Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bethesda E3'te Bir RPG Oyunu Tanıtacak


    Firma tarihinde ilk kez bu sene bir E3 konferansı düzenlemeye hazırlanan Bethesda'nın bu konferansı ağır topları olmadan geçeceğini düşünemiyoruz bile. Ağır top demişken de haliyle akıllara Fallout 4 geliyor.
 
    Gün itibariyle E3'ün resmi sitesinde firmanın tanıtacağı ürün kataloğuyla ilgili bir listeleme yapıldı. Listede aksiyon, Free to Play ve RPG türünde ürünlerin tanıtılacağını görüyoruz. Aksiyona Doom, Free to Play'e The Elder Scrolls Online eklentisi desek RPG'ye ne kalıyor dersiniz?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
fallout 3 bethesda pc ps3 xbox360
GOG.com'un Steam Benzeri Programı Çıkışını Yaptı Tony Hawk'ın Yeni Oyunu Yeni ve Eski Nesil Konsollar için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

3.6.2015 09:27:45

0
Fallout 4 kesınlestı

EyesNight

7.5.2015 17:03:11

0
Fallout isteriiikkkkkk

BSC Misafiri

7.5.2015 04:44:37

0
fall out çok şeker olurda teh elders scrolls 6 olsa oda iyi olur be :/ kafam karıştı :D

bughunt

6.5.2015 21:02:12

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx
alıntı:

Orijinalden alıntı: bughunt

Bethesta single player oyuncuların son kalesidir.özellikle son 3 yılda çıkan oyunları Rage,wolfestein new order,evil within ödediğin paranın hakkını verecek kadar dolu ve doyurucu single player oyunlardır.Yeni IP si dishonored ve skyrim ile oyun dünyasına bambaşka bir soluk katmıştır.Türkiyede uyguladığı fiyat politikası ile en yeni oyunlarını çok uygun fiyata çıktığı gün alabiliyoru


saydığın oyunların hiçbirisinin yapımcısı bethesda değil, sadece yayımcısı bethesda. (skyrim hariç) öncelikle bunu bir söyleyeyim.

ek olarak saydığın oyunların kaliteli birer oyun olduğunu ve single-player'ı ayakta tutan oyunlar olduğunu savunuyorsan sen pillars of eternity gibi, divinity: original sin gibi oyunların varlığından haberdar değilsin diye düşünüyorum.

türkiye'de uyguladığı uygun fiyat politikası derken? zaten fiyatları uçuk olan bir tek 2k'nın ve ubisoft'un oyunları var steam'de. onun haricindekiler gayet normal fiyatlar. rage'e falan başarılı demen özellikle ne bileyim ya, herhalde ben seninle aynı pencereden bakmıyorum oyunlara. ben sana rpg diyorum sen bana aksiyon oyunlarından dem vuruyorsun.
hocam benim yaşım bayağı var oyun dünyasınıda yakından takip ederim.yayıncı demek oyun üzerinde yapımından yayınlanana kadar söz sahibi demektir aksi sözleşme olmadıkça bu böyledir.EA nın bıoware veya SEGA nın creative assembley stüdyoları ise tamamen bağımlı çalışırlar ki ofisleri de dahil tüm çalışanlar yayıncının mülküdür.Yukarda saydığım 3 lü isim haklarıyla beraber bethesta ya aitdir ki oyunların hepsi de ID engine ile yapılmıştır.SEGA nın aliens colonial marines de olduğu gibi sadece para verip gear box a yaptırdığı sipariş oyunlarla karıştırma derim.Bethesta nerdeyse tamamlanacak oyun prey 2 yi iptal etmiş bir firmadır ki bunu da sadece sanat tasarımları olupta projesi bile başlamadan iptal edilen diğer oyunlarla kıyaslama derim.Yanlış hatırlamıyorsam gamespotda bir röpartajı dinledim ve sandığın gibi bu firmayla öyle kafama göre takılayım sen para ver bize karışma tarzı çalışan bir firma değil.senin verdiğin obsedian örneğinden de bu sıkı ilişkilerin boyutunu zaten anlarsın. ayrıca konsol firmaları hariç AAA oyun yapımında EA,ubisoft,2K,Bethesda,WB,Square enix gibi avrupa ve amerika pazarında bu thirdparty firmalar söz sahibidir.SEGA,Konami,capcom falan sonra gelir.EA,ubisoft,2K,nın fiyatları ortada WB de oyunlarda kuru 2 TL ile hesaplıyor,yeni çıkan dying light ın fiyatına ( 99 TL ) bakabilirsin.Bethesda gibi bir dev ise tüm oyunlarını 1.5 TL den satıyor ki bağımsız stüdyo ve indie firmalarla aynı fiyat çizgisinde.şahsen benim param var,5000 tl toplama PC ve 4K TV de oynuyorum ama çalıştığımız için artık öyle her oyunu oynama lüksüm yok malesef dediğin oyunları oynamak istiyorum ama anca dragon age inqusition ı bitirdim ki sırada witcher 3 ve batman varken daha bekler gibi.

caneycaney

6.5.2015 20:05:15

-1
quote:

Orijinalden alıntı: absurdgamer

Fallout 4 duyurulursa Skyrimden daha geniş bir dünyaya sahip olacağı kesin.
yaw he he yaparsın zaten 2011 oyunuyla 2016 oyununu kıyasla Yeni elder scrolls oyunununda diğer tüm oyunlardan geniş bir dünyaya sahip olacağı kesin ne zaman çıkarsa artık tıpkı şuanki witcher 3 gibi

thanatos13

6.5.2015 19:59:05

-2
elder scrolls

absurdgamer

6.5.2015 19:19:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney Valla ağır top ve rpg diyince aklıma Fallout 4 gelmedi The Elder Scrolls serisi geldi.Satış rakamları ortada son oyun 4 yıl önce çıkmış bu oyununda seneye geleceğini düşünürsek 5 sene oluyor bence yeterli bir süre.Fallout 4 ün bu kadar satamayacağı aşikar.Bu bsc editörlerininde Fallout hayranlığı bitiriyor beni he.TES in Skyrimle Fallout serisi ezip geçtiği aşikar
Fallout 4 duyurulursa Skyrimden daha geniş bir dünyaya sahip olacağı kesin.

Sam_Winchester

6.5.2015 18:21:57

-1
Elder Scrolls olursa ne şeker olur be

Fingolfin.

6.5.2015 13:48:46

+1
Bir tane rpg duyuracak olmaları kötü olmuş, umarım Fallout olur, bekliyoruz bakalım.

iamburak

6.5.2015 12:01:34

+2
Nolur Fallout 4 olsun nolurr

BSC Misafiri

6.5.2015 11:44:11

0
yeni elder scroll oyunu olsa şuracıkta bayılırım ama hiç ümidim yok. Fallout olduğunuda sanmıyorum firmanın halihazırda geliştirilen cyberpunk-gelecek temalı RPG oyunu vardı büyük ihtimalle onu gösterecekler E3 fuarında. Fallout için fazla ümitlenmeyin derim.

BSC Misafiri

6.5.2015 11:44:02

0
Sistem toplıyacaz arkadaş ama piyasada doğru düzgün oynayacak oyun yok,ha bire gta5 ve mkx oynuyorum.. eğer fallout 4 çıksın bu oyun için sistem toplarım bahanem olur.

caneycaney

6.5.2015 10:50:47

-2
Valla ağır top ve rpg diyince aklıma Fallout 4 gelmedi The Elder Scrolls serisi geldi.Satış rakamları ortada son oyun 4 yıl önce çıkmış bu oyununda seneye geleceğini düşünürsek 5 sene oluyor bence yeterli bir süre.Fallout 4 ün bu kadar satamayacağı aşikar.Bu bsc editörlerininde Fallout hayranlığı bitiriyor beni he.TES in Skyrimle Fallout serisi ezip geçtiği aşikar

thief garrett

6.5.2015 10:09:08

-1
Hay F2P'niz batsın emi

veterangamer

6.5.2015 09:54:54

0
Tes ve fallout 2 seride benim icin cok onemli. 2 sinden biri olacak deseler karar vermem cok zor ama tahminim tes online ciktigi icin fallout 4 olacagi yonunde. Zaten e3 te tanitilsa cikmasi 2016 sonunu bulur bekle Allah bekle....

maniague

6.5.2015 04:53:23

+1
Adamlar kalbimize inmesin diye parça parça söylüyor :D

dingo egret!

6.5.2015 01:09:34

0
Fallout oyunları fazla kapsamlı olduğu için geliştirilme süreci her dönemde çok uzun oluyor ama sanırım artık zamanı geldi.

mehmet4428

5.5.2015 23:48:13

0
Fallout 4 biraz zor gibi ama yeni bir IP olabilir. Fallout 4'ün mükemmel olması lazım ama daha zamanı var, kesin üzerinde duruyorlardır ama şimdi çıkacak ise bana göre erken, bu oyunun mükemmel olması lazım çünkü ona o yakışır.

Guest-63DBB8E76

5.5.2015 23:42:51

0
Fallout 4 çıksa da Ultimate Edition ile Türkçe yaması çıkmadan oynamam. Daha çok bekleyeceğiz anlaşılan.

Hunglasxx

5.5.2015 23:12:06

-2
quote:

Orijinalden alıntı: bughunt Bethesta single player oyuncuların son kalesidir.özellikle son 3 yılda çıkan oyunları Rage,wolfestein new order,evil within ödediğin paranın hakkını verecek kadar dolu ve doyurucu single player oyunlardır.Yeni IP si dishonored ve skyrim ile oyun dünyasına bambaşka bir soluk katmıştır.Türkiyede uyguladığı fiyat politikası ile en yeni oyunlarını çok uygun fiyata çıktığı gün alabiliyoru
saydığın oyunların hiçbirisinin yapımcısı bethesda değil, sadece yayımcısı bethesda. (skyrim hariç) öncelikle bunu bir söyleyeyim. ek olarak saydığın oyunların kaliteli birer oyun olduğunu ve single-player'ı ayakta tutan oyunlar olduğunu savunuyorsan sen pillars of eternity gibi, divinity: original sin gibi oyunların varlığından haberdar değilsin diye düşünüyorum. türkiye'de uyguladığı uygun fiyat politikası derken? zaten fiyatları uçuk olan bir tek 2k'nın ve ubisoft'un oyunları var steam'de. onun haricindekiler gayet normal fiyatlar. rage'e falan başarılı demen özellikle ne bileyim ya, herhalde ben seninle aynı pencereden bakmıyorum oyunlara. ben sana rpg diyorum sen bana aksiyon oyunlarından dem vuruyorsun.

bughunt

5.5.2015 22:42:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx bethesda'dan nefret ediyorum.

direk eksilemeden önce okumanızı tavsiye ediyorum. öncelikle fallout evreni bambaşka bir evrendir. kara mizahın suyunun çıktığı ama bir o kadar da duygusal sahnelere konu olan oyundur. ilk iki oyunun rpg öğeleri oldukça geniştir ki bunu oyunda porno yıldızı veya uyuşturucu satıcısı bile olabildiğiniz için söylüyorum. oynanış kalitelidir ve en önemlisi hikaye sunumu güzeldir. yani baktığınızda ana görevler çok basittir fallout'ta. su çipini bul, geck'i bul gibi oldukça basit iki şey üzerine kuruludur oyun. ama arkaplan, alınan görevler ve tanıştığınız renkli karakterler (sulik gibi mesela) fallout'u fallout yapar.

ek olarak fallout'ta birçok kaliteli random encounter dediğimiz, rastgele gerçekleşen olaylar mevcuttur. eğer kültür seviyeniz biraz yüksekse birçok göndermenin yapıldığını anlayabilirsiniz. (brahminlerin size saldırdığı fallout 2'de monty python'a gönderme yapılmıştır mesela) bunlar kesinlikle oyunun zevkini üçe dörte katlayan ve oyunu dolu yapan şeyler. öyle "koş koş adam doğra, level atla ve lineer bir şekilde devam eden iki-üç diyalog kur" şeklinde bir oyun değildi kısacası fallout.

gel görelim ki fallout'un hayran kitlesi bu oyunu yıllarca bekledi. van buren çıkacaktı, iptal oldu falan. artık çıldıracaktı hayranlar ve en nihayetinde bethesda'ya isim hakları satıldı. açıkçası bethesda oblivion sebebiyle falan zaten kendisini göstermişti ancak akılda yine de bir soru işareti vardı. ve bethesda, aradan geçen onca seneye karşın anca bu kadar kötü bir oyun yapabilirdi. fallout'u tamamen içi boş, zevkli görevler yerine devamlı çatıştığınız bir oyun haline getirdi. hikayesi ilk iki oyuna göre vasattı. karakterler o yoldaş hissini vermiyordu ve bunlar yetmiyormuş gibi bir de onlarca hatta yüzlerce bug ile çıktı oyun. resmen küfür eder gibiydi.

fallout 3'ün olumlu iki yanı vardı bana göre. wasteland'e o kadar seneden sonra tekrardan adım atabilmek ve v.a.t.s. sistemi. tur bazlı oynanışı olan eski fallout oyunlarının en azından havasını bozmayan tek şey bu v.a.t.s. olmuş diyebilirim.

günler geçti biz yine oynadık fallout 3'ü ama hep bir tarafımız kırgındı. bethesda'ya karşı deli bir kin duymaya başlamıştım artık ve açıkçası daha da fallout beklemedim bethesda'dan. sonra obsidian sağolsun (ki fallout 1&2 yapımcılarını da içeren bir şirket) fallout: new vegas'ı çıkarttı ve en azından hikaye bazından daha kaliteli, fallout 3'e oranla daha az bug içeren ve arkaplanı dolu olan bir oyun oynama fırsatına eriştik. her ne kadar fallout 1 ve 2'nin yanına dahi yaklaşamasa da en azından fallout: new vegas başarılı bir oyundu. hatta fallout 2'ye yaptığı göndermelerle (mesela marcus'u tekrar görmek falan çok keyifliydi) seriye bağlı kalıyordu.

bethesda obsidian'la yaptığı anlaşma sonrası (metacritic'te 85 puan üstü bir puan alırlarsa ödeme yapacakları konusu) oyun 84 puanda (ilginç bir şekilde) kaldığı için obsidian'ın bu işten kazancı olmadı diye biliyorum. bethesda'nın üst üste böyle hareketler yapması benim nefretimi iyice arttırdı.

sonuç olarak, her ne olursa olsun ismi fallout olduğundan dolayı fallout 4 çıktığında oynayacağız ama bethesda bu kadar yüksek potansiyelli bir oyunu tabir-i caizse bok etmiştir. umarım bundan önce yaptıkları hataların farkına varmışlardır ve içi dolu bir fallout yapıyolardır.

tes serisine lafım yok ancak bethesda'nın fallout isim haklarını inxile firmasına vermesi herhalde beni dünyanın en mutlu insanı yapardı. ne yapalım artık, bethesda'nın elinden çıkacak fallout 4'e razı olacağız...
Bethesta single player oyuncuların son kalesidir.özellikle son 3 yılda çıkan oyunları Rage,wolfestein new order,evil within ödediğin paranın hakkını verecek kadar dolu ve doyurucu single player oyunlardır.Yeni IP si dishonored ve skyrim ile oyun dünyasına bambaşka bir soluk katmıştır.Türkiyede uyguladığı fiyat politikası ile en yeni oyunlarını çok uygun fiyata çıktığı gün alabiliyoru

White Death

5.5.2015 22:41:22

+1
Madem şimdiye kadar üşendiniz falan verin Obsidian a yapsın işte hem sizden iyi yapıyor

Hunglasxx

5.5.2015 21:40:01

0
bethesda'dan nefret ediyorum. direk eksilemeden önce okumanızı tavsiye ediyorum. öncelikle fallout evreni bambaşka bir evrendir. kara mizahın suyunun çıktığı ama bir o kadar da duygusal sahnelere konu olan oyundur. ilk iki oyunun rpg öğeleri oldukça geniştir ki bunu oyunda porno yıldızı veya uyuşturucu satıcısı bile olabildiğiniz için söylüyorum. oynanış kalitelidir ve en önemlisi hikaye sunumu güzeldir. yani baktığınızda ana görevler çok basittir fallout'ta. su çipini bul, geck'i bul gibi oldukça basit iki şey üzerine kuruludur oyun. ama arkaplan, alınan görevler ve tanıştığınız renkli karakterler (sulik gibi mesela) fallout'u fallout yapar. ek olarak fallout'ta birçok kaliteli random encounter dediğimiz, rastgele gerçekleşen olaylar mevcuttur. eğer kültür seviyeniz biraz yüksekse birçok göndermenin yapıldığını anlayabilirsiniz. (brahminlerin size saldırdığı fallout 2'de monty python'a gönderme yapılmıştır mesela) bunlar kesinlikle oyunun zevkini üçe dörte katlayan ve oyunu dolu yapan şeyler. öyle "koş koş adam doğra, level atla ve lineer bir şekilde devam eden iki-üç diyalog kur" şeklinde bir oyun değildi kısacası fallout. gel görelim ki fallout'un hayran kitlesi bu oyunu yıllarca bekledi. van buren çıkacaktı, iptal oldu falan. artık çıldıracaktı hayranlar ve en nihayetinde bethesda'ya isim hakları satıldı. açıkçası bethesda oblivion sebebiyle falan zaten kendisini göstermişti ancak akılda yine de bir soru işareti vardı. ve bethesda, aradan geçen onca seneye karşın anca bu kadar kötü bir oyun yapabilirdi. fallout'u tamamen içi boş, zevkli görevler yerine devamlı çatıştığınız bir oyun haline getirdi. hikayesi ilk iki oyuna göre vasattı. karakterler o yoldaş hissini vermiyordu ve bunlar yetmiyormuş gibi bir de onlarca hatta yüzlerce bug ile çıktı oyun. resmen küfür eder gibiydi. fallout 3'ün olumlu iki yanı vardı bana göre. wasteland'e o kadar seneden sonra tekrardan adım atabilmek ve v.a.t.s. sistemi. tur bazlı oynanışı olan eski fallout oyunlarının en azından havasını bozmayan tek şey bu v.a.t.s. olmuş diyebilirim. günler geçti biz yine oynadık fallout 3'ü ama hep bir tarafımız kırgındı. bethesda'ya karşı deli bir kin duymaya başlamıştım artık ve açıkçası daha da fallout beklemedim bethesda'dan. sonra obsidian sağolsun (ki fallout 1&2 yapımcılarını da içeren bir şirket) fallout: new vegas'ı çıkarttı ve en azından hikaye bazından daha kaliteli, fallout 3'e oranla daha az bug içeren ve arkaplanı dolu olan bir oyun oynama fırsatına eriştik. her ne kadar fallout 1 ve 2'nin yanına dahi yaklaşamasa da en azından fallout: new vegas başarılı bir oyundu. hatta fallout 2'ye yaptığı göndermelerle (mesela marcus'u tekrar görmek falan çok keyifliydi) seriye bağlı kalıyordu. bethesda obsidian'la yaptığı anlaşma sonrası (metacritic'te 85 puan üstü bir puan alırlarsa ödeme yapacakları konusu) oyun 84 puanda (ilginç bir şekilde) kaldığı için obsidian'ın bu işten kazancı olmadı diye biliyorum. bethesda'nın üst üste böyle hareketler yapması benim nefretimi iyice arttırdı. sonuç olarak, her ne olursa olsun ismi fallout olduğundan dolayı fallout 4 çıktığında oynayacağız ama bethesda bu kadar yüksek potansiyelli bir oyunu tabir-i caizse bok etmiştir. umarım bundan önce yaptıkları hataların farkına varmışlardır ve içi dolu bir fallout yapıyolardır. tes serisine lafım yok ancak bethesda'nın fallout isim haklarını inxile firmasına vermesi herhalde beni dünyanın en mutlu insanı yapardı. ne yapalım artık, bethesda'nın elinden çıkacak fallout 4'e razı olacağız...

Hoid

5.5.2015 21:39:36

0
FALLOUT 4 gelsin her ne kadar diğer oyunlarını alıp hiç oynamamış olsamda bu gazla bitiririm hepsini

goku94

5.5.2015 21:33:36

0
olur bu iş hadi Bethesda

stun

5.5.2015 21:26:15

-1
yeni elder scrolls please

2K

5.5.2015 21:16:07

+1
Fallout 4 dür ve umarım 3 yerine benim daha çok sevdiğim New Vegas gibi olur yeni oyun. Bu arada yeni Doom'u adam gibi görürüz diye bekliyorum.

asswalker

5.5.2015 21:04:43

+1
O e3'ü YIKARLAR!!!!!

Basollo.Bianchi

5.5.2015 20:59:32

-3
Eğer 3 gibi bir Fallout geliyorsa gelmesin istemem. Bethesda yapmasın Fallout bence başka bir rpg yapan firmaya emanet etsin. CD Project yada bioware ye verebilirdi mesela. New vegas gibi ilk 2 oyuna sadık olsun başka bişey istemiyorum.

mementopolis

5.5.2015 20:56:29

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

MadSlinger

5.5.2015 20:56:08

0
Yap bir güzellik be :(

AVB44

5.5.2015 20:53:30

-1
isterse 2 boyutlu ve sadece tek tuşla oynanan, bir rpg öğesi olmayan fps olsun, yine dlcleriyle falan 100 saat oynayacağım en az, fallout new vegas "bence" yani benim görüşüme göre, hani ben düşünüyorum bunu, sadece ben diyorum, sanat eseriydi en güzel oyunlardan biriydi, diyaloglar görevler hikaye beni çok eğlendirdi.

freshmind

5.5.2015 20:47:55

+3

StrangerLovely

5.5.2015 20:38:44

-2
Kaç günlük haber yeni yapılıyor. Lütfen bu kadar hızlı olmayın hızınıza yetişemiyoruz(!)

lostrock

5.5.2015 20:37:42

-1
ps3 e de geliyorrrr

burayk

5.5.2015 20:23:19

0
Eski nesile hala destek vermeleri çok iyi.

konuşantahta

5.5.2015 20:23:10

0
Haydi insaallah ya

absurdgamer

5.5.2015 20:23:03

0
Gözünü sevdiğim bethasdası hadi mutlu et bizi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout 3
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız