Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı

 
 
Square Enix tarafından piyasaya sürülen aksiyon rol yapma oyunları Final Fantasy 7 Rebirth ve Final Fantasy 16 ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Şirket tarafından yayınlanan bir raporda, iki oyunun da satışlarının oldukça düşük bir performans gösterdiği vurgulandı.
 
Final Fantasy 16 sonunda PC'ye geldi
 
 
 
İlk olarak Mayıs ayında düzenlenen mali sonuç raporunun bir parçası olarak Square Enix çeşitli rakamlar paylaştı. Raporda “Foamstars ve Final Fantasy VII Rebirth'ün 4. çeyrekte piyasaya sürülmesine rağmen, ilk satışlar beklendiği kadar güçlü olmadı” ifadeleri yer aldı. Performansı düşük olan üç oyun da başlangıçta PS5 konsollarına özeldi. Dolayısıyla Xbox Series X/S'e de çıkmış olsalardı belki de daha iyi bir satış sayısı yakalayabilirlerdi.
 
Geldiğimiz noktada Final Fantasy 16, ilk etapta PlayStation 5’e özel olsa da bildiğiniz üzere 17 Eylül'de PC platformunda yayınlandı. Diğer taraftan Final Fantasy 7 Rebirth hala PS5’e özel kalmaya devam ediyor. Öte yandan Final Fantasy 7 Remake üçlemesinin ilk oyunu sonunda PC'de yayınlandı. Bu yüzden devam oyununun da gelmesini bekleyebiliriz.
 
Son olarak Foamstars önümüzdeki ay ücretsiz olacak. Oyun daha önce PlayStation Store'da 30 dolardan (ülkemizde 1.049,00 TL) satılıyordu.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.9.2024 14:13:47

0
abartılmış bomboş bir seri

BSC Misafiri

19.9.2024 11:27:26

+1
8-9'dan sonra bitmeye mi başladı? Siz döneminin en yüksek prodüksiyonlu jrpgler icin mihenk taşı X'i veya 2000 yılında konsollara PC ile cross platform getiren devrimsel mmorpg olan XI'i bilmiyorsunuz sanırım. Bu oyunların hepsi de maksimum 1+2 yıl arayla yapıldı. Sonraki dönemde de XV Windows versiyonu ve ff7 remake gibi sağlam oyunlar çıktı. Bu serinin kötü oyunu neredeyse yok kanımca. Nesden ps5 kadar. XVI da sağlam bir oyun ve dediğinizin aksine son yıllarda yapılan ffler özellikleri bambaşka oyunlar. Bu oyunun satmamasının sebebi kötü olması değil. Sebep jrpgnin artık ölü bir tür olması.

mehmetalpertr

18.9.2024 23:37:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: aykut291 Ya lütfen artık şu Oyunun mekaniklerini değistirsinler tutmuyor işte ne olucağına karar vermeyen bir oyun.Biraz Devil My Cryu biraz rpg biraz bilmemney başka birşey olmuyor.Şöyle oyun yapıyorsan yap TPS mekaniği bırak RPG yi yapma kardeşim.Hayranlar sizden hakiki RPG oyunu istiyor siz ısrarla yok biz yeni oyuncularada hitap edicez diyorsunzu 2 si bir arada olmuyor işte bukadar basit.
FF8-9 dan sonra bitmeye başladılar. FF12 rezaleti bunun habercisiydi. Kanaatimce en iyi FF8 di. 9 da güzeldi.

aykut291

18.9.2024 18:11:07

0
Ya lütfen artık şu Oyunun mekaniklerini değistirsinler tutmuyor işte ne olucağına karar vermeyen bir oyun.Biraz Devil My Cryu biraz rpg biraz bilmemney başka birşey olmuyor.Şöyle oyun yapıyorsan yap TPS mekaniği bırak RPG yi yapma kardeşim.Hayranlar sizden hakiki RPG oyunu istiyor siz ısrarla yok biz yeni oyuncularada hitap edicez diyorsunzu 2 si bir arada olmuyor işte bukadar basit.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız