Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Devam Oyunu Smite 2 Duyuruldu!

 
 
Yayıncılığını Hi-Rez Studios ve geliştiriciliğini Titan Forge Games ekibinin üstlendiği Smite serisinin yeni oyunu Smite 2 şu anda duyuruldu. Oyun PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun çıkış tarihi henüz açıklanmadı.
 
Devam oyunu moba türüne yenilikçi yaklaşımda bulunuyor
 
 
 
Çevrimiçi çok oyunculu ve savaş odaklı yapım içerisinde MOBA türü ile beraber karşılaşabiliyoruz ve serinin devam oyunu olarak buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyunun aynı zamanda Alfa testine resmi web sitesinden kayıt olabilirsiniz.
 
Üçüncü şahıs aksiyon türü ile beraber piyasaya sürülmeyi bekleyen Smite 2, Unreal Engine 5 oyun motoru ile beraber geliştirilme aşamasında yer alıyor. İlk oyunu deneyimlediyseniz veya duyduysanız geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun 40 milyondan fazla oyuncu ile buluştu ve serinin devam oyunu ise şu anda yolda.
 
Öte yandan oyunun duyuru fragmanı yayınlandı. Aşağıdan fragmanı izleyebilirsiniz.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Moba oyun türü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde elbette diğer oyunlarda olduğu gibi izometrik ve yukarıdan bir bakış açısı yer almıyor. Aynı zamanda burada üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber yer alabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde karakterimizi kontrol edebileceğimiz ve gerçekten de bu tür içerisinde yer alabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Bu tarz ile beraber elbette diğer MOBA oyunlarından direkt olarak sıyrılıyor ve kamera bakış açıları sizin de bildiğiniz üzere oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber üçüncü şahıs kamera bakış açısı oldukça farklılık gösterebiliyor. Bununla beraber aldığınız deneyim tamamen apayrı bir eğlence düzeyini arttırıp azaltabiliyor. Elbette hangi tarz kamera bakış açısından hoşlanıyorsanız o yöne doğru siz de oyunları oynayabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Ancak bu oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Oyun içerisinde ilk oyundan da aşina olduğunuz gibi çeşitli mitolojiler arasından seçimler yapabilir ve burada farklı tanrılar onaylayabilirsiniz. Oyun içerisinde farklı tanrılarla yani karakterlerle beraber ilerleyebilir, bunların yeteneklerinden faydalanabilirsiniz ve burada farklı karakter sınıflarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Benzersiz karakter özellikleri ile beraber yer alabileceğimiz yapımda örneğin Zeus tanrısı ile beraber şimşekler fırlatabilir, Anubis ile beraber kadim güçleri ortaya çıkarabilir ve aynı zamanda Loki ile beraber de düşmanları arkalarından vurabilirsiniz. Burada her bir tanrının yani karakterin farklı karakteristik özellikleri bulunuyor ve bunlara da aşina olmak oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve farklı karakterlerle beraber de oyundaki yerini alabilir. Bu tarz oyunlarla beraber de kendi planlarınızı oyna dahil edebilir ve hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kadim güçleri üzerinde ustalaşabileceğiniz ve tanrıların gücünden yararlanabileceğiniz yapım ilerleyen süreçte karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Kudretli varlıklarla beraber yer alabileceğimiz ve bu varlıkların faydalarından yararlanabileceğimiz oyun içerisinde 5'e 5 takım odaklı bir yapıyla karşılaşabilir ve diğer takımın karakterlerini ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette bu tarz oyunlarda karşı rakibi kulelerini yıkmak ve daha sonrasında ise ana merkezine saldırı yapmak temel hedef olarak karşımıza geliyor ve zaten MOBA türü oyunun özünde de bunlar yer alıyor. Bildiğiniz üzere MOBA türünün tüm özelliklerini bu oyun içerisinde görebilir ve aynı zamanda kendi deneyiminizi üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber de özelleştirebilirsiniz. Oyunda diğer oyunlarda olduğu gibi uzak bir şekilde karakterleri kontrol etmiyor, burada daha çok yakın bir şekilde karakterleri kontrol edebiliyor ve diğer rakiplerle mücadele içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tanrılar aracılığıyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve her bir tanrının burada farklı karakteristik özellikleri bulunuyor. Ve bu tanrıların ustalarından faydalanabiliyoruz. Yine açabileceğimiz çeşitli teknolojik yenilikler bulunuyor. Bu yeniliklerle beraber de kilidini açabileceğiniz becerileri burada açabilir ve aynı zamanda bunlar üzerinde usta olmaya çalışabilirsiniz.
 
Örneğin, bir oyuncu Loki Tanrısı üzerinde ustalaşmak istiyor ve ona göre çeşitli hamlelerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Diğer bir oyuncu ise Zeus karakteri üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve etrafa sürekli olarak şimşekler yağdırmaya çalışıyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir karakter üzerinde ilerleyebilir ve ona göre kendi seçimlerini yapabiliyor. Elbette bir karakter üzerinde ustalaşmak ve ona yoğunlaşmak çok önemli. Çünkü bir karakterin tüm artı ve eksilerini bilmek oldukça mühim. Bununla beraber, diğer düşmanların karakterlerine karşı hangi hamleyi yapabileceğinizi ve onların açıklarından yararlanabileceğinize yönelik saldırıları gerçekleştirmek bu sayede gerçekleşebiliyor. Çünkü bir karakter üzerinde usta olmanız demek o karakterin tüm yönüyle hakim olmanız ve aynı zamanda hakim olmakla beraber de tüm becerilerinden faydalanmanız anlamına geliyor. Bununla beraber, dilediğiniz şekilde oyunda diğer düşmanları ortadan kaldırabilir ve kolayca düşman üssüne doğru yakın bir dövüşe geçiş yapabilirsiniz.

Kabul edilen şekilde oyun içerisinde 5'e 5 bir ekiple mücadele yer alıyor ve 5'e 5 mücadele ile beraber de haritanın belli noktalarına dağılabiliyorsunuz. 3 farklı koridor sistemi ile beraber yer alabileceğiniz yapımda, her bir koridora hakim olmak ve koridor içerisinde yer alan kuleleri ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Her iki tarafta da farklı kuleler bulunuyor ve aynı zamanda kulelerin önünde ilerleyen bir de bot sistemleri kullanılıyor. Bu bot sistemleri ile beraber ilerlediğiniz esnada elbette düşman kulelerine doğru ilerleyebiliyor ve onları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Arkadaşlarla beraber oynayabileceğiniz veya tek başınıza diğer oyuncularla beraber de oyuna katılım sağlayabileceğiniz yapımda, elbette arkadaşlarla beraber oynamak daha fazla eğlencenin doğruluğuna bizlere çıkarabiliyor ve böylece biz de yanımıza arkadaşlarımızı davet ederek kendi lobimizi oluşturabiliyoruz. Ancak diğer oyuncularla ve rastgele oyuncularla beraber kendi lobimizi oluştururken de elbette diğer oyuncularla tanışabilir ve böylece kendi sosyalliğimizi daha da genişletebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda gerçekten çevrimiçi unsurlar oldukça güzel bir şekilde harmanlanıyor ve bu deneyimle beraber de kendi takımımızla beraber koordine almak ve plan yapmak oldukça önem arz ediyor. Bu planlama ile beraber de sürekli olarak etkileşim halinde olmak ve koridorları temizlemek zaten oyunun temel amacı arasında yer alıyor. Takım içerisindeki oyun ve sinerji gerçekten de bu tarz oyunlar içerisinde oldukça önemli. Çünkü bununla beraber toplu hücuma atılabiliyor, bir karakteri sıkıştırabiliyor ve ani olarak farklı planlamalarla beraber düşmanların planlarını bozabiliyorsunuz. Dolayısıyla takımınızla beraber uyumlu bir şekilde oyunda yer almak daha fazla eğlencenin kilidini açabiliyor.

Düşmanlara karşı her bir atışı hissedebileceğimiz ve MOBA oyun türü içerisinde gerçekten de farklı bir deneyim elde edebileceğimiz yapımda, arkadaşlarla beraber diğer oyunculara karşı farklı kombolar gerçekleştirebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde her bir karakterin farklı bir yeteneği olduğundan dolayı bu yetenekleri sinerji olarak birleştirebilir ve kombolar arasında geçiş yapabiliyoruz. Aynı zamanda doğru şekilde ve doğru zamanda aynı anda hamle yapabilir ve böylece düşmanları tek hamlede bir anda ortadan da kaldırabiliyoruz. Bunun dışında, oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi her bir takımın farklı kuleleri bulunuyor. Bu kulelerin elbette yıkılmasını istiyor ve aynı zamanda buna göre hamle yapabiliyoruz. Öncelikle kuleleri yıkmak için elbette oyunda yer alan ve otomatik olarak doğan bot karakterlerle beraber ilerleyebiliyor.
 
Bu bot karakterleri kulelerin önüne sürebilir ve arkasından biz de saldırmaya çalışıyoruz. Elbette diğer takımın da bot karakterleri bulunduğundan dolayı öncelikle bot karakterleri temizlemeye çalışıyoruz ve aynı zamanda bot karakterleri aracı olarak kullanarak karşı takımın kulelerini yıkmaya çalışıyoruz. Bu şekilde ilerlemeye çalıştığımız yapım içerisinde ana merkeze ulaştığımız zaman da elbette ana merkezi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve bu merkezi yıktığımız zaman da oyunun galibi olabiliyoruz. Ancak bot karakterleri kulelere karşı kullanmazsak elbette bu kuleler bizlere oldukça fazla vurabiliyor ve onların hasarını bu bot karakterleri emebiliyor. Dolayısıyla onları kullanmak bu oyun içerisinde ve özelinde oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
İlk oyuna göre daha fazla mekaniği ve gelişmiş sistemlerin yer aldığı yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre klavye ve fare desteği bulunuyor. İstediğiniz şekilde oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde kontrolcü ile beraber de yer alabilir ve aynı zamanda platformlar arası oyun desteği ile beraber de karşılaşabilirsiniz. Her platform üzerinde ve her yerde oyun deneyimini elde edebileceğiniz ve kendi kayıtlarınızı başka platformlara taşıyabileceğiniz bu yapımda klavye, fare, kontrolcü ve Steam Deck ile beraber oyunu oynayabiliyor ve istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Tam platformlar arası oyun desteğine sahip olan bu yapım içerisinde aynı zamanda platformlar arası ilerleme sistemi de bulunuyor. Bu desteklerle beraber de güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyorsunuz. Tüm platformlarla beraber aynı şekilde arkadaşlarınızla oynayabiliyor ve ilerlemenizi PC'den konsola veya tam tersi olarak konsoldan PC'ye aktarabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan güzel desteklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu desteklerle beraber de oyunda güzel bir şekilde ilerleyebiliyor ve kaldığımız yerden her platformda devam edebiliyoruz. Bu da oyun deneyimini geliştiren ve özelleştiren unsurlar arasında bulunuyor.

Gelişmiş seri oyunu ile beraber oyun içerisinde güzel bir deneyim elde etmek için elbette öncelikle oyunun çıkmasını bekliyoruz. Nitekim geldiğimiz noktada ilk oyun 40 milyondan fazla oyuncu sayısına ulaşmış durumda ve gerçekten de büyük bu sayı ile beraber devam oyunu bir hayli hayranlar ve diğer oyuncular tarafından bekleniyor. Oyunda aksiyon ve kombo sistemi bulunuyor. Bu konudaki sisteme hakim olmak ve ustalaşmak oldukça önem arz ediyor. Bu sistemle beraber de oyunda dilediğimiz şekilde çarpışabiliyoruz. Bunun dışında oyun gelişmiş bir grafik ve animasyon sistemi ile beraber bizlere sunulmak isteniyor ve aynı zamanda Epic Games tarafından geliştiricilere sunulan Unreal Engine 5 oyun motoruyla beraber oyunun geliştirildiğini aktarabiliyoruz. Bu oyun motoru elbette bildiğiniz üzere en yeni teknolojileri destekliyor ve yeni teknoloji destekleriyle beraber de güzel bir deneyimi bizlere sunmayı istiyor. Elbette bu oyun motorlarını kullanmak ve sağlam oyunlar tasarlamak geliştiricilerin maharetine kalmış durumda. Bu durumda da serinin devam oyunu içerisinde beklentiler bir hayli yüksek olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda öğrenmesi kolay ancak ustalaşması zor bir yapı ile beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
 

Oyun içerisinde elbette haritaya hakim olmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü harita hakimiyeti ile beraber düşman kulelerini de ortadan kaldırmaya çalışıyor ve yaratıcı oyun seçenekleriyle beraber de oyundaki yerinizi almaya çalışıyorsunuz. Zafere giden yolda elbette kendi donanımlarınızı dizebiliyor, kendi karakterinizin yeteneklerine oyun içerisinde açabiliyor ve kendi karakterinizin burada seviye atlamasını sağlayabiliyorsunuz. Harita üzerinde kesebileceğiniz ve ortadan kaldırabileceğiniz, aynı zamanda karakterinizin seviyesini arttırabileceğiniz yapımda farklı patronlar kesebiliyor ve bu patronları keserken de elbette düşmanları zekanızla beraber alt etmeye çalışıyorsunuz.
 
Karakterinizi ne kadar çok seviye arttırırsanız ve ne kadar çok geliştirirseniz o kadar çok yeni becerinin kilidini açabiliyor ve böylece oyunda daha fazla yetenekle beraber yer alabiliyorsunuz. Bu yeteneklerle beraber kombo sisteminizi daha da geliştirebilir ve genişletebiliyorsunuz. Harita kontrolünü elinize geçirebileceğiniz ve aynı zamanda kendi taktiğinizi oyuna dahil edebileceğiniz yapımda takımınızla beraber yer almak oldukça önem arz ediyor. Oyunda düşmanları alt etmek için elbette yaptığınız hamleler büyük oranda önemli çünkü burada yapacağınız hamlelerle beraber sıralama maçlarına geçiş yapabilir ve ne kadar çok galibiyet elde ederseniz o kadar çok sıralamalarda ve lig usulü sistemlerde yükselebiliyorsunuz. Dereceli sistemlerde dahil olmak üzere oyun içerisinde farklı farklı oyun modları yer almayı bekliyor ve bununla beraber de kendi deneyimimizi yükseltmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Büyük ödüllerin yer aldığı ve aynı zamanda hesabımızı bağladıktan sonra farklı içeriklerle beraber karşılaşabileceğimiz yapımda, platformlar arası destekle beraber burada yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda rozetleri, görünümleri ve cevherlere ulaşabiliyoruz. Oyun içerisinde kendi sistemimizi kurabileceğimiz ve profilimize özelleştirebileceğimiz bir yapıda aynı şekilde burada yer buluyor ve kendi hesabımızı burada platformlar arası destekle beraber kullanabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu oyun tarzı gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi MOBA türü bu oyunla beraber daha da gelişiyor ve güzelleşiyor.
 
3. şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz yapım, yakın zamanda bizlerin karşısına çıkmayı hedefliyor. Bu tarzdan hoşlanıyorsanız ve serinin bir hayranıysanız, aynı zamanda yeni bir oyuncu olarak yeni bir MOBA türüne adım atmak istiyorsanız, bu oyuna muhakkak bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz diyebiliriz. Çünkü oyun şu anda tamamen ücretsiz bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve herhangi bir ücret ödemeden oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bazı noktalarda ücret ödemek durumunda kalabilir ve kendimizi geliştirmek ve aynı zamanda oyun içi ödüllerden ve görünümlerden yararlanmak için belli miktarlarda para ödemek durumunda kalabiliyoruz. Ancak bu tamamen size kalmış durumda ve sizin harcamalarınız tamamen sizin seçimlerinizle beraber gerçekleşiyor diyebiliriz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu aksiyon pc SMITE
Hitman: Blood Money Reprisal Switch Çıkış Tarihi Açıklandı Banishers: Ghosts of New Eden için Yeni Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
SMITE
SON GÜNCELLEMELER
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız