Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games Bu Hafta İki Farklı Oyunu Ücretsiz Veriyor

 
 
Her hafta ücretsiz oyun ve oyunları sunan Epic Games yeni oyunlar dağıtmaya devam ediyor. Epic bu hafta oyunculara bulmaca macera keşif oyunu TOEM'i ve nişancı aksiyon oyunu The Last Stand: Aftermath'i tamamen bedava sunuyor. Oyunları 26 Eylül Perşembe günü Türkiye saati ile 18:00'e kadar kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
Önümüzdeki hafta bulmaca macera platform oyunu The Spirit and the Mouse bedava dağıtılacak.
 
TOEM
 
 
 
Elle çizilmiş bu macera oyununda hoş bir keşif gezisine çıkabiliyor ve fotoğraf gözünü kullanarak büyülü TOEM'in gizemlerini açığa çıkarabiliyorsun. Tuhaf karakterlerle sohbet edebiliyor, güzel fotoğraflar çekerek onların sorunlarını çözebiliyor ve rahatlatıcı bir ortamda macerana devam edebiliyorsun. 
 
 
The Last Stand: Aftermath 
 
 
 
Deneyimli geliştirici ve The Last Stand serisinin yaratıcıları Con Artist Games'in son oyunu olan The Last Stand: Aftermath, yepyeni bir seçkin, tek oyunculu, seriden bağımsız bir aksiyon-macera rogue-lite türünde bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Öne çıkıp uygarlığın kalıntılarını araştıracak, yeni konumlara seyahat etmek için yakıt bulacak ve silahlar vb. şeyler yapmak için malzeme toplayacak bir karakter seçmek durumundasın. 
 
 
The Last Stand: Aftermath neler sunuyor?
 
Kıyamet sonrası bir dünyayı bizlere sunan ve akabinde hayatta kalma unsurlarıyla bezeli bu oyun içerisinde üstten görünüm bir kamera bakış açısıyla ilerlemeye çalışıyor ve karakterimizi hayata tutmak için elimizden geleni yapmak zorunda kalıyoruz. Bugün tamamen yepyeni ve tek oyunculu bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda hem aksiyon-macera hem de sürekli olarak denemeler yapabileceğimiz roguelite bir türü bizlere sunuyor.
 
Öne çıkıp uygarlığımızın kalıntılarını araştırmaya koyuluyor, yeni konumlara doğru seyahat edebiliyor ve farklı bölgelere ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor; toplayabileceğiniz kadar kaynağı toplamak ve gidişatınıza yön vermek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyunda bir karakter seçebiliyor ve karakterinizi istediğiniz gibi özelleştirebiliyor, onu güçlendirebiliyor ve istatistiklerinizi yükseltebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde yeni konumlara doğru ilerlerken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor, çünkü bu tarz oyunlarda her köşede bilinmeyen birçok tehlikenin olduğunu görebiliyoruz. Bina içerisine girerken de sağınıza solunuza iyi bir şekilde bakmanız gerekiyor; ancak bu şekilde oyunda hayatta kalma şansınızı artırabilir ve hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
 
Oyunda elbette kendinize özgü çeşitli geliştirmeler yapabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve daha sonrasında toplayacağınız kaynakları sırt çantanıza atabiliyorsunuz. Envanter yönetim sistemi ile beraber ön plana hatırlatabileceğiniz yapımda etrafınızda sürekli olarak keşifler yapabiliyor, kaynaklar toplarken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve aynı zamanda aracınıza yakıt bulmaya hazırlanırken diğer taraftan silahlar ve daha fazla kaynağı üretmek için çeşitli kaynaklar bulmanız lazım. Bu kaynaklar zanaatkarlık mekaniği sayesinde birleştirilebiliyor ve istediğiniz şekilde sizlere yardımcı olacak unsurlar olarak geri dönüş yapıyor. Kullanabileceğiniz hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile zombilere karşı gelebiliyor, bu sayede oyun içerisinde hangi tarz bir aksiyon benimsemek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve bu sayede gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
Kendi bölgenizi kurabileceğiniz ve ölümsüz ordulara karşı büyük bir mücadele edebileceğiniz yapımda öne çıkıp uygarlığınıza en iyi şekilde geliştirebiliyor ve akabinde dikkat çekici ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda terk edilmiş ormanlardan yıkık harabelere ve daha farklı bölgelere kadar geçiş yapabiliyor ve bu bölgelerde neler olup bittiğini bulmaya çalışıyorsunuz. Zombiler bazen tek tek, bazen ise grupları halinde ilerlemek durumunda kalıyor ve siz de süper güçlere sahip olmadığınız için elinizdeki güçlerle onları ortadan kaldırmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla burada geri aldığımız süre boyunca arka planına bakacak olursak, aslında bu virüsü taşıdığımızı ancak ölümümüzle beraber bu virüsün ortaya çıkacağını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla The Walking Dead serisinin hikayesiyle benzerlik gösterdiğini söyleyebiliyoruz. Öncelikle oyuna geçiş yapmadan önce bir karakter belirleyebiliyor; bu karakterle hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfedebiliyor, yeni konumlara seyahat edebiliyor ve bunlar için elbette yakıt bulmanız gerekiyor. Elde ettiğiniz kaynakları envanter sistemi ile harmanlayabilirken, aynı zamanda zanaatkarlık mekaniği ile birleştiriyor ve böylece yeni silahlar, zırhlar, tuzaklar ve çok daha fazlasını üretebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda üretim sistemleri oldukça önem arz ediyor. Ek olarak kendinizi dışarıya karşı koruyabilecek bir sistem inşa edebiliyor ve böylece hem ortakları hem de diğer dolaşan zombilere karşı kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok etrafa dikkat ederseniz, o kadar çok hayatta kalma şansınız artabiliyor. Vücudunuzda dolaşan virüs yüzünden eninde sonunda ortadan kaybolma bilinciyle beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Tam ölecekken ve zombi dönüşecekken hayatta kalan başka bir karakter seçecek; bir önceki karakterle aldığınız avantajları ve yükseltmeleri diğer bir karaktere aktarabiliyor ve böylece oyunda aslında bir döngü olarak devam ediyor. Bu sayede farklı şeyler deneyebiliyor, her bir karakterle ilerleyebiliyor ve bu karakterleri sürekli olarak tüketebiliyorsunuz. Ancak burada yapacağınız her hamlenin diğer bir karakterin geleceğini ve kaderini etkilediğini de unutmamanız gerekiyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca oldukça dikkatli adımlar atmanız, belki de malzemeler toplayabileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalmanızı sağlayabiliyor. Elde ettiğiniz avantajlar, bonuslar, yükseltmeler ve çok daha fazlası sizi düşmanlara karşı daha güçlü ve dik tutabiliyor.

Deneyimli bir geliştirici tarafından bizlere sunulan hayatta kalma oyunu içerisinde dışarısının oldukça tehlikeli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Kıyamet sonrası çorak topraklara geçiş yapabileceğiniz yapımda gizlice etrafı keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Oyunda ne kadar çok kaynak toplarsanız, hayatta kalma şansınız artış gösterebiliyor. Daha çok gizlilik odaklı bir sistemin olduğunu bahsedebiliyor ve yer yer de aksiyona geçiş yapabildiğinizi aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde gerektiğinde dövüşebiliyor ve daha çok gizlilik odaklı sistemlerle ilerleyebiliyor, zombileri atlatabiliyorsunuz. Veya zombileri es geçebileceğiniz bir ortam ve sistem bulunuyorsa elbette bunları değerlendirmenizde fayda var, çünkü oyunda ne kadar çok aksiyona girerseniz, o kadar çok yaralanma ve enfekte olma şansınız artış gösteriyor. Durum böyle olunca kendinizi sakınabiliyor ve savunma durumuna geçebiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde ölümcül güçleri ve aşırı enfekte zombi türleri bulunuyor; bu tarz detaylarla ve türlerle kendimizi onlardan sakınmak gerekiyor. Oyunda bir anda kendimizi zombilerle çevrili bir şekilde bulabiliyor ve her bir zombi türünün farklı şekillerde saldırdığını, farklı şekillerde bizlere zorluk çıkardığını söyleyebiliyoruz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde malzemeleri için etrafı kolaçan edebiliyor ve bulduğumuz her bir malzemeyi, silahı ve aracı en iyi şekilde kullanabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca kendimizi daha güçlü kılmak adına güçlü mutasyonlar ortaya çıkarabiliyor ve bunları kullanarak hortlaklara karşı büyük riskler almak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde hortlakları yani diğer adıyla zombileri ortadan kaldırmak için ilerleme çalışabiliyor ve elimizden geleni yapmak zorunda kalıyoruz. Oyunda hayatta kalanlardan biri ölürse, ilerlemeye göre kilidi açılmış bir başka hayatta kalanı elimize alabiliyor ve onun kontrolünü ele geçirebiliyoruz. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi böyle bir döngünün olduğunu söyleyebiliyoruz. Veya yeni şeyleri kullanarak başka bir karakterle yeniden başlamak durumunda kalıyorsunuz. Gergin ve karamsar bir ortamda bulunduğunuz ve kendinizi daha çok karanlık atmosferlerde hissettiğiniz yapımda buralara aydınlatmak ve hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde insanın içine çeken bir zombi deneyimi bizlere sunuluyor ve bu zombi deneyimiyle beraber ön plana çıkmak durumunda kalıyoruz.

Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve etrafı en iyi şekilde araştırarak ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Durum böyle olunca etrafı iyi bir şekilde kolaçan edebiliyor ve kendimizi sağlama alarak başka bölgelere geçiş yapabiliyoruz. Bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmek ise tamamen bizim önerilerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak Bu kıyamet sonrası hayatta kalma temalı oyun, üstten görünümlü bir kamera bakış açısıyla oyunculara, kaynak toplama, keşif ve strateji unsurlarıyla dolu bir roguelite deneyimi sunuyor. Tek oyunculu yapıya sahip olan oyunda, sürekli olarak yeni denemeler yaparak hayatta kalmaya çalışacak ve dünyanın kalıntılarını araştırarak farklı bölgelere seyahat edeceksiniz.

Oyunun temel amacı, karakterinizi hayatta tutmak için elinizden geleni yapmak. Her köşede bilinmeyen tehlikeler olduğu için dikkatli olmanız gerekiyor. Keşif yaparken topladığınız kaynaklar ve zanâatkarlık mekaniği ile ürettiğiniz silahlar sayesinde, hem yakın dövüş hem de menzilli silahlarla zombilere ve diğer tehditlere karşı koyabileceksiniz.

Keşif bu oyunda önemli bir rol oynuyor. Yeni konumlara ilerlemek ve kaynaklar toplamak, hem hayatta kalmanızı sağlıyor hem de karakterinizi geliştirmek için gerekli olan unsurları elde etmenize yardımcı oluyor. Envantaj yönetimi ve kaynakları sırt çantanıza atma mekaniği, sizi daima dikkatli olmaya zorlayacak, çünkü sınırlı kapasiteyle en önemli kaynakları toplamanız gerekecek.
 
 

Yeni becerilerin kilidini açarak, karakterinizi güçlendirebilir ve kişisel bir yol çizebilirsiniz. Oyunda ayrıca silahları ve araçları geliştirmek için zanaat yapma imkanı bulunuyor. Yakıt bulmak, silah üretmek ve ekipmanları geliştirmek için çeşitli kaynakları toplamanız gerekecek. Her adımınızı stratejik olarak planlayarak, hem hayatta kalma şansınızı artırabilir hem de dünyayı keşfetmeye devam edebilirsiniz.

Aksiyon ve keşif odaklı yapısıyla, bu oyun hem tehlikelerle dolu bir macera sunuyor hem de sizi sürekli olarak kaynak toplama ve strateji kurma üzerine düşündürüyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette oyunu göz atmanızad ve bir şans vermenizde fayda var. Eğer zombi deneyimine geçiş yapmak istiyorsanız muhakkak bu oyunu denemeniz gerekiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Netflix Oyun Kütüphanesi Genişliyor: İşte Gelecek Yeni Oyunlar 9 Yıl Sonra GTA 5 İçin BattlEye Hile Güncellemesi Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız