Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Civilization Oyunlarında Gandi'nin Pislik Yapması Oyun Kodlarından Kaynaklanıyormuş


    Normalde barışçıl yapısıyla bilinen Hindistan'ın lideri Mohandas Gandi, Civilization oyunlarında gerçek hayatın tam aksine saldırgan tavırlarıyla biliniyor. Peki bu durum neden kaynaklanıyor? Civilization hayranlarının merak ettiği bu soru en nihayetinde yanıt buldu. 
 
     Aslında Civilization oyunlarının kodlarında, her liderin bir agresiflik puanı bulunuyor. İlk Civilization oyununda da Gandi, gerçeğe uygun olarak en düşük puan olan 1'le, barışçıl bir lider olması için kodlanmış. Ama Gandi'nin nükleer bombalarla şehirlerimizin belası olmasına neden olan şey de tam bu noktada ortaya çıkmış.
 
     İlk Civilization oyununda yapay zekanın agresifliği, liderler birbirlerine götürdükleri tekliflerde anlaşamazlarsa toplam oranı -2 düşecek şekilde tasarlanmış. Zaten agresiflik oranı 1 olan Gandi'nin oranından -2 azaltılınca kodlamaların doğasında olan bir dikkatsizlik sonucunda yapay zekanın agresiflik oranı 255'e kadar fırlamış.
 
    Her ne kadar bu sorun sadece ilk oyun için bir hata olarak geçerli olsa da, serinin devam oyunlarında da ilk Civilization'ı anmak için bilerek böyle bir noktaya yer verilmiş. Evet, Gandi'nin Civilization oyunlarında böyle şeyler yapması oyunun doğasından kaynaklanıyormuş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Sid Meier's Civilization 5 Civilization 5 PC 2K Games Firaxis Games Strateji
Blizzard, World of Warcraft'ın 10 Yıl Daha Piyasada Olacağını Düşünüyor Hearthstone'un Yeni Eklenti Paketinin Adı 'Eye of Azshara' Olabilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheStarBox

4.11.2014 12:37:39

0
Ben bastim dev olum robotundan 5 tane daldim bide nukleer caktim beynine 5 turnde temizledim gandiyi.cillivization da en iyi dost yok edilmis dosttur benim icin :)

BSC Misafiri

3.11.2014 18:26:53

+2
böyle büyük bir lidere yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum

Guest-8FB5351A6

3.11.2014 17:49:10

0
herifin doğasın da var demekki

Barxxx

3.11.2014 16:22:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: 19yusuf05 terminatör. benrobot tarzı filmler de yapay zekanın insanlığı ele geçirmesini saçmalık olarak görüyordum ama daha oyundaki bir karakteri bile kontrol edemiyorlar.
Bu iyidi hocam :D

alike03

3.11.2014 14:47:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: 19yusuf05 terminatör. benrobot tarzı filmler de yapay zekanın insanlığı ele geçirmesini saçmalık olarak görüyordum ama daha oyundaki bir karakteri bile kontrol edemiyorlar.
Neden sacmalik olarak görüyorsun. Bence olacak sey tamda bu. Yapay zeka ileride o kadar akilli olacak ki kendi kendine ögrenmeye baslayacak ve insanligin aslinda bir tehtid oldugunun kanatine varacak. Dünyaya ne kadar zarar verdigimiz hali hazir ortada. Yakinda EX Machina diye bir film geliyor yapay zeka ile ilgili onun fragmanina bir göz at.

iamburak

3.11.2014 14:45:35

+1
Oyundaki en kadim dostum Aramız çok iyi. Eksilere ineceğini hiç sanmıyorum. Demek ki nükleer yememek için iyi geçinmek gerekiyor

19yusuf05

3.11.2014 14:26:05

+2
terminatör. benrobot tarzı filmler de yapay zekanın insanlığı ele geçirmesini saçmalık olarak görüyordum ama daha oyundaki bir karakteri bile kontrol edemiyorlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Civilization 5
+ TAKİBE
AL
23 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız