Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Balık Tutup Pişirebileceğimiz Catch & Cook: Fishing Adventure Yakında Geliyor: Tüm Detaylar

 
Campfire Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan balıkçılık, simülasyon, macera oyunu Catch & Cook: Fishing Adventure, 6 Temmuz tarihinde geliyor. Renkli grafiklere sahip oyun içerisinde istediğimiz şekilde denizlere ve okyanuslara doğru ilerleyebilecek okyanusları aşabilecek ve etrafı keşfedebileceğiz. Bir yandan balık tutarken diğer yandan ise manzaraların tadını çıkarabileceğimiz yapım içerisinde genel anlamda hem oyunculara huzur verici hem de ilgi çekici bir içerik aktarılacak ve bu kapsamda ise çizgi tarzı bir sanat içeriği bizleri bekleyecek.

Oyun temelde bizlere balıkçılık deneyimini aktarmayı hedefliyor. Bunu ise etrafı keşfederek ve atladığımız tekne ile beraber farklı bölgelere doğru geçiş yaparak gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda farklı farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve etraftaki manzaralara bir bakış atabiliyoruz. Bunun yanı sıra teknemizi değiştirebiliyor, farklı teknelerle beraber ilerleyebiliyor, bu teknelerin rengi ile oynayabiliyor ve mevcut restoranınızı daha da işlek hale getirebiliyoruz. Oyunda temel olarak yine yukarıda bahsettiğim gibi bir yandan balık tutarken diğer yandan ise bir restoran sahibi olarak yer alıyor ve restoran sahibi olarak da elbette müşterilerin memnun etmek için balıklar tutmak gerekiyor. Balık restoranı sahibi olarak bulunduğumuz oyunda elbette sürekli olarak bunları tutmak için farklı sulara doğru ilerliyor ve buradaki farklı balıklarla beraber geri dönüş yapabiliyoruz.
 
Balık tutmadan pişirmeye kadar her bir detayla ilgileniyoruz 
 
 

Oyun içerisinde tuttuğumuz balıklarla beraber restoranı geri dönebilir ve burada pişirme işlemlerini yapabiliriz. Yani oyun içerisinde balık tutmasından pişirmeye kadar her bir kısımda biz ilgileniyor ve bu farklı mekaniklerle beraber oyunda yerimizi alıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı siparişler alabiliyor ve biz de bu kapsamda bu siparişleri hazırlamaya çalışıyoruz. Her siparişte kendi becerilerimizi arttırmaya çalışıyor ve bu becerileri arttırdıkça da yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Usta bir şef olarak yer aldığımız oyun içerisinde bir yandan farklı türdeki balıkları tutarken diğer yandan ise müşterilerin siparişlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Elbette oyun içerisinde farklı müşteri tiplemeleri geliyor ve her birinin kendine ait istekleri ve siparişleri bulunuyor. Biz de bu istekleri ve siparişleri yerine getirmek için tek teknemize atlıyor ve istedikleri balık türünü tutup restorana getiriyor ve bu kapsamda  ise pişirip tekrardan müşterilere memnun etmeye çalışıyoruz.
 
Farklı yemek tarifleri bulunuyor 
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı balık türleri ve farklı yemek tarifleri bulunuyor. Elbette bu tariflerle beraber yeni tariflerin kilidini açabiliyor ve çok çeşitli balıklarla beraber yeni yemek tariflerine yelken açabiliyoruz. Çeşitli oyun mekanikleriyle beraber karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde farklı pişirme teknikleri, farklı balık türleri ve yemek tarifleri bulunuyor. Bu türlerle beraber de hem usta şef olmaya çalışıyor hem de bir yandan balıkçılık deneyimine atılmaya başlıyoruz. Farklı farklı oyun için mekaniklerini yer aldığı yapımda sadece bir restoran sahibi olarak değil aynı zamanda bir balıkçı olarak ve usta şef olarak da bulunuyoruz. Yani oyunda birden fazla alanda ustalaşmamız gerekiyor diyebilirim. Elbette bu tarz oyunlarda her bir işi kendimizin yapması belki biraz meşakkatli ve zor olabilir ancak bu tarz oyunlarda tabii ki her bir detaya kendimizin dokunması oldukça önemli. Çünkü oyun içerisinde her bir detayı bizim dokunmamız veya oyun içerisinde bizim hakimiyet sağlamamız gerçekçilik hissiyatına verebilir.

Catch & Cook: Fishing Adventure karşımıza ilgi çekici grafik stili ile ve sanat tarzı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda ekran görüntülerinden ve videolarından görebileceğiniz üzere çizgi tarzı bir sanat stili benimsemiş durumda ve renkli bir atmosfer bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde atıldığımız bu balıkçılık macerasında sularda ilerlerken suların ne kadar temiz olduğunu ve diplerinin göründüğünü görebiliyor ve oyundaki farklı manzaralara ve atmosferlere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyundaki atmosferler gerçekten de ilgi çekici görünüyor ve buraları da izlemek bir hayli eğlenceli olsa gerek.
 
Oyunda birçok içerik bizleri bekliyor 
 
 

Mutfak becerilerimizi geliştirebileceğimiz ve etrafı keşfedebileceğimiz oyunda her türden oyuncunun ilgilenebileceği içerikler yer alıyor ve burada restoran işletmeciliğinden sipariş tamamlamaya yemek pişirmeden balık tutmaya etrafı keşfetmeden yeni yemek tariflerini açmaya kadar farklı mekanikler ve içerikler bizleri bekliyor. Bu içeriklerle ve mekaniklerle beraber oyunda elbette çeşitlilik artış gösteriyor ve bu da oyuncuları memnun eden unsurlardan birkaç tanesi.

Oyun içerisinde farklı alanlara ilerleyebiliyor, bu farklı alanları kendi atmosferleri ve teması ile beraber keşfedebiliyor ve bunun yanı sıra buralardaki manzaraların tadını çıkarabiliyoruz. Oyunda her bölgenin kendine ait farklı balık türleri ve yaşam alanı bulunuyor. Bu yaşam alanları ile beraber farklı balık türlerini yakalayabiliyor ve teknemizde bulunan ağı aşağıya atabiliyoruz ve farklı balıkları burada yakalayabiliyoruz. Oyun içerisinde otgamızı atıyor ve bir köpek balığına bile takabiliyoruz ve bu köpek balığının bizim teknemize hareket ettirdiğini görebiliyor ve bu sayede oyunda farklı mekanikleri ve eğlenceli içeriklerin olduğunu görebiliyoruz.
 
Keşif unsurlarıyla beraber batık gemilere yolculuk yapabiliyoruz 
 
 
 
Oyunda bir yandan balık tutarken diğer yandan ise keşif unsurları da ön plana çıkıyor. Geliştirici ekip oyun içerisinde karşımıza çıkacak olan farklı gemi batıklarının, hazinelerin, sandıkların ve daha fazlasının olacağını belirtiyor. Elbette bu tarz unsurlar keşif unsurlarını ve içeriğini arttırıyor ve gerçekten de keşfederken bunları bulduktan sonra daha fazla keşif yapmak isteyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde etrafı keşfetmek ve bu ilgi çekici içerikleri bulmak oyuncular için eğlenceli bir mekanik.
 
Farklı balık avlama teknikleri yer alıyor 
 
 

Siz de biliyorsunuz ki balık tutarken bir müddet beklemeye koyuluyor ve biraz da sabretmek gerekiyor. Bunun dışında balıkları tuttuktan sonra istediğimiz şekilde pişirebiliyor ve farklı balıkçılık deneyimlerine atılabiliyoruz. Oyun içerisinde olta balıkçılığından yengeç balıkçılığına attığımız ağ balıkçılığından zıpkınla beraber balık avına kadar çok çeşitli balık avlama mekanikleri bulunuyor. Yani oyun içerisinde tek bir balık avlama tekniği bulunmuyor, farklı tekniklerle beraber balıklar avlayabiliyoruz. Balıkların boyutuna ve türüne göre de bu mekanikleri kullanabiliyoruz.

Catch & Cook: Fishing Adventure içerisinde balık yakalarken her balığın kendine özgü zorluk deneyimi bulunuyor. Yani bir balığı yakalamak isterken onun hareketlerine dikkate almamız ve ona göre hamle yapmamız gerekiyor. Bir başka balık ise farklı şekillerde yaklaşım gösterebiliyor ve farklı farklı davranışlar sergileyebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir balık türünün kendine özgü hareket yapısı ve dinamikleri bulunuyor.
 
 

Rahatlatıcı bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefleyen Catch & Cook: Fishing Adventure, 6 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptı gün bundan haberdar olabilirsiniz. Diğer taraftan oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz oynayabiliyor ve hatta bu demo sürüm sayesinde de oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atıp bir şans verebilirsiniz.
 
Oynanış videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Catch & Cook: Fishing Adventure
Xbox Game Pass için Kötü Haber! Beklenen Zam Geliyor! Efsane Mario Karakteri Geri Dönüyor: Super Mario Bros. Wonder Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız