Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft, Kullanıcı Verilerini Meta İle Paylaştığı İddiasıyla Dava Edilidi

 
 
Son dönemlerde oyun sektöründe bir hayli ön plana çıkan ancak kötü bir gidişat içerisinde bulunan Ubisoft, yepyeni bir haberle sarsıldı. Şimdi ise yeni bir dava süreci ile karşı karşıya kalan şirket, kullanıcı verilerini yaymakla suçlanıyor.
 
Ubisoft'un kullanıcılara karşı şeffaf olmadığı vurgulanıyor
 
 
 
Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir habere göre Ubisoft şirketine karşı toplu bir dava açılıyor. Toplu davanın sebebi ise Ubisoft mağazasında ve Ubisoft+ hizmeti içerisinde yer alan kullanıcı verilerinin Meta şirketi ile paylaşılması.
 
Şikayete göre, Ubisoft web sitesini kullanarak Ubisoft Store'dan oyun satın alan veya Ubisoft+'a abone olan kullanıcıların kişisel bilgileri, Pixel kullanıcı takip yazılımı aracılığıyla Meta'ya gönderiliyor. Şikayet içerisinde ayrıca takip yazılımı uygulamasının gizliliği koruma yasasını ihlal ettiği çünkü bir kullanıcının yaptığı her hareketin kaydedildiği aktarılıyor.
 
Ubisoft'a karşı açılan şikayet metninde, Ubisoft'un kullanıcılara karşı şeffaf olmadığı bildiriliyor. İçerisinde bulunduğumuz süreçte bu tarz kişisel verilerin paylaşımı oldukça yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hemen hemen her büyük şirket bu tarz dava süreçleri içerisinde yer alıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
God of War Ragnarok PS5 Pro İçin Geliştiriliyor LittleBigPlanet 3 PlayStation Store'dan Kaldırılıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız