Paldır küldür giriş yaptığımız Ronin, hem hikaye detaylarını hemde oynanış dnamiklerini yavaş yavaş oyuncuya enjekte eden bir yapım. Buna rağmen beklenenden çok daha fazlasını sunuyor.
Hikaye adına verilen en büyük detay yükleme anlarında ve bölüm başlarına karşımıza çıkan birkaç cümleden ibaret. Bölümleri geçip hedeflerinizi ortadan kaldırdıkça hikaye adına birkaç detay daha öğrenmeye başlıyorsunuz. Hikayenin özünde ise tabi ki intikam yatıyor. Kill Bill filminde olduğu gibi listemizde yer alan isimlerin üzerini bir bir çizmemiz gerekmekte.
Tabi bu iş o kadar kolay değil. Ve hikaye oyunun büyük bölümüne etki edemediğinden biraz daha oynanış dinamikleri üzerine durulmuş. Bu noktada hikaye ve işleyiş açısında kopukluk meydana geliyor. Toplamda 15 bölümden oluşan yapım giderek zorlaşan bir yapıya sahip. Buna rağmen ana görevlerimiz listedeki isimleri öldürmek ve bu yolda karşımıza çıkan bilgisayarları hacklemekten geçiyor. Doğal olarak bu işleyişten belli bir süre sıkılıyorsunuz. Bölümü bitirdiğimizdeyse motorumuza atlayıp bir sonraki bölüme geçiş yapıyoruz.
Normal ilerleyişte ve gizlilik unsurlarında akıcı bir oynanışa sahip olan Ronin, düşmanlarınız ile yüz yüze geldiğinizdeyse büyük bir değişime uğruyor ve her hareketinize dikkat etmeniz gereken bir sıra tabanlı oynanışa dönüşüveriyor. Yaptığınız her hareket sonrası rakiplerinizin hamlesini bekliyorsunuz. Bu hamleler genelde size ateş etmek oluyor ama bu durum o alanda bulunan düşman sayısı ve türüne göre değişim gösteriyor. Örneğin oyun başında sadece tabanca ile size ateş eden düşmanlar varken ilerleyen anlarda iki hamle boyunca devam eden seri atışlarla ya da tıpkı sizin gibi ninja yetenekleri yüksek olan düşmanlarla karşılaşabiliyorsunuz.
Bu düşmanlara karşı tek silahımız elimizdeki kılıç. Buna rağmen taktiğinizi iyi ayarlarsanız bu kılıcı çok efektif bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Üstelik karakterinizin gelişen yetenekleri oyun alanında daha ölümcül olmanızı sağlıyor. Karakterinizi geliştirdikçe elinizdeki kılıcı fırlatabiliyor, attığınız kılıcı geri çekebiliyor, oyun alanında bir yansıma bırakabiliyor ya da tüm düşmanları sersemleten hareketlere sahip olabiliyorsunuz.
Yetenek puanı kazanmak ise gerçekten kolay değil. Tek bir yetenek puanı kazanmak için bir bölüm boyunca hiçbir sivili öldürmemeli ve bölümü alarm çalmadan bitirmelisiniz. Oyunun en büyük rekabet unsuru da bu noktada kendini göstermiş. Çünkü özellikle ilerleyen bölümlerde bunu yapmak gerçekten çok zor.
Görsel anlamda çok iddialı olmasa da kendi çizgisini yakalamış Ronin. Keskin hatları ve piksel görünümünü başarılı bir şekilde bir araya getirmiş. Savurduğunuz her kılıç darbesinde sıçrayan kan ve sıra tabanlı dövüş sisteminde ortaya çıkan çizgiler oyunun hoş ayrıntılarından. Seslendirme namına ve müzik çeşitliliği ablamında pek birşey olmasa da az olan müzikler tıpkı Hotline Miami'de olduğu gibi gaza getirecek cinsten.
Sonuç olarak Ronin aksiyon, gizlilik teması ve sıra tabanlı dövüş sistemini güzel bir şekilde harmanlamış. Hikaye namına pek birşey sunmuyor, hackleme işlemi dışında farklı dinamiklerde bekliyorsunuz ama oynanış kısmına geldiğinde kendini affettiriyor. Çünkü oynaması gerçekten keyifli. İntikam ateşini ekranlarımıza taşıyan Ronin genel olarak bizden 7 almayı başarıyor.