis serisi keşke PC ye özel kalsaydı. Konsollarda hiç ettiler oyunu. Çok satarız zannettiler yanıldılar üstüne PC kitlesini de kaybettiler.

Ryse oyunu ile de iyice zarara girdiler.Oyunun masraflarını bile karşılamamıştır muhtemelen.

firkateyn

31.7.2014 22:04:41

0
Darksiders gibi güzel bir oyun yine güme gitti. Umarım destek verecek başka bir yer bulurlar :(

BSC Misafiri

31.7.2014 20:12:40

0
Crysis serisi keşke PC ye özel kalsaydı. Konsollarda hiç ettiler oyunu. Çok satarız zannettiler yanıldılar üstüne PC kitlesini de kaybettiler. Ryse oyunu ile de iyice zarara girdiler.Oyunun masraflarını bile karşılamamıştır muhtemelen.

BSC Misafiri

31.7.2014 13:36:22

0
Sen crysis 2 ile aynı grafik kalitedeki crysis 3'den ekran kartı firmaları ile anlaşıp 2.oyundan çok daha fazla sistem istersen olacağı buydu

BSC Misafiri

31.7.2014 13:36:13

-1
Crytekin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. ilk önce grafik grafik dediler PC oyuncuları Minecraft LOL Counter oynamayı seçti. Sonra en az satan konsol xbone'a gidip vampir Microsoft'un eline düştü. şöyle PS4 e sağlam bir oyun yapsa herşey çok daha iyi olurdu.

BSC Misafiri

31.7.2014 13:35:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: betadragon
alıntı:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

ilk crysis haricinde,crytek firmasının hiç iyi oyununu göremedim cevat yerli grafikler ile övünürken minecraft,bitlik oyun dünyanın en çok oynana oyunları arasına girdi bu demek oluyorki oyunun vereçeği zevk grafiklerden önemli,şu an mp sanandreas oynayanlar grafik için mi oynuyor yoksa zevk aldıkları için mi?


Minecraft 5 dolar crysis 3 60 dolar doğaldır
19.95 Euro güncel fiyat yaklaşık 27 dolar ediyor oda yaklaşık 57-58 TL'e denk geliyor.

BSC Misafiri

31.7.2014 13:35:48

0
üzüldüm şahsen pcye daha fazla önem verselerdi böyle olmazdı keşke crysis serisi devam etseydi

BSC Misafiri

31.7.2014 13:35:46

0
İlk FarCry ve ilk Crysis oyunları ile oyun dünyasına damgalarını vurmuşlardı 2007 de çıkan o Crysis i al şuanki birçok oyuna kafa tutar grafik açısından. Ama sonrasında PC'den vazgeçip konsollara yöneldikten sonra olacağı buydu çünkü oyunlarının ister istemez kalitesi düştü. Zaten konsol oyuncularına hitap edemediler hiçbir zaman. Crytek'in kıymetini bilen PC oyuncularıydı. Homefront sağlam oyun olacağa benziyordu ona çok üzüldüm açıkçası :(

BSC Misafiri

31.7.2014 13:35:29

-1
Allah'in bir adaleti vardir bilirmisiniz bilmem. Ney oldum degil ne olacagim dedirten bir adalet. Bu yalan dunya uzerinde yasayan her insan evladi icin gecerlidir. Ps3 ve Xbox 360 konsolunu yerden yere vur. PC soyle guclu boyle iyi diye gecin. Ana platformun yap. Sonra korsan'a yenik dus ve o laflari dememis gibi konsollara oyun cikart. Ama adalet ya iste kimse senin oyununu almasin, alanlarda ucuzluktan ya da 2. El alsin. Yine akillanma yeni nesil konsollar gelirken PC propagandasi yap, bir nevi fanatik oyuncu rolu ustlen. Ama adalet ya iste git Microsoft Xbox One konsoluna ozel oyun yap sonra PS4'de laf at, bununda ustune yine PC'yi yere goye sigdirma. Sen Turksun, muslumansin gaflete kapilmak, ne oldum delisi olmak birilerini ovup birilerini kesmek, yerin dibine sokmak bir muslumanin heleki bir Turk'un yapacagi sey degildir. Sen bunlari pesi sira yaptin. Bu saatten sonra yapicak son seyin kaldi. Studyoyu kapat adini temize cikart ve ilk FarCry gunlerine geri donebilecek bir yapim icin kalan son sermayenle hazirlan. Ve PC fanatikligini birak. PC'de MMO veya Minecraft yapamiyorsan ac kalirsin ac. Crytek DNA'sinda online yok. Konsol odakli kaliteli hem grafik hem oynanabilirlik olan, hikayesi guzel ilk FarCry gibi bir oyun yap. Bak bakalim eski gunlerine donuyormusun, donmuyormusun. Cevat Yerli belki okur bu mesaji belki birileri ona iletir. Gonul bagi ile karin doymaz. Pc fanatikligini git evinde yap.

EmuMaster

31.7.2014 13:33:12

-1
Crysis 1 optimizasyon özürlü bir oyun değil sadece yüksek sistem isteyen bir oyundu.2 ve 3 ise optimizasyon harikaydı. Sen tutup tüm efektleri açıp AA'yı son çözünürlükte ezik donanımlı bilgisayarında ZART diye dayarsan sonuna kadar afedersinde biraz zor oynarsın o oyunu.Oyunların kalitesine gelecek olursak 1. oyun harikaydı ama 2 ve 3 kesinlikle abartıldığı kadar kötü değildi hatta kötü değildi. Crysis 2 ve 3 bir sniper ghost warrior çöpünden kötümü?City interactive'in bir tane kaliteli fps'sini bilmem ben kaldıki bu oyunlar kadar yerilmiyor bile.Eğlence olayı görecelidir.Senin ubisoft'unun geliştirmeye devam ettiği far cry 2'yi bitirmedim bile 3 ise abartıldığı kadar iyi değil.Sadece o psikopat karakterin oyuna adaptasyonu iyi onun dışında ana karakter sanki yarım saatlik flash tv'de yayınlanan dizilerdeki kahramanlar kadar yapay konuşuyordu. Diğer bir noktaya gelelim ilk önce pc'yi övdü sonra konsollara oyun çıkarttı deniyor.E ne yapsaydı adam genişlemeyip kısıtlımı dursaydı.Kime sorarsan sor en çok para kazandıran ps3 ve x360 konsollarını söyleyecektir.İşte crysis 2 ve 3 bu donanımlar yüzden koridorlaştı ve EA'nın yüzünden casualleştirildi. Hiç hikaye muhabbeti yapmayın uzaylıları temel almasına rağmen 3 oyununda güzel hikayesi vardı.Saçma sapan amerikan askeri ajitasyonu yapan oyunlardan yine güzel bağlıyordu oyuna. Şimdi eğlence ve zevk kavramı görecelidir bir şey demem.Ama sen tutupta firmaya haketti beter olsun gibi laflar dersen bende sana haddini bil derim.Beğenmiyorsan almazsın oyununu oynamazsın para kazandırmazsın.Burada kimse senin verdiğin rızıkla firma kurmuyor ekmek yemiyor.Oyun satın alma namına deneyimin yoksa ben sana bir öğüt vereyim sitelerin inceleme puanlarını takip et güvenemiyorsan kullanıcı yorumlarını oku oda olmadı oyunu korsan indir beğenirsen orjinal satın al yoksa alma. Bu lafım bir şey bilmeden firma aleyhine laf söyleyen sözde oyuncu kesimine. (Yazmayım diyorum kaç haberdir nasıl bir düşük kalite üyelere sahipse adamı cin ediyorlar sinirden)

aykut291

31.7.2014 12:59:13

+1
Valla sahipleri türk die beni bağlamaz. Sonuna kadar hakediyolar bence. -Crysis 1 le yükseldiler konsolları yerden yere vuruyolardı crysis 1 güzel oyundu. -Crysis 2 yle tükürdüklerini yaladılar PC oyuncularını karşısına almakla çok büyük hata yaptılar Crysis 2 sadece grafikten ibaret bir oyundu. Oynanış ve optimizasyon kalitesi yerlerdeydi bunu da sonra konollara atıllar suçu. -Ceysis 3 ise bildiğin Crysis 2.0 gibi birşeydi zaten sadece ismi 3 dü. Aynı grafik aynı konsept ve tabiki optimazasyonu kalitesiz bir oyundu. Birde içlerinden en önemlisi bence Sadece DX11 olan ekran kartlarını desteklemesi DX10 ve DX9 ekran kartlarını destek vermemeleri o dönem birçok PC oyuncusu tarafın dan tepki gördü. -Ryse desen tam bir faciaydı zaten. Creytek bir zamanlar ben çok iyi hatırlıyorum bizim uzmanlık alanımız fps bu yoldan asla şaşmayız die açıklama yapmışdı. Sonra sen kalk aniden TPS bir oyun yap onu da git PC ve PS4 den daha güçsüz konsola exc olarak çıkart. PC en güçlüsüdür konsollar asla güçlü olamaz yaklaşımından sonra gidipte en güçsüz konsola exc oyun yapmak çok komik ve gülünç bence Şimdi pek çok arkadaş bana bur da saydırıcak belki ama eğer benim bu söylediklerim doğru değilse zaten bu duruma düşmezlerdi heralde

canthomas

31.7.2014 10:58:23

0
Umarım daha da kötüye gitmez bu durum, günümüzde Türkçe oyunlar görebiliyorsak bunu Crytek'e borçluyuz. Grafik delisi oyunculara hitap eden oyunlar yerine zevk veren oyunlar yapsınlar daha iyi olur

OldGamers86

31.7.2014 09:33:54

0
Multi ilgisi şimdi anlaşıldı. Anlaşılan o zamandan beri iyi gitmiyordu işler..

dragon18tr

31.7.2014 07:58:00

-3
Şahsen ben crytekten bişi beklemiyorum elimde orjinal craysis 3 olduğu halde kac senedir açıpta kutusunu oynamadım bu firmanın kaliteli oyun yapacağını sanmıyorum daha türkçeyi düzgün konuşamıyorlar gelip türkiyede ofis açacağız diye bol keseden sallıyorlar o iş yatar beyler türkiyeden iyi bir oyun çıkacak ama o oyunu bu firma yapmayacak adını bile duymadığımız bir ekip tarafından yapılacaktır minecraft,supermeatboy misali...

alpalp84

31.7.2014 07:09:25

+3
quote:

Orijinalden alıntı: defected cevat yerli önce pc'leri yüceltti sonra konsolları ve yeni nesli aşağıladı sonra utanmadan gitti xbox one'a exclusice oyun yaptı bu zamana kadar yaptığı oyunlar da 5 para etmez zaten grafik basılmış oyunların iş yapacağını sandı fakat sadece grafik delisi ilginç insanlara hitap etti ryse çöpü yüzünden de bu hallere düştü eden bulur kimsenin zoruyla bu hallere gelmediler sonuçta kendileri düştüler bu hale
Aynen öyle. PC yi övdü övdü. Her oyununda optimizasyonlar yerlerdeydi. Çıktığı anda sos sistemi olan pcler bile oyunu kaldırmakta zorlandı. Konsolları kötüledi durdu her oyunu muhakkak PC yede çıktı. CRYsis serisini sırf türkçe olduğu için oynadım, sıkıntıdan yarısında bıraktım. Farcry oyununu görüyorsunuz. Beğenmediğimiz ubisoft ne hale getirdi oyunu.

Reul

31.7.2014 01:55:51

0
ryse son of rome un büyük potansiyelini kullanamadılar çok satabilirdi ryse

defected

31.7.2014 01:29:34

+2
cevat yerli önce pc'leri yüceltti sonra konsolları ve yeni nesli aşağıladı sonra utanmadan gitti xbox one'a exclusice oyun yaptı bu zamana kadar yaptığı oyunlar da 5 para etmez zaten grafik basılmış oyunların iş yapacağını sandı fakat sadece grafik delisi ilginç insanlara hitap etti ryse çöpü yüzünden de bu hallere düştü eden bulur kimsenin zoruyla bu hallere gelmediler sonuçta kendileri düştüler bu hale

s_demirci_53

31.7.2014 01:24:50

-1
warface şuan xbox da bir çok kişinin oynadığı bir f2p ama oyunu oynamak firmaya birşey kazandırmıyor oyun içi ödeme yapılmadıkça firma birşey kazanmaz ki. çözünürlük ve grafik kalitesini bir kenara bırakırsak xbox da aslında çok iyi bir f2p

Gye_Baek

31.7.2014 01:18:50

0
Adamların en büyük fiyaskosu Ryse: Son of Rome ve warface. Ryse: Son of Rome xbox one özel çıktı ve satış başarısı yerlerdeydi en son warface ise git gide çöküşe geçen bir mmo fps maalesef.

xLordRealx

31.7.2014 00:44:55

0
Başında Türk isimlerin olduğu bir şirketin bu durumlara düşmesi üzücü. Umarım yeni oyunlarıyla tekrar yükselmeyi başarırlar.

MytHnfr

31.7.2014 00:40:10

0
Homefront'u direk gözden çıkardıklarına göre daha iyi projeler var ellerinde heralde bakalım umarım işin sonu kötü olmaz. Her ne kadar oyunlarını çok sevmesemde oyun dünyasına renk katan firmalardan.

betadragon

31.7.2014 00:33:43

-1
quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop ilk crysis haricinde,crytek firmasının hiç iyi oyununu göremedim cevat yerli grafikler ile övünürken minecraft,bitlik oyun dünyanın en çok oynana oyunları arasına girdi bu demek oluyorki oyunun vereçeği zevk grafiklerden önemli,şu an mp sanandreas oynayanlar grafik için mi oynuyor yoksa zevk aldıkları için mi?
Minecraft 5 dolar crysis 3 60 dolar doğaldır

moveboy_61

31.7.2014 00:14:21

+5
Crytek inşallah bu durumdan kurtulur

ultralisan

31.7.2014 00:06:14

+1
Tamamen f2p olacaklar sanırım en azından batsalar daha iyiydi Crysis serisiyle anardık.

WizMellin

30.7.2014 23:33:13

0
Batmaz insallah

PHO3N1X

30.7.2014 23:23:06

0
Normal oyunlardan çekilip,moba türü online oyunlara yönelecekler sanırım.

Frozen Grenadier

30.7.2014 23:07:35

-2
CryRekt :d

waltran

30.7.2014 23:02:22

+1
Umarım Tr stüdyolarını kapatmazlar zaten daha yapılanmadılar bile ama bir umut. Evet yaptıkları oyunlar nasıl 5 para etmez ise Cryengine de o kadar iyi

bykrm

30.7.2014 22:50:47

0
İçlerinde eli ayağı düzügüne benziyen bi Homefront vardı, onunda isim hakkını satmışlar. Brnce yalnış bi karar.

legendwarior3

30.7.2014 22:47:39

0
bir oyun üstünde 2,3 yıl çalışıp adam gibi sp'li oyun çıkarsalar iyi olurdu. artık ftp oyunlara yönelirler.

KaleyDeskop

30.7.2014 22:43:06

0
ilk crysis haricinde,crytek firmasının hiç iyi oyununu göremedim cevat yerli grafikler ile övünürken minecraft,bitlik oyun dünyanın en çok oynana oyunları arasına girdi bu demek oluyorki oyunun vereçeği zevk grafiklerden önemli,şu an mp sanandreas oynayanlar grafik için mi oynuyor yoksa zevk aldıkları için mi?

# Ace #

30.7.2014 22:43:02

0
Crytek ciddi bir süreçten geçiyor gibi umarım atlatır.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Hunt: Horrors of the Gilded Age
+ TAKİBE
AL
24 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız