Huxley: The Dystopia ilk duyurulduğunda yıl 2005' di ve yapımcılar NHN USA ile Webzen Games, o zamana göre etkileyici, ama şu an düşündüğünüzde sıradan gelen yeniliklerden bahsediyorlardı. Bir MMOFPS (birinci kişi görüş açısından oynanan devasa online oyun) olan Huxley, Unreal 3 grafik motoru ile PC ve Xbox 360 için geliştirilip 'cross platform', yani PC ve Xbox 360 kullanıcılarının aynı online ağı kullanabilecekleri bir sistem üzerinde tasarlanıyordu. 2005' in üzerinden çok sular aktı ve şu andaki durum Huxley için pek iç açıcı gözükmüyor. Bakalım, yapımcıların da söylediklerini değerlendirerek elimizde neler var inceleyelim:
Beta testleri süresince ve yapımcılar arasında yaşanan yoğun tartışmaların sonucunda oyunun çehresi bir hayli değişmiş durumda. Öncelikle yapımın Xbox 360 versiyonu rafa kalkmış durumda. PC üzerinde odaklanmayı tercih eden Webzen Games çalışanları, anlaşılan MMO kavramının konsollarda tam olarak yaşanamayacağını geç de olsa anlamış anlaşılan. Diğer bir değişim ise oyunun içeriği ile alakalı. İlk zamanlarda yüzlerce oyuncunun aynı anda devasa kapışmalara katılabileceğini söyleyen yapımcılar (hatta oyundaki şehirlerin 5000' den fazla kişiyi kaldırabileceğini söylüyorlardı), artık bu sayıyı 64' e (32 vs 32) düşürmüş durumdalar.
Hikaye, Brave New World' un yazarı Aldous Huxley ile ne kadar alakalıdır bilinmez ama, ütopya bir gelecekte geçtiği kesin. Nükleer savaşların sonucunda hayatta kalmış son insanların, mutasyon geçirerek iki ayrı türe dönüştüğü (Sapiens ve Alternative), ve bu iki gücün 'Lunarites' adlı bir enerji kaynağını kendi emelleri için ele geçirme savaşlarını konu alıyor Huxley. Karakter gelişimi, pve ve pvp sistemi, ticaret, sosyal iletişim ve oyunlar, ulaşım araçları, çeşitli ırk ve sınıfları içerisinde barındıran yapım, devasa online oyunların sektörü sürüklediği şu dönemde ayakta kalabilmeyi amaçlıyor.
İşte böyle bir durumda, yayıncı NHN USA, kendi çalışanları ile Webzen Games' in ortak ve çok yoğun bir şekilde tekrardan Huxley: The Dystopia üzerinde çalışmaya başladıklarını
açıkladı. Sizi bilmiyorum ama bu kadar uzun süre beta görmüş, onlarca değişikliğe maruz kalmış böyle bir yapımın geleceği hiç parlak gözükmüyor.