Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kingdom Come: Deliverance 2'den Dikkat Çekici Görseller

 
 
Yayıncılığını Deep Silver'ın ve geliştiriciliğini Warhorse Studios'un üstlendiği Kingdom Come: Deliverance II için bilgi çekici görseller ortaya çıktı. Birçok oyuncu tarafından beklenen yapımlar arasında yer alan proje, hem grafik anlamında hem de görsel anlamda üst düzey bir yapıya sahip olacak.
 
Oyun Türkçe dil desteğiyle gelmiyor
 
 
 
Açıklanan detaylara göre serinin ilk oyununda olduğu gibi devam oyununda ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmayacak. İlerleyen süreçte resmi dil desteklerin artmasını umuyoruz. 2024 yılı içerisinde çıkış yapması planlanan oyun PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam, Epic Games Store) için piyasaya sürülecek.
 
Kingdom Come: Deliverance II, 15. yüzyılın Bohemya'sındaki iç savaşı konu alıyor ve artık ilk oyuna göre haydutlardan çok kralların görevlerine odaklanıyoruz. Geçtiğimiz süreçte yayınlanan fragmanla beraber beklentileri bir hayli yükselten yapımın 5 saatten fazla sinematik bir deneyimi sunacağı ve ilk oyunun neredeyse iki katı büyüklüğünde olacağı belirtiliyor.
 
Peki, siz bu oyunu bekliyor musunuz? Yorumlarınızı aşağıdan belirtebilirsiniz.
 
Ekran görüntüleri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fragmana tekrar göz atmak isterseniz
 
 
 

 
Devam oyunundan beklentiler
 
Açık dünyaya sahip yapısı ile beraber ve ilk oyuna göre daha üst düzey bir sistemle karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda gerçekten de keşfedilecek geniş bir ortamın olduğundan bahsedebiliriz. Bu ortamlarda istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca devam oyunu içerisinde yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyor ve seçimlere dayalı bir hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebiliriz.
 
Oyuncular burada hikayenin gidişatını etkileyen seçimler yapabiliyor, destansı maceraları içerisinde istediği gibi yer alabiliyor. Bunun dışında duygusal bir hikaye içerisinde kendisine bulabiliyor.

Bildiğiniz gibi ilk oyun içerisinde Henry adlı karakterin ailesi ne yazık ki bir baskın sırasında katlediliyor ve ana karakterimiz intikam yemini ederek ailesini öldüren kişiyi bulmak durumunda kalıyor. İlk oyun aslında bunun temeli etrafında dönerken, diğer yandan ise oyun içerisinde hikaye kapsamında daha çok haydut görevlerine atılım sağlayabiliyor ve burada yaptığımız görevler aslında daha çok bunlarla olmaktan geçiyor.

Bunun dışında devam oyunu içerisinde açıklanan detaylara göre artık kralların ve soyluların görevlerini adım atmaya hazırlanıyor ve ilk oyunun sonlarında bildiğiniz üzere soylularla beraber yavaş yavaş yan yana olmak durumunda kalıyoruz. Destansı bir maceraya adım atmaya hazırlandığımız bu yapımda çeşitli ve yenilikçi görevler bizlere sunulmak isteniyor ve oyunun hem ana görevleri hem de yan görevleri oldukça dikkatleri üzerine çekiyor.
Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan zorlayıcı aksiyon sisteminin yer aldığından ve diğer yandan ise gerçekçi bir sisteme sahip olduğunu aktarabiliyoruz.

İlk oyunda olduğu gibi bu devam oyunu içerisinde de savaş ve aksiyon sistemi gerçekten zorlu bir şekilde bizlere sunuyor ancak burada değişkenlik gösteren yeniliklerin olduğunu bahsetmemiz gereken birtakım bir değişiklikler ve yenilikler söz konusu. İlk oyunda bildiğiniz üzere nişanı alma konusunda veya diğer kısımlarda eksikliklerin olduğundan bahsedebilir, ancak devam oyununda elimize aldığımız arbaletlerin veya silahların nişan alma kısımları gelmiş durumda ve nişan olarak düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyor ve onları yok edebiliyoruz.

Bunun dışında daha çok kombolar ve daha çok savaş sistemi içerisinde yapabileceğimiz yenilikçi sistemlerle beraber de hem aksiyon sistemine yenilikler ekleniyor hem de komposta sisteminde daha fazla atılım sağlanıyor. Dolayısıyla oyunda zorlayıcı ve gerçekçi bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve ailemizin bu kapsamında intikamıyla beraber oyunda hikaye kapsamında ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 

Ailemizin intikamını almak için yola çıkan bir karaktere odaklanan devam oyununda karakter gelişim ekranı da bir hayli önem arz ediyor. Çünkü burada yapacağımız hamlelerle beraber oyunun hikayesi etkileniyor hem de karakterimizi bu kapsamlı geliştirebiliyoruz. Karakterimiz burada farklı becerilere sahip olabilir, bu becerilerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve elimizden geldiğince hem karakterimizi geliştirebilir hem de özelleştirebiliyoruz. Bu kapsamda elimize farklı silahlar alabilir, farklı güçlere sahip bu silahlarla ve kılıçlarla ilerleyebiliyor. Bunun dışında zırhları veya miğferimizi buna göre seçebiliyor, aynı zamanda dış görünüşümüzü seçebiliyor ve karakterimize nasıl olması konusunda rol yapma unsurlarından yararlanabiliyoruz.

Rol yapma unsurlarına sahip bu yapımında yapacağımız hamlelere ve seçeceğimiz seçimlere göre değişkenlik gösteren bir sistemin olduğunu aktarabiliyor ve bu sistemlerle beraber de oyunda gerçekten güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Açık dünyada yer alabildiğimiz yapımında sürekli olarak hikayeyi konusunda yön verebiliyor, destansı bir macerada kendimizi bulabilir ve yenilikçi görevlerle beraber de kendimize oyuna dahil edebiliyoruz.
İlk oyunda olduğu gibi bu oyunda da beklentiler bir hayli yüksek. Oyuncular keşfedilecek geniş bir açık dünyaya dalabiliyor, kendi kaderlerini belirleyen seçimler yapabiliyor ve unutulmaz bir maceraya atılabiliyorlar. Dolayısıyla oyunda çeşitli ve yenilikçi görevlerle beraber aynı zamanda gerçekçi bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve devamı konusunda büyük oranda hayranların dikkatini çekecek sistemlerin olduğunu aktarabiliyoruz.

Oyunun hikayesinden bahsettik ve aksiyon sistemine de bir bakış attık. Bunun dışında oyunda 1. şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber düşmanlara karşı gelebiliyor, elimizdeki kılıcı sallayabiliyor ve düşmanların karşı saldırıya geçtiği anda o düşmanların kılıcını kesmek durumunda kalıyoruz. Saldırıları kesebileceğimiz ve doğru zamanda doğru tuşlama yapabileceğimiz bu yapımda etkileyici ve gerçekçi düşmanların ve hamlelerin olduğundan bahsedebiliyor ve daha fazla heyecan ve macera ile beraber de oyunda ilerlemeye başlıyoruz.

Açık dünya aksiyon rol yapma oyunlarını seviyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Çünkü oyunda etkileyici bir hikaye sisteminin olacağı bahsediliyor ve bunun dışında unutulmaz bir deneyim sunmayı bekliyor. Bununla beraber oyunun fiyatının şu an için ne yazık ki belli olmadığını aktarabiliyoruz.
 
 

Eğer zorlu ama ödüllendirici bir oyun arıyorsanız ve Orta Çağ tarihi ve atmosferi ilginizi çekiyorsa, bu oyunu denemenizi tavsiye ediyorum. Ancak, zorlu savaş sistemine hazırlıklı olmanızı da diliyorum.

Oyun, gerçekçi bir orta çağ temasıyla karakter odaklı bir yapı sunuyor. İçinde bulunduğumuz dünyada, rol yapma unsurları da oldukça belirgin. Ailemizin intikamını almak için çeşitli yolları deneyebiliyor ve her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabiliyor. Demircinin oğlu olarak, istilacıların köyümüze saldırdığını ve hem arkadaşlarımızı hem de ailemizi kurtarmak için mücadele ettiğimizi görebiliyoruz. Ayrıca, açık dünya yapısı sayesinde çeşitli görevlere katılabiliyor ve ilginç maceralar yaşayabiliyoruz.

Ancak, oyunun en eleştirilen yönü gerçekçi savaş sistemi. Düşmanları yenmek için dikkatli olmalı ve çeşitli kombinasyonlarla düşmanlara karşı savaşmamız gerekiyor. Başlangıçta zorlanabiliyoruz ve sürekli olarak yorgun düşebiliyoruz. Ancak, karakterimizi geliştirdikçe, daha güçlü hale gelebiliyor ve düşmanlarla başa çıkmak kolaylaşıyor. Yine de, başlangıçta savaşın zorluğuyla başa çıkmak zor olabiliyor.

Oyunda canlı ortamlarla karşılaşabilir ve açık dünyayı istediğimiz gibi dolanabiliyoruz. Bunun dışında at sırtına binebiliyor ve at üstünde istediğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Her bölge içerisinde karşılaşabileceğimiz çeşitli düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanlarla beraber dilediğimizi gerçekleştirebilir ve onlara karşı gelmek tamamen bizim işimiz oluyor. Örneğin, aile içerisinde bir madene doğru yaklaşabilir, madenin girişinde bir karakterle beraber konuşarak ondan yeni bir ek görev yani yan görev alabiliyor, bu görevi tamamlamak için doğrudan madenlere doğru girebilir ve burada yapacaklarımızla beraber de gerçekten gidişatına yön verebiliyoruz. İlgi çekici yan görevlerle beraber yer alabildiğimiz ilk oyunda bu tarz bir içeriğin olduğundan bahsedebiliyoruz. Devam oyunu içerisinde de gerçekten de bu tarz ve daha güzel bir içeriğin olacağını söyleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda ilerlerken yapacağımız her bir seçimle beraber gidişatına yön verebiliyor ve bu da oyunda canlı ortamların ve etkileyici karakter sistemlerinin yer almasından kaynaklanıyor. Farklı derebeylerin bulunduğu bu yapımda her bölgede farklı bir derebeye karşımıza çıkıyor ve burada onlara karşı gelmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda onların görevlerini tamamlayarak da kale içerisinde söz sahibi olabiliyoruz.
 
Bohemya kültürüne bezeli bir dünyada yer aldığımız bu yapımda gizli görevlere çıkabiliyor, gizemli unsurları ortaya çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber karakterimizi geliştirmek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda karakterimiz burada seviye atlayabiliyor.

Devam oyunu içerisinde beklentilerin bir hayli yüksek olduğu bu yapımda ilk oyunda aktarılan tüm olayların iki katı ve iki katı büyüklüğünde bir açık dünya bizleri bekliyor. Geliştirici ekibin yayınladığı ilk oyun fragmanı içerisinde birçok kişi ilk oyundan daha fazla içeriğin bulunacağı, yeni mekaniklerin ve daha güzel grafiklerin yer alacağı belirtiliyor. Dolayısıyla biz de burada ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulmak için hazırlanabiliyor ve elimizdeki kılıçları düşmana karşı savunmak için heyecanlanabiliyoruz.

Devam oyunu aynı şekilde gerçekçi bir ortaçağ atmosferini bizlere sunmayı hedefliyor ve etkileyici bir hikayeyi de bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda derin karakter özelleştirme seçenekleriyle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunun başında kahraman farklı olaylarla beraber de yerine almaya hazırlanıyor.
 
 

İkinci oyuna başlamadan önce elbette ilk oyunda yaşanan olayların bir özeti bizlere sunuluyor. Bu kapsamda olayların gidişatına yön verebildiğimiz bu yapımda ortalığı kasıp kavuran fikir ayrılıklarına ve derebey savaşlarının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bir yandan krala hizmet ederken diğer yandan gidişata yön verebilir ve soyluların görevlerini de bu kapsamda tamamlamak durumunda kalıyoruz.

Avrupa'nın merkezinde yer alabildiğimiz ve Bohemya kültürü ile beraber bezeli bu dünyada ihtişamlı kalelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu kaleleri elimizden geldiğince keşfedebiliyor ve zengin bölgeleri bu kapsamda ortaya çıkarabiliyoruz. Oyunda etrafı keşfederek farklı kaynakların ve o donanımların sahibi olabilir, bunlarla beraber Kutsal Roma İmparatorluğu içerisinde dilediğimiz gibi ilerleyebiliriz. Karanlık zamanları geri dönmüş bir imparatorluğu tasvir eden bu yapımda aynı zamanda hastalıkların da kol gezdiğini aktarabiliyoruz. Çünkü burada hastalıkların gerçekten de zorlu bir şekilde bizlerin karşısına çıktığını ve bir yandan da bu hastalıkları şifa bulmak için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu aktarabiliyoruz.

Devam oyunu içerisinde aynı şekilde Avrupa'nın paramparça olmuş bir bölgesinde, pazarlarda gezip tozabildiğimiz ve açık dünyayı keşfedebildiğimiz bir yapımda yer alacağız. Her bölgede, yozlaşmanın, fikir ayrılıklarının ve siyasi parçalanmanın izlerini sürmeye hazırlanacağız. Derebeylerin bir araya geldiği ve fikir ayrılıklarının yaşandığı durumlarla da karşılaşmamız oldukça mümkün.
 
 

Babasının ölümünden sonra tahta oturacak olan yeni Veliaht ile birlikte ülkenin bu durumdan kurtulma yollarını arayacağımız günlerde gelmeyi bekliyoruz. Çünkü yeni Veliaht, toy ve rahatına düşkün biri olarak tahta çıkıyor ve derebeyler, bu durumdan kurtulmak için çaba gösteriyor. Macaristan kralı olan üvey kardeş ise bu durumu fark ediyor ve farklı stratejiler ve planlamalar yaparak bu toy durumu kullanmaya çalışıyor. İyi niyet göstergesi olarak Bohemya'ya çeşitli hediyeler gönderiliyor ve servetine servet eklemek için mücadele veriyor.

Bu karışıklığın ortasında, Demircinin oğlu Henry olarak biz de bulunuyoruz. Derebeylerin himayesi altında çeşitli görevler alıyor, araştırmalara koyuluyoruz ve az sayıda kurtulanlar arasında Onur Madalyası'na layık görülüyoruz. Köyümüzü altüst eden istilacıları bulmak ve intikam mücadelesine girmek istiyoruz.

Etkili kararlar alabileceğimiz, hikaye odaklı ve tek oyunculu bu yapımda, ilgilenebileceğimiz ve etkileşime girebileceğimiz birçok unsur yer alıyor. Bu unsurlarla uzun ve keyifli bir deneyim elde etmeyi bekliyoruz. İlk oyunda yaşadığımız bu olaylar ikinci oyuna da yansıyacak ve böylece biz de tam bir devam oyunu içerisinde kendimizi bulacağız.
 
Oyun 15. yüzyıl Avrupa'sına bizleri götürmeye hazırlanıyor ve gerçekten de yapacağımız hamlelerle beraber gidişatın yön verebiliyoruz. Fikir ayrılıkların, çekişmelerin ve siyasi unsurların bulunduğu bu yapımda her bölgede çeşitli sıkıntıların olduğunu aktarabiliyoruz. İşler bu durumda bu şekilde devam ederken biz de kendimizi burada hayatta kalma mücadelesinde bulabiliyor ve her bir derebeyle beraber aramızı iyi tutmak durumunda kalıyoruz. Çünkü hayatta kalmanın en büyük özelliklerinden biri de derebeylerle aramızı iyi yapmak ve ona göre kendimizi güçlendirmek.
 
 

Yaşayan bir dünyada kendimizi bulabildiğimiz bu yapımda karakter olarak da bir yapı bulunuyor ve karakter gelişim ekranı ile yeni yetenekler üzerinde usta olmak durumunda kalıyoruz. Oyunun genel olarak aksiyon sistemi oyuncular tarafından pek sevilmiyor ve genel olarak aksiyon sisteminden dolayı oyunu bırakan birçok oyuncu bulunuyor. Dolayısıyla devam oyununda aksiyon sisteminin elden geçirilmesi ve daha fazla ve kolaylaştırıcı unsurların bulunması gerektiği belirtiliyor.

Yaşayan bir dünyada yer aldığımız bu yapımda çevremizdeki insanların tepkilerine doğrudan görebilir ve yaptığımız hamlelere göre de ne kadar tepki gösterdiğini burada farkına varabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yaptığımız hareketlerle ve eylemlerle beraber doğrudan bu eylemlerin sonucunu görebilir ve yaşayan bir dünyanın aslında ne demek olduğunu burada görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir sistem bizlere sunuluyor ve sistem dahilinde elimizden geleni yapmaya koyularak karakterimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Belki de ikinci oyun içerisinde taht konusunda büyük bir cesaret toplayabilir ve kendi derebeyliğimizi bile oluşturabiliriz. Ancak bunlar tabii ki uç fikirler. Umarız ki oyun bizlere güzel bir deneyim sunabilir ve devam oyunundan beklediğimize değecek tüm gelişmeler yaşanabilir.

Son olarak, oyun içerisinde karakter odaklı bir yapı bulunuyor ve karakter gelişim ekranı ile yeni yeteneklerinizi keşfedebiliyor ve yeteneklerinizi güçlendirebiliyorsunuz. İstatistiklerinizi yükseltebileceğiniz ve çeşitli kombinasyonlar yapabileceğiniz bu yeteneklerle yeni özellikler kazanabiliyor, eşyalar yapabiliyor ve bunları geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca, yaşayan bir dünya içerisinde yer alabiliyor ve çevrenizdeki insanların tepkilerini çekebiliyorsunuz. Yaptığınız hamlelerin onların dikkatini çektiğini görebiliyor ve hangi karakterle nasıl geçinmek istiyorsanız, ona göre kendi seçiminizi yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla, oyunda yaşayan dünya ile yaptığımız seçimlerin diğer karakterlere etkisini görebiliyoruz ve seçimlerimizle bir karakterin yaşayıp yaşamayacağına ve diğer gün orada olup olmayacağına karar verebiliyoruz.
 
Tarihsel doğrulukla beraber gerçek karakterlerle tanışabiliyor, Orta Çağ dönemi Bohemya'sının gerçekçi görüntüleriyle oyundaki yerimizi alıyoruz. Tehdit edebiliyor, diğer karakterleri baştan çıkarabiliyor, dövüşebiliyor, çalabiliyor, ikna edebiliyor veya rüşvet verebiliyoruz. Oyun içerisinde bu tarz etkileşimler olmasıyla beraber gerçekten de üst düzey bir yapı ile oyundaki yerimizi alıyoruz. Görevleri kendi deneyimlerimizle yapmaya hazırlanıyor ve üst düzey sistemleri oyuna dahil edebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
The Witcher Dizisi 5. Sezonuyla Final Yapacak K-Pop Yıldızı Bibi'den Stellar Blade Şarkısı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.4.2024 20:46:41

0
Valla üzülmedim beklemiyordum zaten ilk oyun neydiki bu ne olsun

Sarohan

22.4.2024 20:56:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri leş gibi oyunlarına zaten eklemeseler de olur, bir şey kaybetmeyiz
Hadi len ordan leş gibiymiş. Sizin gibi leş misafirler söyler anca bunları.

A r c h A n g e L.

22.4.2024 16:05:24

+1
Steam Sayfası güncellendi. Türkçe Arayüz desteği eklenmiş.

BSC Misafiri

22.4.2024 11:33:00

0
leş gibi oyunlarına zaten eklemeseler de olur, bir şey kaybetmeyiz

KristalTürk

21.4.2024 23:07:25

+1
Deep Silver Türkiyedeki oyuncuları asla dikkate almayan bir yayıncı kuruluştur. O kadar mesaja, isteğe rağmen metro dahil hiç bir oyununa Türkçe getirmedi. Son zamanların başarılı oyunu Iron Harvest geliştiricileri kendi özel emekleriyle Türkçe eklediler oyuna. O da stüdyo çalışanı sayesinde. Bu deep silver her dil için bir tanıtım video atmıştı Türkçe için atmamıştı. Korsan akarım en fazla.

gokuba

21.4.2024 21:05:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: alex59 İlk oyunu oldukça beğenmiştim ama dillerin içinde Türkçe olmadığını görünce almaktan vazgeçip 2. oyunu istek listesinden çıkardım.
Hemen türkçe yamasını çıkartırlar sıkıntı olmaz.

gokuba

21.4.2024 21:04:42

0
Bu arada oyunun en iyi seti warhorse setiydi, onu bile tamamlamıştım.

alex59

21.4.2024 21:03:06

+1
İlk oyunu oldukça beğenmiştim ama dillerin içinde Türkçe olmadığını görünce almaktan vazgeçip 2. oyunu istek listesinden çıkardım.

gokuba

21.4.2024 20:59:19

0
Dövüş sistemini daha karizmatik, uygulanabilir bir hale getirseler efsanelerin yanında yer alır, eski zaman atmosferini yaşatmad rakibi yok ama dövüş sistemini daha etkili bir hale getirmeleri lazım.

memomix

21.4.2024 20:40:26

0
Birinci oyunun dövüş mekanikleri aşırı kötüydü. Kılıç sallama,vurma hareketleri inanılmaz amatör ve zordu. Alt tarafı kılıç sallayacaksın arkadaş bir de eğitimi vardı saçma sapan yorucu ve sıkıcı. Umarım ikinci oyunda böyle bir hata yapmazlar.

BSC Misafiri

21.4.2024 19:29:39

0
hani Türkçe geliyordu noldu vazmıgeçtiler ?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız