Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BioWare Kurucuları İstifa Etti!!


    Büyük işler yaptıktan sonra Electronic Arts çatısı altına girip birden bire yoğun eleştirilere maruz kalan RPG ustası firma BioWare, bugün içerisinde iki tane şok edici istifa kararına şahitlik etti. BioWare'in kurucuları Ray Muzyka ile Greg Zeschuk, istifasını sundu!
 
    Konuyla ilgili firmanın iki ismi, BioWare'in resmi sitesinde uzunca iki adet blog yazısı paylaştı. Blog yazısında Ray Muzyka, "40'lı yaşlarımda doktorluktan gelerek en büyük hayalimi gerçekleştirdiğim için çok şanslıyım." sözünü söylerken ikili, bunca yıl boyunca kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.
 
   İstifa sonrasında BioWare forumlarında açıklama yapan Aaron Flynn, firmanın yola eski ve yeni IP'lerle devam edeceğinin haberini verdi. Flynn'dan gelen açıklamaya göre geçtiğimiz gün duyurulan yeni Dragon Age oyununun yapımına devam edilecek ve bunun haricinde henüz açıklanmamış yeni bir seriyle birlikte yeni bir Mass Effect oyunu daha geliştirilecek.
 
Ray Muzyka'nın blog yazısını buradan, Greg Zeschuk'un yazısını da buradan okuyabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
bioware electronic arts rpg istifa mass effect dragon age
Hasır Şapka Korsanları Yelkenleri Açtı! (Video) Monolith Soft'un Wii U Oyunu TGS'de Gösterilebilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

lightsword5

22.9.2012 09:31:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: cemmedagon EA yin elle tutulur hiçbir yanı kalmadıki zaten,iki tane adam akıllı oyunları var bi fifa bi bf3 ,bf serisininde içine edicekler cod gibi belli oldu oda zaten,bf3 çıktı 3 ay sonra hemen bf 4 ü duyurmalar falan,bok alırım bidaha EA in oyununu,umarım burdan ayrılan elemanlar yeni bi firima kurupta güzel oyunlar koyarlar önümüze ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ,bide lütfen 2 yıldır oyun oynayan orta okullu veletler gelip şuraya yorum yazmasın yok EA en iyi firima falan diye,monitöre yumruk atıcam sinirden...
Ararda yazı yazmış olucam ama cevap vermeden geçemedim. ALMA! SANA AL DİYEN YOK ALMA! Senin yüzünden EA'nin batacağını sanmıyorum BF serisi battı diyorsan OYNAMA bu kadar basit git 1943 OYNA battlefield bad company 2 OYNA sana şu zamanda en gerçekçi savaş atmosferi BF'de insanlar onu oynuyor isterse yerin dibine girsin yine yine yine oynanacak senin gönlüne göre DEĞİL! Ayrıca "2 yıldır oyun oynayan orta okullu velet" sözüne de bir yerimle güldüm neyse niye hakaret ediyorsun düşünceni yaz geç bende edebilirim ama insanım etmiyorum suçsuz yere sırf bir fikir ayrılığı var diye orta okullu demek ? Son olarakta EA satın almasaydı çoğu firmayı BioWare , DICE gibi firmaların TÜRKİYE'yi düşünüp kutulu olarak göndericeğini sanmıyorum.

lightsword5

21.9.2012 19:03:26

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Gilhor şu sitede blizzard'da b*k atanı gördüm ya. Nerenizle yazıyosunuz su yorumları sinir krizi geciriyorum .
Blizzort 2010'dan sonra saçmaladı Starcraft II , Diablo III neyse laf anlatmaya gerek bile duymuyorum seviyesizce tartışma yapacaksak hiç yapmayalım. Not: He ayrıca EA silah zoruyla firmaları satın almıyor BioWare , DICE gibi firmalar kendi istekleri ile geçtikler EA'nin emrine geçmeselermiş bak Mojang'a tek başına kral şu an...

Sam.Fisher

19.9.2012 18:45:40

0
Ve EA'in bir firmayı daha tamamen için yuttuğunun göstergesi...

Gilhor

19.9.2012 17:47:23

0
şu sitede blizzard'da b*k atanı gördüm ya. Nerenizle yazıyosunuz su yorumları sinir krizi geciriyorum .

x.InfecteD.x

19.9.2012 17:37:01

0
zamanında ww a olan şimdi de bioware e oluyo :(

BSC Misafiri

19.9.2012 17:18:30

0
ea ya herkes yükleniyor ama düşünmeden yükleniyorlar. halbuki düşünseler daha da ağır yüklenecekler. öyle sıradan yüklenmeler yetmez ea ya. battlefield 3 dandik oldu. mass effect 1-2 ne kadar iyise 3 o kadar rezalet bir da dangalak gibi gittim orjinal aldım o da ayrı bir mevzu. dragon age 2 ne kadar kötü , 3 de o kadar kötü olacak. ea gelmiş geçmiş en vasat firmadır.

cemmedagon

19.9.2012 17:01:30

0
EA yin elle tutulur hiçbir yanı kalmadıki zaten,iki tane adam akıllı oyunları var bi fifa bi bf3 ,bf serisininde içine edicekler cod gibi belli oldu oda zaten,bf3 çıktı 3 ay sonra hemen bf 4 ü duyurmalar falan,bok alırım bidaha EA in oyununu,umarım burdan ayrılan elemanlar yeni bi firima kurupta güzel oyunlar koyarlar önümüze ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ,bide lütfen 2 yıldır oyun oynayan orta okullu veletler gelip şuraya yorum yazmasın yok EA en iyi firima falan diye,monitöre yumruk atıcam sinirden...

volkan_hto

19.9.2012 15:53:14

0
Ray Muzyka da gittiğine göre Bioware EA tarafından tamamen yutulmuş demektir. Bize getirdiğin muhteşem oyunlar ve müşteri memnuniyeti için teşekkürler Ray. Bir RPG devinin sonunu görmek kötü oldu açıkçası.

BSC Misafiri

19.9.2012 15:27:06

+1
iyi olmuş... EA ile kimse baş edemez !!!!

BSC Misafiri

19.9.2012 12:54:52

0
yorumlara verecek cevabı olmayan liseliler işine gelmediği yorumlara toptan eksiyi basıp arkasına bakmadan kaçıyor:))) cevap versene kardeşim eksi basacağına diyeceksin ama liselinin verecek cevabı yokki...nato kafa nato mermer...

sniper23

19.9.2012 12:22:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: lightsword5 EA'ya herkes çok yükleniyor ama düşünmeden yükleniyorlar açıkçası benim en sevdiğim firmadır şu oyun dünyasında bizi Battle for middle Earth gibi harika oyunlarla tanıştırdı şimdi EA Sports olmasaydı şu an ne oynayacaktık futbol oyunu PES mi ? Bırakın lütfen şu EA'yı ezmeyi gidin Blizzard'a bakın onunla uğraşın.
Nerde O 2005 'den önceki EA + Blizzard hala kraldır kardeşim .

BSC Misafiri

19.9.2012 11:14:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: lightsword5 EA'ya herkes çok yükleniyor ama düşünmeden yükleniyorlar açıkçası benim en sevdiğim firmadır şu oyun dünyasında bizi Battle for middle Earth gibi harika oyunlarla tanıştırdı şimdi EA Sports olmasaydı şu an ne oynayacaktık futbol oyunu PES mi ? Bırakın lütfen şu EA'yı ezmeyi gidin Blizzard'a bakın onunla uğraşın.
Blizzard ? Blizzard'ın neyini gördün ? Adamlar ne oyunu yaptıysa yıllarca oynandı, her oyunu efsane oldu. EA ? EA ise kaç firma yuttu ve kaç serinin sonunu getirdi ? Kaç tane oyunun bir an evvel piyasada olması için erken çıkışına sebep verip hüsrana yol açtı ? EA altın dışkıya layık görülmüş bir firmadır, eski EA yok artık. Burada düşünmeden yorum yazan varsa o da sensin belli ki...

lightsword5

19.9.2012 07:42:09

-11
EA'ya herkes çok yükleniyor ama düşünmeden yükleniyorlar açıkçası benim en sevdiğim firmadır şu oyun dünyasında bizi Battle for middle Earth gibi harika oyunlarla tanıştırdı şimdi EA Sports olmasaydı şu an ne oynayacaktık futbol oyunu PES mi ? Bırakın lütfen şu EA'yı ezmeyi gidin Blizzard'a bakın onunla uğraşın.

BSC Misafiri

19.9.2012 05:36:05

0
ea bir firmayı daha bünyesine alıp sindirdi sonrada tükürüp attı...yılandan farkı yok bu ea nın...

560ti

19.9.2012 01:30:43

0
EA Çatısının Altına Giren Herkez Yok Oluyor Yavaş Yavaş EA Tüm Şirketleri Satın Alıyor Şimdi Şirket Adı BioWareEA Olarak Değiştirirler :)

BSC Misafiri

19.9.2012 01:17:09

0
Helvasını getirin!

BSC Misafiri

19.9.2012 01:16:44

0
haydaaa

oktay575757

19.9.2012 00:16:40

0
şahsen bekliyodum.sen çalış didin bi isim yap ondan sonra böle firmalara yem ol. keşke bağımsız kalıp kickstarterla iş yapsalardı yazık oldu.

skulz

18.9.2012 23:57:57

+1
Üzülmedim diyebilirim hatta sevindim zaten Bioware özünden kopuş bir firma "EA yüzünden" Umarım yeni bir stüdto kurarda gerçek RPG yaparlar...

maniague

18.9.2012 23:41:17

+8
Gözümüzün önünde eridi gitti yiğitler EA'in yüzünden. Adamlar istediklerini yapamadılar diye düşünüyorum ME 3 ve DA 2''de. EA'in şanı yürüyen oyunları casualleştirip p*ç etme politikasının kurbanları oldular. Patron ne dediyse onu yaptılar, yapılması gerekenin özünden koptular ve eleştirilenler de dolayısı ile onlar oldu. Kim dayanır ki böyle baskıya, zoruna gider insanın? İnşallah istifa sebeplerinden biri de EA'in pençesinden kurtulmak istemeleridir. Başka projelerde RPG hayranları böylesine dehaları görmek ister diye düşünüyorum.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız