Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Conqueror's Blade Türkçe Dil Desteği Röportajı – My.Games'ten Pazarlama Müdürü Ömer Karakayalı

 
 
Oynaması ücretsiz taktiksel aksiyon MMO oyunu Conqueror's Blade'e Türkçe dil desteği eklenmesi üzerine, MY.GAMES Amsterdam'ın Pazarlama Müdürü Ömer Karakayalı ile yazılı bir röportaj gerçekleştirdik.
 
 
1) Oyunu Türkçeye çevirme kararını nasıl aldınız? Oyunun halihazırdaki Türk oyuncu sayısının yüksek olması mı yoksa yerelleştirme ekleyerek Türk oyuncuların ilgisini çekmeye çalışmak mı bu kararı almanıza yol açtı?
 
Oyun ilk yayınlandığından beri Türk oyuncuların ilgisini fark etmiştik. Oyunda şimdiden birçok Türk oyuncu da mevcut. Ama Türk oyunculara sunduğumuz hizmeti geliştirerek bu bölgede daha büyük bir oyuncu kitlesine ulaşabileceğimizi düşündük. Özellikle bu anı seçmemizin sebebi ise 4. sezonumuzun temasının Osmanlı'dan esinlenmesi oldu. Doğu'dan Batı'ya, Orta Çağ'a ait farklı kültürlerden esinlenerek oyunumuza yeni içerik eklemeye devam ediyoruz ve Osmanlı temalı bu sezon da listemizin üst sıralarında bulunuyordu. Bu süreçte geliştirici ekibi ile yakından çalışarak onlara içerik konusunda yardımcı olmak da çok hoşumuza gitti.
 
 
2) Yerelleştirme süreci nasıl geçti? Ne kadar sürdü, kaç kişilik bir ekiple çalıştınız ve nasıl bir işleyiş gerçekleşti?
 
İki aylık ön çalışmanın ardından projenin onaylanması sonrasında yerelleştirme tam olarak 4 ay sürdü. Bu süreçte bir taraftan geliştirme ekibi yerel içeriğin geliştirilmesi üzerinde çalışırken diğer tarafta 5 kişilik bir ekip oyunun ve web sitemizin tamamının Türkçeye çevrilmesi için çalıştı.
 
 
3) Türkçe arayüz ve altyazı dışında seslendirme, müşteri desteği, sosyal medya ve benzeri çalışmalarınız oldu mu veya olacak mı?

Şu ana kadar iki fragmanımız da Türkçe olarak seslendirildi. Ayrıca Türkçe olarak müşteri hizmetleri ve sosyal medya desteğimiz de başladı. Son olarak yerel ödeme sistemleri, Türk Lirası desteği ve yerel fiyatlandırma konusunda çalışıyoruz.
 
 
4) Türkçe dil desteğiyle birlikte çok sayıda Türk oyuncu oyunla ilk defa tanışacak. Yeni oyunculara tavsiyeniz ve söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Yeni oyuncular en iyi şekilde oyuna başlamak için web sitemizden birçok faydalı link ve bilgiye ulaşabilirler. Özellikle yeni sezon ile birlikte açtığımız yeni sunucumuz Teutatis (EU3)'de oynamaya başlamalarını tavsiye edebilirim. Sunucunun yeni olması sebebi ile burada herkes eşit seviyede başlıyor. Bu durum özellikle oyuncuların idare ettikleri hanedanlar (bizim birlik sistemimiz) ve her iki haftada bir gerçekleşen bölge savaşlarında yeni oyunculara avantaj sağlayacaktır.
 
 
5) 30 Mayıs 2019'dan bu yana piyasada olan oyun çıkışından bu yana içerik desteği alıyor. Yeni gelecek dördüncü sezon Blood of the Empire ve ileride oyuncuları ne gibi yeni içeriklerin beklediği hakkında yorumda bulunabilir misiniz?
 
Her yeni sezonda tarihe adını kazımış ve yaptıklarıyla unutulamayacak olan Orta Çağ kültürlerinden esinleniyoruz. Booming Games ekibi oyunun temelini oluşturan kuşatma savaşları ile uyumlu bir kültür olduğu için Osmanlı temalı bir sezon için çok istekliydi. O noktadan sonra İstanbul'un fethi ve Osmanlı kuşatması üzerinden bir uyarlamaya gitmek çok da zor olmadı. Yayın ekibi olarak geliştirme ekibi ile birlikte her yeni sezonda Orta Çağ'ın hangi kültüründen esinlenebileceğimizi değerlendiriyoruz. Dünya tarihinde halen kullanmadığımız çok malzeme var.
 
 
6) Conqueror's Blade oyunculardan oldukça olumlu tepkiler aldı. Oyunu diğer oynaması ücretsiz MMO'lardan farklı kılan ve öne çıkaran unsurlar nelerdir?

Conqueroris Blade çeşitli oyun türlerinden öğeler barındıran değişik oynanış tarzı sebebiyle farklı tipte oyuncuların ilgisini çekiyor. Aksiyon dolu savaşları seven rekabetçi oyuncular, bir taraftan devasa bir balyozla kendilerini öne atarken diğer taraftan destek için gelen atlılarına bir kanat hamlesi yaptırabiliyor. Diğer tarafta strateji elementlerinin daha büyük ölçekte olmasından hoşlanan oyuncular, hanedanlarındaki diğer oyuncularla birlikte kontrol alanlarını genişletmek için katılacakları bölge savaşlarının keyfini çıkarıyor. Bu iki ögenin birleşimi güçlü bir takım oyunu ve Orta Çağ savaşlarının tozunu atmak isteyen herkes için eşsiz anlar ortaya çıkartıyor.
 
 
Conqueror's Blade Türkçe dil desteği ve Blood of the Empire dördüncü sezonu 4 Ağustos'ta geldi. Steam üzerinden indirerek siz de bu Orta Çağ aksiyonuna katılabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Conqueror's Blade MY.GAMES Booming Games ücretsiz aksiyon MMO oyunu
DC FanDome Etkinliğinden Tanıtım Videosu Paylaşıldı Street Fighter V: Champion Edition DLC Karakterleri Dan Hibiki, Rose, Oro ve Akira Kazama Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Conqueror's Blade
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız