Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

LEGO Horizon Adventures İçin PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

 
 
Guerrilla Games ve Studio Gobo ortaklığı ile beraber biz oyun severlere sunulacak olan Horizon serisinin yan ürünü LEGO Horizon Adventures için PC sistem gereksinimleri açıklandı. Aloy karakterinin maceralarını LEGO formuyla konu alan bu yapım, 30 GB boş disk alanı istiyor.
 
LEGO Horizon Adventures UE5 ile destekleniyor
 
 
 
PlayStation Network hesabı gereksinimi ile beraber oyuncular oyunu oynamak için en az 16 GB RAM'e sahip olması gerekiyor. Unreal Engine 5 oyun motoru ile desteklenen yapımda ışın izleme efektleri de yer alıyor. 14 Kasım tarihinde piyasaya sürülecek olan oyunun PC sistem gereksinimleri şu şekilde:
 
Minimum

- 64 bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
- İşletim Sistemi: Windows 10
- İşlemci: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 2600
- Bellek: 16 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 / AMD Radeon RX 580
- Depolama alanı: 30 GB kullanılabilir alan

Tavsiye edilen

- 64 bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
- İşletim Sistemi: Windows 10
- İşlemci: Intel Core i5-10600K / AMD Ryzen 5 3600
- Bellek: 16 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 / AMD Radeon RX 6800
- Depolama alanı: 30 GB kullanılabilir alan
 
 
 
LEGO oyununda neler var?
 
Dünyayı kurtarma görevine Lego formu ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde Lego serisine yepyeni bir oyunun eklendiğini aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyunda ilerleyebiliyor, Lego tarzı yapı ile kendimize oyuna kaptırabiliyor ve orijinal seri içerisinde yer alan Aloy adlı karakterin Lego formunda nasıl karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz.
 
Bu süre boyunca istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda dünyanın makineler tarafından ele geçirildiğini söyleyebiliyor ve bu tarz detaylarla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zaten oyundaki ana hedefimiz dünyayı bu makinelerden kurtarmak ve makinelerin istila ettiği bir dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor, her ortamda farklı atmosferlerin, manzaraların ve çok daha fazlasının karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda neler olup bittiğini görebiliyor ve sınırsız bir eğlenceye dalabileceğimiz bir yapının bizlere sunulacağından bahsediliyor.
 
Elbette bu tarz oyunlarda serinin hayranıysanız muhakkak eğlenebileceğiniz ve zevk alabileceğiniz bir yapının olacağını söyleyebiliriz. Ancak sadece Lego oyunlarını oynuyorsanız ve bu tarza yönelik ilerlemek durumunda kalıyorsanız belki de bazı eksiklikler görebilecek ve daha fazla seçeneğin olmasını isteyebileceksiniz. Ancak genel anlamda hem ortam hem de atmosfer bazında oldukça güzel bir yapının olacağından bahsetmekte fayda var. Lego oyunlarını bildiğiniz üzere elbette burada daha çok platform odaklı ve aksiyon-macera sistemleri ile beraber ön plana çıkan bir yapının olduğunu görebiliyoruz. Bununla beraber yine seri içerisinde yer alan ikonik sahneler, kısımlar, aksiyon alanları ve çok daha fazlası Lego formu ile beraber geri dönmeyi hazırlıyor. Dinozor benzeri makinelerle tanışabileceğimiz ve onları ortadan kaldırabileceğimiz bir ortam içerisinde Lego parçalarından oluşan uzak bir geleceğe doğru adım atmak durumunda kalıyoruz ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda oldukça eğlenebileceğiniz ve yer bulabileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 

Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve yer alabileceğimiz yapım içerisinde makinelere liderlik eden patronları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve biz de aynı zamanda makine avcısı olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Sınırsız bir eğlenceye dalabileceğimiz ve bu eğlence bazında gönlümüzce özelleştirme yapabileceğimiz yapım içerisinde hareketli savaşlara katılabiliyor ve oyunu istediğimiz gibi tek başımıza veya arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz ve avcılığa katılabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Tek başınıza oynamak isterseniz elbette oyunun tek oyunculu hikaye modu ile beraber ilerlemek durumunda kalabilirsiniz. Bu tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bununla beraber yine eşsiz becerilerin ve zorlukların kilidini açabilir veya eğlenceyi tamamen çevrimiçi olarak başka oyuncularla beraber paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda eşli koltuk modu bulunuyor; yanınıza çağırabileceğiniz bir arkadaşınızla beraber oyun oynayabiliyorsunuz. Oturduğunuz koltuktan bir ekrandan oynayabiliyor ve her zaman aynı dünyada kalmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun elbette daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor ve bununla beraber oyuna adım atabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve Lego parçalarından oluşan bir dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
Eğlenceyi ister çevrimiçi ister tek başınıza oynayabiliyor, ancak bu tarz oyunlarda yanınızdaki arkadaşınızla beraber oyunda deneyimlemek çok da eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Ki biz de bu tarz oyunlarda yanınızdaki arkadaşınızla beraber oyunu deneyin demenizi ve arkadaşlarla beraber ön plana çıkmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde yine sırtınızı arkadaşınıza yaslayarak ve bir yandan da sohbet ederek düşmanlara karşı gelebiliyor ve farklı stratejiler ve planlamalarla beraber de yolunuza bakabiliyorsunuz. Oyunda yine arkadaşınızla beraber ilerleyebileceğiniz farklı bölgeler bulunuyor; buralarda dağlara, çöllere, ormanlara ve çok daha farklı kısımlara doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Her bölgede karşınıza çıkacak olan karakterler, dikkat çekici unsurlar, dinozor benzeri makineler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Kabile sistemi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde farklı bir geleceğe doğru adım atmak durumunda kalıyoruz ve oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuzu aydınlatabiliyoruz.
 
 
 
Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapının içerisinde evimizi ve karakterlerimizi özelleştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber özelleştirme sistemlerinin oldukça ön planda olduğunu ve kendimizi oyuna kaptırabildiğimizi aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda özelleştirme sistemlerinin ön planda olması oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve yemyeşil doğanın hakim olduğu dünyayı geri alabileceğimiz yapımda hem eski hem de yeni oyunculara hitap edecek bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Gür ormanlara doğru adım atabileceğimiz ve yüce dağlarla beraber ön plana geçiş yapabileceğimiz yapımda Horizon dünyasından esinlenmiş bir Lego tarzı ile karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz ve burada hem evimizi hem de karakterimizi özelleştirebiliyoruz. Özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile gerçekten de dikkat çekici farklı tasarımlarla ilerlemek durumunda kalıyoruz ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayları ön plana çıkarabiliyoruz.
 
Makinelerle dolu bir dünyada hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu görebiliyor ve bu zorluğun üstesinden gelmek için eşsiz bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Oyunda aynı zamanda gönlümüzce ve isteğimizce kendi bölgemizi ve evimizi dekore edebiliyor, Lego binaları dikebiliyor ve evin süslerine farklı şekillerde açabiliyoruz. Arkadaşlarımızla beraber farklı kıyafetlerimi ilgi çekecek özelleştirme sistemlerinin sahibi olabiliyor ve kendimizi bu şekilde oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların sahibi olabiliyor ve eğlenceli ve bir yandan da aksiyon dolu bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Bununla beraber oyunda bölüm bölüm bir kısım bizlere sunuluyor; yani seviye seviye olarak ilerleyebileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Eğer ilerleyen süreçte her bir seviyenin farklı versiyonlarını tekrar tekrar oynayabiliyor ve kendi yeteneklerinizi burada ön plana çıkarabiliyor ve kendinizi geliştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Yeni sürprizlerin kilidini açabileceğiniz ve farklı şekillerde yer alabileceğiniz yapımda arka planda yer alan hikaye, karakterler arası diyaloglarla ve sinematik sahnelerle bizlere sunuluyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların ön plana çıkışını izleyebiliyoruz.

Bu tarz Lego oyunları gerçekten de oynanması ve yer verilmesi gereken oyunlar arasında bulunuyor. Bununla beraber sadece oyunda kendi yolumuza bakmıyor, aynı zamanda bir canlı şehrin bulunduğu ortamda kendimizi ön plana çıkarabiliyor ve aynı zamanda köydeki kişilere de yardım edebiliyoruz.
 
Bu da oyun içerisinde yan görevlerin olabileceği anlamına geliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyerek kendi tanıdıklarımıza yardım edebiliyor, onların hikayeleri konusunda ön plana çıkabiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz. Dört dörtlük bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda her bir unsurun Lego tarzında karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendi yolunuza bakabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Red Dead Redemption Liderleri Yeni Stüdyo Kurdu: İşte İlk Projeleri Yeni Cyberpunk 2077 Modu Üçüncü Şahıs Kamerayı Getiriyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız