Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam, Linux İçin Onaylandı

 
   Valve tarafından kurulan 11 kişilik grup, Steam'i işletim sistemi Linux'a getirmek için çalışıyor ve bu konuda oldukça önemli mesafe kaydetmiş durumda. Steam'in sunduğu hizmetlerin çoğunluğu doğru bir şekilde Linux üzerinde çalışacak. Şu an için Valve tarafından şirket için beta aşamasında test edilen Linux sürümü, 2011 yılından beri gündemdeymiş ve son bir kaç ayda ciddi gelişmeler yaşanmış.
 
   Takımın şu andaki hedefiyse Windows'da olduğu gibi Linux'ta da sorunsuz bir Left 4 Dead 2 keyfi yaşatmak. Oyun hem Linux'a çıkarma yapacak ilk Steam tabanlı oyun olacak hem de ileride yayınlanacak olası Valve oyunları için bir örnek teşkil edecek. Oyunun Ubuntu 12.04. üzerinden sorunsuz bir şekilde çalıştıran ekibin amacı Left 4 Dead 2'yi yüksek frame rate oranıyla oyunculara sunmak.

  Valve ayrıca endindiği deneyimleri ve Linux'un açık kaynak kodlarını diğer yapımcılarla paylaşarak, bu işletim sistemine yönelmek isteyen yapımcılara yardımcı olmak istiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer linux valve steam left 4 dead 2 linux oyunları
EA, MoH ve Battlefield'ın Farklı Olmasını İstiyor NASA'dan Ücretsiz Kinect Oyunu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bl00dyHell

20.7.2012 07:47:43

0
Güzel haberler. Sonunda GNU/Linux dağıtımları da hak ettikleri ilgili görmeye başladı. EA'in de Valve kadar ciddi olmasa da GNU/Linux'a giriş yapma çabaları var ki tüm bu çabaları görmek bir GNU/Linux kullanıcısı olarak beni sevindiriyor

Guest-E41040413

19.7.2012 21:20:58

+1
opengl ile gelistirilen oyunlar zaten pek zorlanmadan linux'a gelecektir. ancak directx ile yapilanlar en buyuk problem. orada da her zamanki gibi microsoftun tekeli ortaya cikiyor.

bkaakco

17.7.2012 21:18:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco OpenGL > DirectX. Sonunda!

bkaakco

17.7.2012 21:17:44

+1
OpenGL > DirextX. Sonunda!

BSC Misafiri

17.7.2012 13:04:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: TavaSapı Steam gelecek ama içinde sadece linux için geliştirilmiş oyunlar mı var yoksa tüm oyunlarıyla beraber mi gelicek ? Eğer tüm oyunlarla gelirse windowsta oyuncu kalmaz. :)
Steam şuan hem Mac'te hem de Windows'ta var. Ancak bu demek değil ki içindeki tüm oyunlar hem Mac'te hem de Windows'ta çalışıyor. Yani Linux içinde aynı şey olacak, oyun yapımcıları dilerlerse oyunlarına Linux desteği de koyabilecek. Bu en çok Indie Game'lere yarar gibime geliyor. Şuan Steam'de bulunan çoğu Indie Game'in Linux versiyonları zaten mevcut. Burada Valve sadece Steam'i Linux'a getirmiyor, ayrıca bir oyun geliştiricisi olarak bir oyununu da (ilerde artabilir) Linux uyumlu hale getiriyor.

BSC Misafiri

17.7.2012 13:03:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR Oyun sahipleri linux sürümüne sahip olmus mu olucak yoksa yeniden mi satın almaları gerekecek? Benim aklıma da bu takıldı
Linux sürümüne sahip oluruz büyük ihtimalle. Limbo sonradan Mac'e gelmişti, hesabımda aktifleşti. GTA III, Vice City ve San Andreas sonradan Mac'e gelmişti onlar da aktifleşti. Ama bunlara sinir oldum, çünkü bütün diğer multi-platform oyunlar kütüphanede tek başlık olarak bulunurken, bunlardan ikişer tane var, biri Mac biri Windows.

CWaRRioR

17.7.2012 12:35:10

-1
Oyun sahipleri linux sürümüne sahip olmus mu olucak yoksa yeniden mi satın almaları gerekecek? Benim aklıma da bu takıldı

AutumnRain

17.7.2012 11:40:47

-1
Kalır :)

TavaSapı

17.7.2012 11:39:51

-1
Steam gelecek ama içinde sadece linux için geliştirilmiş oyunlar mı var yoksa tüm oyunlarıyla beraber mi gelicek ? Eğer tüm oyunlarla gelirse windowsta oyuncu kalmaz. :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Left 4 Dead 2
+ TAKİBE
AL
22 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız