Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Alpha Protocol İptal Edilmeliydi"


 
ap1
   
    Obsidian RPG'si Alpha Protocol çıktı, ve inceleme notlarının pek iç açıcı olduğunu söyleyemeyeceğim. Oyunun kötü puanlar almasından sonra neden böyle olduğuyla ilgili herkes birbirine sorular soruyor.
 
    Ancak duruma çok ilginç bir yanıt Joystick sitesinin yaptığı incelemesinden geldi. Sitenin yayınladığı incelemenin yorumlar bölümünde "oyun yapımında bulunduğunu" öne süren birinin söyledikleri şok etkisi yarattı.
 
    Oyunun iptal olması gerektiğini söyleyen şahıs, oyunun baş yapımcısına da atıp tuttuğu görülüyor, İşte bahsi geçen şahsın yaptığı yorumun İngilizce çevirisi şöyle; 
 
“Bu oyun için çok fazla uğraşıldı. Ancak sorun, yönlendirilmeyen çalışmalardan ibaret olmasıydı ya da direk aptalca çalışmalardan oluşmasıydı diyebilirim. Oyunun baş yönetmeni, Chris Parker (Ayrıca şirketin sahiplerinden biri) kendini dünyanın en iyi tasarımcısı sanıyordu, bütün o aptal işe yaramaz sistemleri o yarattı ve gerçek tasarımcı veya geliştiricileri dinleme gereği bile duymadı. Sizi dinlemek istemeyen bir şirket sahibi ile de tartışmanıza olanak yok. Kısacası oyunu tek başına ele aldı ve emri altında çalışan herkesi bir diktatör gibi kontrol ederek istediklerinin olmasını sağladı. Diğer yapımcılar bunun farkına vardılar ancak karşı çıkmadan vazgeçtiler. Parker da, tüm tasarımcı ve programcıları dilediği gibi manipule etti. "
 
“Sega'nın da bu düşük puanlarda payı var, çünkü tasarım gereksinimlerini sürekli değiştirdiler, bu da tasarımcı ve yapımcılara oyun ile ilgili yeni özellikler yaratmak veya sorunları düzeltmek için zaman bırakmadı. Ancak sorunun genel olarak Obsidian'ın olduğunu söylemem gerekiyor, bu oyun, dürüst olmak gerekirse 2 sene önce iptal edilmeliydi. Böyle yapmak yerine oyuna yeni özellikler katmaya odaklanırken, yapılmış özelliklerdeki sorunları düzeltmeye yeltenmediler. Oyunda tonlarca sorun ve kaplama sorunları var, bunlar çok bellirgin."

“Oyun tam anlamıyla üretim hatası oldu, şirketin neden bu kadar yapımcı kaybettiği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Yine de Obsidian'ın New Vegas'da buna dahil olmak üzere diğer oyunları için mutluyum, çünkü epey iyi gidiyorlar. Henüz duyurulmayan büyük projeleri de harika gidiyor ve Alpha Protocol'den kat ve kat daha iyi görünüyor, Alpha Protocol ile beklediklerini bulamayanlar bu oyunda bulabileceklerdir. "
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak rpg action pc ps3 xbox 360 obsidian
Genç Kurt Adamlar Xbox 360'tan Nefret Eder Heavy Rain'in Çocuklarını "İğrenç" Bulan Adam
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

31.7.2010 13:30:29

0
Oyunun oynanabilirliği çok aptalca bunu kabul ediyorum. Ancak RPG severler için iyi bir oyun olmuş. Konuşmalar hikaye güzel olmuş. çok farklı sonları olduğunu tahmin ediyorum. Hatalar kötü hedef alma kötü oynanabirlik kötü. Ancak ve ancak RPG seven oyuncuların sıkılmadan oynayabileceği bir oyun. Eğer call of duty veya konuşmayı boşver önüne geleni vur ! mantığında oyun oynuyor iseniz sadece zaman kaybı yapıyorsunuz...

cryptdlg

30.5.2010 09:17:15

0
Adamın suratını değiştirebiliyorsunuz. Oyunu bazı yerlerinde sinmiş bir şekilde check point noktasına gelip ara video yada telsiz konusmasından sonra, bir bakıyorum kamera tam ter yone donuveriyor. Misal Load yaptınız direk dusmanın yanında basliyorsunuz catışma filan alarm. Silahla ates etme olayı çok kotu. Eğer adam öldürmem gerekirse mesafesi çok çok uzak değilse yanına kadar gidip CQC (mgs4) yapmak zorunda kalıyorum. Uzun lafın kısası oynamayan birsey kaybetmez. Aksine huzur dolu olur bence.

SOLID SNAKE

29.5.2010 16:48:36

0
ya zaten oyunda yönettiğimiz adamın tasarımı suratı internetten hazır indirilmiş bir basit insan modeli yani biyoloji derslerinde 3d li bi ders olsa insan diye onu gösterirler eminim :D haksızmıyım arkadaşlar

BSC Misafiri

29.5.2010 16:47:02

0
2010 Yılındayız sanırım. 2003 2004 'te olsak güzel olurdu bu oyun için ama şuanki zamanda böyle bir oyun sadece vakit kaybı. Peş para etmez grafik motoru adam sanki odundan yontmuşsun hiç bir estetik yok. Boşu boşuna almayın derim. 10gb bir oyun acaba 10gb edecek nesi var grafik yok ses yok hiç birşey yok maalesef.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Alpha Protocol
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız