Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Baldur's Gate 3 Bir Ayda 22 Milyon Mod İndirmesine Ulaştı

 
 
Larian Studios tarafından piyasaya sürülen açık dünya izometrik aksiyon rol yapma oyunu Baldur's Gate 3, PC platformunda 7. güncellemesini en son bir ay önce aldı. Bu güncelleme ile beraber mod desteği, yeni kötü sonlar ve birçok özellik oyuna dahil edildi. Geldiğimiz noktada mod desteği ile beraber türlü deneyimler ortaya çıktı.
 
Baldur's Gate 3 mod desteğiyle çok daha fazla oyuncu kazandı
 
 
 
İlk etapta PC için yayınlanan mevcut özellikler, bu hafta Xbox Series X/S ve PS5 konsolları için de sunuldu. Ortaya çıkan detaylara bakacak olursak, konsola gelen mod desteğinin ilk 24 saatinde 1.7 milyon mod paketinin indirildiği belirtildi.
 
PC oyuncuları Eylül ayından bu yana 22 milyon mod paketi indirerek oyuna olan tutkusunu gösterdi. Baldur's Gate 3 Toolkit ile oyuna toplamda 200'den fazla mod dahil oldu ve 768'den fazla mod geliştiricisi bu paketlerin üzerinde çalıştı.
 
Mod destekleri bildiğiniz üzere oyunun deneyimini geliştiren ve farklı deneyimler sunan ek içerikler olarak karşımıza çıkıyor. Hem eleştirmenlerce hem de oyuncular tarafından beğenilen Baldur's Gate 3 çok oynanmaya ve satmaya devam ediyor.
 
Oyuncular şu anda çapraz oyun desteğini ve fotoğraf modunu dört gözle bekliyor. Ancak bu özelliklerin ne zaman geleceği konusunda şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Partimizi toplayabileceğimiz ve kardeşlik ile ihanetin ön planda olduğu bir dünyaya adım atabileceğimiz yapımda, mutlak güç arzusuyla beraber ilerlemeye çalışıyor ve elimizdeki tüm imkanları kullanarak açık dünya izometrik kamera bakış açısıyla aksiyon rol yapma deneyimi yaşamaya hazırlanabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yapacağımız seçimlerle gidişatımıza yön verebiliyor, hangi karakterlerle etkileşime girebileceğimizi belirleyebiliyor ve tüm yaptığımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde gerçekten gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve unutulmaz diyarlara doğru geri dönüş yapmak isteyebiliyoruz. Oyunda elbette farklı ekip üyeleri bulunuyor. Bu ekip üyelerinin hangisini seçmek istiyorsak, ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve ekibimize farklı üyeler alabiliyoruz. Her bir ekip üyesinin farklı becerileri, yetenekleri, kullandığı ekipmanlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve bildiğiniz üzere oyunda 12 farklı sınıf ve 11 farklı ırk bulunuyor. Her bir sınıfın kendine özgü özellikleri, becerileri ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Aynı zamanda, bir hikaye içeriğinin herhangi bir sınıfta bitirdiğinizde farklı bir sınıfta beraber ilerlemek istiyorsanız, tekrar baştan başlayabiliyor ve bu sınıfın özelliklerini ön plana çıkarabiliyorsunuz. Yani oyun, birden fazla kez oynanmaya değer bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bununla beraber, yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuna eklenen mod desteği ile beraber gerçekten de oyunun deneyimi bir hayli gelişiyor ve akabinde ise yepyeni deneyimler yaşamak isteyen oyuncular oyuna akın edebiliyor. Zaten bu tarz oyunlarda mod desteklerinin bulunması ve özelliklerin resmi olarak bu desteklerin sunulması gerçekten de önemli. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor, hayatta kalma mücadelesi ile karşı karşıya kalabiliyor, farklı görevlere doğru adım atabiliyor, etkileşime girebileceğimiz unsurlarla karşı karşıya gelebiliyor ve burada yapacağımız hamlelerin yukarıda bahsettiğimiz gibi ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yapacağınız seçimlerle ve hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve farklı sonlara doğru ulaşabiliyorsunuz.

Geldiğimiz noktada oyunun geçtiğimiz süreçte yayınlanan güncellemesi ile beraber yeni kötü sonların eklendiğini aktarmakta fayda var. Bu kötü sonlara ulaşmak için elbette yapacağınız hamlelerin ne kadar değerli olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor, ekibinizi hayatta tutmaya başlıyor ve ekibiniz içerisinde yer alan karakterlerin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanabiliyorsunuz. Kötülüğün kol gezdiği ve zirve yaptığı bir dünyada yer aldığımız yapımda, daha çok karanlık bir hikaye ve ortamların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde aksiyon ve rol yapma deneyiminin dibine vurabiliyor, kendi detaylarınızı ön plana çıkarabiliyor ve dikkat çekici ortamlarda yer alabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda açık bir dünya bulunduğundan dolayı istediğiniz gibi gezip tozabiliyor, etrafta neler olup bittiğini görebiliyor ve her bir ortam içerisinde farklı atmosferlerin, manzaraların, etkileşim görebileceğiniz unsurların, düşmanların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda ekibinizi toplayabileceğiniz bir yapı sizlere sunuluyor ve ekip içerisinde yer alan üyelerin ne kadar önemli olduğunu görmek durumunda kalabiliyorsunuz. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca ekip içerisinde yer alan karakterlerden en iyi şekilde yararlanabiliyor, onlarla beraber hızlı bir şekilde adım atabiliyor ve yozlaşmış bir dünyada yer aldığınız süre boyunca hayatta kalma şansınızın aslında ekip üyeleriyle beraber daha da fazla artış gösterdiğini söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyor ve görevler içerisinde bazı durumlarda seçim unsurları ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu seçim unsurları, hem ana görevlerde olsun hem de yan görevlerde olsun, oldukça önemli.
 
Çünkü yapacağınız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyor ve görevin gidişatı verdiğiniz kararlarla oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Bu da ulaşabileceğiniz sonların, ödüllerin ve çok daha fazlasının değişkenlik göstereceğini bizlere sunuyor. Dikkat çekici detaylarla beraber ön plana atlatabileceğimiz yapımda, zindanlar ve ejderhalar dünyasında geçen yeni nesil bir rol yapma deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyor ve gizemli güçlerin içimizde uyandığını doğrudan deneyimleyebiliyoruz. Arka planda yer alan tek oyunculu hikaye odaklı sistemi ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyoruz. Zorlu düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve burada her bir düşmanın farklı şekillerde güçleri ve yetenekleri yer alıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyunda 11 farklı ırk ve 12 farklı sınıf bulunuyor. Irklar, görsel olarak ve özelleştirme sistemleri olarak değişkenlik gösterse de sınıflar, gerçekten de sizleri farklı sonlara götürebilecek yetenekleriyle ve özellikleri ile ön plana çıkabiliyor. Hangi ırkı ve sınıfı seçeceğinize bağlı olarak oyunun gidişatı değişkenlik gösterebiliyor ve istediğinizi seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunun başlangıç ekranında kendinize özgü bir karakter yaratabiliyor veya hazır karakterlerden birini seçerek oyunda direkt olarak ilerleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda her bir karakter ve ırk, kendi mekanikleri ile ve hikayesi ile ön plana çıkıyor ve aynı zamanda tamamıyla özelleştirilebilir bir karakter olarak da oyundaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Oyunda ilerleyişimize ilerleyeceklerken, aynı zamanda orijinal bir hikaye ile kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve burada vereceğimiz kararlar hikayenin gidişatını etkiliyor. Oyunda diğer taraftan genişletilmiş bir orijinal hikaye bulunduğundan dolayı elbette arka plandaki hikayeyi en iyi şekilde deneyimleyebiliyor, etraftaki unsurları araştırarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve arka planda yer alan hikaye, hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda, her bir ortamda farklı düşmanların karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Burada düşmanları ortadan kaldırmak için gerçekten de türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyor ve onları ortadan kaldırmak için çeşitli büyülerimize, yakın saldırılarınıza ve çok daha fazlasını ortaya çıkarmak gerekiyor.
 
Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Zaten bu tarz oyunlarda patron savaşları, gerçekten de ciddi bir yapıya sahip durumda karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlarda patronları ortadan kaldırmak için türlü mücadeleler verebiliyor, ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda, diğer taraftan yer aldığımız süre boyunca patronları ortadan kaldırmak için öncelikle onların saldırı stillerini öğrenmek durumunda kalıyor ve kendimize ait bir savunma stili ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bizlere yapılan saldırıları boşa çıkardıktan sonra karşı saldırıya doğrudan geçebiliyor ve doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Böylece patronun canını yavaş yavaş indirebiliyor ve ilgi çekici hazinelerin ve yüksek istatistiklere sahip araçların sahibi olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak, zaten temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda bölge bölge ilerlediğimiz esnada elbette farklı etkileşime girebileceğimiz unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Hayatta kalma mücadelesi olduğundan dolayı elbette sağda solda birçok düşmanın ve hayatta kalmaya çalışan insanların olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda unutulmuş diyarlara doğru adım atabiliyor, kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve bununla beraber eşi benzeri görülmemiş bir diyarda kendi yolumuza bakmak durumunda kalabiliyoruz. Zaten oyun 2023 yılının en iyi oyunu seçildi ve oyuncular tarafından çok oynanmaya ve çok satmaya devam ediyor. İlgi çekici sinematik anlatımla beraber kendi karakterinizi daha yakından hissedebileceğiniz ve farklı etkileşim unsurlarıyla karşı karşıya kalabileceğiniz, yakında tehlikelerle ve aldatmacalarla dolu heyecan verici bir dünyaya adım atabiliyor ve isterseniz oyunu tek başınıza, isterseniz de çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Oyunda çevrimiçi modun 4 kişiye kadar destek sunduğunu ve ekibinizi toplayarak düşmanlara karşı gelebileceğinizi aktarmakta fayda var.
 
 
 
Kimisini seçerseniz seçin, unutulmuş diyarlar içerisinde maceralara, yağmalara, zorluklara ve tüm detaylara karşı mücadele edebilecek ve kendi yolunuza bakabileceksiniz. Elbette bu tarz oyunlarda çevrimiçi unsurların olması oldukça önem arz ediyor ve yanında da arkadaşlarınıza davet ederek düşmanlara karşı sırtınızı yaslayabiliyor, onlarla farklı plan ve projeler kurabiliyor ve patron savaşlarında, özellikle ekibinizi topladığınız için, çok daha kolay bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak, çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Bir yandan arkadaşlarınızla sohbet ederken, diğer yandan ise yapacağınız planlamalarla ve düşmanlara nasıl saldırabileceğinizi seçebiliyor ve her bir oyuncu farklı bir sınıf seçeceğinden dolayı elbette o sınıfların özelliğinden ve yeteneğinden faydalanabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda elbette sağlam bir şekilde adım atabiliyor, hayatta kalmanızı sağlayabilecek unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor, verdiğiniz her bir kararla farklı aksiyonlar alabilir ve yapacağınız tüm hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Oyunda düşmanlara karşı hangi kombolar ve saldırıları gerçekleştirmek istiyorsanız, ona göre seçiminizi yapabiliyor ve tuş atamalarınızı buna göre seçebiliyorsunuz.

4 oyuncuya kadar çevrimiçi çok oyunculu bir deneyim sunan yapım içerisinde kendi yolumuza bakarken, aynı zamanda etrafta keşfedilmeyi bekleyen çeşitli sırların olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla bir yere geldikten sonra buraları keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Yaptığımız her seçimle beraber maceramızı şekillendirebiliyor ve her kararımız sadece bizi değil, aynı zamanda dünyayı doğrudan etkileyen nitelikte karşımıza çıkıyor. Mirasımızı oluşturabileceğimiz ve ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz yapımda her bir karakterle ilişkilerimizi daha da ilerletmeye çalışıyor ve isterseniz bir karakterle daha yakın olmak için farklı seçeneklerle karşı karşıya gelebiliyor, ya da bir karakterle aranızı bozmak istiyorsanız, ona göre kendi seçimlerinizi yapmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bir ilişki mekaniğinden bahsetmekte fayda var. Bu sayede bazı karakterlerle yakın olabiliyor, onları yanınıza alabiliyor ve aranızı iyi tutabiliyorsunuz.
 
Farklı ekip üyeleri ile beraber ilerleyebileceğiniz yapımda, başlangıç karakterleri ile oynayıp hikayenin tadını çıkarabiliyor ve yanınıza savaşabileceğiniz insanları partinize alabiliyorsunuz. Bu tarz eserlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolunuza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve yaptığınız her bir seçimin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Problemleri kendi yöntemlerinize çözebileceğiniz ve hiçbir oyunun birbirine benzemeyeceği şekilde tasarlanmış bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapım genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Yapım içerisinde zaten bildiğiniz üzere izometrik bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu tarz aksiyon rol yapma oyunları her oyuncuya hitap etmiyor; ancak oyun gerçekten de büyük bir gelişme bünyesinde barındırdığından dolayı birçok oyuncunun dikkatini çekiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Assassin's Creed 4: Black Flag Remake İçin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı Dragon Age: The Veilguard Geliştirmesi Tamamlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

8.10.2024 10:08:24

0
Çöp combatını da değiştiren mod olsa keşke

Johnny Silverhand

7.10.2024 14:52:13

0
bu bana başka bir oyunu hatırlatıyor. aa evet skyrim'i hem mod desteği hem co-op deneyimi hem de kontrolcüyü taktığında izometrikten tps geçişi falan muazzam gerçekten. izometrik daha iyi bence orası ayrı.

gokuba

7.10.2024 12:54:41

0
Ne mod desteği 7. güncelleme gelince eski modlar çalışmıyor artık, çötü mod sistemi.

BSC Misafiri

6.10.2024 23:17:31

0
Bu nasıl bir yoğunluktur helal olsun la.BG3 naptın sen.İlgimi çekmesine rağmen bir türlü giremiyorum.Külfet gibi geliyor uzun süren savaşlar vs. Gerçek zamanlı oyun oynamadan gelen deformasyon herhalde.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız