Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Live'da Gold Üyelik Sistemi Değişmeli mi?

Xbox Live'da online oyunun ücretsiz olmasının vakti geldi

     Son dönemlerde, özellikle Playstation Vita'nın piyasaya çıkmasından sonra Playstation Plus sistemine olan ilgi bir hayli artıyor. Playstation 3'ten sonra Playstation Vita'da da PS Plus üyelik sistemi gerçekten de oyuncuları cezbediyor.
 
      Özellikle Vita'da Ps Plus sistemiyle birlikte sunulan ücretsiz oyunlar gerçekten de cezbedici. Normalde dünyanın parasını vereceğimiz oyunları Ps Plus üyeliği sayesinde 49.99 dolara oynama şansımız var. Bu arada Playstation Network'te online oyun oynamanın ücretsiz olduğunu da belirtelim. Yani Ps Plus'a sadece hediye oyunlar, online save dosyaları, demo-betalara erken ulaşmak ve indirimli fiyatlar için üye oluyoruz.
 
      Diğer taraftan Xbox Live Gold üyesi olmak ise bize çok fazla avantaj kazandırmıyor. Bu sistemin üyeleri yeni demoları indirebiliyor, online oyun oynayabiliyor ve diğer bazı avantajlardan yararlanabiliyor. 59.99 dolar olan Xbox Live Gold üyeliği olmadan online oyun bile oynayamıyoruz. Bunun yanı sıra Microsoft, Ps Plus servisindeki gibi hediye oyunlar da vermiyor. Örneğin Vita'ya bu servisin gelmesiyle birlikte normalde 100 dolardan fazla tutan oyunlar ücretsiz olarak sunuldu. PS Plus üyesi olduğunuz sürece de bu oyunları oynama şansınız var.
 
     Oyuncuların Xbox Live'ı seçmesinin en önemli nedenlerinden biri ise cross-chat desteğinin olması. Böylece arkadaşlarınızla iletişiminiz kesilmeden oyundan oyuna geçebiliyorsunuz. PS3'te ise donanımsla nedenlerle böyle bir şansımız yok. Buna rağmen Sony, Vita'da bu sorunu çözdü ve konsola cross-chat desteği geldi. Muhtemelen Playstation 4'te de cross-chat desteği olacaktır.
 
     Peki Microsoft, Xbox Live Gold üyeliğinden yıllık 59.99 dolar almaya ne kadar daha devam edecek. Cross-chat sonrasında Xbox Live ve PS Network arasında çok fazla fark kalmıyor. Sony, Ps Plus üyeliği ile onlarca oyunu ücretsiz sunup, bedava online oyun sunarken Microsoft cephesi ise eskisi gibi online oyun için Gold üyeliği şart koşup, bir de oyun hediye etmeyecek mi?
 
     Diğer taraftan Nintendo da online oyun için herhangi bir ücret talep etmiyor. Xbox Live'da ücret vererek online oyun oynamak daha ne zaman kadar devam edecek? Microsoft Xbox Live Gold üyeliklerden milyarlarca dolar kazandı, ama artık bu sistemde değişiklik şart gibi görünüyor. Ücretsiz online oyun oynamak konsollara ve oyunlara hiç de az para harcamayan oyuncuların hakkı olarak görülmeli.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Live Gold Üyelik Microsoft
Black Ops 2'de Keşfedilen Hatayla Seviye 55 Olun The Binding of Isaac Konsollara Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.12.2012 08:00:09

0
S!rJohN 2.12.2012 15:53:14 evet.. ben zaten bunu inkar etmıyorum...genelde diğer konularda mesajlarımın altına nick imi yazarım.. ama bunda unutmuşum.. stun

BSC Misafiri

3.12.2012 07:58:49

0
S!rJohN 2.12.2012 15:53:14 '''Cross-chat sonrasında Xbox Live ve PS Network arasında çok fazla fark kalmıyor'''' editörün kendi tarafsız yazısından bir cümle sana gereken cevabı vermiştir umarım. Atıp tutmak la olmuyor

S!rJohN

2.12.2012 15:53:14

0
Yıllık 75 TL kadar olan Gold üyelik neden bu kadar zorunuza gidiyor ki? PlayStation 3'ün yazılım özürlü bir cihaz olduğunu kim inkar edebilir? Online zevkini adam akıllı yaşayabiliyor musunuz? Xbox Live ayrıcalıklarını hiç yaşadınız mı? PS Plus ta verilen beleş oyunlar tamamen sizin olmuyor ki; siz PS Plus üyesi olduğunuz süre zarfında oynayabiliyorsunuz, yani shareware. Tamam Microsoft ta bunları sağlamalı, buna itirazım yok, ancak Xbox Live da ki rahatlık ve esneklik PSN de yok malesef. Hala PSP den kalma bir arayüz kullanıyorsunuz. PlayStation u severim, ancak PSN tam bir fiyasko benim için. Ayrıca stun kardeş, banlanmışsın ama misafir statüsünde yazılanlarda bol bol nokta kullanılanların sen olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

BSC Misafiri

2.12.2012 08:25:33

0
cihandark 1.12.2012 16:56:34 bak fanboy kardeşim tarafsız bakamıyorsun 1- sony nin zararı seni ilgilendirmez.. ki sony sadece oyunla ugraşan bir firma değil 2- bayonetta haberini okursan ki ben okudum... yapımcı suçu makınada değil kendinde buluyor .. 3-niye bf3 ün psn de ki önceliklerinden bahsetmıyorsun.. daha erken çıkıyor nasıl olsa ? 4- skyrim ps3 dlc leri... üzerinde çalışıldıgı belirtildi zaten ps plus alsanız .. aldıgınz anda zaten kar ediyorsunuz... 3 aylık aldınız diyelim 30 tl ye... bir batman -rdr nin fiyatı ne kadar:? 50 tl den hesaplasanız... 70 tl kardasınız zaten.. eğer oyunu da oynamamıssanız... çok güzel bir özellik... size soruyorum bundan önce böyle bir konu açılmamıştı.. niye bsc böyle bir haber yapma gereği duydu çünkü bir şeyler değişti

BSC Misafiri

2.12.2012 08:24:44

0
Biri bedavaya hit oyun oynuyor her ay diğeri online oyun oynamak için para veriyor hangi devirde yaşıyoruz yaaa :)

The_Rahip

1.12.2012 23:54:08

0
Live gecen nesilden temelleri atilan ve basinda yazilim devi bir firma var bu sayede gerek hiz gerek ozellik ve gerek gorsellik olarak cok daha onde. PSN bence PS4 ile her acidan tam olarak oturacaktir ama Sony'de bu durumda MS gibi bir yol izleyebilir

Kazumatr

1.12.2012 22:50:48

-1
Xbox live da cross chat varmış verdiğiniz paranın boş olmadığını ve kendinizi tatmin etmek için söylüyorsunuz :D sony bunu vitada hem sesli hemde chat olarak parti programı koydu ayrıca mesajlaşmada var ve bunlar ücretsiz para veriyorsunuz ama boşuna.Lag dan bahsediyorsunuz internetinizde problem var ise herzaman lag yaşarsınız ps3 te cod oynadım ve hiçbir lag yaşamadım ve üstelik ozamanda internet hızı 1024 mb di :D Plus üye olmanın artıları hem oyunlarda daha çok indirim alıyorsunuz hem çevrim içi depolama imkanı tanınıyor size ayrıca bedava oyunlarıda var. Ama xbox 360 a gelirsek konsolda oyun oynamak haricinde ne yapmak isterseniz internet browser kullanmakda dahil bunu için bile para verip premium live üyelik almak zorundasınız işte buna kerizlik denir.Ayrıca bu şu demek paran varsa kullan yoksas otur oturduğun yerde oyununu oyna.

cihandark

1.12.2012 16:56:34

-4
quote:

Orijinalden alıntı: Loukas Microsoft'un bu sistemi tabiki değişmeli o parayı hakedecek bi cross-chat var başka bir albenisi yok, kimse kendini kandırmasın. Adamlar sundukları ek uygulamaları bile parayla satıyorlar. Evet bundan 3-4 sene öncesine kadar Live sistemi öndeydi ,bunun sebebi ilk Xbox çıktığı zaman yatırıma başlamış olmasıdır. Ancaaak Sony çalışmaları ve yatırımlarıyla bu açığı hızla kapattı ve yakaladıda, hatta çok geçmeden PS4-XBOX720 çıktığında da geçeceğini düşünüyorum. Ben hem Live hemde PSN kullandım ve sorunsuz bağlantı ile oyun oynama yada LAG gibi durumlara bakıldığında yani altyapı olarak baktığınızda olaya 1 gram bile fark yok. PSN'nin tek sıkıntısı kalıcı bir sistem oturtmaya çalışıyorlar bu yüzden yeni yazılım ve bakım gibi geçici problemler var olarda oturduğunda herşey tamamlanmış olacak. Bence Microsoft online oyun oynamayı ücretsiz yapıp kullanıcılarını düşünen bir sisteme geçmelidir hem böylece oyuncular kazanmış olur.
işte bsc üzerinde yayınlanmış yakın zamandaki psn ve ps3 sıkıntıları hacklenme olayları çıkmayan dlc'ler vs vs 10 dakikalık araştırma sonucu PSN, Hafta Başında Bakıma Alınacak Skyrim'in PS3 DLC'leri Üzerinde Çalışılıyor Sony Son Çeyrekte Neredeyse 200M. Dolar Zarar Etti Dark Souls'un PS3 DLC'sinde Bazı Sorunlar Var CoD: Black Ops 2'nin PS3'teki Sorunları Çözülüyor Rapor: Playstation 3 Tekrar Hacklendi Inaba: "Bayonetta'nın PS3 Sürümü Fiyaskoydu" Skyrim: Dawnguard'ın PS3 Geleceği Pek Parlak Değil FIFA 13'ün PSN Demosu Hâlâ Yayında Değil! Tony Hawk PSHD PC ve PS3'e Ne Zaman Çıkacak? Limbo'nun, PSN'e 1 Yıl Sonra Çıkma Sebebi: Sony EA: "PSN'in Hacklenme Etkisi Halen Sürüyor" PSN, 18 Saatlik Bir Bakıma Girmek Üzere

F355 Challenge

1.12.2012 16:37:59

0
Biz LIVE'dan memnunuz. Plus'taki oyunlar sonsuza dek sizin olmuyor zaten.

Loukas

1.12.2012 16:20:19

0
Microsoft'un bu sistemi tabiki değişmeli o parayı hakedecek bi cross-chat var başka bir albenisi yok, kimse kendini kandırmasın. Adamlar sundukları ek uygulamaları bile parayla satıyorlar. Evet bundan 3-4 sene öncesine kadar Live sistemi öndeydi ,bunun sebebi ilk Xbox çıktığı zaman yatırıma başlamış olmasıdır. Ancaaak Sony çalışmaları ve yatırımlarıyla bu açığı hızla kapattı ve yakaladıda, hatta çok geçmeden PS4-XBOX720 çıktığında da geçeceğini düşünüyorum. Ben hem Live hemde PSN kullandım ve sorunsuz bağlantı ile oyun oynama yada LAG gibi durumlara bakıldığında yani altyapı olarak baktığınızda olaya 1 gram bile fark yok. PSN'nin tek sıkıntısı kalıcı bir sistem oturtmaya çalışıyorlar bu yüzden yeni yazılım ve bakım gibi geçici problemler var olarda oturduğunda herşey tamamlanmış olacak. Bence Microsoft online oyun oynamayı ücretsiz yapıp kullanıcılarını düşünen bir sisteme geçmelidir hem böylece oyuncular kazanmış olur.

cihandark

1.12.2012 16:18:59

-3
vallahia rkadaş ikisinide kullanan insanlar yorum yapsın bence bu başlık bile saçma olmuş ben 2 konsoluda kullanmış biri olarak düşüncelerimi yazmak istiyorum 1- evet psn bedava online oyun fakat bedava online oyundan ziyade bedava online işkence demek lag mı dersin uzun loadingler mi dersin kopma sorunlarımı dersin bunların hiçbirine xbox live da rastlamadım 2- cross chat özelliği xbox için büyük nimet online yada offline oyun oynarken 8 kişilik partilerde muhabbet edip gülüp eğleniyor insanlar kaldıki yine psn üzerinde aynı oyun içerisinde bile 3 kişiden sonra sesli chatte ses problemleri kopmalar yaşanıyor 3- gold üyelik ücretleri ödenirken ms point hediye edilerek ps3 kadar olmasada ufak hediyeler veriliyor insanlara mesela ben 12+2 ay hediye ve 500 ms point olarak almıştım üyeliğimi sonuç olarak psn in bana hediye edeceği 2-3 bedava oyun mu yoksa psn'e göre çok daha stabil ve cross chat özelliği olsu online altyapısının sağlamlığı ile olsun göz dolduran paralı xboxlive mı derseniz tabiki xboxlive'ı tek geçerim

Opricnik

1.12.2012 15:52:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: VEZ1R xbox' da hem konsolu alırken para veriyosun, hem oyunu alırken para veriyosun ama yetmiyor bir de oyunu oynayabilmek için para istiyorlar senden. xbox fanı arkadaşlar kusura bakmasın ama dünya üzerinde bundan daha gerizekalıca bi olay olamaz. xbox live' ın değişik ne gibi olanakları var bilmiyorum kullanmadığım için. ne özelliği varsa onlara para isteyebilirler belki ama hem konsolu hem oyunu bi dünya para verip satın almışken bir de online olarak oynayabilmek için para vermek aşırı saçma.
kullanmadıysan yorum yapman bana saçma geldi. xbox live hizmet bakımından çok daha iyi psnden. bende 4 sene psn kullanıcısıyım. 2 senede live kullandım arada nesil farkı var zamanım olmadığından kapattırdım live üyeliğimi

BSC Misafiri

1.12.2012 15:11:08

0
R.Rondo9 1.12.2012 12:43:59 gözükmeye başlamış ki böyle bir yazıyla karşılaşıyoruz... ps plus ta her 6 tane oyun 1 i mutlaka çok hit bir yapım olmak zorunda :D ... 6 oyun çıkıyor... bedava .. ve sadece o yapımın parası butun ps plus ın parasından daha pahalı zaten ... her turlu kardasın

VEZ1R

1.12.2012 14:46:52

0
xbox' da hem konsolu alırken para veriyosun, hem oyunu alırken para veriyosun ama yetmiyor bir de oyunu oynayabilmek için para istiyorlar senden. xbox fanı arkadaşlar kusura bakmasın ama dünya üzerinde bundan daha gerizekalıca bi olay olamaz. xbox live' ın değişik ne gibi olanakları var bilmiyorum kullanmadığım için. ne özelliği varsa onlara para isteyebilirler belki ama hem konsolu hem oyunu bi dünya para verip satın almışken bir de online olarak oynayabilmek için para vermek aşırı saçma.

alemburda34

1.12.2012 14:42:25

0
Az etmiyor oyun + xbox live gold için 200 TL bir kere vermek şart gibi görünüyor. 2 büyük konsol markası multiplayer oynama ücretsiz birtek online altyapı için para alan Microsoft kaldı bakalım ne kadar devam ettirebilecek. Eminim ki oyunculardan da çok şikayet geliyordur !

Opricnik

1.12.2012 14:12:06

-2
PSN'de kullandım livede arada nesil farkı var kim ne derse desin. Tamam güzel servisler sunuyorda arkadaş bi store yapıyorsun yeni o bile donuyor ne saçma bi yazılım mühendislerin var ben olsam hepsini kovarım . plus' güzel servis oyunlar için ama kalite farkıda var şimdi plus'ta 50 tane oyun olsa ne olur siz arkadaşlarla belli bi grup akşam hep o oyunu oynuyorsunuz ve o oyunda alacağınız keyif önemli 50 tane beleş oyunum olsa ne olur. adam gibi kaliteli servis almak daha önemli ve satışlarda gösteriyor. misal en basitinden cod ne kadar sorun çıkarıyor psn'de. livede öyle değil ondan cod xboxta daha çoks atıyor ve dlcler xboxa geliyor.

ChronoGear

1.12.2012 13:27:23

-1
Xbox Cross Chat tamami ile Xbox 360 icindeki yazilim ile alakali. Yani Xbox 360 icinde Cross Chat yazilim zaten var. Ama bunu online ile butun gosterip insanlardan para almak gercekten abest. Son olarakta bundan 2 yil once fazla degil herkes Playstation Network`e soverken Sony bugun geldigi noktada Microsoft`un pazarini online arenada elinden almak uzere. Cok dikkat edin bu noktaya. PlayStation Network icerigi su an film ve diger unsurlari eklediginizde Xbox Live yelpazesinden daha genis. Bu arastirmalarda ortaya cikti. Sony Music ve Sony Colombia desteginide video ve muzik bolumunde yanina almis durumda PlayStation Network. Dahasi PlayStation 3 sisteminde oyun oynamak bedava. Hepsinin ustune sunuda sormaliyim. Ben oyun oynarken neden baska bir oyundaki ya da oyun oynamayan live`da takilan arkadasimla konusmak isteyeyim! Oyunlarin icinde yuzde doktasininda zaten Cross Chat var! Yani bunu Live`in parcasi yapip paraya dayatmak nedendir? Hepsini gecelim bugun Playstation Plus cok ucuz maliyette. Gecen aylarda soyledim 17 dolar verip 200 dolardan daha fazla icerigi oyunlar,temalar,eklentiler videolar hatta muzikleri PS3`e indirip keyif yapmak ve 17 dolarlik bu 3 aylik sure icerisinde her hafta yeni oyun ve icerikleri indirmekten benim 500GB hafizam neredeyse dolmak uzere PS3`de. Cunku o kadar bedava icerik geliyor ki her 2 haftada bir kere yani bazen indirmeye firsat olmadan yenileri geliyor. Ayni sekilde Playstation PLUS`un VITA`ya gelmeside mukemmel bir durum. Microsoft ya para almayi durduracak ya da Sony`den daha fazla icerigi bedava verecek. Yoksa cent`nin hesabini yapan amerika kitasi sirf bu yuzden Microsoft`a zor anlar yasatir inanin bu konuda Amerikalilar cok gaddar olabilir! Dedigim gibi 2 yil onceki Playstation Network ile alay ederdi insanlar simdi o insanlar PS PLUS paketli Playstation 3 bundle ariyorlar :) Dogruyu bulmak bu kadar gec olmasa daha cok kazanirlardi ama umarim geri kalan kitlenin dikkatini ceker bu olay. Guzel haber icin bolumsonucanavari`na tessekkur etmek boynumuzun borcu. Yeri gelince en sert elestiriyi yapan hatta hakaret eden benimdir bu siteye. Ama tarafsiz bakis acisi yaptiklarinda gene yanlarinda olanda ben olacagim...

MantarTheGreat

1.12.2012 12:43:59

0
Eğer playstation, Xbox kadar kaliteli bir hizmet sunuyorsa (her şeyiyle) o zaman Xbox'ın aldığı para fazlalık olarak gözükmeye başlar. Ama bu zamana kadar verdiğim parayı, sonuna kadar haketti ne yalan söyleyeyim. Ayrıca, bu gold sistemine sadece mp olarak bakmamak lazım, cross chat, party sistemi, multimedia yazılımlar da buna dahil.

drummerdude

1.12.2012 12:40:04

+2
Playstation Plus gerçekten güzel bir uygulama normalde o kadar fazla oyun alma şansım olmuyor ama Plus sayesinde çok fazla oyun oynayabildim.Xbox Live da aynı şeyi yaparsa tecih edilir.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız