Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Konsollar Marketi Kurtaramaz

 
 
   Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Square Enix'in daha önce görülmemiş bir zarara uğraması ve ardından CEO'sunun istifasıyla sonuçlanan finansal rapor açıklamasının ardından Square Enix, beklentilerin karşılanamamasına sebep olarak oyun endüstrisindeki yavaşlamayı, bilhassa Amerika marketindeki alımın azalmasını hedef göstermişti.

   Aslında son dönemde oyun endüstrisinde her kafadan farklı bir ses yükselir halde. Mobil oyunculuğun yükselişinden dem vuranlar, sosyal oyunculuğun çare olabileceğini savunanlar, free-to-play modelini benimseyenler veya bağımsız oyunların cazibesini öne sürenler. Endüstri bugüne kadar görülmemiş biçimde farklı kollara ayrılmış durumda ve casual kitle artık hardcore kitleyi alt edebilecek bir nüfusa sahip.

   Eski BioWare kurucularından Dr. Greg Zeschuk, eski nesil oyun marketi anlayışının şu anda hasta olduğunu ve gelecek yeni nesil konsolların da bir tedavi olamayacağını öne sürüyor.
 
   Diğer taraftan analistler, oyun dağıtımcıları ve video oyun perakendecileri PS4 ve yeni nesil Xbox'ın markete hareketlilik getireceği ve geleneksel oyunların satışlarında büyük artış olacağı görüşünde.
 
   Ray Muzyka ile birlikle BioWare defterini kapatan Greg Zeschuk konu hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor:
 
"Herkes bir şekilde yeni nesil konsollardan bir şeyler ümit ediyor ama dürüstçe söylemem gerekirse öyle beklendiği gibi bir etki sunamayacaklar. Nasıl yapacaklarını göremiyorum. Marketin hali ortada."
 
   Marketteki dar boğazın bir etkisi olarak yayıncıların rekabet aşamasında performansına değinen Zeschuk sözlerine şöyle devam ediyor:
 
"Doğrusu Activision-Blizzard kanadı  disiplinli ve odaklanmış bir şekilde iyi işler çıkarıyorlar ama nereye kadar devam edecekler?  Ellerindeki bir kaç önemli ürüne güveniyorlar ama hiç bir ürün sonsuza kadar etkisini koruyamaz ve bu ürünlerin yerine yenilerini koymak zordur. Yani bahsettiğim firmalar zorlu bir dönemden geçen sektördede farklı şeyler yaparak - örneğin Skylanders'da yaptıkları iş beni etkilemişti- farklarını ortaya koyan firmalar."
 
   Yaşanan zarar açıklaması sonrasında koltuğunu bırakan bir başka isim olan EA CEO'su John Riccitello'nun ayrılışında ve EA'nın bu zarara uğramasında Star Wars: The Old Republic (EA'nın bugüne kadarki en pahalı projesi) olduğunu öne süren otoritelere cevaben Zeschuk şu sözleri sarfediyor:
 
"Şöyle bir geri adım atıp büyük resmi görmenizi ve iş sektörünün tamamını görmenizi öneririm. Konsol satışlarındaki çekirdek kitle sayısı inanılmaz biçimde düşüyor. Bu olguyu boş veremezsiniz. İlginç olan şey ise EA'yı hareketlendirmek için yapabileceğimiz tek ilginç hareket SWTOR'du. Aslında bakınca böylesi büyük bir firma için garip. John'un neden koltuğunda olmadığı hakkında bir şey söyleyemem. Bir kaç gün önce de Yoichi Wada, Square Enix'den ayrılmıştı."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer oyun dünyası oyun endüstrisi oyun marketi oyun konsolları oyun satış rakamları
BioShock'un Uçan Şehri Minecraft'ta Splinter Cell: Blacklist'in Wii U Sürümü Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

17.4.2013 23:52:02

0
"hiç bir ürün sonsuza kadar etkisini koruyamaz ve bu ürünlerin yerine yenilerini koymak zordur. " Sanki mobil oyunlar konsol ve pcleri bitirecek de kendileri bir yüzyıl oyun piyasasını domine mi edecekler. Bak kendi de demiş ağzıyla sonsuza kadar etkisini sürdüremez diye. Bugün angry birds ,dead triger tuttuysa hadi bakalım 8-9 tane daha aynı oyunun devamını yap .hadi yap ! . yapamazsın o da gün gelecek sıkacak. pc ve konsolun bittiği gün ben bırakırım oyun hayatını ciddi söylüyorum bırakırım . 9 senedir aynı telefonu (k700i) kullanıyorum .Daha bugüne kadar oyun için 1 telefon almadım almam da ... 29 yaşındayım ve hayatımın çoğunluğu oyun dünyasında geçti . buraya kadarmış derim dönerim eski oyunları oynarım tekrar tekrar :)

GT_55

11.4.2013 20:56:43

0
Ben burda galip olmak için mesaj atmıyorum.Yanlışları düzeltiyorum.

any77

11.4.2013 20:35:41

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Ben fanboyluk yapıyorsam sende dik alasını yapıyorsun.Sana katılanlar zaten sadece pc'de oyun oynyanlar, konsol yüzü görmemiş üyeler.Git aç bakalım konuyu konsol bölümüne ne diyecekler sana.Senin taraflı zoraki pc'yi övme çabalarını, oyun satış rakamlarının pc'de daha fazla olacağını söylediğin mesajları görseler kahkahalarla gülerlerdi. Neyse şu kırmızı renk ile alınıtıladığım yere cevap olarak; (yine kaynaklı veriyorum) Shopto konusu. (Bilinçli konsol oyuncularının nerde alışveriş yaptığını gör) http://forum.donanimhaber.com/m_28326594/mpage_1/key_shop+to/tm.htm Mario128 konusu http://forum.donanimhaber.com/m_54495111/mpage_1/key_mario128/tm.htm Gördüğün gibi yurtdışından oyun alan baya bir konsol kullanıcısı var.Ben bile kaç tane oyun aldım.Konsol dünyasından bihaber olduğun için bunları bilmiyorsun tabi.Yani psn plusun verdiği ucuz oyunları, 100'lerce verdiği bedava oyunları saymıyorum bile.Pc ile yatıp kalktığınız için bunları bilmemen çok doğal tabi. Bence sen orda sadece pc ile oyun oynayanlara nasihat ver.Konsollara bulaşma.Ps4 daha çıkmadan 2000 tl gibi fiyat biçmen zaten, niyetini belli ediyor.Senin boş nasihatlerine konso lcuların karnı tok. Bu arada steam'e bir bak bakalım kaç dolarmış oyunlar.Sadece bioshock değil yani.Gerçi pc'ci olduğun halde steamde bile bihabersin.Demek korsanın,skidrowun,reloaded'in,torrentin dibine kadar sömürüyorsun.Steamden haberin olmaman doğal tabi.
Yavv harbiden diyorum sorunlusunuz af edersiniz! Af edersiniz ama sinir etmeyin. Ne steam'inden bahsediyorsun. Steam'in dibine vurmuş adamım ama oyunların kutulu versiyonlarını temel aldım. Bu tartışmaya bir son verelim [:'(] Benim fan boyluk yaptığım filan yok. Yazdığım uzun mesajda doğru şeyler söyledim. Yanlış söylediğim ne var mesajımda. Çarpıtma mesajlarımı! Benim uzun yazdığım mesajda ne var yanlış olan? Sadece merak ediyorum. Ben eşit şekilde karşılaştırma yaptım. Şu sorumu cevaplayın sonra kapayın konuyu[:'(]. Ben pc satışları fazlamı dedim konsoldan Allahım ya rabbim, Allah bildiği gibi yapsın seni başka bir şey demiyorum! Pc satış rakamları artış gösterdi dedim! Pc konsoldan fazla mı satıyor dedim. Sizle tartışmayı kendime yakıştıramıyorum ve bu mesaja artık alıntı yapmayın, akşam akşam sinirleriyle oynamayın insanların! Ps4 fiyatını es geçtiğimde bile sadece oyun fiyatları konsolda KUTULU OLARAK 8000 tl ediyor 7 yılda. Bunu belirttim! Aman git konsolunda oyna, uğraşmaya depğmez senin gibileriyle. Ciddiyim, alıntı yapma bu mesaja, haklısın tamam mı, dediğin her şey doğru tamam mı? Gönlün oldu mu? Haklısın. Doğru diyorsun ve alıntı yapma sen kazandın tamam kapa konuyu!

GT_55

11.4.2013 20:25:25

-1
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL// Yav kardeşim öncelikle senden rüya alemi zart zurt şeyler yazma! Ne hayali yahu. Hayal filan değil. Ne hayalinden bahsediyorsun, sıkılmaya başladım bu hayal, rüya mevzusundan! Konuya gelirsek o konuda hayal filan yok, rüyada yok gayet gerçek şeyler. Ama tabi sen konsolu savunuyorsun, yani fanboyluğunu yapıyorsun! Bu cihazları savunmanın ne derece hastalık derecesinde bir cahillik olduğunu biliyoruz. Ben pc'yi savunmuyorum. TEK YAPTIĞIM BENİM GİBİ HANGİSİNİ ALAYIM GİBİ SORULAR SORANLARA VERDİĞİM CEVAPTIR O YAZI VE GERÇEKTİR. Ben türkiye satış fiyatlarını baz alacağım her halde!!! Senin gibi bir cihazı yurt dışında şöyle böyle demiyorum. Ülkemizde kimse yurt dışından oyun almıyor, öyle değil mi?!!! Ben ülkemizde bu forumda hangi platforma para yatıracağını bilmeyenlere yardımcı olmaya çalıştım ama siz körü körüne savunuyorsunuz. Konsol satışları pc'yi geçiyorsa geçiyor. Bir platform satış rakamlarına göre mi değerlendirilir. Benim dediğime gelirsek ben pc orijinal alımın ARTTIĞINA DİKKAT ÇEKTİM!!! KONSOLU GEÇTİ Mİ DEDİM. Dedim ama bazı oyunlarda dedim!!!!!! Sözlerimi çarpıtarak cevaplar yazıyorsun. Benim uzun mesajımın olduğu konuda bana katılan o kadar çok kiğşi var ki, hatta aralarından biri bana özellikle konsol oyun fiyatları konusunda katıldığını özellikle belirtmiş. Bu kadar kişi bana katılıyorsa bir bildiğimiz var ki yazıyoruz buraya. Bioshock muş. Aralarından en uygununu bulup yazıyorsun. Genele vurunca ise konsolun pc'den oyun fiyatları olarak kat be kat fazla olduğunu KANITLARIM. Hemen şimdi, vatan computer'dan, istisnasız olarak her oyunun konsol ve pc fiyatlarını karşıkaştırırım. Ama sen nasıl görsel hazırlamaya üşeniyorsan beni de buna uğraştırma gir, vatan computer'a veya başka bir oyun sitesine bak fiyatlara!
Ben fanboyluk yapıyorsam sende dik alasını yapıyorsun.Sana katılanlar zaten sadece pc'de oyun oynyanlar, konsol yüzü görmemiş üyeler.Git aç bakalım konuyu konsol bölümüne ne diyecekler sana.Senin taraflı zoraki pc'yi övme çabalarını, oyun satış rakamlarının pc'de daha fazla olacağını söylediğin mesajları görseler kahkahalarla gülerlerdi. Neyse şu kırmızı renk ile alınıtıladığım yere cevap olarak; (yine kaynaklı veriyorum) Shopto konusu. (Bilinçli konsol oyuncularının nerde alışveriş yaptığını gör) http://forum.donanimhaber.com/m_28326594/mpage_1/key_shop+to/tm.htm Mario128 konusu http://forum.donanimhaber.com/m_54495111/mpage_1/key_mario128/tm.htm Gördüğün gibi yurtdışından oyun alan baya bir konsol kullanıcısı var.Ben bile kaç tane oyun aldım.Konsol dünyasından bihaber olduğun için bunları bilmiyorsun tabi.Yani psn plusun verdiği ucuz oyunları, 100'lerce verdiği bedava oyunları saymıyorum bile.Pc ile yatıp kalktığınız için bunları bilmemen çok doğal tabi. Bence sen orda sadece pc ile oyun oynayanlara nasihat ver.Konsollara bulaşma.Ps4 daha çıkmadan 2000 tl gibi fiyat biçmen zaten, niyetini belli ediyor.Senin boş nasihatlerine konso lcuların karnı tok. Bu arada steam'e bir bak bakalım kaç dolarmış oyunlar.Sadece bioshock değil yani.Gerçi pc'ci olduğun halde steamde bile bihabersin.Demek korsanın,skidrowun,reloaded'in,torrentin dibine kadar sömürüyorsun.Steamden haberin olmaman doğal tabi.

any77

11.4.2013 19:43:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Kaynak veriyoruz yalancı diyorsun.Yani senin gibi atmıyorum. Zaten musakka kardeşimiz oyun satışlarında konsolların önde olduğu konusunda bana katılmış .Gelecektede bunun değişmesinin zor olduğunu belirtmiş.Yani senin gibi hayallere dalmamış.Sadece steam konusunda düzeltme yapmış.Düzeltme yaptığı oyunlarda mmorpg,strateji türü pc'nin olmazsa olmazı oyunlarıdır.Yani sadece pc'ye çıkmış oyunlar.Onlarda satsın artık.Sadece gta örneği verme demişsin ama ben sana orda yüzlerce oyun örneği de veririm demişim.Şimdi bana tek tek hit oyunların hepsinin satış grafiğini gösteren bir resim hazırlattırmayın.Uğraşamam.Vgchartz sitesine girin ordan bakın hangi oyunun konsol versiyonu ne kadar satmış, pc versiyonu ne kadar satmış.Steam'de satan oyunlar varsın satışları iki kat artırsın.Yinede konsol satışlarının çeyreği dahi etmiyor. Konuyu okudum.Bir pc fanının hayallerinden başka bir şey görmedim.Yazı baştan sona pc'yi zoraki pohpohlamak ile geçiyor.Misal tr'yi örnek verip konsol oyun fiyatlarının 3 kat fazla olduğunu söylüyorsun.Kan emicilerin sattığı 180 tl fiyatı baz alıyorsun.Bak yine kaynak veriyorum.Shopto gibi dünyaca ünlü oyun satış sitesinde yeni çıkan bioshock infinite oyunun konsol versiyonu ile pc versiyonu hemen hemen aynı fiyatta. Ps3 versiyonu http://www.shopto.net/video%20games/ps3/PS3BI07EX-bioshock-infinite Pc versiyonu http://www.shopto.net/video%20games/pc/PCBI08-bioshock-infinite Bu da steam fiyatı http://store.steampowered.com/app/8870/ Yani gördüğünüz gibi arada fark yok.Ama doğru ya bu linkler rüya yoluyla geliyor.O yüzden hayal kuruyorum. Bir de o fanboy yazısında, killzone grafiği için kons olcular daha önceden görmediği için abarttılar diyorsun.Sanki konsol kullananlar başka bir galakside yaşıyorda pc'De crysis3'ün nasıl olduğunu göremiyorlar.Ps3 de ki oyunun daha tüylüsünü oynuyorsun işte.Ötesi yok.Ben killzone shadow videosunu görmeden önce crysis 3'ü full ayarlarda bitirmiştim.Killzone 'u görünce ağzımın suyu akmıştı.Çünkü bambaşka bir oyundu.Pc'de ki crysis 3 gibi, eski konsollar için kırpılmış grafik motoru yoktu karşımda.. Aman neyse; gece oldu.Artık yatma vakti geldi.Bakalım bu gece hangi rüyayı göreceksin.Yarın artık rüyanı anlatırsın burda.
Yav kardeşim öncelikle senden rüya alemi zart zurt şeyler yazma! Ne hayali yahu. Hayal filan değil. Ne hayalinden bahsediyorsun, sıkılmaya başladım bu hayal, rüya mevzusundan! Konuya gelirsek o konuda hayal filan yok, rüyada yok gayet gerçek şeyler. Ama tabi sen konsolu savunuyorsun, yani fanboyluğunu yapıyorsun! Bu cihazları savunmanın ne derece hastalık derecesinde bir cahillik olduğunu biliyoruz. Ben pc'yi savunmuyorum. TEK YAPTIĞIM BENİM GİBİ HANGİSİNİ ALAYIM GİBİ SORULAR SORANLARA VERDİĞİM CEVAPTIR O YAZI VE GERÇEKTİR. Ben türkiye satış fiyatlarını baz alacağım her halde!!! Senin gibi bir cihazı yurt dışında şöyle böyle demiyorum. Ülkemizde kimse yurt dışından oyun almıyor, öyle değil mi?!!! Ben ülkemizde bu forumda hangi platforma para yatıracağını bilmeyenlere yardımcı olmaya çalıştım ama siz körü körüne savunuyorsunuz. Konsol satışları pc'yi geçiyorsa geçiyor. Bir platform satış rakamlarına göre mi değerlendirilir. Benim dediğime gelirsek ben pc orijinal alımın ARTTIĞINA DİKKAT ÇEKTİM!!! KONSOLU GEÇTİ Mİ DEDİM. Dedim ama bazı oyunlarda dedim!!!!!! Sözlerimi çarpıtarak cevaplar yazıyorsun. Benim uzun mesajımın olduğu konuda bana katılan o kadar çok kiğşi var ki, hatta aralarından biri bana özellikle konsol oyun fiyatları konusunda katıldığını özellikle belirtmiş. Bu kadar kişi bana katılıyorsa bir bildiğimiz var ki yazıyoruz buraya. Bioshock muş. Aralarından en uygununu bulup yazıyorsun. Genele vurunca ise konsolun pc'den oyun fiyatları olarak kat be kat fazla olduğunu KANITLARIM. Hemen şimdi, vatan computer'dan, istisnasız olarak her oyunun konsol ve pc fiyatlarını karşıkaştırırım. Ama sen nasıl görsel hazırlamaya üşeniyorsan beni de buna uğraştırma gir, vatan computer'a veya başka bir oyun sitesine bak fiyatlara!

musAKka

11.4.2013 11:05:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 aslinda o oyunlarin kult oldugu bir gercek ama hepsi Online tabanli oyunlar ve creckli veya emulatörlü ciksa dahai multiplayersiz pek bir anlam ifade etmiyor. saten mmo ve strateji oyunu denilence Blizzart bir efsane. ( TOTAL WAR Efsanenin efsanesi dir :D ) Diablo 3 12 seneden beri bekleniyor ve hayal kirikligi oldu kutusu hala duruyor Act2´ye kadar oynadim. ve parami geri istiyorum ;) Steam saten oyunlari kutusuz ve yapdigi etkinlikler,kampanya ile ucuza satabildigi icin cok oyun satiyor yani cikis fiyati degeri olarak görmeyin. satilan dijital oyun sayisi olarak yinede bir para kaldirmiyor degil ufakdan. simdi o güzel arkadas Pc´de single bir oyunun nekadar satigini söyleye bilirmi en son cikan single bir oyun pc´de toplam ?
Ben burada "PC'de çok fazla oyun satılıyor" tartışmasına falan girmiyorum. Blizzard örneklerini vermemin sebebi, bu oyunların hard copy + dijital satış rakamlarına rahatlıkla ulaşılabilmesinden ötürüdür. VGChartz'a bu anlamda çok güvenmemek gerekir -ki zaten yurt dışındaki birçok foruma baktığınızda neredeyse tüm kullanıcılar VGChartz'ın satış rakamlarını dikkate bile almayın diye söylüyorlar. Kaldı ki hard copy satışlarını da doğru yansıtmaz. En basitinden; Tomb Raider'ın toplam satışları VGChartz'da 1.8M civarı gözükürken gerçekte 3M'nin üzerindedir. Arada iki kat fark var ve buna dijital satışlar bile dahil değil. Benim elimde son dönem oyunların gerçek toplam satışları olsa elbette burada yayınlarım. Ama yapımcılar dahi oyunların satış rakamlarını açıklarken "(not including digital copies)" yani, dijital satış rakamları dahil değil diye özellikle bildirirler. Ve artık özellikle PC kullanıcılarının hard copy olarak oyun almadığını, online satışları dikkate aldıklarını da rahatlıkla görebiliyoruz. Bunun birçok sebebi var. CD-DvD bozuldu, kayboldu derdi yok. Seneler sonra dilediğin zaman sahip olduğun oyunu indirip ve oynama şansına sahip oluyorsun. Kutulama, depolama, kargolama vs. gibi masrafların, Steam'in oyun başına aldığı paranın çok daha üstünde olduğu için bunun fiyatlara yansıması ve bunun da kullanıcının işine gelmesi söz konusu, vs. vs... Bu yüzden dijital satışlar PC satışlarının temelini oluşturur hale geldi. Yani 10 tane oyun satılıyorsa bunun belki 4 tanesi hard copy iken 6 tanesi dijital satış oluyor. Sizin dijital satışları da toplam satış rakamlarına dahil etmeniz çok zor çünkü birçok internet sitesinde satışlar yapılıyor. Bunun takibinin en mantıklı yolu, online olarak giriş yapanların istatistiklerini tutmaktır. Mesela VGChartz'a göre bakarsanız Battlefield 3'ün Xbox360 satışları, PC satışlarını 3'e katlamış gözükür. Ancak istatistiki olarak online giriş yapmışları karşılaştırdığınızda sonuç hiç de öyle çıkmıyor. 2012'de alınan bir istatistik: PC: 3.1 Milyon Xbox360: 3.6 Milyon
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Yani öyle 3'e katlamak vs. gibi bir durum yok ortada. Ben yine konsol ve PC satışlarını kıyaslama amaçlı söylemiyorum bunları. BF3 PC'de ciddi anlamda güzel satış yapmış bir oyundur ama her oyun elbette böyle değildir. Konsol satışlarının her daim yüksek olmaya devam edeceğini düşünüyorum. Tek söylediğim PC satışlarının son dönemde ciddi tavan yapmasıdır ve bahsedilen satış rakamlarının PC için pek birşey ifade etmemesidir. Oyuncuların raflarına PC oyun DVD kutularını dizmesi eskilerde kaldı.

GT_55

11.4.2013 01:09:30

-1
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Hocam doğru demişsiniz, rüyalardan bahsedip rüya alemine dalmış arkadaş.Yalan yanlış şeyler yazmış ben yazacaktım tam 2-3 kat fazla normal satışları diye[:'(]. Yazmışsınız çok sağolun[:'(]. Konuma beklerim: http://forum.donanimhaber.com/m_73828123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73828123 HEPSİNİ OKUYUN, YARIDA BIRAKIRSANIZ ANLAMAZSINIZ[:'(]...
Kaynak veriyoruz yalancı diyorsun.Yani senin gibi atmıyorum. Zaten musakka kardeşimiz oyun satışlarında konsolların önde olduğu konusunda bana katılmış .Gelecektede bunun değişmesinin zor olduğunu belirtmiş.Yani senin gibi hayallere dalmamış.Sadece steam konusunda düzeltme yapmış.Düzeltme yaptığı oyunlarda mmorpg,strateji türü pc'nin olmazsa olmazı oyunlarıdır.Yani sadece pc'ye çıkmış oyunlar.Onlarda satsın artık.Sadece gta örneği verme demişsin ama ben sana orda yüzlerce oyun örneği de veririm demişim.Şimdi bana tek tek hit oyunların hepsinin satış grafiğini gösteren bir resim hazırlattırmayın.Uğraşamam.Vgchartz sitesine girin ordan bakın hangi oyunun konsol versiyonu ne kadar satmış, pc versiyonu ne kadar satmış.Steam'de satan oyunlar varsın satışları iki kat artırsın.Yinede konsol satışlarının çeyreği dahi etmiyor. Konuyu okudum.Bir pc fanının hayallerinden başka bir şey görmedim.Yazı baştan sona pc'yi zoraki pohpohlamak ile geçiyor.Misal tr'yi örnek verip konsol oyun fiyatlarının 3 kat fazla olduğunu söylüyorsun.Kan emicilerin sattığı 180 tl fiyatı baz alıyorsun.Bak yine kaynak veriyorum.Shopto gibi dünyaca ünlü oyun satış sitesinde yeni çıkan bioshock infinite oyunun konsol versiyonu ile pc versiyonu hemen hemen aynı fiyatta. Ps3 versiyonu http://www.shopto.net/video%20games/ps3/PS3BI07EX-bioshock-infinite Pc versiyonu http://www.shopto.net/video%20games/pc/PCBI08-bioshock-infinite Bu da steam fiyatı http://store.steampowered.com/app/8870/ Yani gördüğünüz gibi arada fark yok.Ama doğru ya bu linkler rüya yoluyla geliyor.O yüzden hayal kuruyorum. Bir de o fanboy yazısında, killzone grafiği için kons olcular daha önceden görmediği için abarttılar diyorsun.Sanki konsol kullananlar başka bir galakside yaşıyorda pc'De crysis3'ün nasıl olduğunu göremiyorlar.Ps3 de ki oyunun daha tüylüsünü oynuyorsun işte.Ötesi yok.Ben killzone shadow videosunu görmeden önce crysis 3'ü full ayarlarda bitirmiştim.Killzone 'u görünce ağzımın suyu akmıştı.Çünkü bambaşka bir oyundu.Pc'de ki crysis 3 gibi, eski konsollar için kırpılmış grafik motoru yoktu karşımda.. Aman neyse; gece oldu.Artık yatma vakti geldi.Bakalım bu gece hangi rüyayı göreceksin.Yarın artık rüyanı anlatırsın burda.

digimon52

10.4.2013 23:54:08

-1
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Hocam doğru demişsiniz, rüyalardan bahsedip rüya alemine dalmış arkadaş.Yalan yanlış şeyler yazmış ben yazacaktım tam 2-3 kat fazla normal satışları diye . Yazmışsınız çok sağolun . Konuma beklerim: http://forum.donanimhaber.com/m_73828123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73828123 HEPSİNİ OKUYUN, YARIDA BIRAKIRSANIZ ANLAMAZSINIZ ...
aslinda o oyunlarin kult oldugu bir gercek ama hepsi Online tabanli oyunlar ve creckli veya emulatörlü ciksa dahai multiplayersiz pek bir anlam ifade etmiyor. saten mmo ve strateji oyunu denilence Blizzart bir efsane. ( TOTAL WAR Efsanenin efsanesi dir :D ) Diablo 3 12 seneden beri bekleniyor ve hayal kirikligi oldu kutusu hala duruyor Act2´ye kadar oynadim. ve parami geri istiyorum ;) Steam saten oyunlari kutusuz ve yapdigi etkinlikler,kampanya ile ucuza satabildigi icin cok oyun satiyor yani cikis fiyati degeri olarak görmeyin. satilan dijital oyun sayisi olarak yinede bir para kaldirmiyor degil ufakdan. simdi o güzel arkadas Pc´de single bir oyunun nekadar satigini söyleye bilirmi en son cikan single bir oyun pc´de toplam ?
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

any77

10.4.2013 22:39:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

PC oyunlarının satış rakamları genel anlamda ne olursa olsun konsolları geçemez ancak son yıllarda PC oyun satışlarında inanılmaz bir ivme oluştu ve bunun tek sebebi Steam, battle.net, Origin, uPlay ve benzeri online satışlar. Ve işin ilginci bu satışlar senin verdiğin vgchartz listelerinde yok. Diyorsun ki PSN ve Live üzerinden satışlar da yok ancak oyun dünyasını yakından bilen biri olarak bu rakamların PC online satışları ile karşılaştırılamayacak seviyelerde olduğunu sen de söylersin muhtemelen, yanlış mıyım? Verdiğin listeye bakıyorum; en basitinden; Senin verdiğin listede Diablo 3 satışı: 3 Milyon Gerçekte Diablo 3 satış rakamı: 12 Milyon Senin verdiğin listede Starcraft 2 satışı: 3.95 Milyon Gerçekte Starcraft 2 satış rakamı: 6.5 Milyon Senin verdiğin listede World of Warcraft satışı: 6.25 Milyon Gerçekte World of Warcraft satış rakamı: 11.6 Milyon ki bunlar sadece battle.net farkları. Dediğim gibi PC satışlarının konsol satışlarına yaklaşması mümkün değil (ileride de pek mümkün değil) ancak Steam ortaya çıktığından beri PC'de orjinal oyun satışlarının tavan yaptığı gerçeğini de göz ardı etmek doğru olmaz. Zaten söz konusu satışlar bu derece artmasaydı PC'yi unutan firmalar son yıllarda birden bire tekrardan PC için bu derece uğraşmazlardı. PC'ye geç çıkan multiplatform ya da çıkmayan oyun yapımcıları da birkaç senedir PC'ye önem verir hale geldiler. Bu sadece eski nesil eskidiği için vs. değil zaten, pazar üzerine sık sık araştırma yaptığım için biliyorum.
Hocam doğru demişsiniz, rüyalardan bahsedip rüya alemine dalmış arkadaş.Yalan yanlış şeyler yazmış ben yazacaktım tam 2-3 kat fazla normal satışları diye . Yazmışsınız çok sağolun . Konuma beklerim: http://forum.donanimhaber.com/m_73828123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73828123 HEPSİNİ OKUYUN, YARIDA BIRAKIRSANIZ ANLAMAZSINIZ ...

digimon52

10.4.2013 22:39:15

-1
kosollar bir gün cikmas ise oyun oynamayi ebediyen birakacak biriyim mobil dahil .( mobil´de oyun oynamakdan nefret ederim.) ama eminim o zaman konsolarin öneminin daha fazla oldugunu animsatacakdir. ayni eskiden atari ve arcade oyunlarin oldugu gibi. Edit: Nede olsa her sey oyun yapimcilarin eline ve kalitesine bakiyor. Ps4´ün nekadar oyun gelistirilmesi kolay ve yapimci dostu oldugu belli. ve budurumun bol bol oyun ve bir okadar konsolun ömrünü usatigina inaniyorum.

any77

10.4.2013 22:36:49

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Hayalperestlere, rüya aleminde yüzenlere verilebilecek en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum. 2005 yılından bu yana yapılan oyun satış rakamları.Psn ve live üzerinden satılan oyunları saymıyorum bile. Karşılaştırmalara bakın hangi oyunun hangi versiyonu daha fazla satmış.Kaynaklı verdik.İlerde şöyle olacak, böyle olacak,duygusal davranıp pc oyunları konsolları geçecek gibi hayaller kurmuyoruz. Xbox 360 http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ Ps3 http://www.vgchartz.com/platform/3/playstation-3/ Pc http://www.vgchartz.com/platform/48/pc/ Şimdi böyle bir gerçek varken, pc platformuna sihirli bir değnek deyip, konsol oyunlarından daha fazla satacağını düşünüyorsun.O geleceğini parlak gördüğün PC'ye gta5 çıkmıyor.Belki bir yıl sonra çıkacak ya da çıkmayacak.Ama rockstar para kazanacağı platformu çok iyi bildiği için önceliği konsollara vermiş.Bu ps2'deki gta: sa içinde öyleydi, ps3 ve Xbox'ta ki gta4 içinde.Yani şekil A'da görüldüğü gibi. http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=grand+theft+auto Bunun gibi örnek vereceğim yüzlerce oyun var.Bu sadece bir örnekti. Eğer pc dünyasının yakın geleceği parlak olsaydı, gta5 şu an ayn anda pc platformunuda çıkardı.Neyse seni hayallerinle, rüyalarınla baş başa bırakıyorum.Tatlı rüyalar.
Şekil A'da görüldüğü gibi : http://forum.donanimhaber.com/m_73828123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73828123 Birde satışları gta üzerinden göstermeyelim, gta'yı orijinal almış biri olarak söylüyorum ki maalesef gta oynayanların büyük bir kesimi korsan kitle. Yani pc satışlarının giderek daha da arttığını söylüyorum ben . Şu linki okuyun, benim mesajım zaten ... Katılanları da yorumlarda okursun zaten

BSC Misafiri

10.4.2013 21:55:24

0
Konsollarda oyunlar her zaman daha fazla satar çünkü konsol kullanıcıları yaşamları boyunca pek çok nesil oyun konsolunda orjinal oyun almaya alışmış ve bazıları hala yıllar önceye ait kaliteli oyunları hatıra olarak arşivlemişlerdir. PC'de online oyun oynayanlar iyi bilirler, hileden geçilmiyor pek çok oyun. Ama konsolda öyle bir durum söz konusu değil. O yüzden başta günümüzün online en çok tercih edilen oyun türlerinden biri olan FPS'ler konsollarda PC'den kat kat fazla satıyor.

emin-hawk

10.4.2013 21:54:25

+1
Evet doğru 1080p ve 60fps oyunlar olmazsa ateşlemez aynen.

crossmatch

10.4.2013 21:39:04

0
Tek temennim Reloaded, skidrow, razor19xx'un yeni nesil konsollarda da boy göstermesi. Pc tabanlı ya :)

musAKka

10.4.2013 20:56:05

+3
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Hayalperestlere, rüya aleminde yüzenlere verilebilecek en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum. 2005 yılından bu yana yapılan oyun satış rakamları.Psn ve live üzerinden satılan oyunları saymıyorum bile. Karşılaştırmalara bakın hangi oyunun hangi versiyonu daha fazla satmış.Kaynaklı verdik.İlerde şöyle olacak, böyle olacak,duygusal davranıp pc oyunları konsolları geçecek gibi hayaller kurmuyoruz. Xbox 360 http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ Ps3 http://www.vgchartz.com/platform/3/playstation-3/ Pc http://www.vgchartz.com/platform/48/pc/ Şimdi böyle bir gerçek varken, pc platformuna sihirli bir değnek deyip, konsol oyunlarından daha fazla satacağını düşünüyorsun.O geleceğini parlak gördüğün PC'ye gta5 çıkmıyor.Belki bir yıl sonra çıkacak ya da çıkmayacak.Ama rockstar para kazanacağı platformu çok iyi bildiği için önceliği konsollara vermiş.Bu ps2'deki gta: sa içinde öyleydi, ps3 ve Xbox'ta ki gta4 içinde.Yani şekil A'da görüldüğü gibi. http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=grand+theft+auto Bunun gibi örnek vereceğim yüzlerce oyun var.Bu sadece bir örnekti. Eğer pc dünyasının yakın geleceği parlak olsaydı, gta5 şu an ayn anda pc platformunuda çıkardı.Neyse seni hayallerinle, rüyalarınla baş başa bırakıyorum.Tatlı rüyalar.
PC oyunlarının satış rakamları genel anlamda ne olursa olsun konsolları geçemez ancak son yıllarda PC oyun satışlarında inanılmaz bir ivme oluştu ve bunun tek sebebi Steam, battle.net, Origin, uPlay ve benzeri online satışlar. Ve işin ilginci bu satışlar senin verdiğin vgchartz listelerinde yok. Diyorsun ki PSN ve Live üzerinden satışlar da yok ancak oyun dünyasını yakından bilen biri olarak bu rakamların PC online satışları ile karşılaştırılamayacak seviyelerde olduğunu sen de söylersin muhtemelen, yanlış mıyım? Verdiğin listeye bakıyorum; en basitinden; Senin verdiğin listede Diablo 3 satışı: 3 Milyon Gerçekte Diablo 3 satış rakamı: 12 Milyon Senin verdiğin listede Starcraft 2 satışı: 3.95 Milyon Gerçekte Starcraft 2 satış rakamı: 6.5 Milyon Senin verdiğin listede World of Warcraft satışı: 6.25 Milyon Gerçekte World of Warcraft satış rakamı: 11.6 Milyon ki bunlar sadece battle.net farkları. Dediğim gibi PC satışlarının konsol satışlarına yaklaşması mümkün değil (ileride de pek mümkün değil) ancak Steam ortaya çıktığından beri PC'de orjinal oyun satışlarının tavan yaptığı gerçeğini de göz ardı etmek doğru olmaz. Zaten söz konusu satışlar bu derece artmasaydı PC'yi unutan firmalar son yıllarda birden bire tekrardan PC için bu derece uğraşmazlardı. PC'ye geç çıkan multiplatform ya da çıkmayan oyun yapımcıları da birkaç senedir PC'ye önem verir hale geldiler. Bu sadece eski nesil eskidiği için vs. değil zaten, pazar üzerine sık sık araştırma yaptığım için biliyorum.

Fatal1ty.

10.4.2013 20:31:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Hayalperestlere, rüya aleminde yüzenlere verilebilecek en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum. 2005 yılından bu yana yapılan oyun satış rakamları.Psn ve live üzerinden satılan oyunları saymıyorum bile. Karşılaştırmalara bakın hangi oyunun hangi versiyonu daha fazla satmış.Kaynaklı verdik.İlerde şöyle olacak, böyle olacak,duygusal davranıp pc oyunları konsolları geçecek gibi hayaller kurmuyoruz. Xbox 360 http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ Ps3 http://www.vgchartz.com/platform/3/playstation-3/ Pc http://www.vgchartz.com/platform/48/pc/ Şimdi böyle bir gerçek varken, pc platformuna sihirli bir değnek deyip, konsol oyunlarından daha fazla satacağını düşünüyorsun.O geleceğini parlak gördüğün PC'ye gta5 çıkmıyor.Belki bir yıl sonra çıkacak ya da çıkmayacak.Ama rockstar para kazanacağı platformu çok iyi bildiği için önceliği konsollara vermiş.Bu ps2'deki gta: sa içinde öyleydi, ps3 ve Xbox'ta ki gta4 içinde.Yani şekil A'da görüldüğü gibi. http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=grand+theft+auto Bunun gibi örnek vereceğim yüzlerce oyun var.Bu sadece bir örnekti. Eğer pc dünyasının yakın geleceği parlak olsaydı, gta5 şu an ayn anda pc platformunuda çıkardı.Neyse seni hayallerinle, rüyalarınla baş başa bırakıyorum.Tatlı rüyalar.
O rakamlara Steam, Origin, uPlay satışlarının dahil olmadığını, bir ara GTA IV cdkey'lerinin yoğun talepten tükendiğini de biliyorsundur umarım.

xenferious

10.4.2013 19:34:19

0
sistemlerin aşırı hızlı büyümesinden dolayı bnu dönem konsollar gerçekten düşecek bencede. Oyun konsolları tarihine bakacak olursak en fazla 5 sene sonra yenisi cıkmış. bence bu nesilde geç kalındı.

a_e_b

10.4.2013 19:25:37

0
benim gibi cod, bf3 vb. oyunlardan ziyade strateji oyunlarına meraklılar için pc(en azından bu nesilde) beni hayal kırıklığına uğratmadı. Kaldıki sadece oyun oynamak için de pc alınmaz bence israf gidin konsol alın. (hepsi kişisel görüşümdür.)

Sir Maximus is BACK

10.4.2013 18:29:43

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Hayalperestlere, rüya aleminde yüzenlere verilebilecek en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum. 2005 yılından bu yana yapılan oyun satış rakamları.Psn ve live üzerinden satılan oyunları saymıyorum bile. Karşılaştırmalara bakın hangi oyunun hangi versiyonu daha fazla satmış.Kaynaklı verdik.İlerde şöyle olacak, böyle olacak,duygusal davranıp pc oyunları konsolları geçecek gibi hayaller kurmuyoruz. Xbox 360 http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ Ps3 http://www.vgchartz.com/platform/3/playstation-3/ Pc http://www.vgchartz.com/platform/48/pc/ Şimdi böyle bir gerçek varken, pc platformuna sihirli bir değnek deyip, konsol oyunlarından daha fazla satacağını düşünüyorsun.O geleceğini parlak gördüğün PC'ye gta5 çıkmıyor.Belki bir yıl sonra çıkacak ya da çıkmayacak.Ama rockstar para kazanacağı platformu çok iyi bildiği için önceliği konsollara vermiş.Bu ps2'deki gta: sa içinde öyleydi, ps3 ve Xbox'ta ki gta4 içinde.Yani şekil A'da görüldüğü gibi. http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=grand+theft+auto Bunun gibi örnek vereceğim yüzlerce oyun var.Bu sadece bir örnekti. Eğer pc dünyasının yakın geleceği parlak olsaydı, gta5 şu an ayn anda pc platformunuda çıkardı.Neyse seni hayallerinle, rüyalarınla baş başa bırakıyorum.Tatlı rüyalar.
doğru söze ne denir,PC'De oyun oynadığım her güne lanet olsun diyorum ben de.

GT_55

10.4.2013 18:20:34

0
Hayalperestlere, rüya aleminde yüzenlere verilebilecek en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum. 2005 yılından bu yana yapılan oyun satış rakamları.Psn ve live üzerinden satılan oyunları saymıyorum bile. Karşılaştırmalara bakın hangi oyunun hangi versiyonu daha fazla satmış.Kaynaklı verdik.İlerde şöyle olacak, böyle olacak,duygusal davranıp pc oyunları konsolları geçecek gibi hayaller kurmuyoruz. Xbox 360 http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ Ps3 http://www.vgchartz.com/platform/3/playstation-3/ Pc http://www.vgchartz.com/platform/48/pc/ Şimdi böyle bir gerçek varken, pc platformuna sihirli bir değnek deyip, konsol oyunlarından daha fazla satacağını düşünüyorsun.O geleceğini parlak gördüğün PC'ye gta5 çıkmıyor.Belki bir yıl sonra çıkacak ya da çıkmayacak.Ama rockstar para kazanacağı platformu çok iyi bildiği için önceliği konsollara vermiş.Bu ps2'deki gta: sa içinde öyleydi, ps3 ve Xbox'ta ki gta4 içinde.Yani şekil A'da görüldüğü gibi. http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=grand+theft+auto Bunun gibi örnek vereceğim yüzlerce oyun var.Bu sadece bir örnekti. Eğer pc dünyasının yakın geleceği parlak olsaydı, gta5 şu an ayn anda pc platformunuda çıkardı.Neyse seni hayallerinle, rüyalarınla baş başa bırakıyorum.Tatlı rüyalar.

any77

10.4.2013 18:00:52

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Ne zaman gördünüz bu rüyayı.
Yav kardeşim adam gibi cevap yazmak batıyor size. Belirtirim sebepleri. Konsol vs pc karşılaştırması yaptığım çok uzun mesaj vardı bilmem okudunuz mu. Sonra yazacağım sebeplerini. Şu an yazamam[:'(] Ayrıca yeni neslin abartıldığı gibi olmadığı konusunda her geçen gün yeni bir haber geliyor. Dediğim gibi uzun bir mesajım var, ps4 8gb ram konusunda bsc'de. Okuyun o mesajımı. Buradada yazarım ama şimdi olmaz diyorum. Sonra cevap yazacağım nedenlerini[:'(]...

BSC Misafiri

10.4.2013 17:56:37

0
Bence tam tersi, şu an bile cod gta 30 milyon satıyorsa yeni nesil teknolojilerle çok daha büyük etki yaratırlar. Aynı şey diğer firmalar içinde geçerli. Bioware ME3 ile sıçtığı için olumsuz düşüncelere kapılmış.

BSC Misafiri

10.4.2013 17:56:09

+1
Yani millet God of War, Half Life, Halo, GTA oynamayı bırakacak. Gidip kuş ile domuz öldürecek. Ya da facebookta patates mi ekecek? Bence mobil ve sosyal oyunculuk hiçbir zaman hardcore oyunların yerini tutamaz. Yeni nesli dört gözle bekliyorum.

BSC Misafiri

10.4.2013 17:55:26

0
arkadaş god of war 4 türkiyede 109tl 12ay taksitle aldım oyunu bitirmem 8 saat sürdü şimdi 12 ay taksidini öde.yükselir yükselir satışlar devam etsinler aynı fiyat politaklarına elbet yükselecektir.

GT_55

10.4.2013 17:47:57

-1
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL// Vallahi ne yalan söyleyeyim, tam net bir şey anlamadım ama tek anladığım "Yeni nesil'in orijinal oyun alımı konusunda ileri bir adım olmayacağı.". Yeni nesilde PC'de orijinal oyun alımının artacağını söylemiştim ve söylemeye devam ediyorum. Yeni nesil ile pc tekrara göklere yükselecek. Bir çok nedenim var ama şimdi yazmak istemiyorum ... Aslında bunlardan ilki pc'deki orijinal oyun kitlesinin artış göstermesi hatta bazı oyunlarda konsolu geçmesi gelebilir ...
Ne zaman gördünüz bu rüyayı.

BlackBeasT

10.4.2013 17:37:14

0
Olur olur...sykma sen canını Zeschuk elle yeni konsollari...

any77

10.4.2013 17:11:36

0
Vallahi ne yalan söyleyeyim, tam net bir şey anlamadım ama tek anladığım "Yeni nesil'in orijinal oyun alımı konusunda ileri bir adım olmayacağı.". Yeni nesilde PC'de orijinal oyun alımının artacağını söylemiştim ve söylemeye devam ediyorum. Yeni nesil ile pc tekrara göklere yükselecek. Bir çok nedenim var ama şimdi yazmak istemiyorum ... Aslında bunlardan ilki pc'deki orijinal oyun kitlesinin artış göstermesi hatta bazı oyunlarda konsolu geçmesi gelebilir ...

Noctis_Strife

10.4.2013 17:09:11

0
Kurtarır kurtarır, sen yeter ki iste...

Bowser Zeki

10.4.2013 16:43:05

0
Nintendo'nun yeterince kendine has oyunu var zaten. Daha fazlasına gerek yok bence.

GamerHand

10.4.2013 16:24:20

+1
Tam bu noktada ozellikle konsol formalarinin yaratacaklari yeni IP'ler ve devam oyunlarinin kalitesi marketin hareketlenmesine ve yonlenmesine olanak taniyacaktir. Sony'den yana yeni oyun yaratma konusunda bir rahatsizlik yok. Yine yeni ve muhtesem oyunlar yaratip varolan PS3 ile hayatimiza girenleride surdurecektir. Ama Nintendo ve Microsoft'un yeni IP yani oyun yaratma konusunda Sony kadar basarili olmadigi ortada. Sakin Nintendo fanatikleri yanlis anlamasin. Yeni oyun demek yeni bir Mario ya da Luigi karakteri demek degil benim anlatmak istedigim. Yepyeni karakterler ve oyunlardab bahsediyorun. Ve bunlar konsol sattiracak sekilde kaliteli olmali ki markete yeni bir heyecan gelsin. Microsoft ve Nintendo bu noktada kilit rol oynayacaklar. Umarim harika IP'ler yaratip markette rekabete ve yenilige hiz verirler. Yoksa Sony hem tekel olacak hemde market iyice zarar gorecektir. SquareEnix ve Level 5'in mevcut projelerini PS4'e ozel yapmasinin sebebi belli oldu bu haberden sonra. Capcom'u unutmamakta fayda var. (Mobil cihazdan yazdigim icin klavyem ve hatalarim icin simdiden affedin arkadaslar.)

TheBladeRunner

10.4.2013 16:06:08

+1
bir birinden cop oyunlarin altina imzanizi atarsaniz sonuc da bu olur.Nerde Dragon Age 1 nerde 2,nerde Mass Effect 1 2 nerde 3.Cekirdek kitle azalmiyor,sadece bu konsol nesli olmasi gerekenden cok daha uzun surdu ve insanlarda ayni tarz oyunlar ve ayni tarz gorsellikden sikildiklari icin alim capini azalttilar ama yeni nesil konsollarla birlikde ozellikle de kaliteli oyunlar gelirse marketin eski haline donecegine eminim.

rambocuk

10.4.2013 15:53:26

0
Eskiden kutulu oyun şarttı artık hiç değil kutu kargo cd parasından büyük ölçüde muhaf olucak firmalar ve kullanıcılar bu sayede işler dahada kolaylaşır ama dükkan sahibleri oldukça zora düşebilir sony firmaları sadece sonye oyun yaparak geçiniyor ve kimsede kalkıp istifa etmiyor tam aksine dahada ileri işlere baş koyuyor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız