Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Retro Tarzı Nişancı Oyunu Fortune's Run Yakında Geliyor: Nostalji Deneyimi

 
Team Fortune tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan nişancı, aksiyon, hikaye oyunu Fortune's Run, 28 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Retro tarzı grafiklerle beraber karşıda çıkmayı hedefleyen bu nişancı aksiyon oyunu içerisinde hem yakın dövüş hem de uzak dövüş silahları bulunuyor. Yakın dövüş içerisinde yumruklarımızı ve tekmelerimizi konuştururken uzak dövüş mekaniği içerisinde ise tabancalar, pompalı tüfekler ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de oyundaki nişancı ve aksiyon deneyimini daha da derinden yaşayabiliyoruz.
 
Eski tarz yapısı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde aksiyonun dozu sürekli olarak artış gösteriyor ve arka planda yer alan müziklerle beraber de oyun içerisine daha hızlı bir şekilde adapte olabiliyoruz. Oyunda karşımıza farklı farklı düşmanlar çıkıyor ve bu düşmanları alt etmek için de elbette istediğimiz şekilde yakın dövüş veya uzak dövüş mekaniklerini kullanabiliyor,  elimizde ne varsa düşmanların üzerine sallayabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde elimize bir kılıç alabiliyor ve bu kılıçla beraber düşmanları kesip biçebiliyoruz. Oyunda düşmanları alt ederken kan efektlerinin ve vuruş efektlerini karşımıza çıktığını görebiliyor ve bu dinamiklerle beraber de vuruş dinamiklerini hissedebiliyoruz.
 
Klasik retro tarzı nişancı deneyimi geliyor 
 
 

Retro FPS yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda bizlere sunulan bir dünyayı keşfetmeye çalışıyor ve bu dünya içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda keşfettiğimiz her bölgede yeni içeriklerin ve yeni silahların olduğunu görebiliyor ve bunları envanterimize atabiliyoruz. Fortune's Run içerisinde farklı silahlar arasında geçiş yapabiliyor ve bu silahları istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer aldığımız oyunda daha çok karanlık tarzda bir yapı bizleri bekliyor ve bu karanlık tarz ile beraber insanlığın açlıktan yok olmaya yüz tuttuğu bir dünyayı keşfetmeye başlıyoruz. Birçok oyundan esinlenen ve birçok oyunun tarzlarından ilham alan yapımda her bir oyundan alıntıyı birebir görebiliyor ve bu alıntılarla beraber de oyundaki deneyiminizin nasıl olduğuna siz karar veriyorsunuz.

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre yenilikçi bir dövüş sistemi yer alıyor. Bu dövüş sistemi içerisinde elbette ustalaşmak ve çeşitli kombolar yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda farklı farklı kombolar bulunuyor ve özel hareketlerle beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Dövüş oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da farklı tarzda kombolar yer alıyor ve özel hareketlerin kilidini de bu kapsamında açabiliyoruz. Elbette özel hareketleri kullanmak ve düşmanları ortadan kaldırmak için belirli tuş kombinasyonlarını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu tuş kombinasyonları ile beraber de çeşitli hareketler sergileyebiliyoruz. Diğer taraftan bu özel hareketleri ezberlemek durumunda kalıyoruz.
 
Farklı bölgeler ve keşfedilecek alanlar yer alıyor 
 
 

İnsanlığın yok olmaya yüz tuttuğu bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri istediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Her bölgenin kendine ait yapısı, dinamikleri ve zorlukları bulunuyor. Bu zorluklarla beraber karşımıza farklı türde düşmanlar çıkabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda üzerimize birden fazla mermi yağdıran düşmanlardan yakın dövüş odaklı düşmanlara kadar birçok düşman türü bulunuyor ve onları alt etmek için de öncelikle onların nasıl saldırı stiline sahip olduğunu görebiliyor ve ondan sonrasında ise kendimize ait bir saldırı planı ve savunma tekniği geliştirmek durumunda kalıyoruz. Oyunda örneğin elimizde bulunan kılıçla beraber düşmanların bizlere yolladığı mermileri savuşturabiliyor ve böylece düşmanlara saldırılarından bu şekilde kaçınabiliyoruz.

Uzak yıldızları seyahat edebileceğimiz ve maksimum zorluğun karşımıza çıkacağı oyun içerisinde çeşitli bölgeler bizleri bekliyor ve bu bölgeler içerisinde hayatta kalmakta tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkıyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak elbette zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Dolayısıyla oyundaki bu zorluğu aşmak için elimizdeki silahları güvenebiliyor ve sürekli olarak düşmanların saldırılarından kaçmak durumunda kalıyoruz. Düşmanların saldırılarından kaçmak için de elimizdeki silahlarla beraber onların saldırılarını savuşturabiliyor, bir nesnenin veya yapının arkasına doğru saklanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapacağınız bu hamleler tamamen size göre değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu bu oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyor. Zorluk sistemi ile beraber ustalaşmamız gereken bu yapımda sürekli olarak düşman dalgaların üzerimize geldiğini görebiliyor ve her bölge içerisinde farklı bir yapının bizlere aktarıldığını deneyimleyebiliyoruz.
 
Steam sayfası 
 
 

Bilim kurgu temasını bizlere aktarmayı hedefleyen oyun retro grafikleri ile beraber 28 Eylül'de çıkış yapmaya hazırlanıyor. Eskiye bir bakış atmak istiyorsanız ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Diğer taraftan oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu ücretsiz demo sürümü sayesinde oyuna indirebilir ve belli bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde ayrıca oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
FPS pc Fortune's Run
Yu-Gi-Oh! Duel Links'in Yeni Dünyası Yu-Gi-Oh! Sevens, 28 Eylül'de Kapılarını Açıyor! Yu-Gi-Oh! 2023 Dünya Şampiyonları Belli Oldu!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fortune's Run
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız