Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Alien ve Prometheus Arasındaki İlişki

Prometheus bu yaz aylarında vizyona girecek.
  
     Alien ve Blade Runner gibi kült fimlerin yönetmeni Ridley Scott bu sene karşımıza yeni bir bilim kurguyla çıkmaya hazırlanıyor. Aslında o kadar da yeni değil çünkü Prometheus ismindeki yapım Alien ile benzer bir evrende geçiyor.
 
     Prometheus'un daha önceleri Alien serisinin öncesini anlatacağı biliniyordu fakat sonradan gelen açıklamalarla daha farklı bir film olacağı ve Alien'ın öncesini anlatmak yerine kendi hikayesine sahip olacağı açıklandı. Ayrıca filmde Xenomorph'lar yani Alien filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz uzaylı yaratıklar olmayacak (Tasvir edersek ağızlarından bir ağız daha çıkan, kuyruklu ve asit tükürüklü şık yaratıklar).
 
     Aşağıdaki yazı Alien ve Prometheus filmlerinden fazla önemli olmayan bilgiler (Spoiler) içermektedir:
 
     Yine de iki filmin birbirleriyle ne kadar bağlantılı olacağı henüz kesin bir şekilde bilinmiyordu. Yönetmen Ridley Scott'ın yaptığı açıklamaya göre bağlantı şu şekilde olacak: "İlk Alien ve Blade Runner filmlerini çektiğimiz dönemde ben yakın gelecekte dünyanın şirketler tarafından domine edileceğini düşünüyordum. Bu yüzden Blade Runner'da Tyrell Corporation ve Alien'da Weyland-Yutani şirketleri var. Nostromo uzay gemisini onlar yollamıştı. Prometheus ise Peter Weyland isminde bir girişimciye ait ve onu da Guy Pearce oynuyor. Yani iki filmin arasındaki bağ sadece bundan ibaret. Prometheus yeni bir film ve tamamen yeni fikirlerle ve yaratıklarla dolu."
 
     Guy Pearce'in rolü bir dakikayı geçmeyecekmiş. Bu yıl vizyona girecek filmin fragmanını izlemediyseniz aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Aliens vs Predator FPS Sega Rebellion PC PS3 xbox 360
Mass Effect 3'ün Live Action Videosu Yayınlandı Japonyada PS Vita'nın 3G Modeli Revaçta
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

söny

28.2.2012 15:45:41

0
Filmi ekti yarattı kült'leşti filmden oyuna bakalım + puanmı kazanıcak - puanmı oyunlardan cevrilen filmlere alıştık ama filmden oyuna ne kadar başarılı olur bilemem

Holy-Ghost

27.2.2012 16:44:43

0
ailen gibi güzel bir seri daha çıkartır umarım

BSC Misafiri

27.2.2012 16:41:07

-1
keşke ridley scot bf3'ün filminide çekse.

Necromonas

27.2.2012 16:32:03

+1
Bence başta filmi ''alien prequel'' olarak tanıtmaları hafiften spoiler olduğu için şimdi ''prometheus'un alien'la alakası yok, valla bak'' diye dikkat dağıtmaya çalışıyorlar. İki film arasında ki bağın sadece wayland isminden ibaret olacağını pek sanmıyorum.

Wayward Son

27.2.2012 12:35:54

0
Bence Ridley Scott'ın yepyeni bir seri ile ortaya çıkma zamanı gelmişti. Alien'ın öncesini konu almasını başka bir filmde görmek isterim. Çünkü Prometheus hem fragmanıyla hem de konusuyla beni oldukça heyecanlandırdı. Dark Knight Rises, 24, Hobbit ve Prometheus bu sene beklediğim filmler. 2011 çok sığ geçti, 2012 sinema açısından oldukça doyurucu olacak. Dip Not : Fragmandan sonra '' lan keşke Mass Effect filmini Ridley çeksin'' diye bir tepkim olmuştu:))
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Aliens vs. Predator
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız