Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bir Oyunun Gizli Bulmacası İçin Sokaklara Düşmek


    The Binding of Isaac'in belki milyonlarca oyuncusu olmayabilir ancak oyuncu topluluğu en aktif PC oyunlarından birisi olduğunu söylemek gerek. Steam'de ve Twitch'te genellikle üst sıralara oynayan oyunun DLC'sinin çıkışından bu yana süren gizli bir bulmaca bulunuyordu. İşte o bulmaca oyuncuları gerçek hayatta aramaya itti ve sonucunda bugün bulmaca çözüldü.
 
    Yabancıların 'ARG' olarak tanımladığı bu etkinlik, işin içine biraz gerçekçi öğeler katarak bulmacalar sunulmasına deniyor. Daha önceden Valve'ın Portal 2 ve Team Fortress 2'de birçok kez başvurduğu yöntem oyunculara kafayı yedirmişti. Şimdi ise Binding of Isaac yapımcıları Edmund McMillen ile Tyrone Rodriguez aynı kalitede bir bulmaca ortaya koydu.
 
    Öncelikle oyunun ilk DLC'si Afterbirth'in çıkışından bu yana bir gizem almış başını gitmişti. Twitter üzerinden verilen referanslarla başlayan bulmaca, yapımcının arkaplanda 'The Lost Boys' filminin posterinin bulunduğu Tweet'i yazmasıyla iş biraz daha ciddileşti. Birçok referansı kovalayan ve en sonunda bulmacanın, filmin geçtiği yer Kaliforniya'daki Santa Cruz bölgesinde olabileceğini akıl eden oyuncular dün gün içerisinde Isaac'le ilgili aşağıdaki posteri buldular.
 
 
    İlandaki telefonu arayan oyuncular ses kaydında oyundan bazı sesleri duymuşlardı. Bulmacanın bu aşamasını ses kaydında karşıdakine 'gereken soruyu' sorarak geçebileceklerdi ve bu da birkaç saat içerisinde tamamlandı. Daha sonrasında ise bulmacanın bir diğer aşamasına geçildi ve oyunun resmi sitesi içerisinde gizli fotoğraflar paylaşıldı. Bu fotoğraflarda yer alan sayılarla bir adres oluşturan oyuncular bu kez akşam saatlerinde Santa Ana'daki bir adrese giderek bulmacanın son parçasını aramaya başladılar. Sonunda ise o bölgede oyunun yeni karakteriyle ilgili bir figür bulundu ve bulmaca tamamlandı.
 
    O bölgeyi canlı olarak izleyen yapımcı figür bulunur bulunmaz oyuna yeni bir güncelleme sunarak bahsi geçen yeni karakteri aktif hâle getirdi.
 
 
    The Binding of Isaac: Rebirth'in ilk aşamasında da aslında gizli bir karakter bulunuyordu ancak bu karakterin bulmacası oyun içine odaklanıyordu. Herkesin kolay kolay aklına gelmeyecek türlü türlü oyun içi şeyleri yaparak açabildiğiniz karakter hileciler tarafından çok kısa bir süre içerisinde bulununca oyunun yapımcıları bu kez böyle bir yönteme başvurdu. Sonuç ise bulmacaya dahil olmayan ya da oyunu oynamayan birçok kişinin anlamsız bulacağı, günlerce bulmaca peşinden koşanların hissettiği iç ferahlığı ve şu ekran;
  
 
    Yazıda bulmacanın bölümlerinden detaya girmeden, genel olarak bahsetmeye çalıştım ancak detaylı bir şekilde okumak istiyorsanız buraya, buraya ve buraya tıklayarak oyuncuların nerelerden neler bulduğunu görebilirsiniz. 
 
    Aslına bakarsanız bu tip oyuncuları birleştiren ve beyin fırtınası yaptıran şeyleri takip etmek oldukça keyifli oluyor. Tabii The Binding of Isaac herkes arasında çok popüler olan bir oyun değil ancak Valve'ın Portal 2 çıkışı öncesinde yaptığı Potato Hunt bulmacası unutulmazlar arasındadır. O bulmacanın bir kısmında da oyuncular gerçek hayattan bir bölge keşfederek sadece bir patates çuvalının peşine düşmüşlerdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Binding of Isaac: Rebirth The Binding of Isaac Edmund McMillen Nicalis PC PS4 PS Vita
Yeni Online Need For Speed Oyununa Ait İlk Oynanış Videoları Geldi Facebook Sayfamızda Fallout 4 Çekilişimiz Başladı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Usbehci

14.11.2015 22:20:06

0
İlk oyunu hala oynarım, her seferinde de aynı zevki alırım. Oyunun farklı bir çekiciliği var.

emrebdt

14.11.2015 16:40:26

0
Çok hoşuma gitti güzelmiş.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Binding of Isaac: Rebirth ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız