Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CD Projekt RED: Cyberpunk 2077, Uzun Vadede iyi Bir Oyun Olarak Anılacak

 
 
Cyberpunk 2077,  2020'nin en çok beklenen oyunları arasında yer alıyordu. Ancak istediği gibi bir çıkış yapamadı ve oyuncuları hayal kırıklığına uğrattı. Oyun, PlayStation 4 ve Xbox One'da neredeyse oynanamaz durumdaydı. PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC'de ise pek çok sorun yer alıyordu.
 
Polonya merkezli web sitesi Rzeczpospolita ile yaptığı röportajda konuşan Adam Kicinski şunları söyledi:  ''Cyberpunk 2077'nin şirket tarihindeki en iddialı oyun olduğunu ve uzun vadede bunun "çok iyi bir oyun" olarak kabul edileceğine inanıyorum. 27 yıllık tarihimizin en iyi yapımını oyunculara sunmaya çalıştık.
 
Cyberpunk 2077, stüdyomuzun en büyük, en iddialı ve açık ara en karmaşık projesi. Yayınladığımız her yeni Witcher oyununda yaptığımız gibi hemen hemen her açıdan bir adım daha ileri gitmeye çalıştık.
 
Her ne kadar içerisinde sorunlar barındırsa da yine de oluşturmayı başardığımız şeyler, Cyberpunk markasının bilinirliğini ve popülaritesini arttıracak unsurlar. Oyun, çok büyük bir dünyaya, birçok karaktere ve detaya sahip. Bu yüzden uzun vadede Cyberpunk 2077'nin çok iyi bir oyun olarak algılanacağını ve anılacağını düşünüyoruz." 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz Cyberpunk CDProjekt PC RPG
Saints Row Reboot Sanat Yönetmeni Undead Labs Stüdyosuna Katıldı Earth Defense Force 6 için Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

28.11.2021 22:23:55

0
Yani şimdi yiğidi öldür hakkını yeme.Oyun kötü bir oyun değil.Hatalar varmı var elbet ama Oyun kötümü değil.Uzun zamandır keyif alarak oynadığım Oyunlar arasında nekadar hatalı olursa olsun umrumda değil.Gerek hikayesiyle gerek atmosferiyle oynanışıyla oldukca keyifli bir Oyundu benim için hiç konuda hakkını yiyemem.Keşke hatalarla dolu çıkmasaydı Oyun Cd projekt red yazık etti kendine.Piyasada okadar çöp oyun varken bu Oyun bile benim için gayet sürükleyici ve eğlenceliydi hiç o konuda hakkı yenmez

BSC Misafiri

28.11.2021 15:05:13

0
oyun geliştirilmesinin 9. senesinde çıkış yaptı. oyunun geliştirilme süreci tamamen sıkıntılı.oyunun dünyası çok büyük olduğu için geliştirilme süreci uzamaya başlıyor. 5. yılında keanu reeves duyurulunca büyük bir hype oluyor borsada yükseliyor, yatırımlar almaya başlyor vs., keanue'da hikayeyi çok beğendiğini belirtip hikayaye daha fazla dahil eder misiniz? diyince yönetim geliştiricilere baskı yapmaya başlıyor. oyunun senaryosu öyle bir hazırlanıyor ki hikayenin yarısı çıkarılıyor, tasarımlar ve animasyonlar vs. baştan yapılması isteniyor. witcher 3'ü geliştiren çekirdek geliştiriciler şirketten ayrılıp riot games, kojima productions, rockstar, ubisoft vs dağılıyorlar. sonra firmada ekip toplayamıyor var olan ekiple yarım oyunu geliştirmeye çalışıyor ve yöneticilerde yarım olan oyunu, 100 milyon $'dan fazla reklam bütçesi basıp dayıyor piyasaya. sonra olanlar gördüğümüz gibi işte https://www.reddit.com/r/Games/comments/7bumve/ex_cd_projekt_red_devs_speak_out_against_studios/

Mütercim Bey

28.11.2021 13:51:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Mütercim Bey <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: BSC Misafiri çöp oyun .şu oyunu öve öve bitiremeyenler hayatlarında sadece cyberpunk çöpünü oynamış kişilerdir adım gibi eminim.</blockquote> Hesabımda 600+ oyun var, CP2077'yi 250 saat üzeri oynadım. Skyrim'i 1000+ saat, Witcher 3'ü 500+ saat, CSGO 4500+ saat gibi uzun süreler oynadım. CP2077'de PC'den oynadığım için çok az sorun yaşayarak oynadım. Vaad edilenleri vermediği açık, ancak iyi bir Aksiyon-RPG olduğu da bir gerçek. Popülizm adına ben de gömeyim diye millet ne diyeceğini şaşırdı. Özetle adın gibi emin değilsin demek ki.</blockquote> CP2077de 250i nasıl yaptın 3 farklı hikayeyi mi oynadın gerçi ilk bir saat farklı o hikayelerde :) ben 60 saatte bitirdim geze geze, yan görevleri çok hoşuma gitti keşke hikayesi witcher kadar uzun olsa ama witcher oynayan kesim tamamen bitirmemiş oyunu buda adamları bu duruma itmiş ne yazik ki la witcher gibi bir şahaseri de bitirmemek oyunculuk adına ayıp birşey. cyberpunku ben çok beğendim rx580 kartla oynadım 1,2 yamasıyla oynadım iki bug dışında sorunla karşılaşmadım konsol sahipleri lanet edebilirler ama adamlar yaptığı saçmalığın farkına varıp iade talebini başlattılar bu borsa hisseler yüzünden oldu erken çıkması başka nasıl anlatılabilir ki böyle konsol tarafı sorunluyken neden çıkartırsın ki erkenden! yineden oyun güzel öyle lanet edilecek çöp balon denilecek bir durumda değil şuan için diyorum. bu oyun uzun vadede iyi bir oyun olacak ise genişletme paketlerin çıkması gerekirdi ki bu yıl hikaye anlamda dlc paketi verilmedi gelecek sene verirler mi muamma daha bu işin multiplayer kısmı da vardı oyunu yap boz yaparsan 3 yılda witcher kalitesinde bir oyun yapamassın 7 8 yıl diyorlar ama yap boz yaptıkları için sistemleri değişti hikayeler değişti soruç grafik kazası :D
2 defa oynadım şu an. DLC gelince yine baştan başlayacağım muhtemelen.

Himurajutsu

28.11.2021 13:32:24

0
Ooo yeni cyberbalon haberi.. yine yeniden iddialı boş beleş laflar.. yenilen pehlivan güreşe doymaz misali ver bakalım gazı...

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:59

+2
sende uzun vaadede yalancı ve dolandırıcı bir firma olarak anılacaksın

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:57

0
Ps4'e pre order verip daha sonra iade etmiştik, eski nesilde de sorunsuz çalışacak diye söyledikleri yalan ve vizyonsuzlukları sonrası CDPR'e olan güvenim tamamen yok oldu. Bu oyunu ancak uzun vadede yeni nesil konsollarda GamePass veya Plus oyunu olarak verirlerse oynarım, onun dışında da para verip satın almayı düşünmüyorum.

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:54

0
Şu oyunu tps yapmadınız ya iste ozaman kaybettiniz zaten..

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: keremec Unity ve Unrealde dediğiniz şekilde ekstra hiç bir şey yapmadan, Night City gibi detaylı bir açık dünya yapıp, sorunsuz çalıştırabilirseniz zaten epic ve unitydeki çalışanların hepsi utancıdan işi bırakır gider, kalanlarla beraber de şirketi direkt sizin üstünüze yaparlar. Ayrıca 1000 dolara böyle gizlilik ve aksiyon destekli quest dizaynı yapanlar varsa lütfen Ubisofta falan da iletin de Assaisn creed in görev ve mekan tasarımlarını bu arkadaşlara yaptırsınlar. Tamam oyun gömülmeyi hak ediyor ama abartmayın yani.
Asset store'lerini incelersen belirttiğim tarzda basit 2 motorda da quest yapmak için assetler var, Çevre paketleri zaten ücretsiz olarak da bulabilirsin özellikle quixel mega scan'da açık dünya görevleri oyundaki git şurada bir eleman var canı normal npc düşmanlardan bir kademe yüksek ve isim barında isim yazıyor bundan ibaret bunlar için de assetler var. Unity asset store örnekleri ; Quest : https://assetstore.unity.com/packages/tools/gui/quests-game-creator-1-119858 diyalog : https://assetstore.unity.com/packages/tools/ai/dialogue-system-for-unity-11672 save sistemi : https://assetstore.unity.com/packages/tools/utilities/easy-save-the-complete-save-data-serialization-asset-768 geri kalanıyla da npc modeli, bina modelleri ve araç paketi aldığını varsay "Unity ve Unrealde dediğiniz şekilde ekstra hiç bir şey yapmadan, Night City gibi detaylı bir açık dünya yapıp, sorunsuz çalıştırabilirseniz zaten epic ve unitydeki çalışanların hepsi utancıdan işi bırakır gider" Unreal; https://www.youtube.com/watch?v=EIJR3Qwm05A https://www.youtube.com/watch?v=C6TE_1zHGxk Unity; https://www.youtube.com/watch?v=ritZ96y7qAw https://www.youtube.com/watch?v=7QNbZv6GN8s bunların denemeler yapmak için kısa sürelerde yapılan ve hazır assetler kullanılarak yapıldığını düşünürsek Night city o kadar da ihtişamlı gelmiyor "Ayrıca 1000 dolara böyle gizlilik ve aksiyon destekli quest dizaynı yapanlar varsa lütfen Ubisofta falan da iletin de Assaisn creed in görev ve mekan tasarımlarını bu arkadaşlara yaptırsınlar. Tamam oyun gömülmeyi hak ediyor ama abartmayın yani." Ubisoft'un oyunlarını nasıl yaptığının belgeselini izlersen ubisoftun kullandığı quest mekanizmasının attığım unity asset store quest mekanizmasından farkı yok . Sızan Watch dogs legion kaynak kodlarında Kutu sistemi ile visual scripting denilen quest sistemi yaptıkları ortaya çıktı. Quest başlangıcı belli kordinat oradan başka kordinattaki düşmana yol çıkart, o düşmanı öldürünce de quest tamamlandı ibaresi ver gibi.Ubisoft oyunlarındaki questler ondan kalitesiz zaten . Araya da belli noktarda senaryo gibisinden ses trigerları koymuşlar.

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:42

+1
deus ex ezer geçer bu oyunu,adının cyberpunk olması dısında hikaye vs temaya uymuyor,night city dışında oyunun bi artısı yok,rpg kısmı zayıf ve seçimler hiç bi yere varmıyor hepsi aynı,hala neden kabul etmiyorlar anlamıyorum,oyunun sorunu buglar değil,onları aşşalar bile oyun baştan eksik,her yönüyle elde kalıyor,2013te duyurup söz verdikleri hiç birşeyi yapmadılar.

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mütercim Bey
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri çöp oyun .şu oyunu öve öve bitiremeyenler hayatlarında sadece cyberpunk çöpünü oynamış kişilerdir adım gibi eminim.
Hesabımda 600+ oyun var, CP2077'yi 250 saat üzeri oynadım. Skyrim'i 1000+ saat, Witcher 3'ü 500+ saat, CSGO 4500+ saat gibi uzun süreler oynadım. CP2077'de PC'den oynadığım için çok az sorun yaşayarak oynadım. Vaad edilenleri vermediği açık, ancak iyi bir Aksiyon-RPG olduğu da bir gerçek. Popülizm adına ben de gömeyim diye millet ne diyeceğini şaşırdı. Özetle adın gibi emin değilsin demek ki.
CP2077de 250i nasıl yaptın 3 farklı hikayeyi mi oynadın gerçi ilk bir saat farklı o hikayelerde :) ben 60 saatte bitirdim geze geze, yan görevleri çok hoşuma gitti keşke hikayesi witcher kadar uzun olsa ama witcher oynayan kesim tamamen bitirmemiş oyunu buda adamları bu duruma itmiş ne yazik ki la witcher gibi bir şahaseri de bitirmemek oyunculuk adına ayıp birşey. cyberpunku ben çok beğendim rx580 kartla oynadım 1,2 yamasıyla oynadım iki bug dışında sorunla karşılaşmadım konsol sahipleri lanet edebilirler ama adamlar yaptığı saçmalığın farkına varıp iade talebini başlattılar bu borsa hisseler yüzünden oldu erken çıkması başka nasıl anlatılabilir ki böyle konsol tarafı sorunluyken neden çıkartırsın ki erkenden! yineden oyun güzel öyle lanet edilecek çöp balon denilecek bir durumda değil şuan için diyorum. bu oyun uzun vadede iyi bir oyun olacak ise genişletme paketlerin çıkması gerekirdi ki bu yıl hikaye anlamda dlc paketi verilmedi gelecek sene verirler mi muamma daha bu işin multiplayer kısmı da vardı oyunu yap boz yaparsan 3 yılda witcher kalitesinde bir oyun yapamassın 7 8 yıl diyorlar ama yap boz yaptıkları için sistemleri değişti hikayeler değişti soruç grafik kazası :D

BSC Misafiri

28.11.2021 12:02:15

+1
Oyun GOTY olacak, Cyberpunk varken diğer firmalar işi bıraksın diye başımızın etini yemişlerdi. 2020'de TLOU2'den tokat yedi. Neredeyse boş geçen 2021'de bile aday olamadı. CD Projekt ve xbox yüzyılın fiyaskolarıdır

Firoles

28.11.2021 08:38:36

0
Aaa unuttuğum şey ise hataları göz ardı edersek oyun cidden olağanüstü.

Firoles

28.11.2021 08:34:48

0
Yeni nesil güncellemesi gelmeli, hala devam eden hataların (araç kullanırken şehirin hayalet şehir gibi olması, zayıf araç kontrolleri, kaplamaların hala geç gelmesi ki o kdar geç geliyor ki boşluktan geçiyorsunuz, yolda dağlar taşlar oluyor içinden geçiyorsunuz falan filan, rpg demişlerdi sanırım ama npc’lerle etkileşim yok ki, oyun somu yaptığında oyun açılıp tekrar sonu oynama olayının olması saçmalık) giderilmesi gerekli, online kısım acilen gelmeli ve birçok kişi yanlış bulabilir ama bence TPS’de gelmeli.

Guest-A773460ED

27.11.2021 22:59:24

0
Haklısın oyunu bende Series Ste oynadım. Ne hata ne de bir sorunla karşılaştım. Gayet de eğlenceli bir oyundu.

wassuplaying

27.11.2021 22:58:17

+4
AKP'den siyasete girmeye mi çalışıyor acaba? Çünkü AKP milletvekili açıklaması gibi lan bu açıklama.

FU-Frank Underwood

27.11.2021 20:53:22

+1
arkadaşlar uzun vadede dediği şey 2077 yılını kastediyor...

Johnny Silverhand

27.11.2021 20:22:17

0
oyun düzeltilip mod desteklerle daha iyi olacaktır. ilk sürümünde oynadım 2-3 bug bir kritik (oyunu kitleyen cinsten) hata dışında sorun yaşamadım. yaşayanların bilgisayarları da hani rtx 2000-3000 serisi benim kart r9 280. bilmiyorum ben çok keyif aldım, kurşun sıkmadan bitirmek eğlenceliydi keşke pacifist yönü daha çok olsaydı.

JackTim

27.11.2021 20:13:10

+1
O tren çoktan kaçtı be dostum.

Mütercim Bey

27.11.2021 19:21:03

+12
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri çöp oyun .şu oyunu öve öve bitiremeyenler hayatlarında sadece cyberpunk çöpünü oynamış kişilerdir adım gibi eminim.
Hesabımda 600+ oyun var, CP2077'yi 250 saat üzeri oynadım. Skyrim'i 1000+ saat, Witcher 3'ü 500+ saat, CSGO 4500+ saat gibi uzun süreler oynadım. CP2077'de PC'den oynadığım için çok az sorun yaşayarak oynadım. Vaad edilenleri vermediği açık, ancak iyi bir Aksiyon-RPG olduğu da bir gerçek. Popülizm adına ben de gömeyim diye millet ne diyeceğini şaşırdı. Özetle adın gibi emin değilsin demek ki.

BSC Misafiri

27.11.2021 19:08:37

+3
çöp oyun .şu oyunu öve öve bitiremeyenler hayatlarında sadece cyberpunk çöpünü oynamış kişilerdir adım gibi eminim.

BSC Misafiri

27.11.2021 18:25:38

0
bugları bir kenara bırakırsak; şu oyunun hikaye dlcleri çıksın artık ya ben doyamadım çünkü bu oyuna

keremec

27.11.2021 18:14:58

+9
Unity ve Unrealde dediğiniz şekilde ekstra hiç bir şey yapmadan, Night City gibi detaylı bir açık dünya yapıp, sorunsuz çalıştırabilirseniz zaten epic ve unitydeki çalışanların hepsi utancıdan işi bırakır gider, kalanlarla beraber de şirketi direkt sizin üstünüze yaparlar. Ayrıca 1000 dolara böyle gizlilik ve aksiyon destekli quest dizaynı yapanlar varsa lütfen Ubisofta falan da iletin de Assaisn creed in görev ve mekan tasarımlarını bu arkadaşlara yaptırsınlar. Tamam oyun gömülmeyi hak ediyor ama abartmayın yani.

Sarohan

27.11.2021 17:56:04

+4
Onu siz uzun vadede gömülen oyun olarak değiştirin. Çıkmadan önce atıp tuttuğunuz rol yapma unsurları bile yok oyunda neymiş çok iyi oyun olarak anılacakmış şeyimin kenarı kusura bakmayın.

7ender

27.11.2021 17:55:35

0
Sadece aşırı kısa vadede "kötü oyun" idi... Yoksa muhteşem bir oyun...

BSC Misafiri

27.11.2021 17:52:53

+9
Oyunun zaten 3/2'si oyundan çıkartılmış. Oyuna seçtiğin çocukluk kahramanına göre başlayacaktın. Çocukluk kahramanı olarak jonny'i seçersen sokak çetesi olarak başlayacaktın. Arasakayı seçersen şirket çalışanı olarak, blackhand'i seçersen çöl kısmındaki yerden ve hepsinin ayrı diyalogları, farklı görevleri olacaktı ki hepsi jonny'e bağlandı. Keanu Jonny olmayı kabul edince, aa zaten adam ünlü fan kitlesi de var diğer ikisini çıkartalım kimse diğer ikisinin olduğunu bile hatırlamaz diyerek 2 farklı oyun yapısını oyundan çıkarttılar. Başlangıç olarak yarım saat - 1 saat farklı görev yapabilirsin ama çöl ve şirket çalışanı da eninde sonunda sokak çetesi kısmına bağlanıyor . Aşırı yarım ve amatörce yapılmış bir oyun gibi duruyor. Sanat tasarımı olarak şehir acayip güzel ama şehirde olması gereken zengin kesmin olduğu bölge komple oyundan çıkartılmış sadece sanat çizimlerinde gözüküyor. Oyun senaryo olarak 3/2'si eksiltilerek, açık dünya olarak da yarı yarıya düşürülerek çıkartılmış bir oyun. Toplama vurursak oyunda olması planlanan şeylerin yarısından çoğu oyundan çıkartılmış. Güzel grafik de artık unity ya da unreal'ın asset storesinden alınıp hazır assetlerle yapılmış oyunlarda bile oluyor özel bir durumu olan oyun değil. Yaklaşık 1000 dolar harcayıp, 0 kod yazarak, unity asset storeden, 4k modelinden tut, animasyon sistemine, quest dizaynından ( git şurada çete var 5 10 kişiyi öldür ve görev tamamlandı ya da iki üç diyalog seçeneği sun seçtiğine göre çete öldürt araba çaldırt vs. gibi görevler) için hazır sistemleri satın alıp bir fps yapabilirsiniz. Tek eksiği kendi başınıza yapacağınız fps'in seslendirme olur ki onlar bile belli başlı olarak satılıyor generic sound olarak.

Boone

27.11.2021 17:50:08

+1
O yüzden mi hala yeni nesil güncellemesi yok oyunun? Belki bir sonraki oyun gerçekten üst düzey olabilir, ama 2077 için daha konuşmanın bir anlamı yok. Zira yılın oyunu ödüllerine bile aday gösterilmeye bile utanılan bir oyun.

rambocuk

27.11.2021 17:45:53

0
Oynayanlar için ortalama

Acness

27.11.2021 17:15:15

+8
"27 yıllık tarihimizin en iyi yapımını oyunculara sunmaya çalıştık." Hala dalga geçer gibi açıklama yapıyorlar, inanılmaz bir yüzsüzlük.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız