Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crysis 2'nin Lansmanından Önemli Bilgiler + Video

Crysis 2 lansman ropörtajlarımız yarın yayınlanacak.

     Çıkışına günleri saymaya başladığımız Crysis 2 için bugün çok özel bir lansman gerçekleşti. Oyunun Avrupa'daki ilk lansmanı da olan bu etkinlik İstanbul'un en üst noktası olan Sapphire'de gerçekleşti. Bizde Bolum Sonu Canavarı ve Donanım Haber ekibi olarak tabi ki lansmandaydık.
 
     Lansmandan çok özel içerik ve ropörtajları yarın sitemizde bulabileceksiniz. Şimdi gelin Crysis 2 lansmanından önemli bilgilere geçelim.
 
     Crysis 2 lansmanında ayrıca Türk oyun sektörü için oldukça önemli bir duyuru de gerçekleşti. TTNet tarafından organize edilen bu lansmanda TTNet'in oyuncuları yakından ilgilendirecek yeni servisi PlayStore'un duyurusu da gerçekleşti. İlk olarak sahneye çıkan TTNet Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, Türk oyun sektörü ve dünyadaki digital indirme oranlarını paylaştı.
 
 
     Koçak, NPD verilerinden alınan kaynaklara göre son beş yılda video oyun sektörünün diğer eğlence sektörlerine oranla çok daha büyük bir aşama kaydettiğini ve sinema, müzik, konser, dvd kiralama gibi diğer eğlence unsurlarına karşın bu eğlence pazarında oyun sektörünün %24'lük bir orana sahip olduğunu açıkladı. Daha sonra dünyadaki yasal yoldan indirilen oyunlarla ilgili bir istatistiğe yer verilen bu konuşmada, şu anda 500 milyon civarında olan indirme sayısının 2015 yılına kadar bir milyar seviyelerine çıkacağı belirtildi.
 
     TTNEt'in yeni servisi olan PlayStore, "Türkiye'nin En Büyük Sanal Oyun Mağazası" sloganı ile çıkışını yapacak. Playstore'da taksitle ve mobil servisler aracılığı ile oyun satışı dışında oyun incelemeleri, haberleri de olacağı kısacası ayrı bir topluluk kurulacağı açıklandı. Crysis 2'yi 59.99 TL'den satışa çıkaran sistem Haziran ayında ise tam anlamıyla faliyete geçecek ve en son çıkan tüm oyunların uygun fiyatlar ile satışa çıkacağı belirtiliyor.
 
     Gelelim Crysis 2'ye. Daha sonra sahneye çıkan Avni Yerli, Crysis 2 hakkında kısa bir bilgi verdi. Crytek'in kuruluş dönemi hakkında da açıklamalar yapan Yerli, Crytek firmasının "Avrupa'nın en büyük bağımsız oyun geliştiricilerinden biri" olduğunu ve 11 yıldır faliyette olan firmalarının 40'tan fazla ülkede 600'den fazla çalışanı olduğunu belirterek dünya çapında ise 7 stüdyoları olduğunu dile getirdi.
 
 
     Şimdiye kadar 3 tane AAA oyun çıkaran firmanın 5 tane de yapım aşamasında olan oyunları olduğu belirtildi. Ayrıca ilerde çıkacak olan oyunlar içinde Türkçe desteği sunmak istedikleri dile getirildi. Firmanın geliştirdiği CryEngine oyun motorunun birçok eğitim kurumu ve üniversitede de kullanıldığı yinelendi. Oyundaki farklılıklardan ve Nanosuit 2'den de bahsedilen bu söyleşi sonunda ise önemli açıklamalar yapıldı.
 
     Sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Yerli kardeşler, oyunlarında Türkiye'den bazı bölgelerin kullanılmasını çok istediklerini hatta Crysis 2'de ilk etapte İstanbul'u düşündüklerini bile dile getirdiler. Bu konuda olası bir üçüncü oyunda ise "şimdilik böyle bir açıklama yapmanın sırası değil" açıklaması da yapıldı. Açıkçası ana mekan olmasa da Crytek'in ilerleyen dönemlerde Türkiye'den izler taşıyan bir oyun yapacaklarına inanıyorum.
 
     Lansmanda ayrıca oyunun Türkçe seslendirmeli bir oynanış videosu da gösterildi. Bu videoda özellikle laz şivesi damgasını vurdu. Bu oynanış videosunu ve lansmanın soru cevap kısmını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Crysis 2 PC PS3 Xbox 360 Crytek Cevat Yerli
Beyond Good & Evil HD'nin PSN Çıkış Tarihi Yeni Mass Effect 2 Görüntüsündeki Şifreyi Çözün
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MantarTheGreat

22.3.2011 16:53:33

0
ancak şöyle bir durumda var, ailesinden habersiz oyun satın alıp faturaya yansıtan çok çocuk olacak gibi geliyor. ttnet vitamin gibi, herhangi bir bilgisayardan müşteri no nuzu belirtip kayıt olabiliyorsunuz... bunun için sağlam bir aile şifrelemesi gibi bir sistem kurmalılar. ileride çok mağdurlar olacak gibi gözüküyor.

BSC Misafiri

22.3.2011 16:39:56

0
bazı arkadaşlar kotaya takmış ama unuttukları bir şey var. playstore "bir ttnet hizmeti" olsa da ikisi aslında farklı şeyler. şöyle düşünün, microsoft'un da oyun firması ayağı var, ancak kimse onlara gidip "önce windows'u adam edin de sonra oyun yapın" demiyor, çünkü ikisi de kendi içinde bağımsız. aynı bunun gibi kotalı internet ve playstore mevzusu da birbirinden alakasız şeyler. normalde steam'den almanızla playstore'dan almanız arasında kota açısından bir fark olmayacak yani. ama steam'den oyun almak istediğinizde illa kredi kartı gerekirken playstore'da oyunun ücretini direk faturaya yansıtabilme seçeneği çok hoş olmuş, benim çok hoşuma gitti. :)

mdxceed

20.3.2011 02:55:28

0
Ne güzel Türkçe isim bulmuşlar playstore sonra da qbox koyarlar.

KillerPrince

19.3.2011 12:12:57

0
faruk komedi ya :D el sallıyo adamda gülüyo sonra tam konuşucak faruk biri soru soruyo aynı anda utanıyo faruk :D:D

bloodTime

18.3.2011 11:39:12

0
BSC Misafiri 18.03.2011 07:58:40 açar...en az 2gb ramın olsun ama

KillerPrince

18.3.2011 10:26:32

0
60 tl vercen bide kota parası ödüycen + ttnet den alıcan yok ya

BSC Misafiri

18.3.2011 10:23:40

0
açıkcasın ttnet iyi iş yapmış ama sadece satmaya önem veriyor adam kotaya yansıyacak diyor ne anlamı kaldı adamın 4gb kota var indirdi oyunu 10 gb bi baktı faturaya 50 tl atıyorum geldi ne anlamı kaldı 60 tl oyun +50 tl 110 e kardeşim ne farkı kaldı giderim 30 tl ye cd key alırım yine orjinal alırım ama ttnet ten almam kotalılar ne yapsın ? (ben kotalı değilim sadece kotalıları düşünüyorum)

BSC Misafiri

18.3.2011 07:58:40

0
arkadaşlar bnim bilgi demosunu açtı ama oyunu orjinal alcam onuda açar demi ekran kartık ati readon 4300 - 4500 series yardım edin

astrolevent

18.3.2011 05:05:15

0
codename kingdoms türkçe olacak mı diyo ersin kılıç, yerli kardeşlerde olabilir diyo :D ula türkçe olacak deyinde bi bayram geçirelim da. :)

gopgop

18.3.2011 02:16:00

0
kimse wall hack den söz etmemiş demo multide 1 hafta içinde wall hack çıktı orjinaldede büyük ihtimal çıkar bence sırf bu yüzdende almaktan vaz geçtim :)

r2maru

18.3.2011 02:03:21

0
Crysis'in İstanbul'da geçen bir dlc si mükemmel olurdu :)

thepunisherWZ

18.3.2011 00:00:51

0
Faruk Yerli = Saçlı Jason Statham

thepunisherWZ

17.3.2011 23:44:19

0
İstanbullu olmadığıma şimdi yanıyorum. Erzurum'a da gelseniz n'olur be?

laserion

17.3.2011 22:40:46

0
Şu TTNet adına konuşan yetkiliyi hiç sevmedim adamların tek düşündüğü milleti nasıl söğüşleriz. Kota hakkında soruyu soran arkadaşı tebrik ediyorum. Playstore'un tutacağını sanmam tutması için önce çok sağlam fiyat indirimleri yapmaları lazım Crysis 2 başlangıç için güzel bir oyun olabilir ama öyle yüksek fiyatlar ile oyun satacaklar ise boşuna yırtınmasınlar Steam'in çeyreği olamazlar zaten başarılı olmaları için oyun şirketleri ile anlaşıp sağlam işler yapmalılar.

BSC Misafiri

17.3.2011 22:31:57

0
olcakztr

BSC Misafiri

17.3.2011 22:31:54

0
Ya ttnetten hayır gelmez. daha vadettikleri internet hızlarını adam gibi veremiyorlar üstüne daha çok para alıyorlar.dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz internette arkasından geliyor.ne playstoru filan. hem ismi neden ingilizce? zaten ttnet ten crysis 2 yi satın alan mayısın bilmem kaçında indirebilecek. o da kaç günde iner Allah bilir. Yerli kardeşlere çok büyük saygım var. Açıkça belirtiyorlar parasal olarak bir şey beklemediklerini Türkiye'den. cryturkiye.com'da oyunun PC versiyonu D&R da 65 TL olacağı yazıyordu. Umarım imkanları olanlar alabilir. 15 lira fazla veririm ttnet'e para yedirmem arkadaş daha fazla. zaten taksitle almaya kalktımı 65'e geliyor gene. Püff...

BSC Misafiri

17.3.2011 22:31:38

0
Faruk Yerli ve Avni Yerli bir teknoloji haber sitesine röportaj vermiş oradada crytek türkiye stüdyosu ne zaman gelecek diye sormuşlar 2011-2012 gibi düşünüyoruz demişler yani yakındır türkiyeye ciddi bir oyun firması yatırım yapacak ben eminim ki ciddi başarılarada imza atarlar çünkü türkiyede bu sektör ile ilgili bir açlık,bir heves,bir istek var zaten türkiyede birkaç üniversite 2008'den beri bu alanda eğitim veriyor eğitimli elemanlarda giderek artmaya başladı tabiki crytek türkiyede bir stüdyo açarsa başka firmalarda burayı takip edeceklerdir ayrıca türkiyede tam manasıyla bir sektör oluşursa üniversitelerdeki kalite artar ve bu bölüme olan talepte artar yani daha çok eğitimli game developer çıkar önümüzdeki yıllar türkiyedeki oyun sektörü için bence çok iyi geçecek.

TangoEchoKilo

17.3.2011 22:01:18

0
ttnet den adam olmazzzz.bunlar bu kafa ıle gıderse alt yapıyı degıstırmezse adam olmazlar anca bızlerı keklesınler.cevat kardeslerıde turkcceyı az bılıyorlar dıye suclamamak gerek.adamlar uzun yıllar almanyada yasamıs ve calıstıgı ekıpın cogu ya almanca yada ıng konusuyordur dıye dusunuyorum ha su da bır gercektır kalplerı bızım memleketterdırkı caba gosterıp tr dıl destegı verıyorlar kardeslerını tr ye yolluyor vs.ama herseyden onemlısı ttnet yılda MİLYAR dolarlar kazanıyor bızlerden ve NALET alt yapıyı degıstırmıyor bızde cıle cekıyoruz ayda verıyoruz 50 tl o ay ıcınde ınternetle savasıyoruz resmen kopmasın dıye dua edıyoruz REZALET.yıllar once mahaledeydım dozerlerle yerı kazdılar dosedıler o bakır kabloları doseme o doseme bı daha degıstırmeyecekler aynen dunyalar savasında uzaylılar yıllar once uzay aletlerını yerın altına gomerler ya o hesap :D dahada bunlar degıstırmıyecek.kendı dusuncelerımı sıze sundum bol şans.

bloodTime

17.3.2011 21:44:34

0
TTNET'e güvenmiyorum ,umalımda iyi işler yapsınlar... kendi çıkarlarını düşündükleri kesin bunu bilmeyen yoktur tek dileğimiz biraz olsun türk oyunculuğu adına ,oyuncuyu düşünsünler ve örnek olsunlar... crysis 2 Lansmanında Cevat yerli olsaydı keşke, daha detaylı bilgi alabilirdik,türkçesi biraz daha iyi...

BSC Misafiri

17.3.2011 21:31:33

0
5 lira fazla verip D&R dan alırım, ttnet'e de daha fazla para yedirtmem.

Fatal1ty.

17.3.2011 21:25:58

0
TTNET'i hiç sevmem ama son dönemde yaptıkları atılımlarla gözüme girmeye başladılar. Oyun fiyatlarını da bu seviyelerde tutarlarsa çok iyi olur ve Türk oyunculuğu bayağı bir ilerleme kat eder. Ayrıca Crysis 3 İstanbul'da geçse ne güzel olurdu :D

_EXcCc_

17.3.2011 21:18:29

0
sacreddagger Tebrik ederim seni :))))Türkçeyi zor konuşan kardeşlerden bunu istemek her yiğidin harcı değildir.Ne kadar komik bi cevap dimi koskoca yerli nedeni bilinmez ama:P 12 yaşındaki cocuk gibi cevap vermiş.Böyle cevap veren biri cin ali tarzında oyun çıkarır benden demesi

Project Scorpio

17.3.2011 21:08:11

0
YERLI BROTHERS NUMBER 1!

MantarTheGreat

17.3.2011 20:57:48

0
ttnetin burada oyunculara değer vermediği, sadece para üzerine dayalı bir kampanya olduğu açıkça belli oldu, adam resmen, kotalıysan ekstra para ödeyeceksin diyor. yerli kardeşlerde keşke yüzeysel cevaplar yerine daha detaylı bilgiler verseydi...lansmanın bir farkı olurdu... ayrıca fps türüne bir yenilik getirdiniz mi sorusuna verilen, "1. oyunda yokuş çıkıyordunuz, şimdikinde tepeden gidiyorsunuz" cevabı çok komik. fakat türkçe oyunu desteklemeleri ise, gerçekten kayda değer bir olay.

The_Rahip

17.3.2011 20:49:10

0
TTNET'i günahım kadar sevmem ama yaptıkları organizasyon gerçektende güzel.

erkefur

17.3.2011 20:48:37

0
TTNET'de Türkiye'ye hizmet veriyor, sistemin adını PlayStore koyuyor.

SOLID SNAKE

17.3.2011 20:46:29

0
play store steam gibi dijital download a başlarsa çok süper olur. bu gelişmeler çok iyi bizler için, ve TTNET in oyun sektörü için yaptığı çalışmalarda çok iyi,Sobee yi satın alması ve şimdi Play Store yi kurup crysis 2 yi dijital dağıtması harika.

Metodiev35

17.3.2011 20:46:16

0
Bir an Türk oyuncularına değer verildiğini ciddiye alındığını hissettim sağolsunlar. Keşke bizi biraz daha fazla düşünüp şöyle Türkiye de geçen bizim izlerimiz olan bir oyunu yapsalar ve sunsalar. Kimbilir belki de Türk oyun sektörü için yeni bir dönem başlar bu atılımla birlikte.

gunescan

17.3.2011 20:41:10

0
hea. İyiymiş :)

BSC Misafiri

17.3.2011 20:39:24

0
Ne Maaşallahı karadeniz şivesile ''ne oldi saa böyle'' diyor

gunescan

17.3.2011 20:23:45

0
1.30. dk'de herkes gülüyo. Maaşallah mı dedi bana mı öyle geldi :D?

encuni

17.3.2011 20:22:22

0
Ayrıca dogru söylemiş bn ınternet kotasız ama 6 gb kota verıyorlar oyun 15gb + online ıcın gıdıcek kota

Gogoesteban

17.3.2011 20:17:12

0
Bu PlayStore Steam gibi bir platform mu olacak acaba?

encuni

17.3.2011 20:15:08

0
Şu yanda duran crysis modeli heykelden bır tane odamda olsa ne var :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 2
+ TAKİBE
AL
243 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız