Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Battlefield V'te Mermi Penetrasyonunun Önemi

 
Battlefield V ekibinden Kıdemli Oyun Tasarımcısı Rickard Antroia oyundaki mermi penetrasyonunu detaylandırdı.
 

Mermi Penetrasyonu nedir?
 
Mermi Penetrasyonu mermilerin ince malzemelerden geçmesine ve malzemenin diğer tarafındaki rakiplere normalden az da olsa hasar vermesine olanak tanır. Penetrasyon düzeyi silahın kategorisine göre değişir ve silahların düşmana zarar verme veya onu gizlendiği yerden kaçırma kapasitesini genişletir.
 
Battlefield V’te Mermi Penetrasyonu konseptine nasıl bir yaklaşım belirlediniz?
 
Mermi Penetrasyonu, Battlefield 1’deki tahribat tasarımımıza dayanıyor. Battlefield 1’de savaş sırasında birçok duvar, ev ve diğer korunağın (ki biz geliştiriciler bunlara “varlık” deriz) hızla yıkıldığını ve savaş alanının düzleştiğini hatırlarsınız. Bu durum bizi tahribat sınıflarımızı ve yardımcı öğeleri ve mimari yapıları inşa etme şeklimizi yeniden değerlendirmeye itti. Amacımız, bir yandan oyuncular ve çevre arasındaki etkileşimi artırırken diğer yandan da varlıklarımızı oluşturan parçaların sayısını azaltmaktı.

Ateş hattı korunakları kademeli olarak tahrip olmalı veya düşük dereceli patlamalara ve mermilere dayanabilmeliydi. Nakliye vasıtalarının ve el bombalarının oyun alanını düzleştirmesini önlemek için, korunaklar bu tür hasarlara dayanacak şekilde güçlendirildi. Aynı işlemi Tahkimatlara (Fortifications) da uyguladık. Bu varlıkları inşa etmek hem zaman aldığı hem de sizi düşmanın mermilerine maruz bıraktığı için, size iyi bir koruma sağlayacak kadar sağlam olmaları gerekiyordu.

Bu arada, Battlefield serisinde her kalibreden mühimmat ve silahı deneyimleme fırsatına sahibiz. Bundan önceki oyunlarda Mermi Penetrasyonu sadece iki olasılıklı bir deneyimdi: Mermi bir engeli ya delip geçer ya da hiç geçmezdi ve bu durum tüm kalibreler için geçerliydi. Silahlar arasında daha fazla fark yaratmanın yollarını ararken, oyuncuları, askerin önündeki her şeyi kaldırmadan korunaklara girip çıkmaya zorlayabileceğimizi gördük. 
 
Oyuncular oyun sırasında Mermi Penetrasyonunu nasıl deneyimleyecek?
 
Bir korunağın arkasındaysanız ve bir Makineli Tüfek kullanan bir düşman sizi fark ettiyse, kesinlikle baskıyı hissedeceksiniz. LMG’ler, MMG’ler vb. korunakları delip geçecek güce sahiptir (verdikleri hasar büyük ölçüde azalsa bile); dolayısıyla eğer keskin nişancı olarak oynuyorsanız bunlar sizi saklandığınız rahat yerden ayrılmak zorunda bırakabilir.

Görsel açıdan, korunağı delip geçen mermiler ateş edilen oyuncu için kısa ama yoğun, enkaz temalı bir efekt, ateş eden tarafta ise küçük bir mermi deliği olarak sade bir efekt şeklinde görünecek. Delici olmayan mermiler ise ateş eden taraf için sert materyallerde iz bırakacak veya yüzeyde çatlaklar ve kırıklar oluşturacak. Tabii Mermi Penetrasyonu üzerine çalışmalarımız halen devam ediyor. Şu anda piyasaya sürdüğümüz ürünlerde belirli bir yapısı olacak ancak bu efekti ileride daha da geliştirip güçlendirmek istiyoruz.  
 
Farklı silah ve mermi türleri farklı malzemeleri nasıl delecek?
 
Tabanca ve karabina gibi genel bel silahlarının mermileri kapıları ve kumaş, hafif bitki örtüsü ve cam gibi ince varlıkları delip geçebilecek. Bir sonraki kategoride ise biraz daha yüksek penetrasyon değerlerine sahip olan SMG’ler ve Pompalılar yer alıyor. Yarı Otomatikler, Saçmalı Tüfekler ve Taarruz Tüfekleri de, aralarında ufak sapmalar olmakla birlikte, ayrı bir kategori oluşturur. Keskin nişancı tüfeği, normal tüfeklerin daha gelişmiş bir versiyonudur ve ahşap yapılarda duvarları delip barikatlı korunaklara ulaşabilen tam otomatik Hafif Makineli Tüfeklerden bir alt basamakta yer alır.

Piyade silahlarının üzerinde taşıt mermileri, HMG’ler ve 20 mm’lik uçak mermileri bulunur. Bu yüksek penetrasyonlu silahların mermileri, tahribat güçleri azalsa da alçı ve tuğla duvarları delip geçebilir.
 
Mermi Penetrasyonunu kendi lehinize kullanmak için neler yapabilirsiniz?
 
Unutmayın: Kimsenin sonsuza dek güvende olamaz ve bir düşmanı görememeniz ona baskı uygulayamayacağınız anlamına gelmez. Yüksek kalibreli silahların avantajlarını, düşmanları baskı altına alıp rahat korunaklarından kaçmaya veya karşı saldırı veya kuşatma gibi reaksiyonlar göstermeye zorlamak için kullanın. Rakiplere sürpriz yapmak için, kapanan bir kapı veya ince bir çit gibi unsurlar kullanın.

Eğer ateş edilen tarafta iseniz güvende kalmanın en iyi yolu düşmanlarınızla aranıza birden fazla koruyucu katman olmasını sağlamaktır. Uyanık olun! Çevrenizi kolaçan edin, ayak seslerini dinleyin ve düşmanınızın neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışın. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EA.com Battlefield V Battlefield 5 Electronic Arts DICE
Hitman 2'nin 1v1 Online Rekabetçi Modu Tanıtıldı Birinci Şahıs Korku Gizlilik Oyunu Unholy PC için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.10.2018 00:19:54

0
blackouts modu bunu öpe öpe bitirir.

BSC Misafiri

14.10.2018 00:19:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk iki oyununda betasını uzun uzun denedim bf5 hayal kırıklığı cod bo 4 ise beni hayretler içersine düşüren bir güzellikte idi bu sefer uzak ara tercihim cod oldu
bf serisini 1942 serisinden beri oynarım cod un bo ları cok severim ama gercekten bo 4 bu sefer cok sasırttı bf 5 se pek tatmin etmedi en büyük korkum bf 1 gibi sıkması olucak cunku silahlar yine birbirinin aynısı

BSC Misafiri

14.10.2018 00:19:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: Shovel Knight cod a laf atıp bf oynayan bir türkler kaldı zaten onlarda buralarda takılıyor işte, bu sene bf ı br bile kurtaramaz bf kimsenin umurunda değil şu an herkes böyle bir oyun çıkacağını unuttu bile
Aslında BF hiçbir zaman COD'a göre daha popüler olmadı. BF fanlığının zirve yaptığı 2011 yılı, BF3-MW3 kavgasında bile COD satışlarda BF'yi katladı. Ama BF FPS oyunları arasında ayrı bir yere sahip. Ne COD, CS vs. gibi çok arcade ve hızlı, ne de Arma, Red Orchestra vs. gibi yavaş ve taktiksel. İkisinin arasında bir yerde ve bu tarzda sadece BF var. Bir de belki Planetside 2 isminde F2P bir oyun ama o zaten F2P'den kaybediyor. Bu nedenle BF serisinin alternatifi yok. Ha Polonyalı bir stüdyonun yaptığı World War 3 isimli oyun da düşük bütçeli olmasına rağmen iyi görünüyor, BF'ye rakip olabilir ileride, bunu da belirteyim. Sonuç olarak The Witcher 1 oynayış mekanikleri açısından zayıf bir oyundu, daha çok hikayesiyle ve atmosferiyle başarılı oldu, ama The Witcher 3 her açıdan iyi bir oyundu. CDPR yaptığına göre ben bu adamlardan da umutluyum, belki World War 5 BF'yi geçer.

emreozkan666

13.10.2018 14:48:33

+2
ps store da 269 iken alın. kur farkı gelecek.

Shovel Knight

13.10.2018 13:06:28

+1
cod a laf atıp bf oynayan bir türkler kaldı zaten onlarda buralarda takılıyor işte, bu sene bf ı br bile kurtaramaz bf kimsenin umurunda değil şu an herkes böyle bir oyun çıkacağını unuttu bile

BSC Misafiri

13.10.2018 08:45:30

0
Bu oyunu yerip gidip cod oynamak kadar kafasizlik olamaz.farkli tur oyunlar..ha bfV yine korur belli kaliteyi o ayri.

gamerasi

12.10.2018 23:51:46

0
BF'nin ölüsü Cod'un iyisinden de iyidir. En azından şimdilik. İleride durum ne olur bilemem.

Guest-CBF2C2786

12.10.2018 22:44:32

+1
bf serisindeki en leş hata spot sistemi ve minimapte ses yapanın belirmesi idi. bence bu iki hata oyunun bütün rekabetçiliğini öldürdü. bir diğer hatası da assault sınıfı silahlar berbat ötesi.hepsi boncuk atıyor. var mı 80 metreden bu silahlarla adam öldürebilen?

Manhunt Three

12.10.2018 22:31:55

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Hemen fanboy zaten. Ilk black ops gibi mw2 gibi cod 2 gibi bir oyun yapsinlar hicbir elestirim olmaz cunku ben bu oyunlarla buyudum zamaninda bf2 den fazla cod2 multi oynamisligim var united offensive oynamislgim var. Ama artik olmuyor arkadas ww2 de aldim sonradan verdigim paraya acidim. Boyle civik civik silahlarin bile ne oldugu belirsiz, rengarenk bir cod a para vermem ben bu saatten sonra. Bf5 te belki gercekci degil ww2 temasinada haykiri dusmus ama en azindan bildigim silahlar var oyunda m1 garand var mp40 var en onemlisi oyun caga ayak uyruruyor oyun mekanikleri iyilestirilmis animasyonlar ve fizikler 10 sene oncesi gibi degil vs. vs.
Ben her iki serinin de hemen hemen her oyununu oynamış biri olarak diyorum ki sen Bf hayranısın.CoD ile Bf özellikle de son yıllarda çok farklı yerlerdeler.CoD bambaşka Bf bambaşka. Sen CoD'a fizikler ve animasyonlar 10 sene öncesi gibi diyorsun ya Bf daha Bf5'te önemli animasyonlar ekledi.Fizikler ise sadece bir iki tık gelişiyor doğal olarak çünkü oyun motoru gelişiyor , teknoloji gelişiyor.BfH'ye kadar Bf'nin fiziklerini özellikle de araçların fiziklerini hatırlamak bile istemiyorum.Rezaletten öteydi.Ama Bf hayranları hep CoD hiç gelişmiyor Bf çok gelişiyor gibi görüyor.Oysa ki ikisi de gelişiyor.Sana şunu yapmanı rica ediyorum.Sırasıyla , Bf3 videosu izle sonra Bf4 sonra Bfh sonra Bf1 ve Bf5.Aradaki farkları gör.Sonra da yine sırasıyla CoD mw3 , CoD ghost , CoD Bo3 , CoD ww2 ve CoD bo4 izle.Hangisi gerçekten de daha çok gelişiyor göreceksin.Gerçi oynamak lazım ama hepsini oyna diyemem.

BSC Misafiri

12.10.2018 22:01:02

0
Hemen fanboy zaten. Ilk black ops gibi mw2 gibi cod 2 gibi bir oyun yapsinlar hicbir elestirim olmaz cunku ben bu oyunlarla buyudum zamaninda bf2 den fazla cod2 multi oynamisligim var united offensive oynamislgim var. Ama artik olmuyor arkadas ww2 de aldim sonradan verdigim paraya acidim. Boyle civik civik silahlarin bile ne oldugu belirsiz, rengarenk bir cod a para vermem ben bu saatten sonra. Bf5 te belki gercekci degil ww2 temasinada haykiri dusmus ama en azindan bildigim silahlar var oyunda m1 garand var mp40 var en onemlisi oyun caga ayak uyruruyor oyun mekanikleri iyilestirilmis animasyonlar ve fizikler 10 sene oncesi gibi degil vs. vs.

BSC Misafiri

12.10.2018 21:03:23

0
Bug olmasın bug. Alır almaz oynanır halde bir oyun görelim 1 ay beklemeyelim güncellemeleri oyunun adam olması için. öyle mermi pentereteletabisinden önemlidir bu..

Manhunt Three

12.10.2018 20:04:27

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Yaw dogru duzgun fizik motoru bile olmayan isin silahli cod4 grafik motorlu bops4 u halen daha bf ile kiyasliyorsunuz bf5 beta dan ciktiginda cok farkli olacak zaten adamlar feedback alip butun herseyi duzelttiler. Bf5 tek tercihim olacak bu sene.
Feedback alıp bütün her şeyi düzelttiler ? Hmm.Peki fabnboy.

BSC Misafiri

12.10.2018 20:00:11

+1
Yaw dogru duzgun fizik motoru bile olmayan isin silahli cod4 grafik motorlu bops4 u halen daha bf ile kiyasliyorsunuz bf5 beta dan ciktiginda cok farkli olacak zaten adamlar feedback alip butun herseyi duzelttiler. Bf5 tek tercihim olacak bu sene.

rambocuk

12.10.2018 18:26:42

+1
iki oyununda betasını uzun uzun denedim bf5 hayal kırıklığı cod bo 4 ise beni hayretler içersine düşüren bir güzellikte idi bu sefer uzak ara tercihim cod oldu

HayvanGenli

12.10.2018 18:19:46

0
Reckon headshot atınca 80 vuruyordu onu düzelttiniz mi leyn ?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield V
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız