Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Beyond: Two Souls 2.8 Milyon Kopya Sattı

 
   Quantic Dream'in CEO'su ve baş yapımcısı Guillaume de Fondaumiere'nin Linkedin profilinde belirtilene göre;
 
– Beyond: Two Souls 2 milyon kopya PlayStation 3'te, 800 bin kopya PlayStation 4'te sattı. Oyunun yapımına 27 milyon dolar ve pazarlamasına 25 milyon dolar harcandı.
– Heavy Rain PlayStation 3 ve PlayStation 4'te toplam  5.3 milyon kopya sattı. Oyunun yapımına 19 milyon dolar ve pazarlamasına 27 milyon dolar harcandı.
– Detroit: Become Human ilk iki haftasında 1 milyon kopya sattı. Oyunun yapımına 35 milyon dolar ve pazarlamasına tahminen 25 - 30 milyon dolar arasında bir miktar harcandı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ResetEra Quantic Dream PS3 PlayStation 3 Beyond
Battlefield V Açık Beta Eylül'de Düzenlenecek F1 2018 Klasik Araç Listesi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

17.7.2018 09:41:54

+2
Yahu adamın dert ettiği meseleye bak, sana ne firmanın karından, zararından? Oyuncu olarak Sony senin önüne her türden oyunu exc. olarak çıkartıp koymuş mu, koymuş. Sanki bu adamlar yaptıkları oyunların ne kadar satacağını, nasıl bir kitlesi olduğunu bilmiyor. Platform oyunu yapıyorlar, spor oyunları, JRPG'ler, RPG'ler, aksiyon oyunları, yarış oyunları, aklınıza gelen her türde neredeyse bir exc oyun çıkartmış adamlar. Beyefendi teşekkür edeceğine, az sattığı için şikayet ediyor. Bu neyin kafasıdır, bu nasıl bir fanatizmdir, bu ne menem bir iştir anlamak mümkün değil. Ki oturup şurada hesaplansa PS4 üzerinde çıkan tüm exc. oyunların toplam satış miktarı, Xbox'ın sözde exc. oyunlarının toplam satış miktarından 3-5 misli daha fazladır. Adamlar her türden özel oyun çıkardığı için oyuncu bu oyunlar arasında bölünüyor. Tabii bir de bu yeni yetme oyuncuların aklının ermediği consoleseller deyimi hak eden oyunlar vardır, işte bu tarz oyunların çoğu da Sony'nin platformundadır. Bugün GoW çıktığı hafta 3-4 milyon satmış ise yanında temiz bir milyon da konsol sattırmıştır.

HHarunTasar

16.7.2018 22:20:27

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Adamlar 60 milyon dolar harcamış halen daha bu tür oyun için çok iyi satış rakamı diyenler var. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum ama bu türün geleceği için bu oyunların tüm platformlara çıkması gerekiyor. Pc ve Xbox One'a da çıksaydı bu oyun, 1 milyon da buradan satsaydı çol daha iyi olmaz mıydı? Daha fazla kar edip gelecek oyunlarına daha fazla bütçe ayırabilirlerdi. Bu araca exc için konsol alınıyor olayı da şehir efsanesi gibi duruyor. Öyle olsaydı bu oyunlar 30-40 milyon satarlardı. Konsol dünyasında insanlara en iyi reklamı yapan kazanıyor burası kesin gibi.
Firmanın bi kaybı yok Exc oyunlar PS4'e özel geliştiriliyor tüm masraflarda Sony tarafından karşılanıyor yani oyunu geliştirenler zaten alacaklarını oyun satmadan almış oluyorlar Sony'nin derdide zaten Pc ve Xbox'a da çıkarıp biraz daha fazla satsın değil oyundan çok fazla gelir elde etmeleride gerekmiyor Konsolu aldırması için artı bi neden olsun yeter 1 tane oyun için konsolmu alınır diyeceksin ama bi tane bi tane derken 50 tane oyun oluyor zaten bu oyunlar her türlü gelir getiriyor.

mehmetalpertr

16.7.2018 17:23:30

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Adamlar 60 milyon dolar harcamış halen daha bu tür oyun için çok iyi satış rakamı diyenler var. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum ama bu türün geleceği için bu oyunların tüm platformlara çıkması gerekiyor. Pc ve Xbox One'a da çıksaydı bu oyun, 1 milyon da buradan satsaydı çol daha iyi olmaz mıydı? Daha fazla kar edip gelecek oyunlarına daha fazla bütçe ayırabilirlerdi. Bu araca exc için konsol alınıyor olayı da şehir efsanesi gibi duruyor. Öyle olsaydı bu oyunlar 30-40 milyon satarlardı. Konsol dünyasında insanlara en iyi reklamı yapan kazanıyor burası kesin gibi.
quantic dream sony'nin firması.. başka platformlara çıkmasını beklemek olmaz. Forza nasıl PS a çıkmıyorsa bu da öyle. Yada Halo..

Settlers

16.7.2018 14:42:31

0
Oyun için harcanan meblağ daha düşük olsa, satış rakamları yine aynı olsa, başarılı mı diyecektik? Kaldı ki habere göre bu meblağ Detroit için. Öte yandan, bu tarz oyunların daha çok kişiye hitab etmesi için çoklu platforma çıkması konusunda hem fikirim. Xbox ve PC'ye de çıksa, belki geliştirme ve reklamlara biraz daha harcanırdı ama daha fazla satardı herhalde... Burada bizlerin bilemediği ticari anlaşmalar engeldir muhtemelen. Tabi son iki nesildir Quantic Dream'in Sony ile çalıştığınıda unutmamak lazım. Ayrıca, önemli bir etken olsa da tek başına exc. oyunlar konsol satışı için yeterli değildir. Biraz reklam, biraz da konsolun, oyunculara vaaddetikleri; oyuncuların isteklerini yerine getirmesiyle alakalı. Hatırlarsanız, bu nesilin başında, Xbox, gerek tasarımsal, gerekse oyunculara yönelik vaadleri nedeniyle çok eleştirilmişti. Oyuncuların isteklerini kulak arkası etmişlerdi.

lextor

16.7.2018 14:37:36

0
Biz ona reklam kazandırır demeyelim. Konsolu fifa, nba oynama makinesi olarak görenler kazandırıyor. Müthiş derecede bu kitle büyük. Konsol oyunculuğu eskide kaldı. Eskiden 5 ayda bir konsol takas ederdik exc. için şimdi beş senedir ps4 var oynadığımız exc. parmakla sayılır xone evime girmedi, Switch elime değmedi. Hey gidi... Oyuna gelecek olursak herkesin seveceği bir yağım değil. Şahsen oynadığım oyunların ilk üçüne giriş yaptı. Ama çoğu kişi bu nasıl oyun diyor. Anlamak zor.

Guest-AEF248198

16.7.2018 13:51:53

0
Adamlar 60 milyon dolar harcamış halen daha bu tür oyun için çok iyi satış rakamı diyenler var. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum ama bu türün geleceği için bu oyunların tüm platformlara çıkması gerekiyor. Pc ve Xbox One'a da çıksaydı bu oyun, 1 milyon da buradan satsaydı çol daha iyi olmaz mıydı? Daha fazla kar edip gelecek oyunlarına daha fazla bütçe ayırabilirlerdi. Bu araca exc için konsol alınıyor olayı da şehir efsanesi gibi duruyor. Öyle olsaydı bu oyunlar 30-40 milyon satarlardı. Konsol dünyasında insanlara en iyi reklamı yapan kazanıyor burası kesin gibi.

Thejoker58906

16.7.2018 13:44:20

+5
bu tür yapımlara göre harika satış rakamları var helal olsun adamlara umarım daha çok oyun yaparlar bu oyunlar gibi.

Persona_Non_Grata

16.7.2018 13:12:12

+2
Böyle bir tür için mükemmel bir rakam helal olsun .

kataaay

16.7.2018 12:27:46

+2
Quantic Dream'in en kötü oyun bu oyundu. Neredeyse hiçbir şey yapmıyorduk oyunda. Neyse ki Detroit ile mükemmel bir dönüş yaptılar.

Fearless_tr

16.7.2018 11:53:39

+3
Sony'nin her nesilde galip gelmesinin sebepi bu tarzda türlü türlü oyunlardir.Casual oyunculara göre degil zaten bu oyun...

BSC Misafiri

16.7.2018 11:18:40

0
Acaba 2 milyon kopya sattı deniyor ama o 2milyondan ne kadar kar etti hepsini 60 dolara satmış olamaz

BSC Misafiri

16.7.2018 11:18:36

0
Ne güzel 4 versiyonunda eklediniz TR altyazıyı GOW 3'te. Ne var Heavy Rain'e de ekleseydiniz paşalar gibi oynardık bea.. Bide şu son oyunununuza indirim verin qanqa ya, alak artık.

Settlers

16.7.2018 11:00:29

+2
Fanboy değilim, sıradan bir oyuncuyum. Her daim objektif bakarım. Habere konu olan oyun ve oyunlar, herkese hitab eden türden değil. Oyunu oynayacak kesim, daha popüler türlere nazaran daha az. Bu şekilde bakıldığında, konsola özel bir oyun olmasına rağmen satış sayıları fena değil. God of War ya da benzeri diğer popüler oyunlar kadar çok satmasını beklemek hata olur zaten.

Guest-AEF248198

16.7.2018 10:15:05

0
O kadar exc exc deyip kafamızı şişirdi fanboy arkadaşlar sonuç 1 milyon kopya. Bu gidişle bu firmanın oyunları multiplatform çıkmaya başlar. Demek ki Microsoft Xbox One için o kadar kötü bir tanıtım yapmayıp daha farklı bir tanıtımla çıksaydı piyasaya yine Xbox 360-Ps3 dönemi gibi olurdu.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Beyond: Two Souls
+ TAKİBE
AL
51 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız