Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kinect ve Move'un Şimdilik Pek Taliplisi Yok

 
     Nintendo Wii ile başlayan harekete duyarlı kontrol furyası, geçtiğimiz sene yapılan E3'de Kinect(Project Natal) ve Playstation Move'un da gözükmesiyle daha da enteresan bir hal aldı. Nintendo'nun oyuncu olmayan kesime hitap eden reklam sunumlarıyla ulaştığı satış rakamları rakiplerinin iştahını kabartınca bu E3'de hem Sony hem de Microsoft konferanslarının çoğunu bu yeni harekete duyarlı kontrollere ayırdı.
 
     Peki kimler alacak bu yeni kontrolleri ? Açık konuşayım, ben değil! Zira EEDAR (Electonic Entetainment Design and Reseach) E3 sonrası yaptığı araştırmada Kinect ve Move'un pazarda nasıl bir etki yapacağını ortaya koyuyor. Araştırma; her ne kadar aile dostu ve core oyunculara hitap eden bir sunuma sahip olsa da, pazarda en çok beklenenler listesinde Move ve Kinect'in ilk 20'ye dahi giremediğini ortaya koyuyor. Ayrıca araştırmaya göre oyuncular Kinect ile Move'dan daha çok ilgileniyorken; konsol satışları vs.harekete duyarlı sistemler baz alındığında, alakadar olma sayısı her iki konsolda da eşit oranda seyrediyor.
 
     Tüm bu araştırma sonuçlarının ardından EEDAR yaptığı açıklamada, bu sonuçların ürünler çıktığında "az satacak" teorisini ortaya sürmediğini ancak şu andaki pazar payının düşük olduklarını gösterdiğini söyledi. Nitekim yeni tanıtılacak oyunlar, ilgi çekici reklamlarla hem Kinect hemde Move pazarda alıcı sayısını yükseltecektir. Ekleyelim, EEDAR bu araştırmayı hardcore oyuncuların çoğunlukta olduğu IGN sitesi üzerinden gerçekleştirmiş ki bu kontrollerin esas hedefi core oyuncular. Hem belli mi olur ? Bende alabilirim!
 
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Playstation Move PS3 Sony Arc
"Rising Yeni MGS Serisi" Pokemon Black/White'ın Japonya Çıkışı Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

acgpangea

7.7.2010 17:36:45

0
Bu, araştırmacı tayfasının da başı ayrı; bilmem neresi ayrı oynuyor. Neymiş? Az satacak" teorisini ortaya sürmediğini ancak şu andaki pazar payının düşük olduklarını ileri sürmüşmüşmüş. İki dakka net olun.

BSC Misafiri

28.6.2010 00:02:25

0
waltran 27.06.2010 17:19:29 ozaman fps oyunları içinde gerçekçi olsun die paintball oynayabilirsin hem daha gerçekçi daha zevkli :D pes yerinede mesela futbol oynarsın :D

Gaara34

27.6.2010 21:09:57

0
Bi fuar yada birinde denemeden almam bu cihazları

gamerasi

27.6.2010 17:59:17

0
Little Big Planet 2 için Move istiyorum daha çok kızım istiyor...

waltran

27.6.2010 17:19:29

0
yinede çok kişiye hitap etmez bence oturduğum yerden sadece parmaklarımla oyun oynamak varken neden kendimi saçma aletlerin önünde zıplamakla yoruymki zaten zıplayacak olsam basket felan oynarım dışarda hem daha gerçekçi ! :D

BSC Misafiri

27.6.2010 14:33:32

0
Bu sistemlerin satılması için bu sistemleri sattıracak oyunların olması gerekir ve henüz görünen birşey olmadığından konuşmak için erken sadece gerçekliği bile şüpheli demolar var o yüzden piyasaya çıkmadan ne olacağı bilinmez.

ExOblivione

27.6.2010 13:49:58

0
Dans oyunları için düşünebilirim Kinect'i ama fiyatının düşmesi veya en azından oyun/konsol paketi olarak sunulmasını beklemek lazım. hadin
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Move
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız