Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft Satın Alınma Tekliflerini Değerlendirdiğini Açıkladı

 
 
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberle Ubisoft’un Tencent tarafından satın alınabilme ihtimalinden bahsettik. Şimdi ise şirket, resmi olarak bu hamleyi doğruladı ve mevcut seçenekleri değerlendireceklerini belirtti.
 
Ubisoft hisseleri son dönemlerde büyük düşüş yaşadı
 
 
 
Ubisoft, kurucu Guillemot ailesinin şirketi Tencent'e devretmeyi düşündüğüne dair haberleri doğruladı. Yaklaşık %10'una sahip olan Çinli holding, Ubisoft’un kötü gidişatından bir hayli etkilendi ve bu duruma bir dur demek için satın alım değerlendirmesi yapacaklarını bildirdi. Bildiğiniz üzere Ubisoft son dönemlerde çıkardığı oyunlar nedeniyle bir hayli eleştirildi ve bu durum hisse değerlerinin düşmesine sebep oldu.
 
Ubisoft’un hisse değerlerinin düşmesi, Tencent’in sahip olduğu %10'luk değerin de düşmesi anlamına geliyor. Oyun geliştiricisi şu anda tüm bu teklifleri ve stratejik seçenekleri değerlendireceklerini ve gözden geçireceklerini aktardı.
 
Geçtiğimiz ay Ubisoft'un hisse senedi fiyatı yaklaşık 11 yılın en düşük noktasına geriledi. En son yaşanan düşüşler, Ubisoft'un Assassin's Creed Shadows'u ertelediğini duyurması ve Star Wars Outlaws'ın hayal kırıklığı yaratan çıkış performansının ardından geldi.
 
Geldiğimiz noktada Ubisoft özelinde yer alan azınlık yatırımcılar, şirketin özel bir yapıya geçmesi ya da stratejik olarak bir yatırımcıya satılması çağrısında bulundu. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Until Dawn Remake Çıkışıyla 3 Bine Yakın Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı Beklenen Oldu: Red Dead Redemption PC'ye Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

8.10.2024 20:10:57

+1
Umarım bir zahmet tepeden tırnağa bütün yöneticleri değiştirmedikleri sürece bir anlamı olmaz gerçi komple köklü değişim gerek Ubisofta bizim oyunumuz AAAA die saçmalayanlar var. Akp gibiler aynen bunların yaptığı işlerden ne olucak!

BSC Misafiri

8.10.2024 19:55:21

0
bu kadar olağanüstü IP lere, insan gücüne sahip olda bu noktaya gel. inanılmaz bir başarısızlık öyküsü

Settlers

8.10.2024 17:57:01

0
Geldiğimiz noktada, Tencent gibi yatırımcı bir firma değilde; cidden oyun endüstrisinde olan bir firmanın alması iyi olacaktır. Geldiğimiz noktada, dilerim Ubisoft ve biz oyuncular için güzel şeyler olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız