Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crystal Dynamics: Yeni Tomb Raider,Uncharted Değil

 
   Yapımcı Crystal Dynamics patronu Darell Gallagher, yeni Tomb Raider oyununun, Naughty Dog'un Uncharted serisi ile mukayese edilmemesi gerektiği görüşünde. Bir röportajda söz alan Gallagher, oynandığında iki oyun arasındaki farklılıkları hissedeceğimizi ve ufak  detaylarıyla her oyunun kendine has yapısının ortaya çıkacağı görüşünde:
 
"Pekala, doğal olarak her iki oyunda aksiyon-macera türü oyunlar ve elbette bazı mukayeseler olacak. Bunu kabullenebileceğimizi sanmıyorum. Açıkca görünen o ki; Uncharted serisinin ağır bir şekilde eski Tomb Raider oyunlarından esinlendiği şeyler var. Öyleyse, ortada yine bir ikilem olacak. Sanırım oyunun tamamını size gösterdiğimizde, siz bu deneyimi kendiniz yaşayıp oyunu bitirdiğinizde iki oyun arasındaki pek çok farklı noktada değişiklikler olduğunu göreceksiniz."
 
   Tüm bu açıklamaların yanı sıra, Crystal Dynamics patronu belki aksiyon konusunda benzerlik gösterebileceğini, ancak hikaye işleyişinden tutunda ana karakterine kadar daha koyu tonlu ve derin bir işleyişin Tomb Raider bekleyenlerini saracağını haber ediyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Tomb Raider Crystal Dynamics Squre Enix Europe uncharted tomb raider reboot
Max Payne 3 Çizgi Romanının 2. Bölümü Yayımlandı Diablo III'ün Auction House'u Bu Hafta Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

OnlyChaos

13.6.2012 22:45:56

0
Ne kadar saçma bir mantıktır şu; ne kadar eski o kadar iyi. Uncharted'ın Tomb Raider'dan daha yeni bir seri olması onu dünkü çocuk yapmaz çünkü arkasında ND var. Mesela Uncharted 3 ve ardından çıkmış son Tomb Raider oyunu olan Underword'ü oynadım, arada dağlar kadar fark var. Arada bir kaç yıl var ama Uncharted gerek animasyonlarıyla olsun gerek grafikleriyle olsun gerekse aksiyonuyla olsun Tomb Raider'dan bir kaç gömlek üstündü. E3'te gösterilen oynanışta Uncharted 3'ün pek çok oynanış dinamiğininden etkilendikerini gördüm. Çıkıpta böyle bir açıklama yapma gereği duymuşlarsa gerçekten etkilenmişler demektir. Amaçları göz önünde olanı göz ardı etmek sadece.

Opricnik

13.6.2012 21:44:39

0
Macera oyunun anasını lara croft olsa ne yazar? bu oyun uncharted tarzı çok belli oluyor . Bazıları yazmış lara unchartedden önce diye komik olmayın adamların yaptığı şuanki uncharted'tan bişiler almak.sanki anlatıyorsunuz uncharted tomb raiderden kopya çekti unc ile tomb raiderlerin bi alakası yok ama son tomb ile unc çok benziyor

Barxxx

13.6.2012 21:38:13

0
Tomb Raider bu işin temellerini attı Uncharted onların üzerine bir takım yeniliklerle geliştirmelere yaptı Tomb raider uncharted'a göre daha atlaması zıplaması olan ve bu öğelerle yer yer insanı zorlayan bir oyundu uncharted da ise zorluk daha çok çatışmalarda.Kurgu hariç uncharted dan esinlenebilicekleri fazla bir şey yok zaten. Ama ana karakter ve yaşanan olaylar açısından biraz benziyolar gibi duruyor videolarda.

balboa07

13.6.2012 21:21:53

0
Uncharted ın anası Tomb Raider - Tomb Raider ın anasıda Prince Of Persia dır hatta çoğu oyunun ansıdır (orsp gibi oldu pardon):)

pesimistadana01

13.6.2012 21:19:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: esenkaya20 tomb raider dünkü oyun değil ki ondan bundan etkilensin. geçmişi bile bir çok oyuna fark atar. sıkıntı yok yani her türlü gideri var para ile yorum yapan editörleri kim takar ki
Bu adam oyundan anlıyor

aykut291

13.6.2012 20:45:16

+1
Zaten ne alakası varsa hiç anlamam.Bir Oyun yapılırken Başka Bir Oyundan esinlenmesi gayet doğal Aynı Türde diye benzerlik gösteriyo die nie illaki böyle bir yaklaşım uygularlar analamam. Oyun Oyundur.Bir Oyun Güzlse Oynanır vede İkisininde yeri ayrıdır. .

REV0

13.6.2012 19:35:42

0
Tomb Raider, Uncharted'ın anasıdır. İkisi kıyaslanır mı ? Kıyaslanır-dı. İlk Uncharted oyunuyle Tomb Raider oyunlarını kıyaslarsınız bir nebze, bu da NDog'un TR'dan esinlendiği içindir.. Ama bu esinti, 1ci oyunla kaldı, ne 2 ne de 3 Tomb Raider oyunlarına benzemez, iki oyun da ayrışmıştır birbirinden. Gerek karakterler, gerek senaryoların gidişatı olsun, 2 serinin oyunlarını arka arkaya oynayın farkları çözersiniz zaten.

resh_aykut

13.6.2012 19:08:27

+3
Arkadaşlar ben bir playstation 3 kullanıcısıyım ve bütün exc oyunları oynadım .Sadece excleri ya da sadece pes oynayanlardan değilim. Uncharted 3 ü tombraider ile kıyaslayan kitle 5-17 yaş aralığındaki kitlelerdir . Bütün gördüğüm ergenler profiline uncharted 3 resmi koyup duruyor ve forumlarda uncharted 3 mü alsam yoksa fifa 12 mi diye saçma sapan sorular görmekten bıktım . Zaten hardcore bir gamer ilkokul orta okul yıllarında elbet tomb raider oynamıştır hatta biz tomb raiderla büyüdük ve bunu yaşamış bir kişi tutup da bu oyunu uncharted 3 ile kıyaslayamaz . Kıyaslanması bile saçma . Bu oyuncular zaten tomb raider ın macera oyunlarının ANASI olduğunu biliyordur... Bence bu oyunun uncharted la tabiki alakası yok fakat ortada bir rekabet olduğu bir gerçek ! Rekabet olmalı zaten çünkü bu her zaman kaliteyi arttırmıştır.. Uncharted ın bütün serisini bitirdim vitaya çıkanı bile ama tomb raider şu haliyle uncharted 3 den daha akıcı ve zevkli gözüküyor bu açık ve net kimse uncharted 3 tomb raider ı ezer tomb raider neymiş diyemez . U3 deki uçak ve gemi sahnesi hiç bir oyunda yoktur tamam bunu hiçbir oyuna değişmem fakat Tomb Raider 'ın da oyun sektöründeki yeri artık belli. Square Enix bu konuda mükemmel bir iş çıkarmış . Final fantasy xiii ve xiii-2 oyunlarıyla ve daha önceki oyunlarıyla grafikleri ve animasyonları ne kadar iyi yapabildiğini göstermişti... 5-17 yaş kittlenin kusuruna bakmayın siz . Biz mario ile büyümüşken onlar God of war 3 ile oyun dünyasını tanımış jenerasyonlar kimse bunu inkar edemez...

esenkaya20

13.6.2012 18:30:23

+5
tomb raider dünkü oyun değil ki ondan bundan etkilensin. geçmişi bile bir çok oyuna fark atar. sıkıntı yok yani her türlü gideri var para ile yorum yapan editörleri kim takar ki

Walter Hartwell White

13.6.2012 18:25:29

+1
Neden hep Uncharted ile karşılaştırılır ki bence ikiside süper.

ChronoGear

13.6.2012 17:40:09

-5
Uncharted 3. oyun ile citayi cok yukarilara tasidi. Hem gorsel hemde komplike bir oyun olarak. Ben Tomb Raider yapimcilari yerinde olsam cok agir sekilde ince eleyip calisirdim. Cunku citasi cok yuksek bir oyunun kulvarindalar. Eger Uncharted`dan 1 adim bile geri kalirsa inceleme yazanlar yerden yere vurur ve cok daha agir mukayeseler yaparlar. Tomb Raider`in isi cok zor. Ben isterim en az Uncharted cizgisine ulassin. Gecerse tadindan yenmez, ayni cizgiye gelirse gene deli gibi oynariz. Ama bir adim asagisina gelirse sadece PC ve Xbox sahiplerini ve serinin asiklarini cezbeder. Legend`in gelismis hali olsun bana gene yeter.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Tomb Raider ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
129 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız