Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tencent, Ubisoft'u Satın Almayı Değerlendiriyor!

 
 
Son dönemlerde büyük bir çöküş yaşayan ve hisse değerleri düşen Ubisoft, başka şirketlerin hedefi haline geldi. Şimdi ise Ubisoft'un kurucusu ve şirkette yüzde 14 hissesi bulunan Guillemot ailesi ile yüzde 9,99 hissesi bulunan Tencent, şirketi eski değerine kavuşturmak için bir değerlendirme aşamasına girdi.
 
Ubisoft'un hisse değerleri büyük oranda düştü 
 
 
 
Tencent'in Ubisoft'u istikrara kavuşturmanın ve değerini artırmanın yollarını araştırmak için danışmanlarla görüştüğü bildiriliyor. İlerleyen süreçte şirketin bir satın alma hamlesine başvurabileceği aktarılıyor. Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre Ubisoft özelinde yer alan hissedarların son dönemlerde şirketin özelleştirilmesi veya satılması için büyük bir baskı yaptığı belirtiliyor.
 
Şu anda değerlendirmenin erken aşamada olduğu bildiriliyor. Bunun yanı sıra satın alım hamlesinin yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Yani bu noktada kesin bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan alternatif seçeneklerin de değerlendirildiği belirtiliyor.
 
Bildiğiniz üzere Ubisoft son dönemlerde çıkardığı oyunlar sebebiyle hisselerinde düşüş yaşıyor. En son çıkan Star Wars Outlaws oyunu, şirketin beklentilerini satış anlamında karşılamadı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun firmalar oyunlar 2024
Silent Hill 2 Remake İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı Until Dawn Remake Çıktı: Steam İncelemeleri Karışık

Ömer Hayyam12

5.10.2024 15:03:14

0
Umarım alırlar ve çalışanları liyakata göre elerler. Bu Kanadadaki stüdyonun yüzünden bu hale geldi ubisoft.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız