Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War Dizisi İçin Başa Dönüldü: Sıfırdan Yazılacak

 
 
Sony ve Amazon işbirliği tarafından daha önce başlatılan God of War dizisinin çalışmaları ne yazık ki rafa kaldırıldı. Dizi için düşünülen senaryo komple iptal edildi ve tamamen yeni bir yazar kadrosu oluşturularak sıfırdan başlanacak.
 
God of War dizisi için yeni senaryo çalışmaları başlayacak
 
 
 
Deadline tarafından yayınlanan habere göre yapımcılar Rafe Judkins (The Wheel of Time), Hawk Ostby ve Mark Fergus (Children of Men, Iron Man, The Expanse) ilk sezon için birden fazla senaryo içeriğini tamamladıktan sonra canlı aksiyon projesinden ayrıldı.
 
2022 yılında duyurulan Amazon Prime hizmeti kapsamında yayınlanması planlanan God of War dizisi, Kratos ve Atreus'a odaklanıyor. Dizi, yaklaşık 23 milyonluk satış sayısı ile beraber PlayStation'ın en büyük birinci taraf oyunlarını temel alıyor.
 
İlk başlanan dizi projesi ile beraber Amazon Studios'un televizyon bölümünün başkanı Vernon Sanders, senaryonun oyun serisinden çok fazla uzaklaşmayacağını söyledi. Şimdi ise başa dönülen dizi hakkında yeni detaylar bekleniyor.
 
God of War bizlere neler sunuyor?
 
Hem PlayStation hem de PC platformuna çıkış ile beraber ön plana çıkan God of War oyunları gerçekten de dikkat çekici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyunculara oldukça üst seviye bir deneyim sunuyor. Bu tarz detaylarla beraber açık bir dünya bizleri bekliyor. Bu açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor, sandalımıza atladıktan sonra farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve yanımızdaki oğlumuzla beraber hızlı bir şekilde yol alabiliyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere Kratos adlı bir karakteri kontrol ediyor ve Kratos'un oğlu Atreus ile beraber ilerlemek oldukça eğlenceli bir hale geliyor. İlk etapta 2018 yılında başlayan büyük serüven elbette Ragnarok adlı yapımla devam ediyor ve büyük kıyametin yaklaştığı yapım içerisinde yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor. Oyunda herhangi bir seçim ekranı veya diyalog sistemi bulunmuyor. Dolayısıyla sinematik, tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve karakterimizin kullanabileceği oldukça farklı silahlar yer alıyor. Bu silahları dilediğimiz şekilde geliştirip istatistiklerini yükseltebiliyoruz.
 
Oyunda kullanabileceğimiz silahlar arasında elimizdeki baltamız, kalkanımız ve çok daha fazlası yer alıyor. İlgi çekici ortamlara doğru geçiş yaparken buradaki yaratıkları ortadan kaldırabiliyor ve türlü düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde sadece irili ufaklı düşmanlar bulunmuyor. Aynı zamanda patron savaşları ile de karşı karşıya kalabiliyoruz. Patron savaşları zaten bu oyun içerisinde ve seri içerisinde gerçekten de büyük önem taşıyor ve burada ilgi çekici patron savaşları ile kendimizi korumak durumunda kalıyoruz. Patron savaşlarında bildiğiniz üzere öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek oldukça önemli; ardından kendimizi bu saldırılardan kaçındırabiliyor ve daha sonrasında ise karşı saldırıya geçebiliyoruz. Bu tarz bir teknikle beraber elbette diğer patron savaşlarını da ortadan kaldırabiliyor ve oyunda genel olarak bazı patronlar birbirine oldukça benziyor, sadece görsel anlamda farklılıklar ortaya çıkabiliyor. Yapım içerisinde yer aldığım süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken sadece aksiyon ve maceraya dalış yapmıyor, aynı zamanda bulmaca içeriklerinin de yer aldığını söyleyebiliyoruz. Burada yer alan bulmaca içeriklerini çözerken gerçekten eğlenebiliyor ve bazı bulmacaların gerçekten zorlu olduğunu aktarabiliyoruz.

Yapım içerisinde bulmacaları çözmek için elbette etrafı keşfetmeniz gerekiyor ve etrafı keşfettikten sonra bulmacanın temelini öğrenmiş oluyorsunuz. Elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bulmacalar sizleri bekliyor. Bölgeden bölgeye değişkenlik gösteren bulmaca içeriğinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer alan bulmacaların bazıları zaman sınırlamasına sahip olarak karşımıza çıkıyor, bazıları ise oldukça kolay bir şekilde çözülebilir bir yapıyı içeriyor. Farklı patikalar bulabileceğimiz ve kestirme yollardan ilerleyebileceğimiz yapıda hızlı şekilde hamleler yapabiliyor, düşmanları ortadan kaldırabiliyor, düşmanları uzaktayken yakına çekebiliyor ve Kaos bıçaklarımızla beraber yerle bir edebiliyoruz. Kaos bıçaklarımız gerçekten oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor çünkü bununla beraber etraftaki düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve toplu bir şekilde zarar verebiliyoruz. Etrafımızda dönüş yaptığımız esnada Kaos bıçaklarımız gerçekten de büyük oranda etkili oluyor. Bu tarz eserlerle beraber oyunda aynı zamanda baltamızı uzaklara doğru fırlatabiliyor ve bazı bulmacaların çözümünde ise bu fırlattığımız balta oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda baltamız elbette buz bonusuyla beraber donatıldığından dolayı gerçekten de üst düzey bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve yapacağımız hamlelere en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekten güzel bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve Kuzey Diyarı'na doğru adım adım ilerlemek durumunda kalıyoruz. Kratos, bildiğiniz üzere oyun içerisinde bir tanrı olarak bizlere sunuluyor ve Olimpos tanrılarından aldığı intikamdan sonra yepyeni bir maceraya adım atmak durumunda kalıyor. İnzivaya çekilen ana karakterimiz, oğluyla beraber sıradan bir yaşam sürmeye çalışırken ne yazık ki bu huzurlu yaşam büyük bir kesintiye uğruyor ve birçok tanrının hedefi haline geliyor. Durum böyle olunca, oğluyla beraber büyük bir eğitime ve büyük bir maceraya çıkmaya hazırlanıyor. Sıradan bir insan olarak yaşayan sert ve acımasız dünyada hayatta kalmaya çalışan ve çok daha fazla detayla beraber ilerlemeye başlayan ana karakterimiz elbette karşısına çıkacağı tüm zorlukları aşmak için elinden geleni yapmak durumunda kalıyor ve biz de bu durum içerisinde oldukça dikkat çekici görevlerle, içeriklerle, hikaye kısımları ile ve çok daha fazlasıyla kendimizi bulabiliyoruz. Öfkemizi bastırmak ve kontrol etmek durumunda kaldığımız yapımında gerçekten de ilgi çekici ortamlarda ilerleyebiliyoruz.

Dikkat çekici ortamları ilerleyebileceğimiz ve bu ortamlarda dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda farklı manzaraların, atmosferlerin ve çok daha fazlasının yer aldığını söyleyebiliyoruz. Oldukça farklı kısımlarda gerçekten de eğlenebileceğimiz bulmaca içeriklerinin bulunduğunu ve aynı zamanda bu bulmacaları çözmek için zamana karşı yarıştığımıza aktarmakta fayda var.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, Kuzey Diyarı'na adım adım ilerleyebiliyor ve sert ve acımasız dünyada hayatta kalmak için büyük bir mücadeleye atılıyoruz. Aynı mücadeleyi oğlumuza da öğretmek durumunda kalıyoruz ve burada büyük bir şans yakalamak durumundayız. Kratos, yeniden bir baba olmak için elbette büyük bir çaba sarf ediyor ve içindeki o sert ve acımasız duyguları bastırarak oğluna karşı daha nazik bir şekilde olması gerekiyor. Bazı durumlarda akıl hocalığı yaptığı, bazı durumlarda ise tam bir baba olarak davranması gerektiğini öğrenen ana karakterimiz, oğluyla son derece tehlikeli bir dünyada ilerlemek durumunda kalıyor. Bir yandan hızlı bir şekilde ilerlerken, diğer yandan ise oldukça temkinli olmanız gerekiyor çünkü oyunda her bir bölgede farklı düşmanların ve yaratıkların kol gezdiğini aktarabiliyoruz. Korkutucu yaratıkların olduğu bir dünyada yer aldığı süre boyunca bir yandan bulmacaları çözerken ve hazineleri toplarken, diğer yandan ise bunları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir düşmanın farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor.
 
 
 
Burada bazı düşmanlar yakın saldırılarla beraber üzerimize doğru koşarken, bazı düşmanlar ise uzaktan büyüler atabiliyor ve ateşlerle bizi yakmak durumunda kalıyor. Durum böyle olunca uzaktaki düşmanları elbette elimizdeki baltayı fırlatarak ortadan kaldırabiliyor ve daha fazla detay ile beraber onları yanımıza çekebiliyoruz. Bununla beraber aynı zamanda ortalığı kaosa çeviren büyük düşman grupları ile karşı karşıya gelebiliyor ve her bir düşmanı ortadan kaldırmak oldukça zevkli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Buralardaki düşman çeşitliliğini en aza indirmek ve bölgelerin güvenliğini sağlamak temel hedefimiz olarak bizlere sunuluyor. Bunun dışında oyunda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi etraftan çeşitli hazineler bulabiliyor ve bu kaynakları elimize alabiliyoruz. Oyunda belirli kaynakları ve koleksiyon unsurlarını topladıktan sonra ana karakterimiz belli başlı bonuslar ve kalıcı olarak yükseltmeler kazanabiliyor. Örneğin, belli bir öğeden üç adet toplarsak bu bizim canımızı kalıcı bir şekilde belli oranda arttırıyor ve bu da oyundaki çeşitli geliştirmelerden biri olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bunları toplamak ve etraftaki sandıkları açmak oldukça önem arz ediyor.

Göğüs göğüse kanlı çatışmalara girebileceğimiz ve yapacağımız her bir hamle ile aksiyona hissedebileceğimiz oyunda omuz üstü kamera bakış açısıyla beraber elbette savaşların oldukça akıcı ve güzel bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. İskandinav yaratıklarıyla beraber yüzleşebileceğimiz yapımda elbette vahşi ve zorlayıcı bir ortamın olduğundan bahsedebiliyoruz ve serinin ruhu korunurken aynı zamanda yeni teknolojilerle destekleniyor diyebiliriz. Bir önceki seri oyununa göre adeta atlayan, 2018 yılında çıkış yapan bu oyun ile beraber büyük bir mücadeleye atılıyor ve şiddetli mücadelelere adım atmak için karakterimizi yönlendirebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda dikkat çekici manzaralar bulunuyor ve her bölge içerisinde farklı düşmanlar, etkileşime girebileceğimiz unsurlar, bulmacalar ve çok daha fazlası yer alıyor. Manzaralara kendimizi kaptırabileceğimiz esnada elbette oyunda hem ana görevler hem de yan görevler yer alıyor ve haritamızı açtıktan sonra yan görevleri ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Yani görevlerden yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli hazineler, kaynaklar ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor ve bunlarla beraber kendi karakterimizi geliştirmek için gerekli kaynakları buradan temin edebiliyor ve diğer taraftan oyunun dünyası ve evreni hakkında çeşitli detay sahibi olabiliyoruz.
 
Çünkü burada bulunan her bir unsuru ve etkileşime girebileceğimiz karakterin farklı şekillerde bir hikayesi bulunuyor ve yan görevlerde özellikle bu hikayeleri dinleyebiliyor ve o karakterlerin ruhları ile beraber neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bunun dışında yine oldukça ilgi çekici anılarla karşı karşıya kalabiliyor ve bu anları yaşamak için büyük bir çaba sarf etmek isteyebiliyoruz. Yeni kabiliyetlerle ve becerilerle beraber ilerleyebileceğimiz aslında sadık zengin görsellerle beraber oyuna kendimizi kaptırabileceğimiz yapımda yaratıklar, canavarlar ve çok daha fazlası yer alıyor ve bunlarla beraber gösterişli bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda ilerleyebileceğimiz alanlar arasında ormanlar, dağlar, mağaralar, açık bölgeler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve buralarda gezip tozmak gerçekten de oldukça rahatlatıcı bir şekilde bizlere sunuluyor. Bununla beraber kendimizi sürekli olarak farklı bölgelere gitmek için can atarken bulabiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici unsurların yanı sıra aynı zamanda oyunun PC platformunda oldukça pek fazla teknoloji desteği bulunuyor. DLSS ve Reflex desteği ile beraber oyunda dilediğiniz şekilde yer alabiliyor ve DLSS desteği, bildiğiniz üzere ekran kartı üzerindeki yükü azaltıyor ve yapay zeka tarafından doldurulan pikseller sayesinde herhangi bir görüntü kaybı yaşamadan daha yüksek FPS alabiliyorsunuz. Bunun dışında Reflex desteği sayesinde oyundaki her tıklamayı doğrudan hissedebiliyor ve hızlı bir şekilde tepkisel oyun deneyiminin tadını çıkarabiliyorsunuz. Ultra geniş ekran desteği ile beraber oyundaki her bir manzaraya ve ortama bir bakış atabiliyor ve kendinizi buralara kaptırabiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda her bir manzaranın gerçekten dikkat çekici olduğunu, uzak mesafe çizimlerinin gerçekten de oyuncuların dikkatini çektiğini söyleyebiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, irili ufaklı düşmanların haricinde patron savaşları ile karşı karşıya kalabiliyor, onları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadele sarf ediyor ve bunun dışında kullanabileceğiniz silahlar değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda sadece sinematik aksiyon-macera deneyimi bulunmuyor, aynı zamanda bulmaca içeriklerinin ve çok daha fazlasının yer aldığını aktarmakta fayda var. Serinin bir hayranı olmasanız bile oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyun hem konsol tarafında hem de PC platformunda karşımıza çıkıyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Son olarak, yeni teknolojilerle bezeli serinin en son iki oyunu bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
It Takes Two Stüdyosu Hazelight Yeni Oyunun İpuçlarını Verdi 2si1: GTA 6 Fiyat Söylentisi, Riot Games'in Gidişatı ve Daha Fazlası

iamburak

20.10.2024 11:18:39

0
Amazon mu? Tıpkı zaman çarkı ve güç yüzüklerinde olduğu gibi o serinin karakter ve bölge isimlerini kullanarak kafadan yeni bir evren tasarlayacaklar belli. Muhtemelen yine bu dizide de suyunu çıkardılar ki yok artık abartmayın diyip tekrar baştan yazmaya başladılar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız